Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Válság
- HBO2, 02:06

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szőke az igazi aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Mit ér egy élet - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

27. Flúgos-fruska (2020-12-15 12:36.03)  
Nem sokat.


26. Midnight67 (2020-02-13 21:24.29) aaaaa
Most adják:
Február 13. - Csütörtök
22:45 Filmbox 1. rész
Február 14. - Péntek
00:15 Filmbox 2. rész
Február 25. - Kedd
21:00 Filmbox Extra HD 1. rész
22:30 Filmbox Extra HD 2. rész


parfumeshop.hu banner

25. Buenos (2019-10-21 22:58.06)  
Pontosan egy rakás fécesz.


24. Marsbolha (2018-08-14 13:59.57)  
Közepes film.


23. Lattrabant (2018-08-14 08:29.56) aaaaa
Én sajnos csak a film elejét láttam és évek óta szeretném végig megnézni, viszont "normális" csatornán nem adják le.


22. Törölt felhasználó (2014-11-18 22:53.39) aaaaa
Nos, ez a film se nem zseniális, se nem fantasztikus. (Pedig bőven lehetett volna.)

Rögtön "mondom", hogy miért nem az.
Az első félóra után úgy éreztem, hogy felrobbanok a dühtől, mert hogy bizony nagyon is valós problémáról van szó. Prostitúcióra kényszerített, megvezetett nők, elrabolt, vagy eladott gyerekek, a világ tele van annyiféle mocsokkal, hogy ha egy vállalkozó kedvű takarítócég ki akarná pucolni, a Föld összes vízállománya kevés lenne hozzá.
Nyilvánvaló, hogy mindenki a túlélésre játszik, csak éppen nem mindegy, hogy milyen körülmények között. Ahol a nyomor mindennapos vendége a dolgos (vagy dologtalan) hétköznapoknak, ott minden lehetőséget megragadnak az emberek arra, hogy kikerüljenek az ingoványból. Igen ám, csakhogy ezt a játszmát is két térfélen játsszák, így lesz az egyik csoportból a "szívató", míg a másikból a "szívatott" és a kettő között nemigen van átjárás.

A film az első harmadában nagyon jól hozza a feszültséget, de aztán a valóságból szép lassan átsiklik a filmes "nagyon szép, de a fele sem igaz" világba, és ezzel tulajdonképpen adnak egy kellemetlen sallert a történetnek, mert a néző tisztában van ezzel a hibával. A megédesített, amerikanizált lezárás valószínűleg a kevésbé rosszhoz szokott átlagközönség háborgó lelkiismeretének csillapítására szolgált, de ezáltal pont a probléma súlyán pillésítettek egyet és ezen nem sokat segített az a néhány tény, amit Kate Morozov (Mira Sorvino) nyomozó mondott el a befejezés előtti sajtótájékoztatón. (bármennyire is igaz volt minden szava, különös tekintettel arra a kitételre, hogy ha nem lenne felvevőpiac, akkor áru sem akadna hozzá, )

A szereplők nagy része igen jó munkát végzett, de őszintén meg kell mondjam, hogy Mira Sorvino-tól kiütést kapok, és bizony félhangosan felnyihogtam Bill Meehan-Sutherlandnak azon a mondatán, hogy "maga igen tehetséges abban amit csinál, de színészkedni nem tud", ugyanis a hölgyike vagy nagyon szomorú-kétségbeesetten, vagy vidám-kétségbeesetten tud nézni és ennyi arcjáték egy sakkfigura esetében talán még elmegy, de egy vérbeli színésznőtől kevés...
És ráadásként erre a hiteltelen szintre képes volt lerángatni maga mellé Donald Sutherlandot is, akiről köztudott, hogy nem egy tehetségtelen fickó.

Amúgy meg annyi, ahogy azt az elején is megírtam: a világ tele van szennyel és rothadó szeméttel, az ember pedig eltakarja magát kicsiny kis kezével (hogy klasszikust idézzek kifacsarva). És aki, ismerve az emberiség viselt dolgait azt állítja, hogy ez is az isteni elrendelés egyik válfaja, az sürgősen vizsgáltassa ki magát, mert az a világ, amelyik szemet huny a gyerekek kihasználása felett, elnézi a szeme előtt zajló napi képtelenségeket, és emberáldozattól sem visszariadva még vallási háborúkba is belebonyolódik, rég megért a pusztulásra. Úgyhogy ha van isten, akkor nyomja meg a piros gombot, aztán oltsa el a lámpát és hagyjon fel a teremtésnek még a gondolatával is, mert elsőre is szarul sikerült a kivitelezés.


21. Hercku (2013-04-17 20:47.01) aaaaa
Nagyon-nagyon jó film, Robert Carlyle egyik legjobb filmje szerintem, és tényleg elég megdöbbentő és elgondolkodtató. És egyet értek, én is minden tinivel megnézetném.


20. Pintyőke (2013-01-15 21:40.30) aaaaa
Sajnos még mindig elég jól emlékszem a filmre,pedig nem most láttam!:(


19. Timeakavala (2012-05-09 00:17.42) aaaaa
THE BEST MOVIE!! A LEGJOBB KATEGORIA!!
Ez egy hatalmas film! Reszemrol mindenkinek ajanlom!! Foleg a tini lanyoknak!! Oktatas keppen en levetitenem az iskolakba is!!


18. Clairette (2012-02-23 20:20.33) aaaaa
Eszméletlenül szörnyű! Nem a film, mert az zseniális, hanem amit elmesél. Mert az előttem szóló szerint csak mese, de bárcsak igaza lenne!! Nem úgy kezdődött, hogy igaz történet alapján, de akár az is lehetne!Az lehet, hogy nem teljesen ugyanaz, mint a valóság, de minden további nélkül azt is eltudom képzelni, hogy a valóság még ennél is sokkal rosszabb.Ilyenkor az jut az eszembe, hogy a középkorban a bűnözőkkel nem bántak finoman: a tolvajoknak egyszerűen levágták a kezét. Hát eljátszadoztam a gondolattal, hogy a filmben levő hímnemű egyedeket én melyik testrészüktől szabadítanám meg gondolkodás nélkül!!


17. Shikaka (2011-05-30 09:38.18) aaaaa
Az a baj ezzel a filmmel, hogy teljesen irreális.
Én megértem, hogy az alkotók egy valós és szomorú helyzetre akarták felhívni a figyelmet, de ebben a formában ez már majdnem vicces. Többször figyeltem fel arra, hogy magamban arra gondolok "ezek is csak a nők lapjából meg az FHM-ből tájékozódtak".

A probléma nagyon is valós, és a filmben látottnál sokkal kegyetlenebb, azonban bárki, akinek egy kis sütnivalója van rájön, hogy ez így egyszerűen nem létezhet, teljesen életszerűtlen.

Addig az rendben van, hogy az embercsempészek vásárolnak gyereket csóró indiai/kínai/filippínó családoktól, elrabolnak nyaralókat, vagy bepaliznak fiatalk csajokat 'meg akarod alapozni az életed egy év munkával' hirdetésekkel. Addig az is megvan, hogy kiviszik őket külföldre, és ott kvázi zsarolják őket.
Ami kimaradt még a filmből az az, hogy vannak lányok, akik tisztában vannak vele hogy prostik lesznek és úgy is bevállalják. Igazából nem tudják felmérni előzőleg hogy ez mennyire megalázó, és utóbb már nincs visszakozás...

innentől SPOILER

De az egész egyszerűen nevetséges, hogy a helyi rendőrök nem tudnak ezekről a kuplerájokról. Egy 50es éveiben járó orvos vagy ügyvéd, mindenféle alvilági kapcsolatok nélkül megtalálja az interneten a címet ahova mehet nőket megerőszakolni, a zsaruk meg nem? A szomorú az egészben az, hogy mivel egy ilyen hely nem létezhet láthatatlanul, a helyi rendfenntartó erők minden esetben szemet hunynak (meg vannak félemlítve vagy le vannak fizetve), és ez fura módon ki van hagyva a filmből.

Nevetséges az, hogy az embercsempész szervezet fejét (a filmben van ilyen! :D) meg lehet találni. Most komolyan, ki hiszi el, hogy egy ember áll emögött az egész mögött, akit tele lehet pumpálni ólommal és kész?



Összességében azt kell mondjam ez egy fontos (és hálás) alapanyag, ami értő kezekben nagyon jó és hatásos filmet eredményezett volna. (pl. a Benicio del Toro-s Traffic olyan film lett) Itt azonban a hozzá nem értés nagyon meglátszik:
- a fentebb vázolt problémakövetés nevetséges, ráadásul tompítja a probléma nagyságát
- a színészek közül jó pár (elsősorban Sorvino és Sutherland) egyszerűen vicc kategóriás alakítást nyújt
- a karakterek menthetetlenül klisések, és ez még akkor is fájó, ha tisztában vagyok vele, hogy mennyi kiscsaj hajlandó bedőlni ezeknek a hirdetéseknek


Gondolkodtam hogy 2 vagy 3 csillag, végül legyen 3, mert legalább van erről a témáról film. Sajnos csak ilyen van.


16. Plunket (2010-01-06 20:59.30) aaaaa
nagyon hosszú volt,de nagyon jó is volt egyben.Mira Sorvino nekem már eddig is fogalom volt,most is megsüvegelendő a teljesítménye.Robert Carlyle,termetével ellentétben egy valódi óriás,Sutherland papa talán egy kissé gyengus volt most,de legalább nem volt idegesítő.
nagyon kemény film,kőkemény mondanivalóval,sallangok,és pátosz nélkül.emberkereskedelem,gyerekpornó,bordélyházak,ribancok,bűnsz övetkezetek,szexturizmus,szexrabszolgák.mindez napjainkban.erről szól a film.


15. Avast (2009-06-07 00:42.45) aaaaa
Tényleg nagyon jó film volt, én is fennt maradtam.Nem is tudtam volna elaludni rajta.Keresem-keresem, családomnak is meg kéne nézni...


14. Juditos (2009-06-06 11:06.27) aaaaa
Nagyon nagyon jó film volt.Én is fennt maradtam , és végignéztem!Már kutakodom is utána, de nem találom sajnos


13. Cserrygo (2009-06-04 11:09.15) aaaaa
Most pénteken (06.05) leadja ismét a Hallmark! :D Csak az a baj, hogy éjfélkor...
0:00 Mit ér egy élet
2:00 Mit ér egy élet
de mind a 2 részt egymás után! ;) Ha fenn tudtok maradni és érdekel titeket, érdemes megnézni! :)


12. Pintyőke (2009-06-02 14:14.35) aaaaa
Amióta láttam a Hallmarkon,azóta nem adták szerintem 1x sem.Csak fogják adni megint,de én tuti nem nézem meg megint,mert engem iszonyatosan megrázott.Erről beszélgettünk anyummal és egy véleményen voltunk,h sokkoló volt a film és nehéz szavakba foglalni azokat az érzéseket,amiket kiváltott belőlünk.Aki keresi,keresgéljen tovább,csak sikerrel jár,drukkolok neki.


11. Cserrygo (2009-02-14 13:17.27) aaaaa
:) Én sajnos linket nem tudok neked mondani, de annyit ajánlhatok, hogy figyeld a Hallmarkot, mert ott adják le ;)


10. Petike91 (2009-02-10 18:37.20)  
Üdv, én már vadászom ezt a filmet egy ideje, valaki irna nekem egy linket, ahonnan meg tudom szerezni, azt megköszönném!


9. Cserrygo (2008-09-17 20:55.20) aaaaa
ondjuk engem zavar, hogy lelőtték Robert Carlyle által alakított mocskot, kíváncsi lettem volna, hogy milyen ÉSZérveket tud felhozni maga mellett... vagyis, hogy mit gondolnak, egy ilyen ember ebben a helyzetben hogy védekezne,,,

egyszóval szerintem nem kellett volna pont itt elvágni, hanem 1 picit még mutathattak volna...
------------------------
ez olyan, mint Hitlernél... ez is rejtély, hiszen ő is öngyilkos lett, így vele kapcsolatban is sok a vakfolt...


8. Pintyőke (2008-08-26 11:04.57) aaaaa
Én az első részt pénteken néztem meg,mert az ajánló alapján érdekesnek tűnt.A film sokkolt,de nem is kicsit;azt tudtam,h egy nagyon aljas,mocskos világban élünk,de ,h ennyire azt nem.A látottak után olyan érzés kerített hatalmába,h arra nem találtam szavakat.Ezek után már nagyon vártam a második részt,h mi is lesz a végkifejlett.Az biztos,h érdemes volt fentmaradni és végignézni mind a két részt,mert nagyon megfogott az egész történet.
Azzal egyetértek,h több ilyen filmet kéne vetíteni,mert ez nem egyszerűen érdekes és izgalmas volt,hanem szívszorító,gyomorforgató és sokkoló is egyben.Ez a film hűen tükrözi a szomorú valóságot.


7. Cserrygo (2008-08-25 09:35.04) aaaaa
Már azt is megnéztem!! :)
Megérte fennmaradni rá! Nagyon jó film, én csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Több ilyen filmet kéne csinálniuk a sok értelmetlen akciófilm helyett... ez ráadásul a szomorú valóságból merít...


6. Csernakakos (2008-08-23 18:07.26) aaaaa
Ma lesz a 2. része! :)


5. Cserrygo (2008-08-18 10:12.05) aaaaa
Én 1. csak azért akartam megnézni, mert Robert Carlyle is játszik benne, de a film nagyon tetszett! Esküszöm leláncolt a TV elé.
Nagyon megindító és sokkóló volt egyben... 5*


4. Csernakakos (2008-08-17 11:36.16) aaaaa
Augusztus 22. péntek, 22.00 - Hallmark
Ekkor adják az első részt ismét, másnap pedig, szombaton 22.00-kor jön a 2. része. Szóval bepótolhatod még. :)


3. Csernakakos (2008-08-17 11:33.23) aaaaa - (válasz Anitabagwell 2. hozzászólására)
A Hallmarkon egy filmet kb. 4x adnak le egy héten. xD
Szóval miután lement a 2. része is, biztos, hogy ismételni fogják. Szerintem nézd meg, elég gyomorforgató, de zseniális film. :)



2. Anitabagwell (2008-08-17 08:33.41)  
jajjj ezt én is akarom.
nem ismétlik az első részt valamikor?


1. Csernakakos (2008-08-16 23:55.59) aaaaa
Egyszerűen fantasztikus!
Mikor odakapcsoltunk a Hallmark-ra, gondoltam megint egy Hm/M2-féle rötyögést látunk.
Ez a film szinte tökéletes! Egyszerűen szívbemarkoló és fájdalmas, sokszor a szemét letakarná már a néző. Rendkívül élethű és megrázó, SZÖRNYŰ film. Mira Sorvino és Donald Sutherland páratlanul teljesít, de ebben a filmben minden színész játéka több a tökéletesnél.
A 2. része 1 hét múlva lesz, szerintem érdemes lesz (ismét) odakapcsolni.

A TV az ilyen filmeket küldhetné 1000-el, nem a Dolph Lundgren-Antonio Sabato szintű blőd vackokat. Mit tudnak azok a filmek az erőszakról és kegyetlenségről!
95%



Kapcsolódó fórumok

VéleményekFlúgos-fruska, 2020-12-15 12:3627 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk