Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bíborszín
- HBO, 09:25
Elveszett paradicsom
- Magyar Mozi TV, 09:30
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 09:45
Elizabethtown
- Viasat Film, 10:25
Szakíts, ha bírsz
- Moziverzum, 10:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Örömködő topik - közkívánatra!
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
50 éves az Omega együttes

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ripley aaaaa
Andrew Biernat aaaaa

 

Fórum - Margot az esküvőn - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Törölt felhasználó (2020-05-25 08:56.49) aaaaa
Áldom az eget, hogy a "Házassági történet" volt számomra a Baumbach életmű nyitánya, különben nem valószínű, hogy ráveszem magam a megtekintésére a "Tintahal és a bálna", valamint jelen topik címadójának ismeretében.

Nem értek egyet az elragadtatott véleményekkel, azzal meg különösen nem, hogy a történetnek bárminemű mondanivalója is lett volna.
Lehet, csak rossz időben kapott el az egész, vagy mert kb tíz perccel késtem le a film elejét, ám nem hiszek benne, hogy más körülmények között sokkal jobb véleménnyel állnék elő.

Ebben a sztoriban fel-le rohangálnak, miközben az ég egy adta világon nem történik semmi.
Ja, dehogynem. Láthatjuk Jack Black meztelen hátsóját és Nicole Kidman is bemutat egy jobbkezes pásztorórát.

Optimista és gondos filmnéző gyanánt azért még próbálkoztam mondanivalót fellelni, de még mindig nem jutottam sehová.
Aztán eszembe jutott, hogy egyesek talán valamiféle szimbolikát vélnek felfedezni Kidman fára mászós attrakciójában, de az egyetlen szimbólum amit én itt látok az az amerikai társadalom totális elcsavarodása a vaskos hülyeség irányába.
A szereplők és az ő kis életük simán csak kétdimenziós.
Vertikálisan lelkisérültek, horizontálisan viszont egyszerűen csak szellemi szegénylegények és nem feltétlenül azért, mert buták. (Na jó, akadnak a történetben lazán csak kétbites bádogbunkók is. A többi meg önmagát túlgondoló entellektüel.)

Noah Baumbach egyszerűen csak bemutatja azt a normális életvitelre alkalmatlan világot, aminek létrehozásán népcsoportja olyan lelkesen fáradozik.
Ám megjegyzendő, hogy ezt a filmet úgyanúgy forgathatták volna a világ bármely pontján, legfeljebb az életkörülmények mutattak volna markáns eltérést, a többi aligha.
Meg talán a szereplőgárda sem sikerülhetett volna ilyen parádésra. (ez volt a film egyetlen pozitívuma)

Vagyis továbbra sincs fogalmam arról, milyen magvas mondanivaló suhant el mellettem észrevétlenül.
Talán ha értékrendet váltok, felvilágosulok.
Egy ilyen előre programozott műanyag világban minden lehetséges.







8. Stargatelost (2011-02-05 20:58.59) aaaaa
Ez a film művészfilm és dráma. Nem tudom miért van megjelölve vígjátékként, vagy legalább a drámát írták volna utána. Na mindegy.

Akinek nem tetszett, az valószínű nem eredeti nyelven nézte. Szerintem csak így lehet igazán beleélni magadat az egész filmbe. Ez az egyik.

A másik pedig, hogy a rendező nagyon komoly munkát rakott le ide elénk, csak a többség ezt nem tudja értékelni, mert megszokta már, hogy a szájába rágnak mindent a film alatt, és nem kell gondolkodni.

Itt egy család életébe csöppenünk bele, ahol minden apró dolog számít, minden szóra figyelni kell, ami elhagyja a szereplők száját (ezért is mondtam, hogy eredeti nyelven kell megnézni), mert a rendező csak ezen keresztül mutatja meg milyenek a karakterek, és ki hogyan kapcsolódik egymáshoz, mi az élettörténetük. Ha jól figyelünk, mindenkiről megtudjuk azt, ami szükséges a film megértéséhez.
Ezen kívül az is nagyon jó megoldás volt, hogy sokszor átugrottunk hirtelen egyik jelenetről a másikra, kvázi a lényegtelen részt kihagyta a rendező, mert úgyis unalmas, klisés lett volna.
Ez mindenképpen 5/5, csak meg kell érteni a filmet.



7. Fémszívű (2008-09-23 23:23.45) aaaaa
Egy biztos:ez egy nagyon gyenge film. Egyik karakter sem szimpatikus, és a forgatókönyv is elég gyenge. Úgyhogy 2 csillag.


6. Tristis (2008-09-20 01:04.43) aaaaa
Egy érv még talán a film mellett, amelyet még én alkottam megy egyszer régebben:
"Egy filmnek nem az a célja, hogy szóljon valamiről, hanem hogy érzéseket-gondolatokat váltson ki a nézőből." Ez után a film után pedig lehet gondolkodni mindenkinek a saját életén és kapcsolatain.


5. Tristis (2008-09-20 00:59.43) aaaaa
Két dolog fogalmazódott meg bennem a film után itt a fórumon. Az egyik az, hogy miért van az, hogy minden film kb. 3.5-4.3 között van értékelve. Szerintem ez furcsa, és mindenképpen minősíti mind az átlagos nézőt, mind pedig az átlagos filmkészítőket és műhelyeiket. A másik, ami megfogalmazódott bennem, hogy azt hiszem kezdem megérteni az átlagos embereket. Főként a nőket, de természetesen ez értendő a férfiakra is valamelyest.
A filmben klassz a jellemábrázolás, tetszett volna az is hogy szókimondó, de kicsit feleslegesen túl lett méretezve. Na ja, az átlagos hedonista XXI. sz-i embernek bizony erős ingerre van szüksége, hogy valami is eljusson az agyáig, de ez számomra akkor is kicsit befogadhatatlan lett.

Minden esetre azt hiszem kezdem érteni a buta, kicsinyes embereket. Amikor vádaskodnak, ahogy bánnak egymással. Ahogy eszeveszetten csapkodnak a saját kulimázukban boldogságot és szeretetet remélve. Folyton másokat hibáztatva élik kicsi világukat borzalmas kényszerképzeteket építve maguk köré, mert nem képesek megérteni a másikat. Ha így nézem ez a film borzasztó jóra sikeredett 9/10 pont. Sajnos a túlzott erőszakossága és szélsőségesen naturalista vonala miatt ma este 3-as lett, bár megért volna talán 4-est is, ha nem lennék ennyire szigorú. A film mindig egy mese, és ami a valóságban így megtörténhet az a filmem sajna nem mutat olyan jól. Gratulálok a rendezőnek! Azért egy nagyon érdekes alkotás. Mondjuk vígjátéknak nem vígjáték... szánalmas ezt illetni rá. Engem északi filmekre, dán-svéd alkotásokra emlékeztet. Ajánlom.


4. Diego7 (2008-08-10 23:50.43) aaaaa
most tényleg!ez miről szól???


3. Mihárman (2008-08-06 13:25.56) aaaaa
Folyamatosan arra vártam, mikor történik végre valami. Helyette csak veszekedés, kibékülés, önsajnálat, hiszti. A film folyamatosan egy síkon halad, a feszültség se nem nő, se nem csökken. Néha ugyan elkezdődik valami, ami aztán mégsem bontakozik ki, elvarratlan marad a szál, vagy kevesebbet ad, mint amennyit várnánk tőle, ami kissé idegesítő. Kicsit becsapottnak éreztem magam, bizonyos jeleneteknél pedig olyan érzésem támadt, mintha szándékosan akarnának félrevezetni. Kidman tagadhatatlanul jól játsza a szerepét, amely bizonyára nem kis kihívást jelentett a számára, viszont nézői szemmel ez a karakter nehezen élvezhető.Az ilyen filmeken lehet egy jót aludni a moziban, vagy a tv előtt.



2. Az utolso szamuráj (2008-07-18 18:12.31) aaaaa
Az afféle indie-rendezőként is aposztrofálható Noah Baumbach mozija tartok tőle,igen lesújtó véleményeket mondhat majd magáénak itt a forumon.Egyrészt,ki van irva rá,vigjáték,nos,jómagam tudtam rajta vigyorogni,félek,magányos ökörnek leszek elkönyvelve.A történet magva természetesen a család,illetve férfiak és nők kapcsolata nem a megszokott módon megközelitve,ám erőteljesen az életnek alárendelve.Ezzel nincs is gond,de néha úgy éreztem,egyhelyben topog a történet,és vannak olyan konfliktusok,amik egy huszáros vágással áthidalhatók illetve számomra kissé túllihegetnek tüntek...igaz,melyik családban nincs az,hogy egy véletlen elszólás,mondat,történés nem gerjeszti fel önmagát,mig megkerülhetetlen falként tornyosul a felek közzé,évek múltán is problémát jelentve.Korosztályuk két kiválló szinésznője,a sajnos egyre kevesebbet látott Jennifer Jason Leigh és a szupersztár Kidman viszont több mint tökéletes,minden apró mozzanat,nüansz,reagálás a helyén.Ezerfogú Tom volt feleségére különössen felnézek azért,mert mintha egyre többet keresné ezeket az inkább actorként kihivást jelentő munkákat,bár jól tudja,ezzel népszerűségét nem emeli,sőt egy bizonyos réteg értetlenül figyeli,mit keres ebbe a műbe,Jason Leigh mindig is vonzódott az ilyen munkákhoz.Meglepetésre Jack Black is hozza,mit kell,felnő a képzettebb társakhoz,és feltünik John Turturró is.A film hibájának azt tartom,hogy nem törekszik arra,megfogja a nézőt,lélegezünk eggyütt a főhösökkel,kissé távolságtartón,ridegen bánik velünk,emiatt többen unatkozni fognak.
Ám nem minden mondanivaló nélküli darab,csak figyelni kell.


1. Eni1224 (2008-06-17 15:05.29) aaaaa
nekem személyszerint tetszett a film Nicol Kidman nagyon jól játszik ismét, nekem Jack Black egy kicsit fura egy ilyen filmben, de nem játszik rossz csak mindig valami poént vár tőle az ember és ez egy komoly film



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2020-05-25 08:569 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk