Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kivonulás
- Filmbox, 06:15
Boldog tudatlanság
- Film+, 06:45
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05
Gumiláb
- Viasat Film, 07:10
A csaló
- Filmbox Plus, 07:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Felvéve aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Tengeri szörnyeteg (2004) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Jason13 (2009-08-08 11:45.26) aaaaa
Übergagyi film.A történet már eleve egy gigászi baromság,de az eszméletlen gagyi kivitelezés rá tesz még egy lapáttal erre a ganéra.A szereplők olyan gyengék,hogy Micimackó is lenyomja őket színészetben.Tehát mindenki kerülje ezt az atomhulladékot,ha élni akar.


7. Legisfalk (2009-05-21 06:36.12) aaaaa
Elképesztő egy film, őszintén bevallom, alig tudtam elaludni rajta! Története és látványtechnikája olyan irgalmatlanul okádék fos, hogy azt már egyszerűen muszáj nézni, mint ahogyan ártatlan gyermekként azt is undorral vegyes döbbenettel bámultuk, ahogyan nagymamáéknál a röfimalacok kitolták anális hurkatöltőjükből az irgalmatlan nagy kábelt, aztán bele is feküdtek azon nyomban, a mocskos disznók! Ha felrémlik elmémben e régi kép, azon kapom magam, hogy rokonszenvezni kezdek a sertéshús evését tiltó zsidó vallással. E film után pedig az Amerika elpusztítását szorgalmazó hercig kis macskajancsik (Kimdzsongil, Ahmedzsindzsedindád) pampogása nyer lelki füleimben selymes csáberőt.
Aki azt mondja, hogy az Alien 3 látványtechnikája nem elég színvonalas, az nézze meg ezt a filmet, majd öltözzön zsákruhába, szaggassa ki a haját és szórjon hamut a fejére vezeklésként. A Tengeri szörnyeteg után ennek szükségét fogja érezni!
Szavakkal szinte leírhatatlan, mennyire iszonyatosan nulla fos a filmben a látvány. Kb. csak azért nem hibbantam meg tőle, mert annyira letaglózott, hogy a megtébolyodásra sem maradt szellemi kapacitásom. Régen ugye voltak a gumiszörnyek. Meg loncsos bunda aganccsal, amibe belebújt a kellékes és morgott alóla. Aztán ahol jobb volt ennél, ott bejött a számítógépes-animációs technika. Na de ami itt van, az valami egészen új dolog, mintha Photoshop-pal csinálták volna. Nem, nem is, inkább Paint-tal. C64-en. Vagy szorobánon. A szörny, az egy nagy szürkésbarna hibaüzenet, amely az emberek hasába bemenő és a szájából kijövő, fejekre tekeredő nukleáris csápcsokor szeretne lenni, de nem nagyon jön neki össze, mert a látványtechnika kidolgozásával megbízott hatéves mongolidióta retardált debilállat egy floppy-n nyújtotta át a rendezőnek az egész anyagot, mondván, ennél olcsóbban nem megy. Wynorski azt mondta, jóvanaz vazze, adde csak a kezembe... És zsenijével hozzátett annyit, hogy többször is bevágta ugyanazokat a képsorokat a filmbe. Nem, nem kétszer, hanem vagy ötször akár a viharban hányódó hajót. Mondjuk jobbérzésű hajó nem csak hogy hányódna, de okádna is azon az animált, mákostésztaszerű digitális síklaptengeren, amit óceánnak képzelt alá a korek rendező bácsi. A filmbéli látványnak két értékelhető eleme van, kapaszkodjunk meg jóerősen, az egyik a Youtube-ról letöltött anyahajós vágóképekben realizálódik, a másik a félafro női főszereplő arcvonásaiban. (Na most az engem ismerő kedves olvasók az utóbbiból újabb mélységeit érthetik meg e filmnak.)

Na ezek után mit mondhatnék a történetről? Ugyan, elég lesz, ha csak idézek:
"A sugárzása olyan erős, hogy száz méterről ropogósra süt egy elefántot. (...) Vérrel és hússal táplálkozik."
"Válljunk szét! (...) Te maradj itt, a sötét folyosón, én addig elmegyek az elhagyatott kazánházba! (...) Hol van Jack? Hol van Frank? Nem tudom... (...) ÁÁÁÁáááá...."

Kell ennél több? Talán hamarosan kapható lesz. Nem, nem DVD-n. Floppy-n.



6. Istivaygok (2009-02-24 11:38.22) aaaaa
Nincs min csodálkozni vannak ilyen filmek... DE amit nem értek,h ki hajlandó ezeket megvenni? OK a film+ (ne várjunk tőle többet, nézd meg a nézettségét... Egyáltalán mért van az még a csatornaleosztásban? Rájuk nem hat a gazdasági válság? Komolyan végre lehetne pozitívuma is ennek...) De az a helyzet,h én ezt a filmet az RTl-n KEZDTEM(valami érthetetlen módon nem sikerült végig)nézni. Az első percek nem is voltak rosszak egy hajócska úszik a tengeren és minden idők legnagyobb hurrikánja tombol kinn(ez már picit sántított) Na mi van a hajóban? egy szupoertitkos életforma ami persze radioaktív ezért egy kis akváriumban van ami persze kibírja a radioaktív sugárzást de azt nem ha 45 cm magasról leejtik..( huhh itt már játszadoztam a távírányítóval) azután előjön belőle a 3 mp alatt 50szeresére növekvő szörny, ami persze kinyír mindenkit. Na itt jött el a pillanat amikor elkapcsoltam, még pedig a következő ok miatt: Ennél szarabb cgi-t még sosem láttam. Kb a 80as évekre hajazó technika tényleg ettől már élvezhetetlen volt az egész. Én nem értem ezt a rnedezőt. hogy adhat ki ilyet a kezéből? Én értem,h kis kölcségvetés... De h nem ez az olcsókategóriás cginek a csúcsa az biztos. Azért is nem értem Jim Wynorskit (jegyezzük meg a nevét egyszer még sokra viszi), mert van egy oszttársam aki filmrendező szeretne lenni. Nem mondom, h ő lesz a magyar filmipar megváltója, de az ténye,h nagyon lelkes. Ennek szellemében minden nyáriszünetben csinálgat amatőrfilmeket több kevesebb sikerrel. Ne gonodoljatok profi dolgokra csak ami nekünk jó szorakozás, de neki viszont véresen komoly. És tényleg csak a maximumra törekszik meg tezs mindent h jó legyen a filmje pedig hát mi nem vagyunk az álomstáb. És ,h ő ilyen cgit nem adna ki a kezéből az biztos. És ha arra gondolok, h ez a pasas befutott,mert azért már van egy pár filmje amit vetít a film+ napi 5ször is simán. Akkor arra gonodolok,h ki pénzeli ezeket a filmeket? Én őt anyáznám....


5. CRT (2008-06-02 02:30.47) aaaaa
Ezt is nemhiába Jim Wynorski rendezte. Ha meg akarjátok ismerni "kifinomult rendezői tudását", nézzétek meg a Csontevőt (2007), ellenségeimnek sem ajánlom. Amúgy megfigyeltem, hogy a Film+ előszeretettel játsza Jim Wynorski filmjeit: 10-szer nagyobb az esély arra, hogy a Film+ -on meglátjátok "műveit", mint hogy eltalál minket egy meteor.


4. Lükesrác (2008-05-27 07:48.16) aaaaa
Tényleg hülyeség a film, ez a "kivetített virtuális valóság" nagyon gyatra ötlet volt. Vagy legalábbis ide nagyon nem illett.


3. CRT (2008-05-15 01:21.16) aaaaa - (válasz Ostobatuk 1. hozzászólására)
Így kellett volna leírni a filmismertetőben is!

/Kösz, hogy megosztottad velünk élményeidet. :-D/


2. Az utolso szamuráj (2008-05-14 11:20.02)   - (válasz Ostobatuk 1. hozzászólására)
Végigolvastam,jó volt))


1. Ostobatuk (2008-05-14 11:14.40) aaaaa
Hát igen. Jó tudni, hogy bizony vannak még dolgok, melyek nem változnak. Ilyen például a drága film+ nevezetű csatorna és annak műremekszámba menő mozijai, amiket bevallom, olykor magam is megcsodálok, pusztán a páratlan élmény miatt, melyet nyújtani képesek. Vegyük például ezt a darabot...
Az alapsztori teljesen eredeti, még sehol sem látott alapokon nyugszik, miszerint adott egy olajfúrótorony a tengeren, ahol dolgos kutatók tengetik mindennapjaikat. Ám egy nap nagy felfedezést tesznek, hisz 15 mérföld mélyen(!!!) egy idegen létformára lelnek, melynek külleme leginkább a konyhaasztalon felejtett, egy hetes húsos pudingra hasonlít. A lényeg, hogy tudósaink egyből karanténba vetik a kis drágát, de sajna nincs alkalmuk túl sokáig tanulmányozni. Ugyanis a minden cukrászok rémálmából szökött kis képződmény különleges képességgel bír, nem is lenne vérbeli idegen, ha nem így lenne. Tehát kocsonyás barátunk képes minden egyén legfőbb vágyait megjeleníteni azon illető előtt, akit kiszemel magának. Egyfajta kis magán-virtuális valóságot hozva létre. Hamar kiszabadul, majd sorra kezdi lemészárolni a fúrótorony népét. Nemsokára azonban megérkezik a felmentősereg, egy úgy 6 emberből álló, hétvégi paintball-csapatnak öltözött különítmény, élükön a Baywatch-ból ismerős Billy Warlock-kal. A helyében máris ráültettem volna piros kis bójámra a tornyon fellelhető legjobb nőt, és azonnal kereket oldottam volna, amint megláttam a közben már kifejlődött szörnyecskénk legújabb alakját, valamint a speciális effekteket. Melyek annyira speciálisan rosszak, amilyet ember vásznon még nem látott. A szörny ekkorra már szinte csak hatalmas csápokból áll, melyek bárhová képesek futtában is követni az embert. A látószervek hiánya cseppet sem szab gátat idegenünk randalírozásának, CGI-anakondákat megszégyenítő gyorsasággal és pontossággal lavíroz velük a folyosókon. Persze nem lenne igazi katasztrófa, ha nem lenne egy kormányügynök is a poklot jelentő torony fedélzeten, aki mindennapos esetről lévén szó, csak azért jött, hogy eltussolja az ügyet, de főleg az esetleges túlélők létezését. A vége felé persze előkerül a halottnak hitt professzor, akinek sikerült feltörnie valami kódot, így már rendelkezésükre áll a módszer, mely az idegent hivatott elpusztítani. Mindezt hamar kimentette egy floppy-ra, amiért előkerülése után úgy 3 perccel meg is kell halnia, az ügynöknek hála.
A végkifejlet már tényleg idegtépő, ennél a pontnál már majd az összes arcbőrömet sikeresen lenyúztam magamról. Billy, a hihetetlen módon előkerült öccse, valamint egy tudóscsaj(a prof neje, persze...) menekülnek kétségbeesetten a szörnyű algaszörny elől. Közösen arra jutnak, hogy kézenfekvő lenne beindítani végre az önmegsemmisítő programot, mely minden tengeri fúrótorony sajátja. De a fenébe, hát ez meg persze, hogy nem működik. Semmi gond, hisz rögtön a kapcsolótábla mellett található a véletlenül felhalmozott, táskányi robbanóanyag, melynek most igen nagy hasznát vehetik hőseink. A feszültség itt már kibírhatatlan, Billy és a többiek ugranak, át a korláton, ezúttal bója és Mitch nélkül, mire az egész kóceráj levegőbe repül, remélhetőleg a szörnyeteggel, a rendezővel, az operatőrrel, a látványtervezővel és minden olyan egyénnel egyetemben, akinek köze volt ehhez a szégyenletes teljesítményhez.
Hihetetlen, milyen minőségbeli mélységeket képesek ostromolni ezek a filmek, sokszor egyszerűen megdöbbentő, hogy mekkora igénytelenségre képesek egyes készítők. Ám ugyanakkor néha szórakoztató megtekinteni egy ehhez hasonlatos förmedvényt, ha épp van hozzá hangulatod, hisz az egyetlen dolog amire jók, hogy hatalmasat röhögj rajtuk, és rádöbbenj, hogy egyes általad rossznak titulált filmek nem is olyan szörnyűek valójában, vannak náluk sokkal nagyobb szörnyetegek.

Respect bárkinek, akinek van türelme végigolvasni:)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJason13, 2009-08-08 11:458 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Tengeri szörnyeteg adatlap
Eredeti cím: The Thing Below
Évszám: 2004
Rendezte: Jim Wynorski
Szereplők: Billy Warlock, Kurt Max Runte, Catherine Lough Haggquist, Peter Graham-Gaudreau, Warren Christie...

További információk

Szereplők fórumai
- Jim Wynorski - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk