Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 11:10
Hosszú levél
- Duna World, 11:40
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 12:00
Az ügynökség
- Viasat Film, 12:00
Hazudj velem
- Cinemax2, 12:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Renée Zellweger - Vélemények
Hank Azaria - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Most vagy soha! (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Valan - Az angyalok völgye aaaaa
Christopher McDonald aaaaa

 

Fórum - Kegyetlen báj - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Roszner (2022-06-28 19:46.39)   - (válasz Vbacs 20. hozzászólására)
"Ilyen témában még nem láttam filmet. Hogy egy anya a saját gyerekével fajtalankodjon...."

Sajnos van, A hold című.
De mielőtt megvádolnál azzal , hogy reklámozom azt a förmedvényt, olvasd el a hozzászólásaimat róla. Aztán Kovbojkáét és Chris92-ét. Az ifjú korosztályét. Mert természetesen az egész egyet nem értés csak generációs probléma (szerintük).

A filmmel természetesen nem fogom mérgezni magam, bőven sok(k) volt látni az előzetest, a tartalmat és az eredeti történetet olvasni.


25. Pocsolya ugró (2017-12-15 23:53.05) aaaaa
Elkezdtem nézni ezt a .... borzalmat és arra a megvilágításra jutottam hogy nem vagyok normális. Kb a 3/4nél kikapcsoltam mikor rájöttem erre.


Aztán megnéztem egy szép filmet és ráébredtem nagyon is normális vagyok. Maga a film a nem normális.



24. Juszuf2 (2014-08-01 20:45.21)  
Hát nagyon nem tetszett..


23. Lifeisamovie (2012-08-25 14:48.43) aaaaa - (válasz Boglarka996 22. hozzászólására)
Pl. Filmezz.eu
Itt fent van zixshare link.
Csak regisztrálnod kell magad hozzá.


22. Boglarka996 (2012-08-25 14:33.49)  
Hol lehetne megnézni ezt a filmet? Mivel sehol sem találom.


21. Amycusack (2012-06-06 07:10.47) aaaaa
Teljesen ledöbbentem, mikor néztem a filmet.A cím alapján egyáltalán nem erre számítottam ...Azért adtam 5 pontot, mert még másnap is ez a film járt az eszemben, és nem kimondottan a perverz részekre gondolok...Végig lekötött,gyönyörűen volt fényképezve,J.Moore-nál jobb színésznőt nem is találhattak volna erre a szerepre.Szerintem kihozták a legtöbbet,amit a sajnálatos sztoriból kilehetett.


20. Vbacs (2012-04-08 09:50.48) aaaaa
Talán SPOILERES.
Az "átlagos" kifejezés nagyon nem illik ehhez a filmhez.
Ilyen témában még nem láttam filmet. Hogy egy anya a saját gyerekével fajtalankodjon....maga a téma nagyon megrázó, sokkoló, de nem mondhatnám azt, hogy már-már túl sok is volt. Tulajdonképpen nem éreztem ezt a történetet jól kidolgozottnak, ülhettek volna még rajta bőven. Magyarázat nélkül ment lefele a történet, de maga a folyamat, hogy miért is történt mindez,hogy lyukadtunk ki A pontból B pontba....nagyon hiányos volt. A fiú gondolatait ugyan hallhattuk, de szerintem ez korántsem volt elég például ahhoz, hogy megtudjuk, miért kötődik ennyire az anyjához, miért képes vele ezt tenni...stb.
Ezen kívül még egy bajom volt: Az ilyen megbotránkoztató filmeknek szerintem lényegük a sokkolás, hogy levegőt se kapjunk a meglepetésektől.....ez a film ezt nem érte el kellőképpen, egyszerűen nem volt elég hatásos.

A színészek viszont nagyon jók voltak. Természetesen Moore nénitől láttam már jobbat is, de ha a szerepét nézzük, szerintem ezt jobban nem lehetett volna előadni. Redmayne is remek volt, iszonyat tehetséges ez a fiú, sokra viszi még, ha már ilyen fiatalon is ennyire hiteles. (Dillane se volt rossz a sótlan apa szerepében).

De a színészeken és a vonzó tájon kívül nem volt sok erőssége ennek a filmnek.


19. Krisz papa (2011-01-05 01:03.55) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 18. hozzászólására)
Ez kinek szólt? Mit akarsz mondani?


18. Lifeisamovie (2011-01-04 21:08.22) aaaaa
Spoiler...hagyjuk már magyar vagy, nem angol ...a fórum meg egyértelműen vélemény nyilvánítás a filmről amit már láttál....ha nm akarod előre tudni miről szól akkor előbb nézd meg. ....


17. Krisz papa (2010-10-12 02:19.11) aaaaa
Teljesen lekötött a produkció, igaz szélsőséges érzelmeket váltott ki belőlem, rengeteg pozitívat, de ez keveredett nem kevés semlegességgel. Spoilerveszély!!! Egy ultraérzékeny nő, és a fia közti kapcsolatról szól a film, Barbara a magánnyal, és az örök szeretetéhséggel, Tony identitászavarral küzd! Nem egyszerű család, de szeretem a hasonló személyiségű embereket, de inkább távolabbról szemlélődöm, mielőtt engem is elkap, és felőröl az az életstílus, melyet ezek a művészlelkek képviselnek, mint ahogy az apát. Az egész filmet áthatotta a szexuális túlfűtöttség, de a szex, egy-két jelenettől eltekintve, pótcselekvésnek illett be, valahol a kiszolgáltatottságot, az elveszettséget, és a magányosságot szimbolizálta. Szinte már első képkockától vártam, hogy az anya lefeküdjön a fiával, annyira érezhető volt, valahogy ez volt az első gondolatom is. Természetesen megvetendő, szexuálisan aberrált viselkedésnek tartom ami történt, de ez várható volt. Ami zavart az a végkifejlet. Nem következett egyenesen az, hogy megöli az anyját, de még csak csavarnak sem fogható fel, mert valahol tudtam, hogy szabadulni akar az anyjától, hiszen vészfelkiáltások sora történt meg, de ez nem volt jól felépítve. Igen, a rendezésnek voltak hiányosságai, mint például a fiú zavarodottságának messzemenőbb bemutatása, kicsit jobban rá lehetett volna támaszkodni, hiszen az egyik főszereplő ebben a drámában Ő lett volna, de így csak Julianne Moore vitte az egészet végig a hátán fantasztikus játékával. Voltak üres részek, igaz ezek engem annyira nem zavartak. Visszatérve Julianne Moore-ra már az Órák-ban is bizonyította, hogy hihetetlen jó tud lenni művészfilmekben, és tud azonosulni a vívódó feleségszereppel, az érzéki nővel. Érdekes, hogy Stephen Dillane itt is feltűnik, úgy néz ki Ő képviseli a józan észt, ha a hideg, az érzelmeit kimutatni képtelen szenvedő férjet józannak gondoljuk.
Összességében egy nagyon átérezhető alkotás volt, nekem nagyon tetszett.


16. Janeausten (2010-10-02 09:59.56)  
Kíváncsi voltam olyanok kritikájára, akik egy ilyen mély (általam annak gondolt)filmet megnéztek, azt gondoltam, ha nagyon lehúzzátok, kihagyom. De légyszi, használjátok már a spoiler szót, mielőtt egy-egy megdöbbentő jelenetet lelőttök!!
Előre is köszi.


15. Thefloorfilla (2010-08-28 11:38.12) aaaaa
Ezt én akartam mondani :D


14. Thefloorfilla (2010-08-28 11:37.22) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 13. hozzászólására)
Az első két mondatot kihagyhattad volna!!!
Francba.


13. Az utolso szamuráj (2010-07-07 17:40.54) aaaaa
Egy nő tekereg rajtad:érzed ahogy benne vagy.Érzed hüvelye izmait,teste lüktetését,felveszed a ritmust...no,ez a nő az anyád.
Érezd magad jól.Brrrr.
A film megtörtént események nyomába ered,el kell ismernem, nagyon nem nézőbarát mód.Homoszexualitás,biszexualitás,anális élvezetek,talán még a szunyog se lehetett biztonságban Barbaráék házában.
Mondjuk,embertársaink felett kár pálcát törni....az én erkölcsi bizonyítványom több helyen nemi foltokkal tarkíttott,de anyu-fiú eggyüttlét azért még nekem is sok.Barbara Daly igen érdekes figura volt,aki egyrészt fel akart nőni szemmel láthatóan férjéhez-az magasabb körökből származott-másrészt egyszerűen nem jött rá jóideig,mert engedelmes mód végbelét tartja urának oda,attól még nem biztos hogy összeillenek(nem szexuális értelemben).
A film dráma:csak épp hézagossan megrendezve.Bizonyos jelenetek egyszerűen nem müködnek,nincs kohézió,nincs néha semmi se a vásznon, de az szó szerint:aztán meg hopp,csak csodálkozunk,mert az utánuk jövő 5 perc meg odaszegez a tv elé.Nem tudom,ez tudatos koncepció vajh-ha igen,akkor rossz döntés-amit viszont igen,ezeket az 5 perceket mindig Julianne Moore-nak köszönhetjük,aki elképesztően jó az igen....hm....többféleképp megközelíthető,a boldogságot kereső néhol kegyetlen karrakter szerepében.
Moore amúgy érdekes jelenség:kommersz filmekben akárkivel helyetesíthető lehetne,szó szerint nézhetetlen.Rakd komolyabb darabokba,művészmozikba:olyan teljesítményre képes,hogy keresheted az állad a porban.A magam részéről remek választásnak tartom a szerepre,egyszerre zsarnok és gyenge nő,szeretetre és odafigyelésre vágyó asszony és egy szemét perszóna,hisz azért fia logarlécét megmászni,ne már,drága meleg kenyér és broáfka.
Ám pont ettől (is) érdekes a mozi ,milyen szexuális elhajlást fogunk még látni(ezzel azért hál isten kimerült a készlet).
A többiek igazából csak asszisztálnak meg végszavaznak a színésznőnek,aki a hátán viszi el a produkciót,annak minden hiányával és lapos rendezésével egyetemben.Akinek pedig központi figurának kellene lennie-Tonynak-valahogy olyan szürke a srác,és nincs is jól levezetve,ahogy megkattant szegény,az elöző jelenetből nem következett "automatice" a késelés.
Persze ha az életben is így volt,szavam nincs.


12. Timcsi22 (2010-06-15 21:35.01) aaaaa
Mielőtt megnéztem volna a filmet sokat olvastam a Barbaráról. A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságáról. A filmen semmi sem látszott meg a leírtakból. Bozasztó, hogy a fiát mire vette rá. Sajnos ilyen tényleg létezik. Az egész életét tönkre tette. Lelkileg megnyomorította. Nem egy szép film az biztos, de annyira nem volt borzasztó mint reméltem.


11. Lifeisamovie (2010-06-12 19:31.04) aaaaa
hát ha jól vettem ki a történetet....anya és fia együtt dugtak...beteg...de hát ilyen is van úgy látszik...


10. Zoli27 (2010-02-06 15:52.54)  
Hát én majd eluntam magam a film nézése közben,tény hogy voltak benne érdekes részek,de maga a film kissé gyengére sikerült!


9. Mrs.dalloway (2010-02-02 18:54.13)  
Miután megnéztem, napokig depiztem. Még mindig nem tudom eldönteni, hogy jó alkotás-e, annyira sokkolt. És nem maga a gyilkosság, hanem ez a fajta élet, létforma, ez a beteges családi légkör... Iszonyatos dolog, ha valaki megöli a saját anyját, de ez a srác nem volt beszámítható. És vajon ki tehetett róla, hogy nem...
Istenbizony örülök, hogy egyszerű, csóró ember vagyok, hétköznapi élettel és valódi gondokkal...Ez a z élet, amit ők éltek, ez valami képtelenül üres és sivár valami szerintem


8. Bean (2010-01-24 21:53.05) aaaaa - (válasz Bean 7. hozzászólására)
(MIVEL SZERKESZTENI NEM TUDOM)
Amiket olvashatunk az interneten Barbarával kapcsolatban az nekem tudott megjelenni a filmvásznon.
Amit a neten összevadásztam írások számomra sokkal, de sokkal kegyetlenebbek és megdöbbentőek voltak. Szerintem a film mellett szólt volna egy hosszabb időtartam amibe nem csak a film drámaiságát hanem annak tiszta és nyers valóságát ábrázolták volna.Igen ez hiányát éreztem végig.:(


7. Bean (2010-01-24 21:42.05) aaaaa
Depresszió, homoszexualitás, érzelmi instabilitás, perverzió, elmebetegség, erős kötődés, szex, őszinteség. Ezek a dolgok azok amik bemutatásra kerülnek a film során.Mindegyik illik valamely karakterre.A történet hitelessége képp hihetjük azt, hoyg amit látunk az a nyers valóság.Igen ezt kapjuk semmi virágnyelv semmi ködösítés, semmi formalitás.Egyszerűen csak bemutatják a nézőnek egy csalás történetét, de inkább egy anya és fia közti kapcsolat milyenségét. Semmiképpen sem szokványos a kapcsolat, sőt inkább valamilyen szinten szélsőséges.
Az, hogy épp mikor hányod el magad vagy épp mikor érzed azt, hogy amit látsz az taszít vagy épp nem tudod hova rakni azt a néző csak saját magában tudja eldönteni. Egy biztos a végén az a tény, hoyg mindez megtörtént különössé teszi az egész filmmel való érzéseidet.
Ennek ellenére részemről a film nálam csak közepes, nem a rendezésért, nem a színészek játékárét, egyszerűen csak éreztem a film folyamán azt, hogy amit látok az nem tudja 100% osan lekötni az érdeklődésemet.
Az okát még nem tudom megmondani, de valahogy a hiányt éreztem.


6. NanaZola (2010-01-24 14:30.32)  
Egy megtörtént eseményt igazából semilyen kritikával nem lehet illetni max. öröm,hogy nem velünk történt meg...


5. Sötétszív (2010-01-08 01:46.44) aaaaa
Ez egy igaz történeten alapuló filmdráma. Igen, ez a valóságban is megesett, sajnos. Döbbenetes film egy nem túl átlagos családról, ahol bármi megtörténhet. Nem könnyű megemészteni. Remek színészi alakításokat láthatunk benne. De aki krimire számít, az csalódni fog. De kizárólag felnőtteknek!


4. DavidVilla (2009-12-18 16:56.14) aaaaa
A leirás alapján nem erre vártam:D


3. SzJudó (2009-11-14 21:12.36)  
Dec. elején jelenik meg a film DVD-n "Kegyetlen báj" címmel.



2. Chylla (2009-08-08 17:58.52) aaaaa
Nem lehet rá azt mondani, hogy nem érdekes, mert az. Események is vannak benne, az egész film igazából nagyon jó, de néhol már-már beteges a történetszál. De végülis ez egy ilyen film.. adtam rá 4 pontot, mert összességében tetszett, csak időnként az embert elfogja a rosszullét.


1. Csernakakos (2008-07-12 20:51.59)  
Hú, iszonyú kíváncsi vagyok a filmre, már csak a főszereplők miatt is, de az alaptéma is érdekes. Kár, hogy ez a film is halva született, se híre, se hamva. [link]
Mindegy, felirat nélkül is akár (mivel ugye nincs:)) még a napokban megnézem, talán holnap. Aztán majd beszámolok. :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoszner, 2022-06-28 19:4626 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk