Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 13:15
Alkonyat - Újhold
- RTL Három, 13:50
Férfibecsület
- Mozi+, 13:55
Őrült randi Toszkánában
- HBO2, 14:10
A Goldman-ügy
- HBO, 14:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Mindig nyár (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
Shirley MacLaine - Vélemények
Djimon Hounsou - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Végtelen történet 2. aaaaa
Rachel Kerbs aaaaa

 

Fórum - Beszterce ostroma (1976) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Az utolso szamuráj (2012-11-21 19:28.19) aaaaa
Nem tehetek róla,nekem Bessenyei Ferenc sokszor...sok volt.Elismerem,hatalmas színész,mit belevertek buksimba róla,megmaradt,de akkor is..akkor is,na.
A film viszont nem rossz,néha darabos hatást nyújt,a rendezés lehetett volna jobb is.Ezeket a színészeket még mellékszerepekben is jó volt látni,hány él ma közülük...Körmendi amúgy örök kedvenc,még a hangját is imádtam.
Fura,pont az ilyen színészek miatt remélem azt,a magyar filmipar sose fog túlzott remake-gyártásba.


6. Gyorkos (2012-09-09 06:50.59) aaaaa - (válasz Vivianne76 4. hozzászólására)
Jó kritika, igaz.



5. Brundle (2012-09-01 12:13.27)  
El kell ismerni ez is érdekes feldolgozás lett mindenképp, ez a jelenlegi tudomásom szerint a második olyan Mikszáth Kálmán regény feldolgozás, amit Zsurzs Éva rendezésében és Bessenyei Ferenc főszereplésével, vittek át több részes tv filmre úgy hogy egy epizód jóval több mint egy óra hosszú, és Bessenyei itt is akár csak a fekete városban itt is egy erős karakán és akaratos karaktert kapott meg formálásra, és persze itt is helyt állt ahogy kell. De ki térve a filmre is kicsit szerintem jó munka lett eléggé jól vissza adja a könyvet, mert szerencsére azt is olvastam még ez előtt a 4 felé szedett tv-s feldolgozás előtt, és úgy éreztem kellően jól próbálja vissza adni a könyvet a film adta határokon belül, néhol kicsit száraznak tűnik talán de a részletesség végett aminek a szellemében ez a verzió is el készült, nem csodálom hogy valakinek túl egy síkúnak és furcsának tűnik a történet, de mindenképp kiváló feldolgozása a műnek és ajánlott a meg nézésre, de a könyvet is ajánlott el olvasni mert mint tudjuk a film nem ad vissza mindent maradéktalanul. Szóval jó a film mindenképp ajánlott meg nézésre, és a könyv ugyan úgy ajánlott el olvasni és át élni mindenképp.


4. Vivianne76 (2010-06-27 15:42.22) aaaaa
Van, amiért nagyon tetszik ez a filmsorozat, és van, amiért nagyon nem. Nagyon jók a színészek, Bessenyei is rendkívülit nyújt, de nem gördül eléggé a történet. Pedig remekek a figurák, többségükben jól is játsszák őket, de az egész plotnak nincs semmi csúcspontja, nyúlik - mállik a történet...
Ha például Körmendy játékához időzítették volna, akkor pörögne. De miért időzítenék Kruzsinszkyhez, ha Pongrácz István a főszereplő? Őt viszont Bessenyei Ferenc alakítja, és most mit mondjak, annyira jól, vagy annyira csapnivalóan, mintha a Fekete városból maradt volna itt. Semmi nem utal a zavarodottságára, a 3. részben pedig, mikor már a hallucinációknak kell úrrá lenni rajta, rendkívül sok időre, "drámai hallgatásokra" van szüksége, hogy eljusson abba az állapotba. De hát - mégis imádom azért, hogy az általa megformált magyar nemesek alakjai közé tudta venni a nemeslelkű, ám bomlott elméjű Pongráczot.
Nem tudom, mi lehet az oka, de rendkívül sok a hosszan kitartott vágókép a filmben, ami sajnos rohamosan tudja lankasztani a figyelmet. A kameramozgás is gyér, képesek hosszabb asztali beszélgetéseket (pl. Lengefi és Forget beszélgetése az első részben) távolabbról felvenni, ahelyett, hogy ráközelítenének a beszélőkre. Néha persze direkt jó ez, látni pl. hogy fülel a fogadóban az asztalnál beszélgetőkre a fogadós Rátonyi Róbert. De igazán nem ártott volna dinamikusabbá tenni a képeket.
Zsurzs Évát és stábját nagyon szerethette a Felvidék; öröm látni a lekes statisztériát és a zsolnai városképeket, meg persze a krasznahorkai várat is. Nagyon szép színes képeket lehet látni.A színészi munka is nagyon-nagyon jó, de valahogy nincs összerántva az egész; mindenki úgy játssza a magáét, ahogy a legjobbnak gondolja. Így lehet az eltérés Bessenyei és Körmendy játéka közt. Lehetett volna picit árnyalni Láng József Forget őrnagyán (ha nem mondja, nem is veszem észre, hogy csak érdekből bolondériázik Pongrácznak); nem értem, Zenthe viszont miért vette olyan komolyan a grófot, mikor a várban senki se. De ami engem a leginkább zavart, az Lukács Sándor szerepeltetése ebben a filmben Tarnóczy fiskális szerepében: nemcsak az abban az időben általa viselt "legó-haj" nem akart sehogyse beleilleni a képbe, de nem tudtam őt elfogadni ravasz hősszerelmesként sem jelen esetben, aki minden további bonyadalom okozója is lesz. Talán a hangja búgott néhány fokkal halkabban és lassabban a kelleténél.Na meg a haj...! Fülöp Zsigmond haja hasonlóképp inkább az Ez A Divat korabeli évkönyvébe kívánkozott volna. Ha már viseletek: volt egy leányzó (nem ismertem fel, ki, Csűrös Karola tán, vagy Egri Kati?), akinek a tarkóján hatalmas keményített masli imbolygott, nyilván valamelyik felvidéki népviselet elválaszthatatlan részeként. Javítson ki, aki tud, de fájt a szívem azért a hófehér darabért, ahogy az erdőn hajolgatott benne... A korabeli ruhadarabok többször is hasonló problémákat mutattak, a férfi zakók, de Estella darabjai is elég eklektikusak voltak. Jó, magyarázzuk azzal, hogy a besztercevári élet csupa komédiázás volt.... És Felföldi Anikónak remek combjai vannak, és istenien nézett ki, például a piros strucctollas-diadémos vörös hajkoronával....!
Hiába minden, Pártos Erzsi miniszerepében remeklése is, a többieké is - azt a napfelkeltét, amikor nyilvánvaló, hogy egy reflektor felkapcsolásával idézték elő, soha nem fogom megbocsátani, skandalum ! XD Bizony, ilyen vegyes érzéseket váltott ki belőlem ez a tévéjáték.


3. Plunket (2010-04-24 14:47.16) aaaaa
Kár a tv-film jellegért,de legalább így megfilmesítették.Körmendi minden mondata nevetésre ingerel,a többiek szintén nagyszerűek


2. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-03-23 07:51.22) aaaaa - (válasz Maped Mami 1. hozzászólására)
egyetértek,Hüvösvölgyi nagyon bájos, "csacsogó" hangú.


1. Maped Mami (2008-08-22 09:57.18) aaaaa
Egyik kedvenc színészem Bessenyei, de nem csak ezért,- s az érettségi előtt is kedvencem volt a film /irodalomból tétel/ - karakteres szereplők játszák, igazán beleélik magukat a sodró eseményekbe /IGAZI színészek/ melyet annak idején az író megálmodott, s papírra vetett.Nekünk már történelem, hogy egyesek hogyan éltek, élhettek, a fantáziámat megmozgatja még mindig. Nagyon élvezem a filmet, nem tudom megunni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2012-11-21 19:287 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk