Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Need for Speed
- Moziverzum, 13:10
A kopasz osztag
- HBO2, 13:15
Kellékfeleség
- HBO, 13:37
A Sárkánypecsét rejtélye
- Filmbox Extra HD, 13:50
Mindörökké Batman
- AMC, 14:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Snooker
Mi a jó a horror filmben, avagy mit élvezünk rajta
Asszociáció
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A méhész aaaaa
Jenny Slate aaaaa

 

Fórum - Leviathan - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Krisz361 (2023-07-18 16:30.46)  
Ez a mű konkrétan egy innen onnan összeollózott film. Kicsit Dolog kicsit Alien.
De ilyenekre sok példa van a múltban és a jelenben is.


9. Lifeisamovie (2020-06-24 22:24.46)  
http://www.youtube.com/watch?v=SzqUbiJMa5E
MenaK - Awakening the Danger



8. Chris Co (2014-06-13 11:22.22) aaaaa
jav.: komolyabbra helyett komolyabban illetve az Eliminators nem is volt olyan rossz, mint mondjuk kaland sci-fi. Simán elfért volna egy hétvégi Walt Disney bemutatja-féle moziban Jessi (Hard Time...) mellé.


7. Chris Co (2014-06-13 10:50.32) aaaaa
Ez az a film, mellyel kapcsolatosan csak értetlenkedek, miért kellett ez így, ebben a formában, hiszen nem egy igénytelen alkotásról van szó. Ott vannak a remek, bár kicsit ismerősnek tűnő díszletek, a technika, megvalósítás és egy nem elhanyagolható színészi gárda, melyek köré tényleg érdemes lett volna valami izgalmas történetet, forgatókönyvet összetákolni. Hihetetlen, hogy Jerry Goldsmith sem törte magát azon, hogy valami újat halljon a néző, mert amit hallunk, az éppen afelé hajlik, amerre a film, egy tíz évvel korábbi, ám elképesztően hatásos, hangulatos filmre, mely talán örökre bevéste magát a sci-fi világába. Számomra három dolog értékelhető ebben az alkotásban. Az első a filmzene annak ellenére is, hogy néhány zenei motívum egyértelmű hasonlóságot mutat a szerző korábbi művével kapcsolatosan. A második a látvány, melyet lehet itt-ott kritizálni, de mégsem igénytelen. A harmadik a két bútor, Amanda és Lisa. A harmadikban minden stimmelt. A történet nem túl érdekes a vodkába rejtett vírussal. A cselekmény olykor idegesítően buta. A színészek hozták azt, amit ez a film megkívánt. Szerintem többre is érdemesek lettek volna. A hangulat még csak-csak, de a feszültség, no az csak olyankor érződött leginkább, amikor a fickó megfogta a nagyfeszültségű kábeleket. Talán ha egy bizonyos film nem jelenik meg korábban, akkor bizony lehet, ez a film lett volna az ahová lépek, szörny-ű trash áradat ihletője. Így viszont csak sokadik árnyéka a klasszikus mozinak. Az eredetiség mentesség ellenére nem lett volna rossz egyveleg, mivel nem egy igénytelen filmről van szó, de nekem akkor inkább a Lily C.A.T.(anime), mint a Leviathan, pedig annak már tényleg szinte semmi köze az eredetiséghez. Ott szándékoltan is egyértelművé tették a hasonlóságot és persze szépek a rajzok és a hangulata is jobban magával ragadja a nézőt, bár ez ízlés, beleélés kérdése. A VHS korszakban még üdítő volt eleminátorok, tremorok, madmax klónok közt, de a jó scifi-től messze van ez a film. Kár érte. A film utolsó néhány perce megmutatta, mennyire vették komolyan azt, amit akár komolyabbra is vehettek volna.:)


6. 666KRITIKUS666 (2012-07-08 19:54.00) aaaaa
Cosmatos Alien rip-offjának 3 igazi pozitívuma van: még csak nyomokban sem használt CGI effektusokat, a környezet egész pofás és végül képes volt egy szimpatikus karaktert felmutatni a doki személyében.
És kész.
Negatívuma pedig tengernyi. Egyrészt ostoba és végig kiszámítható forgatókönyv, mindenhonnan összelopkodott megoldások, buta párbeszédek, gyér színészi játék. A szörny pedig: először még az elmegy kategória, aztán már röhögőgörcs kiváltója. Mindezt megfejelve egy gyatra rendezéssel. Direktorunk nem tudott bánni a feszültséggel. Az első 40 percben pedig olyan üresjáratot kapunk az arcunkba, hogy még egy csiga is az asztalt kezdené püfölni egy adag nitróért. A mozi egyetlen igazi mentőöve az évszám, ez az ami kicsikarja belőlem azt a második csillagocskát. Bár még így is azt gondolom, hogy egy film akkor igazán klasszikus, és időtálló, ha képes a mai kor emberének is egy elfogadható szintet felmutatnia. Na ez -'79es "társával" ellentétben- nem sikerült.


5. Zoldalmafa (2011-02-10 17:46.45)  
Hehe, pont most nyirtam ki egy leviatant a Dead Space-ben:)) haat mit mondjak, en fel voltam keszulve ra, de ezek nem hiszem. Nehez dolguk lesz.Undorito egy elbaszott vaddiszno ez a szar.


4. Kthulu (2009-04-05 10:49.49) aaaaa
Szamuráj barátom igen jól összeszedte a film mibenlétét, én csupán ehhez szeretnék hozzátenni. Nem azt találtam a film legnagyobb hibájának, hogy ezernyi moziból össztákolt massza lett, hanem, hogy képtelenek voltak egy megfelelő irányt szabni a mozinak. Cosmatos nem volt rossz rendező, túl jó se az is igaz, de egyszerűen képtelen volt stabil kézzel levezényelni a filmet. Az első fele még jól működik, van hangulata, helyenként borzongató tud lenni, de a lény megjelenésétől az egész mozi szétesik, a végére pedig egész egyszerűen nevetségessé válik. Az, hogy túl sok filmből szedtek össze, azt is magával hozta, hogy többféle koncepciót akartak egybehozni, ez pedig nem sikerült. Az Alien egyik ütőereje abban rejlik, hogy amúgy Lovecraft-osan alig-alig mutat a lényből valamit (bár ebben Scott döntése is benne volt, hisz bevallása szerint, ha megmutatja a lényt teljes valójában, mindenki látta volna, hogy nem igazi), míg Carpenter Dolgában az ember a testi deformitást, torzulást, húst szó szerint a képébe kapja (ezért is volt mérföldkő a spec. effektusok történetében). Cosmatos előtt voltak a példák, csak annyit kellett volna tennie, hogy leteszi a voksát valamelyik mellett, ő viszont a középút mellett döntött, amitől nevetségessé vált a dolog (előbb csak sejteti a lényt, majd valamennyire látszik, majd megint csak éppen…). Stan Winston lényére szerintem ráfért volna még némi alakítás, amúgy a mester megtett mindent és még nem is vele lett volna a legnagyobb baj. Goldsmith zenéje ismét jó, hangulatos, és a fényképezést sem lehet megszólni. A színészi játékok olyanok, amilyenek, de szerintem az egészet rendben tudta volna tartani egy hozzáértőbb rendező. Nagyon sajnálom, mert a sztori minden lopkodás ellenére jó, technikailag, pénzügyileg minden adott volt (Lawrence Gordon meg Laurentisék is benne voltak), és azért eljátszogadtam a gondolattal, hogy egy ügyesebb rendező mennyivel többet ki tudott volna hozni a filmből. Erre csak egy közepest tudok adni. 3*


3. StormshadoW (2008-11-10 01:32.44) aaaaa
Kiválló sci-fi-horror. Egyrészt nagyon hangulatos,másrészt nagyon jó. A szörnyűséges szörnyeteg eléggé ötletesen lett megcsinálva,és ekkoriban még tudtak szinte élethű igazi nyálkás undoríto rusnya varangyokat készíteni,nem cgi rajzfilmfigurák ugrabugrálnak mint a mai gagyi filmekben.Igen,lopkod a film rendesen,nyulja a nyócadik utast,és a the thinget is rendesen,de elég jó egyveleg lett.Egészen a végéig tetszett a lény,a legvégén az a sárkányfej már nem volt annyira jó.obb lett volna ha csak ilyen nagy emb erfejes hűllő-massza maradt volna,de mindegy,igy se volt gázos tulzottan.Egészen elbűvölő volt,hogy még a tenger felszínére is követte a pancsercsapatot a dög.De a vége bizony megmosolyogtatóan cápa1 esre sikeredett.A vége viszont már nagyon gázos volt.Peter Weller ekkoriban jobb filmeket csinált, már vén csatalóként nem szerepel túl színvonalas adásokban.A többiek is elég ismert mellékszinészek a filmben. Érdemes megnézni, egy igazi régímódi hangulatú film.



2. Laca001 (2008-07-19 18:12.31) aaaaa
Gyerekkorom nagy kedvence, pár álmatlan éjszaka okozója :D Öröm volt most szintén hozzányúlni, és nagy favoritként újra végigfutni a már kívülről megtanult jeleneteken. Mai szemmel már kicsit elavultnak tűnhet akár a szörny, akár a díszlet, de azt mondom, h élvezni lehet és a mai Temetőkapuk és Mamutok mellett igazi csemege és felüdülés bármikor, bárhol.. És bár vannak benne kiszámítható részek, a forgatókönyv sem a főerőssége, de szörnyes filmek terén mégis megállja helyét..


1. Az utolso szamuráj (2008-07-08 19:24.02) aaaaa
Először is:ez a bejegyzés nem születhetett volna,ha nincs egy itteni tag,aki hozzájutatott ehhez a mozihoz,mit fiatal fejjel láttam annó.Az érdem hát az övé,nevét nem irom ki,de az egyik legtermékenyebb és legértelmesebb hozzászoló "szerte e vidéken,"és Mr.-rel kezdődik a neve)
Köszönöm,barátom!
1989-ben két viz allatti horror is borzolta a kedélyeket,S.S. Cunningham filmjét én annó az Alkotás fapados moziban izgultam végig,az inkább akciórendező,nemrég távozott George P.Cosmatos moziját pedig egy régi ,agyonmásolt vhs-en láttam.akkoriban persze jobban tetszettek....ma már mindketőnél látszanak a hibák,és mivel profibb szemmel nézem a mozikat,kedélyesen vigyorgok a nyilt lopásokon.
Összpontositsunk hát most erre a mozira.
Kutatóbázis,emberek összezárva,kapcsolatok,majd egy véletlen megtalált orosz hajóból származó pia,mely genetikailag változtatja meg a megfertőzödött egyedet.Alien,Dolog,Mélység titka és még felsorolni is sok,mi mindent lopkovicsoltak össze az alkotók más filmekből,egyszerűen mellőzve az eredetiség látszatát.Hogy a film mégis jópofa,köszönhető a profi rendezésnek és Stan Winston mesteri kreállmányainak,melyek némelyike ma már avitos,ám mégse számitógép kreállta valami,hanem érzékelhetően gusztustalan nyálkás izé,felismerhető emberi arcokkal .A szinészi játék kellemes,mégha nem is azok játszanak benne,akik miatt 89-ben tinilányok nyúltak be bugyijukba,vagy férfiak verték szét hözőngő orditással a jegypénztárt,inkább megbizható "legénység" állt a viz allatti kutatóbázis rendelkezésére.Ami feltünő,mindkét filmbe mennyi hasonlatosság van,igaz,maga a téma is adja ezeket a paneleket.Cosmatos mozija szemlátomást több pénzből épült,szépült,fura mód a tenger allatti világ mégis igencsak műterem-izű,úgy látszik,Winston kreállmányai falták a zsetont.A párbeszédek olyanok,amilyenek,néhol inkább vércikik,dehát ennél a műfajnál kötelező némi elnézés,ugyebár az alapanyag nem Voltaire.Talán kicsit több vér kellett volna....de ez kukacoskodás,ne menjünk hát bele.Meg Foster hihetetlen hideg szeme amúgy félelmetesebb sokszor,mint amit épp a vásznon látunk.
Összegezve:szórakoztató sci-fi horror-thriller nulla forgatókönyvvel és kellemes hangulattal,agyonmásolt klisékkel.Illene kiadni dvd-n,márcsak azért is,mert az emberek jórésze valahogy kedvét leli ezekben a szörnyes mozikban,noha valóban ritka az,ami némi kreativitással van megáldva.Szó mi szó,ebbe is kevesebb volt belőle,mint Fletóban a megértés népe felé.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKrisz361, 2023-07-18 16:3010 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk