Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nyár Antwerpenben
- Film4, 10:25
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 10:25
A dilemma
- RTL Három, 10:45
Ebgondolat
- Moziverzum, 10:55
Madeleine sofőrje
- HBO2, 11:41

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Micimackó: Vér és méz 2. - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szabadság hangja aaaaa
Daniel Ings aaaaa

 

Fórum - Sorsvonat - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Zsu0629 (2013-05-27 09:29.12) aaaaa - (válasz Városi vadász 6. hozzászólására)
Mi az hogy "unalmasra sikerült"???Az élet néha ilyen, ha belegondolsz az ő helyükbe, ez cseppetse mondható unalmasnak.


11. Liz-i (2011-01-25 17:52.43) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film, kiszámítható volt, de az ilyen kaliberű filmeknél nekem nem baj. Remekül tette a dolgát, megkönnyeztem, megmelengette a szívemet kicsit.



10. Clairette (2010-04-24 15:04.58) aaaaa
Eszméletlenül jó film! Én a 93 percből 93-at végigbőgtem!


9. Mrs.dalloway (2010-01-20 22:00.29)  
Viszont volt az asszonynak egymondata, ami nagyon megmaradt bennem: " Nem félek a haláltól. De a gondolat, hogy nem éltem...ijesztő."


8. Mrs.dalloway (2010-01-20 11:24.47)  
Én úgy vélem, elég gyengére sikerült ez a film. Persze nagyon komoly a téma, de szerintem a benne rejlő mélységeket nem tudták hitelesen bemutatni, elnagyoltnak érzem az egészet. Voltak elérzékenyítő pillanatok, de nem varázsolt el a film. Nem biztos hogy meg tudom magyarázni, mi a bajom, de pl. ott van az a jelenet, amikor a fiú elmegy a férfihoz és őrjöngve nekitámad, mert "megölte" az anyját, aztán pár perc múlva meg már békésen fürdőzik náluk... Ez így enyhénszólva irreális. De az nem is lenne baj, hogy irreális, a baj az, hogy nem hiteles...


7. Lili11 (2009-01-18 15:48.28)  
Alison Eastwood méltó az édesapjához! Gyönyörű filmet készített. A történet nem volt tele csavarokkal, már az elején egyértelmű volt, hogy fog alakulni. Nem is ez volt a lényeg, hanem az az eszméletlen érzelmi mélység, amit ez a film meg tudott nekünk mutatni. Az első torokszorító jelenet az a bizonyos fürdőszobai volt,amikor a feleség olyan iszonyúan egyedül van a betegségével. Na akkor kezdtek el potyogni a könnyeim, és azon gondolkodtam, hogy hogy lehet ekkora jelenet a film elején? Hogy lehet ezt a feszültséget fenntartani? Persze sikerült a rendezőnek, és ebben hatalmas szerepe volt a tökéletes színészi játéknak is. Én Kevin Bacont eddig nem szerettem, de ez innentől kezdve megváltozott. Annyira visszafogott volt, annyira jól ábrázolta a szerető, szenvedő, de érzelmeit kimutatni nem igazán tudó, komoly férfit.(Jót tesz neki, hogy idősödik) Marcia Gay Harden szintén kiemelkedően játszott. Jó, hogy őt választották, és nem egy giliszta alkatú dívát erre a szerepre. Annak ellenére, hogy ő ebben a filmben igazából nem volt anya, olyan ölelnivalóan anyukás jelenség tudott lenni, olyan bölcsen fogadta a sorsát, nagyon megrendítően mutatta be ezt a szörnyű betegséget méltósággal viselő nőt. A kissrác is jó választás volt, nagyon el lehet szúrni ám egy film hangulatát egy rosszul kiválasztott gyerekszereplővel.
Azon izgultam kicsit -mert mondjuk ki, azért nagyon amerikai volt a sztori-, hogy mikor jön a szokásos hollywoodi nagyjelenet, amikor egy nagy teremben többszáz ember könnyes szeme előtt vallják meg érzelmeiket. Ilyenek jutottak eszembe, hogy majd a férj meghallgatásán berohan a fiú, vagy vmi hasonló. De hála az égnek, minden ilyesmi elmaradt. Akkora érzelmi lökéseket kaptunk minden nagyjelenet nélkül is, hogy az, hogy eztán mi lesz a férfival és a fiúval, már nem is annyira érdekes, valahogy nekem az jött le, hogy nyugalom lesz. Mit mondjak, az egész filmet végigsírtam, ilyen még nem volt.


6. Városi vadász (2008-09-07 20:58.51) aaaaa
Én annyira nem szerete a drámákat, a feleségem megsiratta.
Bacon jól játszott, bár nem szokhattuk meg ilyen szerepekben. A történet jó volt, szerintem unalmasra sikerült. A végét picit elcseszték, mert nem derül ki, hogy megkapja-e a srácot. Szerintem nem, mert ha jogilag belegondolunk, nem a legalkalmasabb örökbefogadó jelölt. Olyan állása van, hogy sokat van távol, nincs felesége (mostmár), no meg ő ölte meg az annyát.

Aki szereti a drámákat, annak ajánlom.


5. Haka210 (2008-09-02 21:45.09) aaaaa
Profi!Mindenki jól alakított és a történet is szimpi.Kevin nem mondott asztali áldást és ez így van jól, ha neki nem szokása miért tenne olyat pláne a saját házában.Hiteles


4. Bogesssz (2008-09-02 12:47.44)  
Télleg baromi jó film nekem is nagyon tetszett! Iszonyú jó dráma!!! Kevin meg mint mindig tökéleteset alakít :P aki nem még nézte itt az iő!!!


3. Laca001 (2008-08-26 19:50.02) aaaaa
Piszok erős dráma, ami végig a képernyő előtt tart, elgondolkodtat és emberi sorsokat mutat. Minél fájdalmasabb egy mű, annál nagyobb a katarzis. Valahogy ez így volt itt is, elképesztő, amit itt látunk, a szívünk szakad meg a képsorok láttán és csak ülünk még akkor is, amikor vége a mozinak. Mindenkinek vannak gondjai, ennek a Bacon által – nagyon is jól megformált – mozdonyvezetőnek kijárt az élettől: kedvese rákos, és szörnyű tragédia tapad nevéhez. Olykor nehéz döntéseket kell meghoznia: feleségemnek szerezzek örömet egy gyerekkel vagy a munkámat tartsam meg mindenekelőtt. Közben persze ápolja feleségét, akit – Marcia formáz meg rendkívül érzékletesen – olykor-olykor szívbemarkoló látni szenvedését, eközben személy szerint hálát adok, h nem kell ilyen borzalmakon átmennem és egészséges vagyok. Nézni rossz, nem még átélni egy ilyet.. A műfaj kedvelői élvezni fogják, ebben biztos vagyok..



2. Norbi bácsi (2008-08-07 17:28.25) aaaaa
Pár hónapja láttam már a filmet, de akkor még nem került fel az oldalra. Egyetértek Szamurájjal, nalám pl pont a vége miatt nem 5 csillag a film, de ettől függetlenül egy végig megható, megindító mozi, amit mindenkinek ajánlhatok.
Ha pl a Míg a Jackpot el nem választ című kliséhalmaz 171. a listán, akkor ez top10 es kellene hogy legyen. Jó látni Kevin Bacon-t visszatérni, ez már a 3. mozija, ami figyelemre méltó a közelmúltból. Marcia Gay Harden a filmes világ legjobb színésznői között van az én szememben, eddig szerintem a Ködben nyújtotta a legjobbat, de azt hiszem hogy most ezt is túlszárnyalja, egyszerűen TÖKÉLETES.
Nagyon szép film.


1. Az utolso szamuráj (2008-08-07 13:31.22) aaaaa
Nos,mikor ezeket a sorokat irom,3 osztályzat alapján hihetetlen ramatyul állt a film.
Igaz:ezt a mozit nem Hipervándorimádoknak,"Tony Jaa a legjobb szinész" felkiálltással dobálozó egyéneknek készitették,talán többeket megzavart Kevin Bacon neve.Hanem a lassabb,emberibb darabok imádóinak,akiket nem a látvány nyügöz le sok esetben,hanem az élet sokszerűsége,az érzelmek gazdag tárháza és hogy talán marad még némi humanitás abban a fajban,mely magát ezt a szót kitalálta és definiállta.
Autó parkol le a sinre:egy vonat pedig legázolja,összetörve benne egy női testet és egy gyermek törékeny kötödését anyjához.A vonatot vezető férfinak is vannak problémái,felesége halálos beteg,rákos,ráadásul köztük sincs minden rendben,mert van az úgy,hogy egy kapcsolat válságba kerül,sokszor akkor,mikor épp össze kéne tartani.3 ember sorsa változik meg a moziban szemünk előtt....és az arra érzékenyek a történet befogadása közben el-el gondolkodnak más dolgokon,esetleg saját életükön.
Mert bár igaz,a történet kisé amcsi,és lebegtetve érzi mindenki a végkifejletet,ám illik fejet hajtani az előtt is,hogy igy....nos,elmesélhető a történet.Alison Eastwood -igen,ő a papa!!!-tanult a nagy öregtől,és finoman érzékelteti a figurák érzelmeit,a párbeszédek remekek és a hangulat is tökéletes,kedves-édes-mélabús.A film persze semmit nem tudna nyújtani remek szinészek nélkül:nos,Kevin Bacon neve mindig is az igényesebb mozikkal függött össze különböző műfajokon belül is,és itt is tökéletes,remek,a belül meghalt és érzelmileg kiszáradt férfit ugyanolyan remekül hozza,mint az érzelmektől meglocsolt és lassan kinyiló himneműt.És persze Marcia Gay Harden...sejtésem szerint sokaknak fogalmuk sincs,ki ő,mert nem szép,fiatal,és nincsenek sztáralűrjei,nemi életét is négy fal közé korlátozza,ám akkora adag tehetség szorult bele,amiből nyolc tucat Cameron Diaz-ra futná,és még mindig maradna 17 darab Lindsay Lohan-ra való benne,akinek miután férje nem viszi el mégiscsak a fiút tőle,kedves,könnyes mosolyától és őszinte hálájától belefájdul szived,mert a férfi esküvöjükön kivül a legnagyobb ajándékot adta neki,magát az életet,hogy van miért folytatni,kicsit harcolni....és igen,a Tom Stark nevű vasutas fickó talán nehezen mondja ki,talán nem tudja éreztetni,de szivből szereti.Ez a hölgy fél melle meztelen látványával többet mond el a pusztitó rákról,mintha orvosi szakzsargonnal kellene a nézőnek szembesülni vele,úgy érzi,már nem nő,nem feleség,és soha többet nem lesz anya:ám a sors utolsó napjaira egy tragédia árnyékából napfényt varázsol számára,életet egy halott házba,tüzet egy kihunyt kapcsolatba,és szeretetet egy gyerek felé,melynek anyját férje ütötte el.Ezekért a pillanatokért ,érzésekért jó a film,ahol a pár szexuális együtléténél diszkréten kivonul a kamera,ahol a lélegzés leállását csak egy szó mondja el és egy könnyes férfiszempár,és ahol egy apa-fiú kapcsolat elkezdődése a bizalmi igéreten alapul,miszerint ő mindig ott lesz mögötte,több ez,mint amit sokan igazi apáktól kapnak.
Nincs befejezés,katarzis,állandóan unásig elkoptatott ismétlése a világ legüresebb,és mégis legtöbbet jelentő szavának,hanem egyszerűen egy talán kissé elképzelhetetlen,ám mégis jóérzéssel eltöltő történet finom elmesélése.
Persze csak értőknek)))



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsu0629, 2013-05-27 09:2912 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk