Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A sziget
- Viasat3, 00:20
Zanox - Kockázatok és mellékhatások
- Magyar Mozi TV, 00:40
Mindörökké menthetetlen
- Film Mánia, 00:45
Új múlt
- Film+, 00:55
A góré
- Film Café, 00:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Expend4bles - A feláldozhatók 4. aaaaa
Tony Sirico aaaaa

 

Fórum - Edmond - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Lifeisamovie (2021-05-01 23:09.01) aaaaa
Micsoda egy szarjankó ez az Edmond, 50 dolcsit kiperkált volna a kefélésért, de 100 dolcsit sajnál a piára, amiből a fele a nőt illeti...ááá :D


14. TurboHagyma (2019-04-14 00:13.30)   - (válasz Evile-Elvis- 12. hozzászólására)
Csakhogy a Breaking Bad egy sorozat, ez meg egy film.
elképzelhető hogy sorozat formájában ez sokkal komolyabb lett volna a Breaking Badnél is.



13. Pocsolya ugró (2017-03-27 20:25.33)  
Az elejét sajnos nem láttam, mert anno a HBO nyomatta orrba szájba és mindig a felénél kapcsolódtam be.

Összességében amit láttam róla jónak tűnt. De tényleg nem depressziós embernek való ez a film sem.

Érthető egyébként hogy sok ember miért lesz egy családon belül pl alkoholista. Ismeretem olyan családot akinek a férfia tagja folyton piált, mert a felesége egy szipirtyó volt aki mindig piszkálta valami miatt, valami kis semmi dolog miatt is elkezdett vele szemétkedni, aztán a végén már nem is aludtak egy ágyban. Akkor erre a szemétkedésre ráfejelt a férfi lánya aki kb egy és ugyanaz volt természetileg mint az anyja. Ha jól vesszük ki Edmond is hasonló cipőben járhatott és inkább a menekülést választotta.


12. Evile-Elvis- (2016-04-27 23:45.34) aaaaa
És 3 évre erre rá elindul a Breaking Bad, ami mindent besöpör. Teljesen megérdemelten. A Breaking Bad minden egyes kis epizódja fényévekkel igényesebben van megalkotva mint ez, pedig csak 3 év, nem pedig 30.
Stuart Gordon csak egy átlagos rendező, aki jó helyen volt jó időben a horror film hőskorában. Ez a film tökéletesen megmutatja mennyire nem tud mit kezdeni egy ilyen kincsesbánya témával.
William H. Macy-t imádtam a Fargo-ban és egy állati jó karakter, akár itt is működhetett volna, de vagy túl nagy falat volt neki ez a szerep, vagy csak egy középszerű rendező ennyit tudott kihozni belőle. De lehet mindkettő. Ez a film gyenge! Gyenge rendezés, gyenge forgatókönyv, gyenge színészi játék...
Csak azért mert jó a téma, nem lesz érték.


11. Su-30mk (2012-03-31 23:56.31) aaaaa
W.H.Macy-t mint karakterszínészt mindig is kedveltem, itt most főszerepet kapott és nem okozott csalódást. Az Összeomlás színvonalát ugyan nem éri el a mű, mondjuk valamelyest más is a vonulat mert végül a film második felében a megváltásra helyezi a hangsúlyt Stuart Gordon rendező. Az addig elvezető út azonban hasonló: a frusztrált egyén és a beteg társadalom kölcsönhatása kerül górcső alá.
Elgondolkodtató, depressziós egyéneknek kifejezetten kerülendő alkotás:-)
Bár "szemfelnyitásra" jó lehet, Edmondnak is felnyílt a szeme csak kissé talán gyorsabban és elemibb erővel a kelleténél és ez belesodorta egy olyan örvénybe amelyen tulajdonképpen már ő maga sem lepődött meg végül:
"Tudtam, hogy egyszer itt kötök ki"
Szeretem az ilyen mélységekig menő társadalomkritikai drámákat úgyhogy kifejezetten örülök, hogy felfigyeltem erre a filmre.


10. Krisz papa (2010-11-01 01:32.24) aaaaa
Hazug, üres, színészkedő, és élösködőkkel teli világban élünk, társadalmi korlátok sűrűjében, melyet már nem az erkölcs, hanem a haszonszerzés épít a számunkra. A szocializáció során manipulálnak minket, és egy adott norma keretein belül, mókuskerékben kell leélni az életünket. Természetesen vannak, akik jófiúként tűrnek, és megtesznek mindent, amit elvárnak tőlük, mindenki érdekét a maguk elé helyezik, és próbálnak idomulni, nehogy deviáns viselkedésükkel megsértsenek másokat, és vannak kik nemtörödve embertársaikkal, kihasználva őket, csak szétzúzzák ezt a rendszert, vagy formálják? Van egy pont, mikor az ember besokal, és megkérdi, miért akar engem mindenki kihasználni, miért kell elfogadnom olyan szabályrendszereket, melyekkel nem értek egyet? Ha egy ilyen felismerés után az ember felszóllal, akkor nem várható más, csak szánalom a szánalomra méltóktól. Adott egy értelmiségi, talán egy üzletember, ki nem akarja tovább játszani ezt a játékot, csak két dolgot szeretne. Kefélni egy hatalmasat, és azt, hogy ne hazudjanak, ne szinészkedjenek neki, ne nézzék hülyének, csak őszintén beszélgessen vele valaki, és hallgassák meg, mert ki akarja adni az új énjét. Csalódnia kell, mert a nagyváros nem táptalaja az ő igaz társadalomba vetett hitének, és az agresszió az egyetlen út, mely az ősi, tiszta ösztönből fakad, és ezzel rákényszerítheti a vallását más emberekre. A film elején még becsültem is ezt az embert, mert végre nem egy puha pöcs szánalmas életét kell figyelnem, hanem a sarkára áll, és cselekszik, alakítja életét. Majd végre sikerül gerincre vágnia egy szép, fiatal lányt, így még jobban igazolja férfiasságát, majd elkezd hadonászni a késsel, majd a hazugság, és a felfokozott indulatok hatására egy pillanat alatt elvágja a lány torkát, és saját magát is elöttem. Innentől lesz a pozitív hősböl, negatív szereplő, de nem csak őt hibáztatom, hanem a társadalmat is, hiszen igaz, hogy az anarchia, és a brutalitás nem megoldás semmire, de a megfelelő keretek kialakítására is fogékonyak kellene, hogy legyünk. Majd a film végére a korlátok rácsokra cserélődnek, és ez az egyszerű, mindenki számára egyértelmű szabályrendszerrel működő helyen találja meg a lelki békéjét.
W.H. Macy-nek alapból egy sorozatgyilkos tipusú, elfuserált fejjel rendelkezik, és ez már jó alap, de ami a lényeg volt a játékában, az a tiszta alázat, temperamentum, és hitelesség. Ragyogó alakítást nyújtott, ebben a korántsem könnyű drámában, fel lehetett köré építeni az egész történetet, és így egy igen hatásos mozit sikerült Stuart Gordon-nak összehoznia. Szép volt!


9. Langelus (2010-10-25 09:24.23) aaaaa
Maximumig vitte a nyers városi realizmust ez a történet. Amikor egy átlagember saját hitványságával szembesül, és bármiáron ki akar törni, minden konzekvenciaismeret a "belénk nevelték" bélyeget kapja. A bárok és sikátorok világa a világ igazi arcát prezentálja, ahol elég pénzzel bármi megvehető, és a "család-barát-munka" modell csak egy sztereotip dísz, egy cukormáz a nagy semmin.

Az Összeomlás mellett a Nekem 8 thrillerváltozata, és picit a Memento ugrott be még róla (először azt hittem, az idős Tim Robbins játssza a főszerepet). Ez a film abszolút beletenyerel a sötétségbe, semmi klisé vagy ideál, de még a fantasztikum árnyéka sincs benne. Így kell megmutatni a világ mocskát.


8. Crump (2010-10-25 00:42.11) aaaaa
Kemény,hatásos film .A Boogie Nights óta sorolom Macyt a legmagasabb kvalitásu szinészek közé.Egyszerűen lenyűgöző hogy ilyen külsővel a kőkemény vadállatttól kezdve a bolond motorosig mindent hitelesen el tud játszani.Ez a szerep újabb bizonyiték kimagasló képességeiről.


7. Flyingsnail (2010-01-20 22:19.12) aaaaa
Meglepett, hogy Macy mennyire sokrétű tudott lenni ebben a filmben. Én még nem nagyon találkoztam a komoly filmjeivel, így nagyon tetszett, hogy végre látom egy ennyire erőteljes történetben, és nagyon szépen játszott.
A transzformáció, amin a férfi keresztülment, rémísztő volt. Ahogy egy egyszerű csöndes emberből gyilkos lesz. A düh ereje, amivel a világ, az emberek felé fordult, az még félelmetesebb volt. És a vége....


6. Kmacko (2009-09-24 11:00.04) aaaaa
Nagyon lehangoló film,részben mert nagyon valóságszerű.Másfelől az állandó sötétség és üresség teszi azzá,ami árad a filmből.


5. Az utolso szamuráj (2009-07-24 21:04.00) aaaaa
Szóval,ilyesmit is tud Stuart Gordon,nemcsak horrort rendezni
Összeomlás.
Egy férfi kilép a házaságából és az addigi életéből,valamit keres,igazat,szexet, megváltást és szeretetet.A társadalom szemében egyre lejjebb csúszik,fura mód mégis egy másik skálán egyre feljebb.Reakcióira sokan első pillanatban azt mondják,örült,másodikra ez csak megerősödik,és a meggyilkolt lány sorsán keresztül már nem is szimpatizálunk vele,antihős.
Ó,igen,az,de hogy miért,hogy hogyan került ebbe a helyzetbe,mi vezetett oda,egy rendszer és a körülötte lévő világ rút kritikája is egyben,ahol mindenki kihasznál mindenkit,mindenki használ mindenkit,mindenkinek kell valami a másiktól,nincs igaz szó,emberség a sikátorokban,a sötétségben vagy egy kurva mosolyában.
Elképesztő az az intenzitás,ahogy William H. Macy megformálja sokféleképpen nézhető és értelmezhető karrakterét,akinek kitörése sikertelen és borzalmas,korunk magasan egyik legjobb karakterszinésze brillirozik és a mellékszereplőgárda is csupa ismert arc.Nyoma sincs az amcsi mozik rózsaszínes ködfátylának,itt minden rideg,felszínes már-már taszitóan üres és a legfurcsább érzése az embernek a metróbéli jelenetnél van ,mikor Macy üvöltve kérdi ,"Itt mindenki megörült???"...mert mi van,ha kérdése nem alaptalan,ahogy azt sugalják.
Farokkal a szájában ,kopaszon,a kinti világgal való összes kapcsolatát megszakítva találja meg saját megváltását rácsok mögött egy néger karjában:nem mondható,hogy sokszor látható képek és pozitív energiával tölti el az embert David Mamet ujabb tökéletes ,épp ezért félreérthető forgatókönyvének hüvös végkifejlete.
Ám gondolkodni tovább a mozin szabad,van is min.


4. DavidVilla (2009-02-20 18:22.39) aaaaa
Tényleg elég jó volt,de ebből a történetből többet is ki lehetett volna hozni,én ezt a rendező számlájára irom,de összességében tűrhető. W.H.Macy viszont tökéletes.


3. Bombi21 (2009-01-16 20:01.34)  
Kellemes csalódást okozó,elgondolkodtató film,remek alakításokkal!



2. Zoli27 (2008-07-05 18:50.14)  
Egyetértek W.H.Macy egy nagyszerű színész és ez egy remek film!!


1. Fémszívű (2008-05-17 01:24.34) aaaaa
Ez egy rendkívül erős film. Remek színészekkel, és remek történettel. Arról szól, hogy egy átlagos emberből hogyan lesz kegyetlen gyilkos. Ajánlom mindenki figyelmébe, mert tényleg jó a film.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2021-05-01 23:0915 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk