Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 23:05
Desperado
- HBO, 23:15
Zuhanás
- Filmbox Premium, 23:15
Tűzfal
- Viasat3, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
South Park (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fallout aaaaa
Hadley Robinson aaaaa

 

Fórum - Mr. Wonderful - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. somliv (2022-08-14 19:34.21) aaaaa
De jó kis romantikus vígjáték a kilencvenes évekből.
Anthony Minghella értő kezei nyomán sikeredett ez egy figyelemre méltó másfél órára, mely az alulértékeltebbek, a névtelenebbek közül való. Filmje a régi mezsgyék mentén van összerakva, megjósolható véggel, mégis ezek a mozik, ha lehet így mondani „igazibbak”.
Nyilván, ehhez kellettek az ütőképes színészek, Matt Dillonnal az elsők között, aki ekkor élegette virágkorát, akinek hálás ez a szereposztás, mellyel könnyűszerrel tud élni. Egy egyszerű kétkezi munkást alakít, aki Amerika betondzsungelében, Manhattanben ügyködik. Szerelő, a város világításáért felelős, a jól megszokott brigádjával együtt tolják ezt a csatorna közegében zajló melót.
Mellékesen jön az ötlet csapata részéről, hogy a gyerekkori álmokat újjá kéne varázsolni. Az ósdi, porfészek kinézetű bowlingpályára gondolok ezzel, ami csöppnyi szórakozási faktor lehetne majd a jövőben ezeknek a munkásoknak- ez a szegmens nem lett annyira kidolgozva, csak részleges érintésre került, még ha a történet szempontjából ez így okés.
Gusot alakító Mattnek a párkapcsolati problémái kapnak reflektort, műfajilag erre lett kiélezve az egész. Ő elválik fiatal feleségétől, ám sok lovettát kell utána fizetnie, ebből adódnak a kalamajkák, nézeteltérések. Plusz érkezik viszályként, a tudáshoz tartozó professzor, Hurt, aki összeboronálódik a volt feleséggel, ám valahogy az idő múlásával nehezen jutnak közös nevezőre. William szerepe itt háttérbe van szorítva, nem sok vizet zavart, csak úgy, mint Mary-Louise Parker, de a sztori oldaláról nézve nem volt ezzel gond.
Ám Annabella Sciorra annál inkább megrázza magát, ő a másik főszereplő, aki színészileg panaszmentes alakítást nyújt, és meglehetősen jó csaj volt ezekben az időkben.
Michael Gore betétdala patentos, passzol a romantikához, e mellé érkeznek elvétve azok a szaxofonhangok, zongorahangok, melyek rátesznek az egészre némi varázst.
Mégis nálam Dillon viszi a győzelmi zászlót, ez az ő mozija, aki rettenetesen jól egyensúlyozik különböző énjei között. És még maga a szövegei is találóak, kreatívak, sőt, bármikor könnyedén képes volt beszállni a beszélgetésekbe. Üde, fiatalos, tréfás énjével megcsillant a kapott perceiben, ám át tudott változni komollyá, érettebb férfivá is, ha kellett. Elmondható róla, hogy színészi sokoldalúságát mutatta itt fel.
Mikor főszereplőink beszélgetnek az 1959-es fekete Chevrolet Corvette-nél- amúgy hesszeld, hogy micsoda egyediség fénylik ebben a járgányban. De nem ez a fő, mivelhogy a végén Matt túlad az álomautóján is. Hanem, ami fontos, az Annabellával való beszélgetés, megkapjuk azt, hogy az érzések nem hűltek ki egymás irányába- érzelemdús jelenet volt bizony az.
Aztán kiugróbban a vége, mikor Dillon a szimpátiáért képes szinte bármit megtenni. Kezd kicserélődni, agyilag kezdi pallérozni magát, még latinul növénytant is tanul a záró randi miatt, meghintve a munkájából adódó ütőkártyájával, a látványos fényáradattal. Remek volt ezt látni tőle, és a lényeg, hogy a közönség, mi ezt nem olyan csöpögősen kaptuk. Szerintem tűrhetőnek mondható ez a levezetés, még úgy is, hogy a merészebb újdonság elmaradt.
Ám visszatérek a legelső megállapításomra, miszerint ez a közel harminc évvel ezelőtti alkotás még mindig valahogy szívhez szólóbb, ezért mindenféle nagyzolás nélkül mondva szimpatizálok vele.


3. Comarca Lagunera (2011-05-16 10:58.42)  
Amíg él a szerelem, addig csak gyilkolnak maguk körül mindenkit, az önzés abban nyilvánul meg, hogy érzelmi válságomba bevonok másokat, hitegetek, kábítok, pedig jobban hasonlítok egy érzelmi roncsra, mint egy magamon kívül bárkit is valóban szeretni képes emberre. Ha képes vagyok elfogadni, hogy a kártyákat magamnak kevertem, ha megértem, hogy a kétségeimmel magamnak kell megbirkóznom, ha elfogadom, hogy nem láncolhatok ebbe a káoszba bele senkit, akkor a helyzet már jobban festene. Merem remélni, hogy rendbe jön köztünk minden, persze, ha egyáltalán van köztük bármi baj is, abban teljesen biztos vagyok, hogy én itt nem vagyok jó helyen, ennyi megaláztatást életemben nem kaptam, de ebben én vagyok a hibás, mert hagytam. Hogy mit akarok elérni? Hogy vége legyen mindennek, de az csak úgy megy, ha mindenki zár.


2. Krisz papa (2011-05-15 21:07.24) aaaaa
Gus, Lee, és Rita édeshármasának kissé sablonos, romantikus története, mely nem igazán egyedi, de igen kellemes szórakozás. A zene az, ami egy kicsit irritált, de a többi tetszett!


1. Mangilla (2008-07-03 22:49.38) aaaaa
Szerintem ez egy nagyon jó kis film, Matt Dillon, Annabela Sciorra és William Hurt nagy alkításával, főleg a romantikus filmek kedvelőinek.



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2022-08-14 19:344 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk