Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nathalie második élete
- Filmbox Extra HD, 19:15
Angry Birds: A film
- HBO2, 19:30
Vadászat
- HBO, 20:00
Családi ügy
- Cinemax, 20:00
Csúcshatás
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Aquaman és az elveszett királyság - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Tim Curry - Vélemények
Kate Hudson - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szeplőtlen aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Zuhanás (2006) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
90. Entersp (2021-05-23 07:50.38)   - (válasz VAL P 89. hozzászólására)
Röpködnek a hóbaglyok mostanában.😊


89. VAL P (2021-05-22 00:41.13) aaaaa
Oh, Uram, mindennapi meséinket add meg nekünk ma, mert az élelemnél is égetőbb szükségünk van rájuk. Az ember, még ha szárnyakat növesztett is (angyal, tündér, avagy minden teliholdkor hóbagollyá átlényegülő kiválasztott), élete során folyamatosan zuhan vagy emelkedik. Amikor épp nem stagnál egy bizonyos szinten, lebeg bele a.
Az érzelmei korbácsolta tarajosok közé, bringa nyergéből, balkonról, a pozícióból, hova egomotiváltan felkapaszkodott; kontra a boldogságtól megittasultan, trampolinba talpalva térdhajlítva, az élettapasztalatok által, liftorgiák résztvevőjeként, ranglétráról alápöckölgetve enerváltabb, naivabb vetélytársait. Többségben vagyunk gyáva szélhámosok, kóklerségünk takargatói, s kevesen felfelé áldozók, kiknek nyílágyon vettetett meg fekhelyünk, akik raszta híján dinamittal Sámsonkodunk, kik a fejünk felett élesítjük a hágcsón késünk.
Az életnek azonban rossz szokása, hogy szakaszosan megakasztja a mesét. Vagy épp a mese teszi ezt az élettel? Vajon melyik a boldogtalanabb, kilúgozottabb tartomány? Már amennyiben érdekes ez a „verseny” egyáltalán. Emitt aggódva gyógykezelnek, amott sirálykacagással kínoznak a jégtömbnyalakodó zsoldosok. Amott Szörnyeteg kormányzó a lelkiismeretlenség felkentje, emitt az ünnepelt vászonsztár ereszti féloldalasra a cipzárt fizimiskáján. Ezért marad boldog és a kassza-dőrködésnél. Vigye más a lebénultságát a padlásra!
Ugyanakkor apapótlékot csak amott talál az ember leánya, míg a térképmajszoló, kéregből elősejlő misztikus bölcs is csak egy protézise hullajtó porhüvely emitt. Itt a „Kövesd a hajlamod!” frázis taszít tévútra, ott a „Kövesd a szíved!” gazdagodik súlyosan pikírt mellékzöngékkel. Ismert ugyan a kapocs a két létsík között – morfiumból szőtt függőhídon, egy rendszeresen leszakadón át vezet az út, melyről az aláhanyatlás lehet álomhozó sziklacsók éppúgy, mint pupillatágító hideg zuhany.
Egy különleges barátság kibontakozását, szárba szökkenését követhetjük figyelemmel a ’Zuhanás’ képsoraiban megmártózva; bár kétséges, az átmeneti magányenyhítésen túlmutató bír-e lenni e szövetség. Akad-e, aki felleli végül a személyes Americana Exoticáját? Vagy míg az égő petróleum meggátolja a misztikus bölccsé érő narancsfa elfagyását, szitává lövik, akit érnek a páncélba bújt csahosok?
Ne legyünk mohók – a kérdésfelvetéseink tekintetében se –, bízzunk a kápolnából kicsórt ostyában, igaz barátainkban, s ellenségeink nekigyengülésében. Aztán… amennyiben ép még a lépő lábunk, hídra, lajtorjára, lóra fel! A néző majd’ mind ünnepel.



88. MagamraHallgatok (2018-09-25 19:12.57) aaaaa
Ez nekem túl elvont.


87. Stickfa (2015-09-21 08:37.28) aaaaa
Bár nem igazán az én műfajom, de elismerem, hogy ez egy különleges, szép képekkel és színekkel dolgozó, kiemelkedő film.
Azt nem értem, hogy többen itt kifogásolták azt,hogy a képi világa hasonlít a "Sejt" című filmhez.
Nem tudom, hogy miért baj, ha voltak hasonló képek az előző filmjéből.
A saját dolgok másolása nem lopás, hanem stílus!


86. N.Kriszta (2014-07-26 22:09.56) aaaaa
Nagyon érdekes film volt. Végig lekötötte a figyelmem,de nagyon kellett egyben pont emiatt fihgyelnem is,hogy mit is akar valójában a sztori elmesélni.Mivel szerintem sok minden megbújt a történet mögött.A hapsi lényegében egész végig magáról mesélt,a fájdalom a sok halál etc.
Lényegében jó film volt.Lee Pace hozta a formáját,meg az az aranyos akcentusos kislány is akinek perpill nem tudom a nevét.


85. KongFan (2014-02-11 14:36.54) aaaaa
Gyönyörű!
Tarsem második filmje is igencsak levett a lábamról, bár nem tudott akkora hatást elérni nálam, mint a Sejt.
Mégpedig azért, mert, bár ez egy szomorkásabb történet, mégis inkább meseszerűbb, elvarázsoltabb hangulatú, ami nekem annyira nem a szívem csücske. Jobban megfogott a Sejt sötét, groteszk, elmebeteg képivilága és atmoszférája.
És igazából ennyi a negatívum.
Mert kérem szépen, itt minden más mesteri! A hangulat, hiába nem a favoritom, mégis magával ragadó, a látvány egészen elképesztő, amit 0 CGI-vel oldottak meg. Brutális munka lehetett! Az operatőri munka lenyűgöző, a film gyakorlatilag lefolyik a képernyőről. A zene gyönyörű.
Mindezek pedig érzelmeket mutatnak be, és keltenek a nézőben, elgondolkodtatnak. Ahogy azt egy művészfilmtől el is várja az ember.
Remekül van érzékeltetve Roy élete, a meséjén keresztül.
A színeszek meg fantasztikusak! A kislány hiteles és aranyos, és egyáltalán nem idegesítő! Nálam a Faun labirintusát az mérgezte meg, hogy azt a kislányt nagyon nem bírtam elviselni.
Lee Pace is igencsak komoly dolgot tett le az asztalra. Visszafogott játékot kívánt meg a szerep és mégis annyi érzelmet bele tudott vinni a figurába, hogy az félelmetes!
Nagyon erős darab, remélem Tarsem még fog hasonló dolgokkal előrukkolni. Mert, bár a Halhatatlanok nem volt rossz, azért ezekhez képest kutyafüle. A Tükröm tükröm filmjétől, meg már a trailer elriasztott...


84. John Spoiler (2013-12-19 00:10.36) aaaaa
mese, mese, meskete!!!!


83. Saskői Gergő (2013-08-03 20:15.12) aaaaa
Nagyon érdekes film, a története egyedi. Egy ideig vidám, szórakoztató film(Leharcolt oroszlánokra emlékeztetett), de utána átmegy egy nagyon kemény és néha szürreális drámába. Erre tényleg rá kell hangolódni, elsőre nem is tetszett és a történetét sem értettem annyira(főleg Roy meséje és a valóságban vele történt és történő dolgok összefüggését). Második megnézés után már zseniálisnak tartom. A látványra, a karakterekre, a zenékre nem lehet panasz.
Nem egy könnyed film, megható, elgondolkodtató, és olykor egy kicsit megrázó. Mindenképpen ajánlom a filmet, de nem árt hozzá egy kis lelki érettség és csak akkor nézzétek meg, ha végig oda tudtok figyelni. :)


82. Audron (2013-04-17 17:34.43) aaaaa
Elsőre nagyon tetszett, a képi világ, zenei aláfestés és színészi játékok teljesen lenyűgöztek. Meglepetésemre, másodjára is nagyon tetszett, ez mindenképpen pozitív. Többször nézhető.
Ami még erőssége, nálam legalábbis: a kislány bájos, szerethető, és nem idegesítő! Ez nálam ritka, sokszor pont a bugyuta gyerekszínészek veszik el a hasonló művek értékét. Itt nem zavart.


81. Yiihaa (2012-02-22 12:42.19) aaaaa
Nekem egy kivételesen jó utazás volt, felejthetetlen képekkel, egy kicsit még csiszolhatták volna a filmet- bár így is 4 évig készült. De egyébként le a kalappal...csodálatos volt.


80. Emylio (2012-01-02 14:40.16) aaaaa - (válasz Chris92 79. hozzászólására)
Nagyon szépen fejezted ki magad. Erre a mozira rá kell állni! Nekem nem sikerült. De semmi gond.


79. Chris92 (2012-01-01 19:09.53) aaaaa
Tarsem Singh mozija nem mindenkinek való, de aki rá tud állni a furcsa, egyedi stílusára az egy lélegzetelállítóan szép, kreativitással teli mesét kap. A történet remek, a színészi játék szintúgy, a cselekményt pedig gőzhenger módjára hajtja előre vizualitása. Csodás helyszínek, szinte zéró CGI, pazar díszletek és kosztümök tömkelege mindez páratlanul erős fényképezéssel és zenei aláfestéssel párosulva. elbűvölő alkotás, nem gyakran látni ilyesmit, ezért erősen ajánlom.


78. CaS-G (2011-11-20 16:54.49) aaaaa
Mestermű :)


77. Dzsuppi (2011-10-30 00:05.20) aaaaa
Ez a film akár az abszolút kedvenceim közé is bekerülhetett volna, ha nem lett volna benne pár kisebb üresjárat. Így is nagyon jó, helyenként hihetetlenül erős az összhatás. Hasonlít ez a film a Nagy Halra, ami egyike kedvenc filmjeimnek, annál hajszállal gyengébb. Tarsem Singh pályáját követni fogom, első két filmjével ezt megalapozta, bár a Sejt nekem helyenként sok volt. Már csak pár nap és jön a Halhatatlanok.


76. Törölt felhasználó (2011-07-13 23:33.32) aaaaa
Fluture! Fluture!:)


75. Szeker (2011-03-17 10:53.34) aaaaa
Kő kemény giccs,olyan forgatókönyvvel ami még nekem sem esett volna nehezemre.Ami a látványt illeti,az tényleg szép.Érződik hogy a rendező ezért is csinálta a filmet,csak hát ugye ha az ember a végén már csak mosolyog a forgatókönyvíró véreskezűségén és az erre reagáló krokodilkönnyeken,akkor az a film rossz.A kislányt még megemlíteném,Ő nagyon bájos volt.És kérem,na hasonlítsuk ezt a Faun-hoz,mert még az minden idők talán legdrámaibb fantasyja,addig ez ugyan abban a műfajban egy b kategóriás szösszenet.Egy szóval jellemezve:komolytalan.


74. Vbacs (2010-09-07 18:54.32) aaaaa
Szerintem ez egy remek film, sokszor megtudom nézni.
A kislány nagyon aranyos, a főszereplőt is jól eltalálták. Remek látvány, zene, fantáziadús, és még a történet is nagyon ott volt, Számomra nem ér ez a film kevesebbet 5*-nál.
De ízlések és pofonok


73. Törölt felhasználó (2010-06-16 12:19.01) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=VAXaZQbym94


72. Emylio (2010-03-29 10:15.42) aaaaa
Hááát..., ez a film nem nekem készült.


71. Lasimoci (2010-03-26 14:33.13) aaaaa - (válasz Rdn 70. hozzászólására)
Nem illik össze a dal és a film.


70. Rdn (2010-03-26 02:17.04)  
Massive Attack - Paradise Circus klipből ( http://www.youtube.com/watch?v=O86iI7oXYfA ) kaptam kedvet a filmhez. Kicsit másra számítottam, de azért nem volt rossz


69. Fruzsi1996 (2010-03-04 18:05.32) aaaaa
Szerintem nem egy rossz film. A kislány nagyon aranyos benne. Lee Pace is nagyot alakított (ismét). Azért az nem volt szép a férfitól, hogy így kihasználta Alexandriát. Valóban elbűvölő kis film. Nagyon megható. Én sírtam a végén. Valószínűleg máskor is meg fogom nézni. csak ajánlani tudom.


68. Kata0816 (2010-01-10 23:33.52)  
Sajnálom, de életem legrosszabb filmje volt :(


67. Lasimoci (2010-01-09 07:17.52) aaaaa
Ma megint megnéztem, másodjára. Varázslatosan elbűvölő ez a film számomra. Várom már nagyon a következő Tarsem-csodát!


66. Sasa1221 (2010-01-04 13:16.53) aaaaa
de attól a résztől mikor már a kislány is ottvolt a mesében ott má nemannyira tetszett, csak a vége a bazénos rész mikor kifolyt a vér a szájából és felébredt!!!


65. Sasa1221 (2010-01-03 20:02.13) aaaaa
most az előbb kb 5perce látdtam nagyon tetszett annyit sírtam rajta voltak benne kissé unalmas részek de amúgy tetszett és szerintem megérdemel 5 csillagot!!!


64. Mirax (2009-12-18 17:18.59)   - (válasz Az utolso szamuráj 18. hozzászólására)
Pedig tényleg azt adták be Lee Pace-ről, hogy nem tud járni, és nem csak a kislánynak, hanem a teljes stábnak. Két hónapon keresztül tolókocsival mászkált (akkor még senki a világon nem tudta, ki ő), az interjúk alapján tiszta depi lett a végére. Ezért is olyan valóságos az egész film, mert folyton úgy "manipulálták" a kislányt, hogy kimondjon magától olyan mondatokat, amiket ők szerettek volna. Az, hogy Pace-re úgy tekintett, mint mozgáskorlátozottra, hozzáadott a kapcsolatukhoz, és ez meglátszik a jeleneteikben is. Pl. amikor Alexandria először találkozik Royjal, akkor a valóságban is ez az első találkozás, stb.


63. Mirax (2009-12-18 17:13.49)  
Erre a filmre nincsenek szavaim. Majd három hónapja láttam először, azóta pedig még kilencszer, mert egyszerűen nem bírom kiverni a fejemből. Egy percig nem untam soha, és még sokadik nézésre is felfedezek rejtett utalásokat, párhuzamokat, szimbólumokat. Nem csak a szemnek gyönyörűséges, hanem a történet, az összemosódó határok, Roy személyes tragédiájának belekeveredeése és kibomlása a mesében, az a szép ív, amivel eljutunk a végkifejlethez, és maga a zseniális nyitott vég, amibe midnenki azt lát bele, amit szeretne - nekem mesteri, a kedvenc filmem lett egycsapásra a Cinema paradiso mellett. Imádtam a Faunt is, amit sokan emlegetnek, de ezt valamiért százszor jobban.
A kislány egy tünemény, annyira félelmetesen természetes, a jelenetek Lee Pace-szel néha kukkoló-jellegűek, bizalmas és bensőséges, minden-minden annyira valóságosnak hat.
Ja, és szigorúan felirattal, eredeti hanggal nézendő. A szinkron iszonyat az eredetihez képest, éppen az veszik el, ami olyan egyedivé teszi, elveszik a humor belőle, a kislány meg néha gyp-nek tűnik miatta. Ez a film egy kincs.



62. Gigimon (2009-12-02 19:37.02) aaaaa
Bah, én meg most veszem észre, hogy előzőleg nem is csillagoztam :)


61. Gigimon (2009-12-02 19:32.36) aaaaa - (válasz Csernakakos 60. hozzászólására)
Szerintem hagyd, nem érdemes :) A művészfilmek nem valók mindenkinek :)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2021-05-23 07:5090 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk