Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Paranoia
- Film Café, 16:45
Palimadár
- Moziverzum, 16:55
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 17:05
A jó, a rossz és a csúf
- AMC, 17:40
A függetlenség napja
- Mozi+, 18:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
szólánc tudósokkal
Fogadóóra
A hamisító (2014) - Vélemények
Marsra magyar! (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lúdas Matyi aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - Ellopott nyár - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Pinterj (2011-07-31 19:42.59) aaaaa
Nincs meg valakinek? Bár játszák most is, de számomra nem elérhető csatornán.


14. Lifeisamovie (2010-08-27 15:07.26) aaaaa
Igen nagyon lélekfojtó film....főleg annak aki utál mások előtt sírni ..az egyedül nézze meg ...mert biztos megindítja a könnycsatornáit...Örülök hogy láthattam...űdítő néha a sok amerikai puff puff filmek után...



13. Mosolybogyó (2010-08-18 13:31.10) aaaaa
Éppen most adta le a TV2... Nagyon megindító film. Többen méltattátok előttem, én is csak csatlakozni tudok.

A fő szál mellett (a fiúk és apáik kapcsolata) mellett azonban érdemes megfigyelni pl. Pete édesanyjának szerepét is ...

Az élet egyszerű és szép- gyermeki szemmel minden probléma könnyen orvosolható. Hogy lehet, hogy mire felnövünk, elvesztjük ezt a képességünket és mindent túlbonyolítunk?

Akinek ez a film tetszett, ajánlom még: Az állj mellém, Az atlantisz gyermekei, vagy A jövő kezdete c. filmeket! Jó szórakozást, szép élményeket!


12. Krizike (2010-02-23 22:14.34) aaaaa
Sziasztok...Segítene valaki hol tudnám ezt a filmet letölteni vagy megvenni?? Régóta keresem már..kösszz kössz


11. Pruntyike (2008-10-12 14:36.39) aaaaa
Élet, halál, jóság, emberség, gyarlóság, sors, hit,szeretet, kitartás ,akarat és sorolhatnánk mi mindenről szólt a film . Jó lenne, ha több ilyen gondolatokat megindító, szívet szorongató, egyben bájosan tanulságos filmet nézhetnénk , és láthatnának gyerekeink, a sok " kinyomom a szemed-kihúzom a beled" film helyett. Erről el lehet beszélgetni, van értelme eszmét váltani. Nagy szükség lenne rá hogy kicsit átalakítsuk a mára eltorzult értékrendet.


10. HettyKing (2008-07-05 14:33.34) aaaaa
Véletlen találtam rá a filmre, és nagyon magával ragadott. Szeretem az ilyen emberközeli történeteket. Hogy a való életben is előfurdalhatna iylen? Jó kérdés! Mindenesetre érdemes lenne követni a szereplők példáját, és hinni (!!), hogy a világ jobbra is fordulhat, csak magunkon múlik.


9. Stena (2008-06-30 12:12.01) aaaaa
Egy nagyon szép megható történet a vallási ellentétekről,és arról,hogy a bajban nem számít ki milyen vallású,az ellentétek akkor is össze egyeztethetőek.


8. Lolacica (2008-06-29 23:25.31) aaaaa - (válasz Csurki 7. hozzászólására)
Igazad van,bocsika hogy nem jó nevet írtam.Tanulságom:az ilyen lényeges adatokat mindig meg kell néznem,mielőtt leírom.Tényleg:köszi!


7. Csurki (2008-06-29 17:55.32) aaaaa
Nekem tetszett.Kedves,szomorú de szép film.Bocsi,de a fiút Dannynek hívták.Persze nem a név a lényeg,hanem a mondanivaló.S valóban jó,hogy van,aki ilyen filmre áldoz.Kár,hogy ilyen film kevés van a mozikban.


6. Kispapa (2008-06-29 11:46.06)   - (válasz Lolacica 4. hozzászólására)
Ha minden nap ilyen filmeket adnának a tv-ben, akkor tartok tőle, hogy nagyon sokat pityeregnél.:)) Persze értem, hogy mire gondolsz. A csatornák szinte mindegyike gátlástalanul zúdítja ránk az agyonrágott, sablonos, értékek és mindenfajta tanulság nélküli filmeket, sorozatokat. Sajnos valószínűleg a profitot ezek hozzák meg a számukra és nem az olyan filmek, mint amilyen ez.
A hozzászólásaiddal egyetértek... nekem is ilyen gondolataim támadtak, bár én nem érzékenyültem el rajta. Meghatott és magával ragadott...
A végén a kisfiú halála tette lehetővé a két hit, a két apa "kibékülését", "megbékélését". A fiú halála ezáltal áldozati halállá vált. Furcsa, hogy ilyen szépen köszönnek vissza a keresztény hagyományok. Érzelemdús és megindító filmecske...
Sajnos viszont a film után rá kellett jönnöm, hogy ez csak egy film és nem a valóság. A való világban nincs ilyen megbékélés a két hit között, és sajnos a modern, rohanó, sivár világnak köszönhetően ideje korán sikerül kiölni a gyermekekből a legféltettebb kincsüket: a gyermeki szeretetet. No, de elég ebből... túlzottan pesszimista vagyok... csak hát a világ ilyen.


5. Az utolso szamuráj (2008-06-28 16:04.10) aaaaa
Igy igaz:ez egy igazi,bájos mozi két gyerek barátságán keresztül egy idő után jóval többről.Az ilyen filmeknél félek attól,egy idő után rálelnek azok is,és irkálnak a topicba majd,akik nem látnak annál tovább,hogy az egyik fél zsidó.....eddig nem következet be,hál istennek.A szinészi játék remek,Kevin Pollak mindig is egyik kedvencem volt a maga egyszerűen emberséges kisugárzásáért-igen,zsidó,osztán???-és a kisfiúk is felnőnek a nagyok mellé.A két nagyobb aktori név,Affleck és Damon amúgy produceri feladatokat vállalt el,köszönöm innen nekik,hogy ilyesmire költik a zsetont.
Erőssen ajánlott,ha az ember egy jó és szép történetet akar látni,ráadásul nem rózsaszin köntösben.


4. Lolacica (2008-06-28 14:54.49) aaaaa - (válasz Judáj 3. hozzászólására)
Igazad van.Én ritkán szoktam sírni a film nézése alatt,de most bizony nem tudtam visszatartani a könnyeimet.Sok aranyos,humoros jelenet is volt benne,nekem nagyon tetszett a rabbi bölcsessége is.És a film vége.Amikor Pepe azt mondja a rabbinak:David a mennyben van.És mikor a rabbi megkérdezte:honnét tudod,azt válaszolta :hiszem...Nem tudom,Te hogy vagy vele,de szerintem sokkal több ilyen filmet kellene a tv csatornáknak leadnia.Inkább,mint azt a sok egy kaptafára készült akciófilmet.Erről a filmről én pl.még csak nem is hallottam,és a tv ujságban megjelent ismertetőből is másra számítottam.Üdv.


3. Judáj (2008-06-28 08:37.20) aaaaa
Tényleg nagyon aranyos,csak szomorú is :(



2. Lolacica (2008-06-27 23:00.31) aaaaa
Bocsánat,így helyes: vallásúak.


1. Lolacica (2008-06-27 22:57.22) aaaaa
A filmet 5-re értékeltem,és biztos vagyok abban,hogy értékei miatt a kedvenc filmjeim sorában tudhatom.Mondanivalója örök és nagyon igaz:a gyermeki lélek tiszta ártatlansága,a különböző vallású emberek évezredek óta tartó,
máig ható ellentéte,és az élet keserű pillanataiban annak felismerése,hogy egy közös azért van bennünk:emberek vagyunk mindannyian és a jóság,a másság tisztelete, a tolerancia, a segíteni akarás és tudás mindannyiunk kötelessége.Jó szívvel ajánlom a filmet katolikusnak és zsidónak egyaránt.De -reményeim szerint- a más vallásúk,vagy ateisták sem fognak fognak csalódni.Megrendítően szép történet.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekPinterj, 2011-07-31 19:4215 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk