Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pénzeső
- HBO, 11:55
A panamai szabó
- Film Café, 12:05
A megfelelő ember
- Magyar Mozi TV, 12:15
Umami, a boldogság íze
- Mozi Klub, 12:40
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 12:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vérszomjas pancserek aaaaa
Vinnie Jones aaaaa

 

Fórum - Csak egy csók - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Ava Gardner (2022-08-25 18:18.35)  
💋💋💋
😊😋


15. somliv (2022-08-25 18:16.21) aaaaa
Franciául néztem, úgy az igazi.
Így nézzétek, akkor lehet találni benne némi spirituszt, persze, nem mindenkinek. Olyan nemzetre illő film ez, mint a huzat, már az első képkockákból kirívóan látszik. Mondom, eredeti nyelven mást ad, mintha magyarul nézed. Jó, bevallom, aládobtam egy angol feliratot, de próbáld ki, levihet nyugiba, egy másfajta világba, ha vevő és befogadott vagy rá.
Azok az emberi kapcsolatok, párkapcsolatok, szerelmi vívódások, elhidegülések, érzelmek boncolgatása- ezért nézzük, ezért szeretjük a drámaibb kivitelű műveket, még ha egészbe nézve azért a történeti végkifejlet vissza van szorítva, de hát a franciák ilyenek, ezt tudják, így tudják, így csinálják.
Ez a tipikus országra illő finomsággal, visszafogottsággal adja nekünk vissza a történetet. Lefordítva, érzelmi kitörések elenyészőek, balhék, összekapások, komolyabb mérgelődések nincsenek, tányértörések még fel se merülhetnek, mivelhogy ez náluk tiltólistán szerepelhet, csak úgy finom érzékkel vannak érintve az események, erre vagy rákapsz nézése közben, vagy sótlannak, érdektelennek, vontatottnak fogod érezni, és rögtön elutasítod.
Emmanuel Mouret rendezte, játszik is benne, ő az a mamlasz matektanár, aki szimpatizálni kezd egy kémikus csajjal- a kettejük közötti vonzódást, érzéseket láthatjuk a képernyőn keresztül a mozi háromnegyed részében,- ez kapja a központot. Mindkettőjüknek ám van párja, ismétlem önmagamat azzal, hogy egy kapcsolat apad, ingadozik, kimerül, fuccsra vágódhat az idők folyamán. Vagy tartod az egészet, a hűségeddel, kitartásoddal együtt, vagy vágysz az újabb, intenzívebb impulzusokra, kalandokra- velük az utóbbi történik. Csók formájával kezdődik a viszonyuk, ami mindent megváltoztat bennük, mely az érzelmeket szimbolizálja. Titokban kezdődnek a találkozásaik, és ily módon élik ki testi vágyaikat. Ezt lassan kihámozva látjuk, az első érintéstől, az ágyig vezető útig, majd a kötődésig. Erre tényleg ráhangolódási képesség szükséges, mivelhogy elég lassan és tini mezsgyéken van ez ábrázolva, de hát a kábulat abban a korban éri el először az embert, aztán csak reménykedünk, hogy valamikor ez hátha belénk csap újra ideig-óráig, van, akinek ez sikerül, akad olyan is, akinek ez többé már nem nagyon.
Figyeltem Virginie Ledoyen játékát, érzelemközvetítések mentek neki, el tudtam a másikkal képzelni őt, és e mellett még bele is vetette magát a kalandokba, szóval közel sem volt egy prűd csaj, mint amilyennek elsőre kinézett.
A két elszenvedő fél traumáit szintén megkapjuk, de valami hihetetlen tapintatos formában van ez illusztrálva, színészeink tolmácsolásával, Stefano Accorsit, és a francia modellt, Frédérique Belt értem ez alatt, akik nem muzsikáltak a párbeszédeikben rosszul.
Továbbá a másik pozitív dolog, amivel lehet sáfárkodni, a gallok ezt előszeretettel meg is teszik, az nem más, mint a kultúra, mely teret kap, mégis Franciaországban, a művészet elixírjében járunk. Be-behallatszódó klasszikus muzsikával, az osztrák világklasszis zeneszerző, Franz Schubert ikonikus arcképe a falon központba helyezve. És nem ez volt az egyetlen ilyen eklektikus rész, hanem végig látszódtak a diszkrét, kulturális jellegek a belső terekben, amik emeltek a nívón.
Ha szeretnél látni valami országra jellemző alkotást, akkor ez olyan.



14. Watcher (2014-04-10 19:02.28) aaaaa
jézus mária, vontatott az egész :O felesleges önmarcangolások sorozata


13. Yaelush (2011-06-20 00:39.57) aaaaa
Nekem tetszett a film.Most latom csak ,hogy az egyik foszerepet maga a rendezo jatszotta.Valoban nekem is eszembe jutott rola Woody Allen,bar Emmanuel Mouret nem hiszem ,hogy olyan konnyeden el tudna csavarni egy ferjes asszony fejet(mondom ezt mint ferjes asszony :),ugyanezt nem volt nehez elkepzelni Michael Cohenrol, aki mar a szemei csillogasaval is csokra csabit.Egy kellemes francia film,orulok ,hogy megneztem.


12. Kismiska (2009-12-07 03:33.25) aaaaa
Közepes volt sztem, jó történet, gyenge megvalósítás. Nem volt túl jó párosítás a 2 főszereplő, semmi kémia nem volt közöttük.
Drámának komikus, komédiának drámai.


11. Agskorpi (2009-10-27 16:11.47) aaaaa
na igen néha nálam is olyan Woodys volt néhány mondat meg következtetés, meg is jegyeztem nézőtársaimnak, akiket szintén emlékeztetett rá


10. Agskorpi (2009-10-27 16:08.53) aaaaa
tényleg jó volt, bár talán többet vártam tőle...az eleje iszonyat vicces ahogy szerencsétlenkednek:)))) a végén viszont jó lett volna ha a pasi visszafordul és egymásnak esnek...de mivel csak egy csókról szólt...:))) és ez az, hogy mennyire felkavaró tud lenni és benne van hogy ez miket indíthat el...szerintem akinek nincsen ellenkező nemből igazán jóbarátja akit hosszú ideje ismer és ilyesmiben kellene segíteni az is esetlen lenne, lehet nem ennyire, de szerintem vicces volt kissé parodisztikus
az a jó a francia filmekben, hogy nagyon emberközeliek tudnak lenni, hétköznapi figurákkal a maguk esetlenségével, mert azért valljuk be, ha valaki épp fülig szerelmes az elég setesuta és elvarázsolt tud lenni...


9. Mama_gold (2009-04-29 20:45.53) aaaaa
Érdekes film volt, azért is néztem meg, mert imádom a francia filmeket. De valljuk be, Marion Cottilard és Sophie Marceau valahogy jobban tetszett bármelyik filmjében!
Bár néha nagyon esetlennek éreztem a főszereplő pasit. (A nevek valahogy nem akarnak megragadni:(
Sajnáltam a férjet, de az életben is vannak ilyesmik. Sőt!!!
Egyébként jó kis esti szórakozás volt, némi unalommal fűszerezve:))


8. Enzselik (2009-03-31 14:37.57) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 7. hozzászólására)
Nagyon úgy tűnik...
:DDD


7. Az utolso szamuráj (2009-03-23 13:49.38) aaaaa - (válasz Enzselik 6. hozzászólására)
Hát,akkor félek,az én erkölcsi nívóm számodra a bűn leteményese))
Hát miért lenne harag?Sose tudok egy hölgyre dühös lenni,ni csak,mi ez a repedés a plafonon?))


6. Enzselik (2009-03-20 14:27.08) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 4. hozzászólására)
Szerintem is gyengére sikerült, pedig ez a sztori a sztoriban dolog tetszett, jó ötlet volt. Nekem a színészi játék nem jött be. Nem hittem el nekik, hogy szeretik egymást. Az arcjátékuk számomra nulla volt. És a párbeszédek... Több szenvedélyt vártam a franciáktól, lehet, ez volt a baj.
És a végén a nő... hát, csalódtam benne!
Abban egyetértek veled, hogy nem volt benne tűz, a férfi bénázott és Ledoyen se maradt el mögötte, abban viszont nem, hogy egy csók nem fontos ennyire. Nagyon is az! Számomra egyenlő a megcsalással! Főleg abban a formában, ahogy a végén láthattuk. Szóval ezt a részét eltúloztad kissé szerintem. Bár már nem vagyok tinilány, de a nevükben is kikérem ezt magamnak! :DD Jó, semmi harag persze, de azért na. :)


5. Kapusi Tamás (2009-03-09 23:54.18) aaaaa
Nekem ez a film egyáltalán nem jött be. Túl szárazanak, túl vontatottnak éreztem eme alkotást. Mintha egy Disney film lenne francia köntösbe bújtatva.Hogy őszinte legyek ezek a színészek ne is nyújtottak érdekes alakításokat, sőt kifejezetten gyengék voltak. Sajnálom, de ez a film számomra semmit sem jelentett.


4. Az utolso szamuráj (2009-02-19 19:58.32) aaaaa
Én szeretem a francia mozikat,ha jól tálalják,hihetetlen kellemes-nem tulzás ez a szó-izük van,olykor bohokás pillanatok mögött is emberi mélységek tátonganak és egy francia szinészről becsukott szemmel,ellenszélben megmondod,igen,ő annak a nemzetnek fia-lánya.
De erre itt valahogy nem sikerült teljes mértékben ráhangolodnom,néhol kimondottan untam.Egyrészt a férfi bénázása már nem vicces volt,hanem érthetetlen inkább,másrészt könyörgöm,itt azért valahol kapcsolatokat boncolgatunk,tehát lenne fontosabb üzenet is a filmbe,de nehogy már egy csók annyirra fontos legyen....egy félrekufirc egy parkoló autóban,egy heveny proteinbevitel szájjal egy lépcsőházban igen,ezek olyasmik,amikre lehetne épiteni,itt annyira próbállják a csók fontosságát erőltetni,hogy az tinilányok felbüfizet rózsaszin kéjmámorában nyerhet csak ilyen dominanciát.A két barát megbeszélt összefekvése kimodolt és a minden erotikus szépséget kiölő üres melltapi álltal inkább kinos,az ott elhangzott szövegek ostobák ,egyszerűen illuzióromboló ami történik a vásznon,a szenvedő karrakterek között annyi "tűz" van,mint két homofób szemeteskuka kapcsolatában,nehéz elképzelni a következményeket utána.....amiknek viszont mint eseményeknek,nem mondom,hogy nem volt létjogosultsága,ó házasélet előtti pusztitó életmód.Nos,egy jóideg akkor tényleg müködött a film,ültek a finomabb poénok,mégha tagadhatatlan,a keretet adó ,akkor megismerkedett férfi-nő közti vonzalom valahogy az egész film allatt érdekesebb,mint a történet tulajdonképp mellékszereplőié,akik főszereplésével megyünk bele a kapcsolatok ,érzelmek átvilágitásába,néhol Allen szellemét megidézve,csakhát az ő régebbi vitriolos hangvételét meg sem tudták karcolni.
Több is lehetett volna,mert azért a történetben van ám spiritusz!


3. Laslow (2009-02-14 10:46.28) aaaaa
Na, ez a film tetszett! A szereplők töketlensége, az egyszerű, de mégis szórakoztató történet. Bejött. Még hogy vudielenes?! Hülyeség! Ez JÓ film, ellentétben azokkal...



2. Tp1 (2008-12-04 10:36.04) aaaaa
Tényleg jó film


1. Facica (2008-09-12 22:10.55) aaaaa
Egész eddigi életem legesleggjobb filmje! Ha valaki ismer még ehhez hasonló francia filmeket azokat nagyon szívesen megnézném!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAva Gardner, 2022-08-25 18:1816 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Csak egy csók adatlap
Eredeti cím: Un baiser s'il vous plait
Évszám: 2007
Rendezte: Emmanuel Mouret
Szereplők: Virginie Ledoyen, Emmanuel Mouret, Julie Gayet, Michaël Cohen, Frédérique Bel...

További információk

Szereplők fórumai
- Virginie Ledoyen - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk