Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hirtelen 30
- Viasat3, 23:00
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Felhőkarcoló
- Mozi+, 23:00
A bűnös
- Paramount Network, 23:00
Hang nélkül
- AMC, 23:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Megan Leavey aaaaa
Damson Idris aaaaa

 

Fórum - Pénzhamisítók - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Bertó!!! (2019-09-17 17:01.37)   - (válasz Nyomozo1 17. hozzászólására)
Én ezt nem így látom.Még a sima 2. vh-s filmek kedvelőinek sem ajánlnám feltétlenül(ahogyan a Sault sem)

Itt a hangsúly,nem magán a háborún van,hanem egy zárt közösségről,a láger foglyairól,akik nem kicsit jobban éltek,mint sorstársaik.
Mivel a nácik rá vannak szorulva a szaktudásukra ,a tábor vezetője előnyben részesíti őket.
Közben főszereplőnk nemcsak a bezártságtól/megalázástól szenved,hanem saját erkölcsi kérdéseivel is meg kell megküzdenie.

Karl Markovics játéka(és fizimiskája) engem abszolút meggyőzött,és jó volt végre olyan Lagerführert látni(Sturmbannführer Friedrich Herzog),aki nem magát az ördögöt testesíti meg.Egy kicsit az ő személyiségét is árnyalták.


(((Korrekt kis munka,egy bitang erős befejezéssel/szembesüléssel)))


17. Nyomozo1 (2018-10-06 11:36.29)  
Most néztem meg! Ajánlom a filmet a háborús filmek kedvelőinek!! Nagyon jó ez a film!!


parfumeshop.hu banner

16. Legisfalk (2010-07-02 11:48.43) aaaaa
Van nekem egy olyan agybajom (is :)), hogy válogatás nélkül megnézek mindenféle filmet, sokszor úgy, hogy fogalmam sincs, mibe kezdek bele. Legutóbb pl. A szerv című filmbe vágtam bele úgy, hogy azt gondoltam, ez valami horror lesz, ilyen címmel. Aztán baromira nem az volt. A Pénzhamisítókkal is így jártam, címe alapján könnyed vígjátéknak vagy pörgős, csajos akciónak tippeltem. Aztán kisült, hogy holokausztfilm. (Itt meg kriminek van belőve, bár ezt csak utólag láttam.)

A holokausztfilmekkel az a helyzet, hogy mint filmek, szükségszerűen színvonalasak. Ez egyfelől adódik a témából, hiszen egy tragikus történelmi eseményről szóló filmet nyilván nem lehet igénytelenül összecsapni, futószalagon legyártani, vagy könnyed szórakozásként eladni. Nem igazán vannak B-, C-, pláne Z-kategóriájú darabok ebben a műfajban, és nyilván nincs holokauszt-szappanopera, sem holokausztakció, sem holokauszthorror, sem holokausztthrash, mely műfajok ugye mind egy szálig a filmművészet alsóbb fertályát képviselik. Másfelől azért is színvonalas filmek a holokausztfilmek, mert erre a műfajra általában van pénz. Ezeknél nem akkora gond kifizetni a sztárgázsikat, a díszleteket, a jelmezeket, a szakértőket, a stábot, s ráadásul a holokausztfilm esetén szinte garantált a siker, díj nélkül holokausztfilm ritkán marad, s ha máshonnét nem hozná be az árát, hát bevezénylik a mozikba az iskolásokat. (Lásd a Sorstalanság esetét: Műfajának leggyengébb képviselője, de ráköltöttek 2,5 milliárd forintot és Morricone is munkálkodott rajta. Arany Hattyú, Arany Béka, Arany Medve (nem), de a Nobel-t esetleg ideszámíthatjuk, aztán tényleg kötelező volt megnézni a középiskolásoknak, állambácsi kifizette.) Szóval nem egy rossz biznisz ez a műfaj, és összességében nem rossz filmek a holokausztfilmek.

A Pénzhamisítók is tisztességesen összerakott anyag. Történetét tekintve újat az ég egy adta világon semmit nem ad, a sztori a szokásos; Hősünket lágerbe zárják a nácik, ahol szenved, morális problémákkal birkózik, de végül életben marad, ellentétben számos embertársával. (A film ugyan középpontba helyezi a nácik egykori pénzhamisító akcióját is, mely esemény eddig lehet, hogy valóban elkerülte a mozivásznat, s ezért méltán nevezhető újnak, de ennyi erővel új lenne egy olyan holokausztfilm is, ami Sachsenhausen konyhabarakkjában játszódik, vagy a munkát szabotáló cipőfelsőrészkészítő zsidókról szól, mert hogy olyan még nem volt.) Látványos jelenetekben, drámai képsorokban nem bővelkedik a film, inkább a színészi játékkal operál, főszereplője pedig remekül alakít egy egészen érdekes, abszolúte nem mártír jellegű karaktert, s viszi el hátán lényegében az egész filmet. Sajnos a hagyományos toposzokkal nem szakítottak a készítők, itt is minden náci ostoba, gyáva, szarházi és sajnos főleg sablonos alak, itt is örökké ősz vagy tél van, borús idő, szürkület, sár és németjuhászugatás. Egyszer azért meg lehet nézni, messze nem egy Schindler listája, vagy Zongorista, de a Sorstalanságtól egyértelműen jobb darab.


15. Kishug (2010-06-18 21:23.12) aaaaa
krimi??? xD


14. Lasimoci (2010-04-11 08:36.17) aaaaa
Remek film nagyszerű színészi játékkal, jó zenével.


13. El Condor (2009-08-06 18:15.11) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 8. hozzászólására)
Maximálisan egyetértek az általad leírtakkal. És kösz, mert én nem tudtam volna így leírni, mit éreztem a film megtekintése után.


12. SUHANCÉLET (2008-12-28 03:01.33) aaaaa
Bizony ez egy igen jól sikerült film a német koncentrációs táborok életéről!
Nem lehetett könnyű eldönteni, hogy ez ember védi a saját életét és előállítja a dollárt de ezzel megerősíti Németországot, vagy megpróbálja húzni az időt, így kockáztatja a viszonylagos jólétét, életét, viszont a sajátjainak kedvez!
Nem egy túlságosan összetett film, sőt mondhatnám, hogy mindössze egy apró szeletet hasít ki a szörnyűségekből, ettől függetlenül nekem nagyon tetszett ez a film!


11. MERÁS (2008-11-29 09:23.05) aaaaa
Nekem nagyon tetszett!!Egy olyan film,amit nem elég csak nézni,nem árt,ha gondolkodsz is közben


10. Skid76 (2008-11-27 21:12.57) aaaaa
Sokkal jobbra számítottam.


9. Gedzo (2008-10-10 09:14.56) aaaaa
Rendben van.


8. Az utolso szamuráj (2008-10-07 19:45.08) aaaaa
Szóval...tegyük fel,hogy a koncentrációs táborok nem kitalációk.Tudom,sokak szerint ez nem igy van,ők ezt a filmet inkább meg se nézzék,zsidósirám és nyekergés,no meg gonosz nácik és azok a zombi kinézetű egyének is speciális effektek amúgy a korabeli képeken,filmfelvételeken, és az azokat saját szemükkel látni vélő katonák is tömegpszichozis áldozatai, nomeg nem szavahihető emberek amúgy sem.Sokaknak már a számokkal gondjuk van,6 milla nagyorrú,ezt technikailag lehetetlen volt kivitelezni,igen,sok történész is ezt mondja,ám hozzáteszem,ha akár 100 embert végeztek volna ki gázkamrában,szemembe már az is borzalmas.
Persze Oscart kapott.Igazság szerint biztos befutó volt szerintem,Hanuka után Oscar a legnagyobb ünnep Isten kiválasztott népénél,ez van,valahol megmosolyogtató tény számomra és dühödt arcok és ökölbe szorult kezek egy csoport számára.A zsidókérdést véleményem szerint a büdös életbe nem fogjuk kinőni,és ennek oly sok összetevője van, oly sok a nézőpont,hogy nem is kell elkezdeni magyarázni ezeken az oldalakon,mert oda süllyedünk mi ,forumtagok,amiket töröltek a Spielberg mozi-topicban,és ez értve mindkét oldalra.
Véleményem szerint Stefan Ruzowitzky mozijának pont ez az erőssége:próbáll érzelmi,sablonos csúcspontok nélkül csak egy történetet elmesélni persze néhány mocsok némettel,de nem hinném,hogy ez ferdités volna,tisztelettel felhivnám a figyelmet arra,hogy az emberi salak már csak olyan,hogyha hatalma van és ne adj isten még át is van itatva egyfajta eszmével,egy csoport felé szinte csak negativ érzelmekkel,hát bizony hajlamos az ilyen cselekedetekre,úgyhogy részemről a hugyozást mint olyat főhősünkre is bevette a gyomrom,és átéreztem azt a megaláztatást,amit az én vérem és természetem egyszerűen képtelen lenne benyelni,eltűrni.A történet a hires Bernhard hadmüveletről szól,ahol zsidókat használtak fel hamis pénz elkészitéséhez.Miért pont őket?Nos,mert a háború vége után pillanatok allatt ki lehetett volna őket végezni,amivel valahol szerencsétlenek is tisztában voltak,no meg nekik nem kellett fizetni,munkálataikat és szolgálataikat néhány használt és tulajdonosát elgázositott kabáttal meg lehetett venni,kaptak még jobb ennivalót,priccset és a végére még pingpongozhattak is,hurrá.És ezek az emberek belementek ebbe,talán bünös dolog ez,de miért lenne még egy nap élet az,majd még egy és még egy és még egy és még....szóval,hihetetlen mennyiségű embert pusztitanak ki,Te meg lepaktálsz az ördöggel néhány kiváltságért,kevesen tettek volna nem igy.Közben a mozi bemutatja a kis csoporton belüli drámákat,ügyeskedéseket és szabotázst,hogy egy rendszer mennyire arcpiritó cinikussággal képes gyilkolni és kihasználni leendő áldozataikat,leereszkednek hozzájuk,és simogatják picit,ám szemrebbenés nélkül fejbe is lövik azt,ki gyenge,és nincs haszna.A film tulajdonképpeni főhőse, Salomon Sorowitsch a történet kezdetén, 1936-ban profi pénzhamisítóként keresi kenyerét,mond néhány érdekes dolgot a zsidókról,mely gondolkodtató kritika is egyben,és igen,tulajdonképp nem "jó" ember,ám a nyomor,a szenvedés és a lassan kialakuló emberi közelség felszinre hozza belőle jellemének nemes vonásait,kezd alakulni,változni...hiába,az életnél nincs jobb pedagógus,bár itt sok ember felett bunkósbottal állt.Látjuk azt is,hogy valahol a német tiszt is áldozat,ha nem hozza a tervet,őt is félreállitanák,és ezért semmi nem drága számára,felesége idióta viháncolása a komikum és a falrengető hülyeség iskolapéldája,illetve annak bizonyitéka,emberek mit nemigen látnak csak hallanak valamiről,mennyire tévessen is értelmezhetik azt.A szinészi játék egyszerűen tökéletes minden fronton,persze sok függ Karl Markovics játékától,érdekesen rút és kemény arca tökéletessé teszi a szerepre,és minden érzelmet lazán megjelenit.Amikor pedig szerencsétlenek zsidó társaik előtt bizonygatják származásukat,és azokhoz a mozgó csontvázakhoz képest valóban kimondottan husosnak tünnek...hát,igen erős dráma,mennyi minden futhatott át a fejekbe mindkét oldalon,még a tények tisztázása után,te miért is nézel ki ilyen jól,mit tettél,miért van nálad cigi.....
A vége persze kiszámitható,akkor már sejtjük,az a pénz ami nála van a táskában annyira valódi,mint Marsi Anikó megrendülése egy szivbemarkoló Fokusz interjú után,és evidens attól szabadulása,no meg mégiscsak,élni tudni kell és nőt is kapott,de úgy érzem,megérdemelte.Mert megélte az elmondhatatlant,túlélte amit nem kellett volna,és ember lett ott,ahol arra senki nem is számitott.
Hát...egyszerűen ezért jó a film.Mert egyszerűségében van az ereje.Vagy átérzed,vagy nem,vagy tetszik vagy nem,vagy voltak haláltáborok,vagy nem.Gondolj mit akarsz.


7. Hubi81 (2008-09-28 21:52.19) aaaaa
szerintem is nagyon jó a film mindenki nézze meg!!!!!!!!!!!!!


6. Kisjon (2008-09-25 17:57.49) aaaaa
zseniális rendezői és szinészi munka. jogos az oscar érte.


5. Czadrienn (2008-06-25 19:09.02) aaaaa
Nekem pedig éppen azért tetszett, mert szakított a holocaustot bemutató tablószerű sémáktól; és azoktól eltérően sallangmenetesen próbálta bemutatni annak egyszerre emberi és embert próbáló voltát és az ezekkel járó konfliktushelyzeteket.
Csak ajánlani tudom mindenkinek!


4. Davwid (2008-06-24 23:48.33) aaaaa
Megint egy olyan film, hogy ez mire kapott Oscar-t ?
A Bernhard hadműveletről tudtommal még nem forgattak filmet , őszintén szólva én ezidáig nem is hallottam róla.
Utánna olvasva kitűnik a filmben kicsit eltértek a valóságtól de nem annyira mint ahogy az amerikaiak élnek ezzel a lehetőséggel.
Amennyire érdekes eseménye volt ez a második világháborúnak annyira nem tudták élvezhetővé tenni ezt a filmet, egyszer megnézhető de valóban semmi extra.


3. Real013 (2008-06-12 16:57.36) aaaaa
A témában már nehéz újat mondani, és igazán nagyot alkotni. Ráadásul megkapta az OSCAR-t is, így az elvárásaim is nagyra nőttek..Jó film volt, de semmi extra..



2. Aya55 (2008-05-18 12:28.23) aaaaa
nagyon tetszett!
igazán jo film


1. Zsoltzsolt (2008-05-14 23:45.22) aaaaa
nagyon klassz
nézzétek meg



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBertó!!!, 2019-09-17 17:0118 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Pénzhamisítók adatlap
Eredeti cím: Die Fälscher
Évszám: 2007
Rendezte: Stefan Ruzowitzky
Szereplők: Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow, Martin Brambach, August Zirner...

További információk

Szereplők fórumai
- August Diehl - Vélemények
- Karl Markovics - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk