Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Venom
- HBO, 18:06
Macskajaj
- Moziverzum, 18:20
Elysium - Zárt világ
- Cinemax2, 18:40
Jeges pokol
- Mozi+, 18:50
Az Amazonas kincse
- Film+, 18:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Asszociáció
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
Mire gondolsz most?
Szabó István - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kilenc idegen aaaaa
Joely Richardson aaaaa

 

Fórum - Moszkitó part (1986) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Mclane 2 (2021-07-21 16:54.30)   - (válasz Norbitzki 8. hozzászólására)
Én nem rég láttam újra a filmet mind a 2 hanganyaggal, online akadtam rá és maga a film az nekem tetszett eléggé szerencsére jó is volt értettem is amit a maga módján sugallni akart a néző felé konkrétan, a szinkron terén meg úgy vagyok hogy nekem mind a 2 hangsáv tetszett de az első azért jobban bejött. Minden esetre a későbbi verzió is simán elhallgatható és megnézhető, ha épp az kerül elő jobban és nem az eredeti első szinkron.


10. Delpiero (2011-09-14 21:55.16) aaaaa
Peter Weir a kiváló (anyagilag és szakmailag is elismert) A kis szemtenú után ismét az éppen gigasztár státuszban lévő Harrison Forddal dolgozhatott együtt a Moszkító parton. A film roppant sok mondanivalóval bír, olyan kiváló tolmácsolásban, amilyet nagyon ritkán látni. Addott egy szokványos amerikai család, egy átlagosnak nem éppen nevezhető családfővel, aki inkább az álmaiban él, mint, sem egy hétköznapi városban. Allie Fox karakterábrázolását, minden érzelmével és (oda-vissza) fejlődésével Ford briliáns módon tárja elnék. Híres mondás ugyebár, hogy "a zsenit az őrültől csupán egy hajszál választja el egymástót", ez tökéletesen igaz a itteni főszereplőre is.
A film először bohémos poénokkal és szituációkkal operál, majd átcsap egy nagyszerű izgalmakat ígérő kalandmozivá. A család ugyanis felkerekedik és elhagyja Amerikát, hogy új életet kezdjen Közép-Amerika egy csodaszép dzsungelében, a Moszkító parton. Láthatjuk, ahogy az alkotási vágya folyamatosan kezdi felemészteni Alliet, de a családja tisztelete és szeretete táplálja benne a tüzet. A csapat kisebb-nagyobb nehézségekkel néz szembe, de együtt és egymásért válvetve küzdenek. A főnök az apa, mely tény később egyre nagyon teret nyer, nem csoda tehát, hogy az anyát alakító Helen Mirrennek még a keresztnevét sem használja senki, mindenki csak szimplán "anya"(anyus) megnevezéssel illeti.
A kalandok olykor nagyon komoly irányt váltanak és a tudományt állítja szembe a vallással, ahol a kettő nem férhet meg egymás mellett. Fordék legnagyobbik fiát alakító (és tragikusan fiatalon elhunyt) River Phoenix példaképként tekint az apjára és szinte mindent megtenne a szeretetéért, bálványozza őt, mely imádatot úgy tűnik nem törheti meg semmi.
A Moszkító partot, mint "új Édenkertet" képzelik el, és már-már bibliai módon romlani kezdenek a dolgok amikor a tudás már "túl nagy" fokra kezd emelkedni(mintha, csak a tudás fájának gyümölcséből szakítottak volna), de ezek az események folyamatosan mozgásban tartják az apa fogaskerekeit, hogy soha ne álljon le a tervével, ami talán soha nem is valósúlhat meg.
A Taxisofőr írója pedig nagyszerűen építette fel a történetet és mesteriek a fordulatai is a műben. Weir rendezése pedig figyel a legapróbb leheletnyi változtatásokra is, árnyaltan tereli át a filmet kalandfilmből családi drámává. A francia zeneszerző Maurice Jarre lendülete itt válik igazán teljessé, komoly taktusai és lágy dallamai nagyszerű kontrasztot állítanak fel az amúgy is kettőségek közé szorult családnak. A táj fényképezése szintén kiváló, a gyerkeket bemutató közeli képek különösen elnyerték a tetszésemet. Egy picit viszont hiányoltam a történetből a kisebb gyerekek nagyobb szerepvállalását, kicsit elnyomottnak éreztem őket, jóval nagyobb teret kellett volna biztosítani számukra is, hogy az ő érzelmüket is bemutassák. Az anyuka vívódása azonban több, mint meggyőző, Helen Mirren alakítása lehengerlő. Ford lelke folyamatosan torzul, a karaktere engedi számára, hogy igazán elemébe hozza az élete formájában lévő világsztárt. Az arca, a mimikája, a beszédei, a tervei, a család, mint eszközök céltudatos használata mind-mind feledhetetlen alakításában állnak össze, ahol ő már nem egy színész, hanem maga Allie Fox, az apa, a férj, a tudós, a gondoskodó, a szerető, a vezető, az álmainak élő, a másokat lenéző, az utálatos, a zsarnok és a kiszámíthatatlan férfi egyszemélyben.
A film folyatos alakulása azzal jár, hogy a már említett jókedvű inditást felváltja a kalandok sora, majd a drámai vonal nyer teret és végül szinte már thrillerbe csap át a végkifejlet, mely egyre több feszültséggel és izgalommal ejti rabul az embert.


parfumeshop.hu banner

9. Delpiero (2011-08-09 17:37.41) aaaaa
Véleményem a Moszktító partról:
[link]


8. Norbitzki (2011-08-01 17:21.42) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 7. hozzászólására)
Nekem megvolt a Végvári féle szinkron és azt kell mondjam hogy ide, akárcsak a Kis szemtanúhoz, jobb volt Hegedűs D. Géza.


7. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-08-01 05:08.20)  
Tegnap megpróbáltam végignézni a 2 órát, láttam, de nem éreztem, túl hosszúnak is találtam. Érdekesnek éreztem Hegedűs D. Géza szinkronját. Nem csillagozom, mert nem szórul- szóra láttam.


6. Norbitzki (2011-07-31 23:44.38) aaaaa
Harrison Ford ismét Peter Weirrel forgat és második közös munkájuk bár gyengébb, ám annál mozgalmasabb. Tulajdonképpen egy ember drámája ez, aki saját ideológiájának él és próbálja azt ráerőltetni környezetére, majd ebben olyan messzire megy, hogy saját fiát is képes lenne kitagadni csak azért mert az mást akar...
Ford ebből a szempontból különös választás, mert őt nem ilyennek ismerjük, de hogy mekkora színész is valójában, ezzel bizonyítja. Akárcsak a Kis szemtanúban, Weir itt is egy a civilizációtól elzárt népcsoportot mutat be, pontosabban ide helyezi bele filmjét, de az igazi mondanivaló már rögtön az elején Ford szájából hangzik el : "ez a hely egy pöcegödör" - mondja Amerikára. Nem épp egy patrióta amerikai rendezőre vall...

Mindenesetre azért inkább fogható fel kalandfilmnek, mint bármilyen drámának, bár kétségtelen, hogy ez utóbbi vonal is érződik. A vége pedig egyenesen tanítani való, semmi nyál, semmi giccs...csak a ladik úszik ki az óceánra, oda ahol már egyszer kikötöttek. Valóban nem tucatmozi, talán ezért sem érhető el dvd-n!!


5. StormshadoW (2011-03-20 20:14.16) aaaaa
Nagyon jól összerakott film, tetszett.Marharég láttam már Harrison Fordos filmet, jól jöt most ez, szinten tartja magát az öreg, legjobb szinészek egyike. Ez meg a legjobb karaktere mindközül szerintem. Önzőséggel,elvekkel, akarnoksággal és csalódottságokkal teli ember aki olyan terrort basz a környezete alá, hogy abból lett pár érdekes szituáció. Konfliktushelyzetek, feszültség egész jól el lettek osztva, közben dögunalmas lassúság is lappang a játékidő alatt, de elvoltam vele, nagyon lekötött. Vannak benne egész húzós jelenetek, a jégkockagyár eldurranása nagyot baszott, agresszió elharapózzása jól átjön, egyáltalán nem klisés, az elme elborulásának fokozatai egyre mélyebbek, mégis a végére nem igazán tippeltem,hogy mivel fogják bevégezni a történetet, de korrekt lett összességében. Nem tucattermék kell néha ilyen is.


4. Fear_boss (2010-04-14 14:56.30) aaaaa
Érdekes, hogy nem annyira ismert, mint A kis szemtanú, pedig ez is van olyan jó, mint az. Elképesztően jó hangulata volt, csak nekem maga a témája nem tetszett helyenként. Erős ****-os.


3. June08 (2010-02-20 17:52.54) aaaaa
Döbbenet! Család lelki terrorizálása a dzsungelben. Hol a határ, ahol az ember szeme felnyílik és kétkedni kezd a rajongott másikban.
Én is most láttam H.Fordot először negatív karakterben és szerintem is nagyon jó! Semmi megszokott Blade Runner-es, Star-Wars-os, Kincskeresős pofavágások! Csak rá tudtam koncentrálni..



2. Antikex (2010-02-20 00:07.27) aaaaa
Harrison Ford mindent jól csinál.


1. Jade (2008-08-09 18:13.53) aaaaa
Egész kellemes kis film. Harrison Fordot nemigen láttam még negatív karaktert játszani, de meg kell mondanom, nagyon jól csinálja.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2021-07-21 16:5411 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk