Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30
A séf
- Moziverzum, 05:50
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
A panamai szabó
- Film Café, 06:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Michel Galabru aaaaa

 

Fórum - A zsoldos - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Zsol0 (2023-09-10 11:58.32) aaaaa
A zsoldos ( olaszul : Il mercenario ), az Egyesült Királyságban A Professional Gun néven kiadott,egy 1968-as Zapata Western film, amelyet Sergio Corbucci rendezett. A film főszereplésével Franco Nero , Jack Palance , Tony Musante , Eduardo Fajardo és Giovanna Ralli , a zenei kotta pedig Ennio Morricone , a Guns for San Sebastian és Bruno Nicolai című munkáiból merít ihletet.
A mexikói-amerikai határ északi oldalán Szergej " Polack " Kowalski, egy jól ápolt, kapzsi zsoldos egy cirkuszi előadáson vesz részt, ahol felismeri a show vezető rodeóbohócát , Paco Romant. Az előadás során Kowalski felidézi , hogyan harcoltak együtt Pacóval forradalmárként a mexikói kormány ellen.Partnerségük kezdete előtt Paco, az Elias Garcia tulajdonában lévő ezüstbányában dolgozó peon fellázad főnöke ellen, és megalázza őt és két testvérét, köztük Alfonso Garcia ezredest. Hamarosan elfogják, de barátai megmentik a kivégzéstől.Eközben Kowalski alkut köt Eliasszal és testvérével, hogy biztonságosan átvigyék az ezüstjüket a határon. Curly, Kowalski amerikai riválisa látja a három férfit beszélgetni, és a fivérek nyomára bukkan, hogy megtudja, mire bérelték fel Kowalskit,ami után Curly megöli őket.Amikor Kowalski megérkezik a bányába, hogy találkozzon Garciákkal, helyette Pacóval és forradalmáraival találkozik. Garcia ezredes csapatai megérkeznek, hogy megtámadják őket, és Kowalski beleegyezik, hogy pénzért segít Pacónak megküzdeni velük. Kowalski és Hotchkiss M1914-es géppuskája segítségével a forradalmárok elűzik Garcia ezredes csapatait. Kowalski ezután távozik, de hamarosan megtámadja Curly. Megérkezik Paco csoportja és megöli Curly embereit. Bár Curly bosszút esküszik, elengedték, miután megfosztották a ruháitól. Paco ezután felveszi Kowalskit, hogy tanítsa meg neki, hogyan kell forradalmat vezetni.
A forradalmárok városról városra járnak, pénzt, fegyvereket és lovakat rabolva a hadseregtől. Kiengednek egy Columba nevű foglyot is, aki csatlakozik a csoporthoz. Columba először nehezményezi Paco erőszakos módszereit és Kowalskira való túlzott támaszkodását, de hamarosan mindketten tisztelni kezdik egymást. Miután Paco egy városban marad, hogy megvédje az embereket, annak ellenére, hogy Kowalski azt mondta neki, hogy nem férnek össze az elfogásukra küldött hadsereggel, Kowalski ismét elhagyja a csoportot. Paco csoportja elismeri vereségét, és visszatér Kowalskihoz. Kowalski megduplázza díját, de ő és Paco újabb üzletet kötnek. Miután a forradalmárok egy egész ezred legyőzésével elfoglalják a várost, Paco, felismerve a Kowalski által rá és Columbára rótt pénzügyi teher igazságtalanságát, bebörtönzi Kowalskit, elkobozza a pénzét, és feleségül veszi Columbát. Amikor Garcia ezredes hadserege Curlyval együtt, megtámadja őket, Paco rájön, hogy nem tudja egyedül kezelni a helyzetet, és úgy dönt, hogy szabadon engedi Kowalskit, de bezárva találja magát, miközben Kowalski megszökik. Columba kiszabadítja Pacót, és ketten megszöknek, mielőtt Curly megtalálná őket.

A jelenben Kowalski megjegyzi, hogy hat hónap telt el azóta, hogy Paco elárulta. Az előadás végén Curly és emberei elfogják Pacót. Kowalski lelövi Curly embereit, és ad neki és Pacónak egy puskát és egy golyót, hogy tisztességes párbajt vívhassanak. Miután Paco megöli Curlyt, Kowalski foglyul ejti, és az 51. ezred főhadiszállására indul, hogy átvegye a fejéért felajánlott jutalmat. Columba, aki szemtanúja annak, hogy Kowalski elfogja férjét, Paco társulatának két tagjával az 51. számú főhadiszállásra lovagol, és találkozik Garcia ezredessel, úgy tesz, mintha elárulná Pacót azzal, hogy elmondja neki, hol vannak.

Amikor a hadsereg csapatai megtalálják a párost, Kowalskit is letartóztatják, mivel most még nagyobb jutalom jár a fejéért. Ezután a két férfit kirúgóosztag általi halálra ítélik. Columba azonban végrehajtja tervét, és fegyverrel tartja kezében Garciát, miközben a cirkuszi előadók elterelnek. Két géppuska segítségével Paco és Kowalski megöli Garcia csapatainak nagy részét, és Columbával és a fellépőkkel együtt megszöknek. A csoport feloszlik; Columba és az előadók elmennek, hogy elterjesszék Paco mexikói visszatérésének hírét, Paco arra készül, hogy lefeküdjön, mielőtt újra egyesülne Columbával, Kowalski pedig, aki kapott egy részt saját jutalompénzéből, arra készül, hogy elhagyja Mexikót. Kowalski azt javasolja Pacónak, hogy álljanak össze zsoldospárban, de Paco biztosítja, hogy "álma" Mexikóban van. Ahogy a két barát útjai elválnak, Garcia ezredes és négy katona készül lesből és megölni Pacót. Kowalski mindet levágja puskájával a közeli domboldalról. Indulás előtt felkiált: "Sok szerencsét, Paco! Álmodj tovább, de nyitott szemmel!"


13. elRata (2018-08-14 22:19.15) aaaaa
A végső párbaj a műfaj jellegzetessége, kihagyhatatlan csúcsdísze, ez itt tökéletes! Klasszis spagetti western, csak Corbucci tudta megközelíteni minőségben Leonét.



12. Mandro (2013-06-25 08:54.26)  
Idézek az iMDb .com oldalról: " Il mercenario (1968)
111 min - Comedy | Western " , tehát nem dráma.


11. Danyi (2011-07-04 23:28.23) aaaaa - (válasz Orgona 10. hozzászólására)
OK:D


10. Orgona (2011-07-04 23:20.40) aaaaa - (válasz Danyi 9. hozzászólására)
Tegeződjünk. :DDD


9. Danyi (2011-07-04 23:12.59) aaaaa - (válasz Orgona 6. hozzászólására)
Persze, ahogy gondolod/gondolja :)


8. Danyi (2011-07-04 23:11.05) aaaaa - (válasz Orgona 6. hozzászólására)
Amúgy nem kell e-mail, műsorújságból és innen is értesülni tudok majd. De azért köszönöm :)


7. Danyi (2011-07-04 23:10.18) aaaaa - (válasz Orgona 6. hozzászólására)
Persze


6. Orgona (2011-07-04 23:09.07) aaaaa - (válasz Danyi 5. hozzászólására)
Ha igen, küldök e-mailt. Tudod fogni az MGM csatornát?


5. Danyi (2011-07-04 23:07.47) aaaaa
Hát erről sajnos lemaradtam:( De talán még ismételni fogják...


4. Orgona (2011-07-04 21:18.39) aaaaa
Nálunk kevéssé ismert klasszikus western.


3. Mozsika (2011-03-14 10:19.00) aaaaa
Ez egy zseniális film. Nekem Corbuccitól a Django utáni kedvencem. A színészek remekül alakítottak, a legjobb Jack Palance volt,aki mint mindig most is hozza a "gonosz" formáját. A történet, az akció jelenetek is a helyén vannak. Ennio Morricone és Bruno Nicolai zenéje egyszerűen fantasztikus.A legjobb,amit valaha westernfilmekben hallottam.
Kedvenc jelenetem a végső párbaj volt,ami alatt csodálatos zene szólt, és szegény Palance életét vesztette. Ez egy nagyon jó film,amit csak ajánlani tudok mindenkinek,aki szereti a spagetti westerneket.Később valóban feldolgozta Corbucci a companerosban,ám nekem ez a film jobban tetszett.



2. Danyi (2010-02-04 20:36.59) aaaaa
Jó lenne, ha ezt is kiadnák DVD-n. Ha már az Ultrafilm kiadta A halál csöndjét meg a Companerost, akkor ez is jöhet.


1. MrMojoRisin1 (2008-09-04 10:56.42) aaaaa
Sergio Corbucci és Franco Nero bizony kegyetlen jó párost alkottak együtt, amit is bebizonyítottak. Nero egy lengyel csávót alakít, aki megtesz bárkinek bármit, csak az fizessen neki bőségesen. Ellenfele Jack Palance, akinek egyszerűen nem lehet "jó" vonást felfedezni az arcán.:) Szépen zajlik a mexikói forradalom, bejön a képbe Paco is, akivel haverságot köt Franco Nero. Együtt felveszik a harcot - persze néha egymás ellen is - a forradalmat leverni akarókkal és Palance-cal. Maga a történet nem túl bonyolult, a varázsa nem is ebben keresendő, hanem a mindent lehengerlő színészi játékban, és poénokban. A "harangozós" párbaj jelenet alatt, Palance arc játéka, Morricone zenéje (Kill Bill zene természetesen plusz egy jelenete is megidéződik Tarantino mozijában ) az átvörösödő rózsa...atya ég, mekkora jelenet!!!
Magát a filmet Corbucci két évvel később kvázi újraforgatta, a zseniális Vamos a matar, companeros! című filmben. Ott ugyanúgy Franco Nero, csak nem lengyel hanem svéd, ugyanúgy Jack Palance, úgynúgy forradalom, még a történet is hasonló, ja és ugyanúgy talál magának egy kis barátot, csak ott már az egyik kedvenc olasz szinészem, Tomas Milian játssza. Nekem az jobban is tetszik:)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsol0, 2023-09-10 11:5814 hsz
KeresemSupiman, 2008-07-20 05:422 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk