Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szupercella
- Mozi+, 13:00
Titkok könyvtára 2. - Salamon király rejtélye
- Moziverzum, 13:00
Dzsungelből dzsungelbe
- AMC, 13:40
A setét torony
- Film+, 13:50
A dilemma
- RTL Három, 13:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
2022-es választás
Macskajaj - Vélemények
Szekatúra - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fel a fejjel! aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Fórum - Ahová a Pápa is gyalog jár - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Chris Co (2014-02-13 16:59.32) aaaaa
Nem sokat tudok Uruguay történelméről, de a nyolcvanas évek második felében azok, akik reményben és hitben éltek, sajnos keserűséggel és csalódással néztek szembe a politikai rendszerváltás utáni valósággal. Ez a film nekem sokkal szívszorítóbb, mint bármelyik amcsi nagy költségvetésű dráma, hiába a két, akár három órás műsoridő és a dollármilliók illetve a gyönyörű képek. Ezen a filmen nem tudtam derülni annak ellenére sem, hogy voltak komikus jelenetei (spoiler), mint amikor a fickó letesztelte a még épülőben lévő wc-t és az építők felháborodása és támadása ellen egyetlen fegyvert tudott csak bevetni, a locsolóberendezést.:) A legsokkolóbb jelenet az volt számomra, amikor a szomszéd hölgy úgy gondolta, szövetségre lépett az ördöggel, mert hasznot akart húzni a pápa látogatásából (és a többi szerencsétlen, akiknek minden reményük abban volt, hogy némi bevételre tesznek szert és a nyomor számukra véget ér, ha az odaérkező vendégeknek sütnek, főznek). Legszívesebben lefejeltem volna a monitort és kitekertem volna az egyházfő nyakát, bár ő nem tehet semmiről. Eljön, elmondja a beszédjét, majd golyóálló járműjével távozik. A mélyen vallásos Dél-amerikai lakosok meg csak egymástól kérdezik, "Ennyi volt?" Ez egy nagyszerű film, szórakoztató, bár szomorú és kiábrándító. A mindössze másfél órányi életkép amatőr színészekkel és elgondolkodtató mondanivalóval számomra maximális filmes élményt nyújtott.


7. Kovacsgeri (2011-01-03 23:53.13) aaaaa
Nagyon jó témát választott a rendező, én sem értem az alacsony pontszámot. Aki pedig vígjátékot szeretne látni, az válasszon másik filmet!



6. Palot (2010-01-13 16:57.32) aaaaa
szenzációs film. akinek nem tetszett nézzem amerikai tucatokat, az való neki :-)


5. KicsiRéka (2009-08-07 16:07.18) aaaaa
Nagyon tetszett a film, és eléggé meg vagyok lepődve azon hogy 2,7 az átlaga, gondolkodom gondolkodom hogy miért, de nem jövök rá. Uruguay, ki mit tud/hallott róla, bizonyára legtöbbünknek csak egy dél-amerikai ország a sok közül, annyi információval hogy Montevideo a fővárosa. Innentől kezdve el van felejtve, a kötelező köröket lefutottuk vele földrajzórán, valahogy így lehetnek Magyarországgal ők is. Az viszont, hogy emberek vagyunk, egyet jelent itt is és ott is, na meg a világ minden pontján, ahol nagy számú a szegény, tanulatlan ember, aki a gyors meggazdagodás reményében bármire kész. Hitelt vesz fel, egy lapra rak mindent, lop is és csal is, közben persze nem gondolkodik mert elméjét elhomályosítja a sok csörgő bankó, melyet majd jutalmul remél. Talán mint az a novellahős, aki a menyegzőn végül megfulladt a töltött káposztától. Szomorú hogy míg a világ egyik fele szinte belefullad a feleslegesen összevásárolt kacatokba, addig a másik oldalán rendes wc-re sem futja, ha már a filmnél tartunk. Érdekes kérdés a másik fele, hogy pont a Pápából akarnak meggazdagodni, holott a keresztény tanítások a kapzsiság ellen is felszólalnak, na meg hogy az egyházuk vígan kicsengette volna az egész falu egy évi villanyszámláját. De ezt nem tették, a rohadó virslit ették a kutyák, és hogy minden rosszban meglegyen a jó, a családot némileg összehozta a wc-s sztori. Végül is legyünk bármilyen szegények, legyen bármilyen kilátástalan az élet, a család az, amire talán mindig számíthatunk. Meg persze néhány jó barát.
Tetszettek a színészek, általában külön öröm nekem, ha nem egyfolytában ugyanazokkal az ismert színészekkel kell szembenéznem, hanem számomra ismeretlen külföldi kollégáikkal. Jók voltak, hihetőek voltak. Általában meg vagyok elégedve a dél-amerikai filmekkel, és itt nem a szappanoperákra gondolok, hanem olyan művekre mint az Isten városa vagy a Központi pályaudvar. Egyedi hangulat jellemzi őket, olyan "latinamerikás". Nekem tetszett.


4. SuperFecoo (2009-03-02 22:18.02) aaaaa
B@sszus! Gondolom mindenki azt hitte, hogy majd egy új Macskajajjt fog látni, az'tán csak pupilláztak, hogy ez nem olyan vicces mint azt remélték. Pedig ez a film 1000X többet ér mint egy átlagos amerikai "többmilliós" filmdráma. Én is röhögni akartam egy jót, de sajnos-szerencsére nem ez lett. Sajnos - mert ilyen életkörülmények is vannak a világon és még rosszabbak..., szerencsére - mert elgondolkodhattam, hogy mennyivel szerencsésebb vagyok, hogy a nulláól indulhatok az "életbe" nem pedig a -10-ről... Gondolkozzon el mindenki aki az értékelő skálán az alacsonyabb számokat jelölte, hogy ez nem egy rossz vígjáték, hanem egy komoly film... alkotás.


3. StormshadoW (2008-10-22 01:27.04)  
szarni biztos őtsem viszik.....


2. Supiman (2008-10-22 01:17.00) aaaaa
Senki nem látta ezt a filmet? Hát, milyen emberek vagytok ti?!:D


1. Supiman (2008-07-31 10:55.06) aaaaa
Nagyon érdekes és elgondolkodtató film. Nem is értem, miért van itt így leértékelve...Egy olyan nézőpontból mutatja be nekünk a film az eseményeket, amire egy átlag "hithű" katolikus azt mondaná, hogy hülyeség, meg hogy csak film...Nem ez nem film, ez a valóság, és nem az, hogy jön a Pápa azt minden szép és jó....



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2014-02-13 16:598 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Ahová a Pápa is gyalog jár adatlap
Eredeti cím: El bano del Papa
Évszám: 2007
Rendezte: Cesar Charlone, Enrique Fernández
Szereplők: César Troncoso, Virginia Méndez, Mario Silva, Virginia Ruiz, Nelson Lence...

További információk

Szereplők fórumai
- Fernando Meirelles - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk