Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kivonulás
- Filmbox, 06:15
Boldog tudatlanság
- Film+, 06:45
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05
Gumiláb
- Viasat Film, 07:10
A csaló
- Filmbox Plus, 07:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Felvéve aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Mielőtt az ördög rádtalál - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
37. Baryll (2022-10-06 22:41.02) aaaaa
Nagyszerű forgatókönyv és kiváló rendezés. Nekem minden szereplő játéka tetszett és hitelesnek is hatott. Feltételezem, hogy Lumet nem is engedte volna meg színészeinek, hogy ne tegyék oda magukat maximálisan a legjobb tudásuk szerint. Fordulatos és elsöprő erejű dráma.


36. Capunral (2014-04-05 07:31.29) aaaaa
Igazán figyelemre méltó film. Tökéletesen van felépítve és a színészek mindegyike igazán erős alakítást nyújt, hát Philip Seymour mondanom sem kell mennyire fantasztikus(mint mindig volt). A legjobb filmek közé sorolható alkotás.



35. Kittentyű (2014-02-07 02:20.25) aaaaa
A film tökéletes a színészek úgyszintén. Philip Seymour Hoffman játéka parádés, Isten áldotta tehetség volt a fickó, sajnos csak volt. :( Sok filmjét nem láttam még de pótolni fogom hamarosan. Ethan Hawke is nagyszerű mint mindig, valamint Marisa Tomei és Albert Finney is. Aki még nem látta ezt a fimet pótolja gyorsan, nem fog csalódni.


34. Törölt felhasználó (2013-08-04 16:35.41) aaaaa
Kezdem azzal: elég súlyos film. Szóval aki a címe alapján valami letargikus kocsmafilmet vár, lecsúszott alkeszekkel és maffiózókkal, az csalódni fog.

Sidney Lumet a feszültségkeltés nagymestere, aki teljes mértékben használja és kihasználja filmszereplőinek tehetségét, és a pár-és testbeszédek segítségével feszíti a nézői idegsejteket szinte az elpattanásig.

A történet nincs agyonbonyolítva, ("mindössze" annyi, hogy két, anyagilag leégett testvér, abban látja a nehézségeinek megoldását, hogy kirabolják a szüleik kis ékszerüzletét,a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon elvén, csak éppen hiba csúszik a számításba) a szereplők között erősen ható kapcsolatok és reakciók azok, amik rákényszerítik a nézőt arra, hogy elővegye a józan ítélőképességét és gondolkodjon el azon, hogy hogyan értelmezi mindazt, amit lát. A szereplők egyike sem szimpatikus vagy ellenszenves. Lumet ebben is nagyon jó. Mintha egy tetthelyi rekonstrukciót látnánk, ahol pártatlannak kell maradni, különben óhatatlanul fals lesz az ítélet.

Lumet-vel biztosan óriási élmény lehetett együtt dolgozni, mert ez az ember ki tudta hozni a maximumot a színészeiből, akik bizony fel is nőttek a feladathoz. Ezúttal is kiváló alakítást nyújtott mindegyikük, de külön meg kell említenem Seymour Hoffmant, akiről ugyan nem tudom, hogy maga a született ördög, vagy éppen egy angyal, de hogy istenverte tehetséges a fickó, arra leteszem a nagyesküt.

Igényes mozit kedvelőknek erősen ajánlott darab, de csak ha már elég lehangolt napja van az embernek, vagy úgy érzi, hogy egy kicsit utálni akarja ezt a világot...


33. TLJones2010 (2013-05-18 18:11.27) aaaaa
Ó igen. PSH kapcsán írtam valamelyik forumban hogy a játéka inspirálja a vele együtt játszó színészeket, fel tudnak hozzá javulni. Természetesen ez egy elég elfogult hozzászólás de hát kivel legyen az ember elfogult, ha nem ezzel a zsenivel?? Elképesztően erős a játéka nem tudnék a palettán hozzá hasonló kalibert mondani, ...mondom ezt Tommy Lee Jones "rajongóként". Ha most regisztrálnék PSH lenne a nickem. Az Ethan Howke a tökèletes példája az előbb írtakra, parádézott mellette.
Zsigerünkben érezzük a feszültséget a film alatt,, a színészek játéka, a forgatókönyv és a rendező kiabálva követeli tőlünk, hogy érezzük át a szereplők drámáját és az egyre fokozódó kilátástalanságot. Céljukat elérték: hibátlan film.


32. DInnyetimi (2013-02-23 21:11.14) aaaaa
Előfordul, hogy valami nem úgy jön össze, ahogy eltervezi az ember. A történet sem úgy alakul, ahogy azt elképzeled, és mégsem rugaszkodik el egy percig sem a valóság talajától. Legalábbis abszolút ezt az érzést kelti bennem.
Egyébként a sokszor halovány Hawke itt most meglepően jól alakított. Hoffmant pedig aki kevésbé ismeri, szerintem érdemes annak is számon tartania, talán nem túlzok azzal, hogy ha azt mondom ebben a szakmában az egyik legjobb.


31. Esza (2012-10-14 22:07.41) aaaaa - (válasz Esza 27. hozzászólására)
pszichológiai


30. Arpimokus (2012-10-14 21:54.38) aaaaa
Szokták mondani: körmetlen macska ne másszon fára, mert visszacsúszik. A filmben két hülye nekiáll ékszerboltot rabolni. Csakhogy az nem olyan egyszerű, az egy külön szakma. Ja, és nem feltétlenűl muszály pont a muterék boltjára rámenni.


29. N.Kriszta (2012-01-22 09:54.58)  
Eddig kacérkodtam a filmmel,hogy letöltsem vagy nm.De annyi jót hallottam rólla,hogy le fogom tölteni és ha ráadásul Casrtel Burwell-től is van pár muzsika benne akkor meg pláne.Az értékelést csak később írom, a film után :P ;)


28. Hun.DiZaG (2011-11-13 09:25.12) aaaaa
Tökéletes!

10/10


27. Esza (2011-05-25 18:51.03) aaaaa
ez igen!
ilyen egy psichológiai dráma.
kidolgozott torténet emberekrol és érzésekrol.
a végén meglepodtem.


26. Nyolcadik utas (2011-02-05 11:45.15) aaaaa
Alapvetően egyszerű történet, de itt is kiviláglik, nem kell mindent agyon csavarni. Hibátlan alakítások, szépen felépített cselekmény - Úristen! Hány és hány ember küszködhet hasonló problémákkal. Válás, megcsalás, pénzhiány, mellőzés, magány, függőség...vékony jégréteg ez, egy lépésre az ördögtől, tényleg.
Hoffman és Finney mindent visz.
Egyedül a vég után maradt bennem hiányérzet. Hank sorsára kíváncsi lettem volna még...


25. Merlinna (2010-05-29 19:18.27) aaaaa
Jó kis film, mindenkinek ajánlom !


24. Kisjon (2010-02-28 18:28.18) aaaaa
szamuráj fórumozótársam írása után -hála neki- már nem sokat tudok a filmről írni. piszkosul eltalált forgatókönyv aminek alapötlete sziporkázóan eredeti és émelyítő egyben: erkölcsi ízlésküszöbünket teszi próbára. a film minden perce élvezni való, az idősíkokban történő ugrálás pedig egyszerűen mestermű a javából. az egyébként mindig zseniális p.s. hoffman a film legnagyobb sztárja, de szinte a film minden szereplője a tökéletes szinten teszi a dolgát. teljesen elvarázsolt ez a történet, és ne feledkezünk meg róla, hogy a film rendezője sidney lumet ezt a mozit 83 éves korábban készítette. na ez is zseniális teljesítmény, mint ahogy ez a film önmagában is.


23. Az utolso szamuráj (2010-02-21 14:41.46) aaaaa
Iszonyatos erős darab.
Sidney Lumet igazi rendezőveterán,végignézve filmográfiáját,megköszönhetjük,hogy megszületett.A forgatókönyvet-Kelly Masterson műve-kismillió díjra jelölték,meg is érdemelte.Sallangmentessen tör előre az egyre durvuló történésekkel,csavaros és váratlan helyzetekkel találkozhat a néző,és a végkifejlet bár kicsit tulcizellált,de nehéz elfelejteni.
És épp ez a lényeg,a mozi üt öv allatt 5 centiméterrel,nézzük a karraktereket,ahogy sodródnak a lavinával ,és elhisszük,mert hihetetlen életszagú.Egy család esik atomjaira a szemünk előtt,ahol mindenki elkövetett a másik ellen valamit annak háta mögött vagy épp érzelmeit képtelen megosztani a másikkal.Félredugások,hazugság,szexhiány,rablás,édesanya halála,és bár a film nem gyors,de odaszögez a képernyő elé.Lumet tudatossan puzzledarabonként tálalja moziját,ezzel is a figyelmet jobban leköti,másrészt ritmust ad munkájának.Ami nagyon tetszett,Cartel Burwell zenéje,bár saját magától (Összeesküvés elmélet)igen sok tételt lop.A színészi játék persze parádés,Albert Finney tévedhetetlen,Philiph Seymour Hoffman isten-és csak eredetibe lehet hallgatni orgánuma miatt!!-de hogy Ethan Hawke ilyen jó ,mit jó,tökéletes teljesítményre képes,nem hittem volna róla még a Kiképzés után se.Marisa Tomei meg le se írom hány X után is szexi és ezt nem rejti ruhák mögé.
Igen,ebben a filmben valahogy klapolnak a dolgok,és drámája felett bizony lehet csendbe gondolkodni,átértékelni néhány dolgot,vagy csak egyszerűen szórakozni:a nem habkönnyű művek ugyanis erre is jók.


22. Mandria (2010-02-09 05:24.18) aaaaa
spoileres:...gyomorforgató történet...nagyon tetszettek az idősikok, a történet kibontása, Philip S.Hoffman játéka tökéletes, de engem nagyon taszit,undorodom ettől a ferfitől,Ethan Hawke nagyszerű párja, az ő személyisége, elviselhetőbb...az apát én is gyengébbnek éreztem...
talán az apa-fiúk kapcsolatát kissé jobban ki kellett volna bontani, de végülis a képzelet is meg kell dolgoztatni...Ethan megúszta..de gondolom később megbűnhődik....vagy a papa folytatja?....
na mindegy....kiváló film, borzasztó....egyszer tudom megnézni...


21. Mozibuzi (2009-11-21 19:29.43) aaaaa
Marisa Tomei minnél közelebb van az 50-venhez annál többet mutat meg magából. Itt is szépen nekivetkőzik a férfiszemek gyönyörködtetésére, de nem ez a film legnagyobb erénye.
A történet jól felépített, érdekes, egyáltalán nem kiszámítható, ugyhogy végig lehet izgulni. Általában nem szeretem az időben ugrálós filmeket, de itt nem zavaró, könnyen követhető. A szinészek nagyon jól hozzák a szerepüket, talán csak az apát játszó Albert Finneyt találtam egy kicsit visszafogottnak.
A tinivígjátékok és akciófilmek rajongói nyugodtan kihagyhatják, de egy igazi mozibuzi válasza bátran.


20. Bokkancs (2009-09-18 11:36.20) aaaaa
Philip Seymour Hoffman-nak nagyon nagyon jól áll a "rosszfiú" szerepe. Összességében jó film.


19. Qwerf (2009-06-24 14:00.50) aaaaa
S ennél a filmnél jöttem rá, hogyha egyszer végre elkészül a Dallas sokat emlegetett moziváltozata, nem Bruce Willis, vagy John Travolta kell oda a legendás főgonosz szerepére, mint ahogy azt pletykálták egy időben...

Philip Seymour Hoffman-nak kellene eljátszania Jockey-t:) Szerintem neki való, nagyon jól áll neki a "rosszfiú" szerepkör;)

Bár nekem Ethan Hawke játéka is nagyon tetszett. A film zenéje is rendkívül eltalált, és az időbeni ugrálás is csak jót tett neki, nem vált zagyvává ezáltal, sőt, csak emelte a film stílusát.


18. Skid76 (2009-05-14 00:45.20) aaaaa
Szuper jó film, mindenkinek ajánlom. Teljesen megdöbbentett. A zene tényleg jó.


17. Sötétszív (2009-04-03 00:39.34) aaaaa
Nagyon érdekes film ez.Amikor a film elején az a rablás megtörténik, még nem sejtjük, hogy milyen drámák fognak lezajlani később. Szerintem minden színész jól teljesített. Megéri megnézni.


16. Bárd (2009-04-03 00:29.35)  
Nagyon kemény film!
Most láttam. A film zenéje is kellemes.
Megmutatja, egy ballépés ha elindít a lejtőn, micsoda lavinát indíthat meg, és milyen katasztrófává fajulhat...
Az abnormális, szeretet, összetartás és egymás iránti tisztelet nélküli család képét is remekül megfesti. Ami, valljuk be, napjainkban sajna egyre jellemzőbb tendencia. :(
Tartsatok ki családotok, szeretteitek mellett! Ha cserben hagyjátok őket, vagy még tönkre is teszitek, árulásotok bűne az égre kiált... és nem marad büntetlenül...


15. Mangilla (2009-03-14 17:24.09) aaaaa
Bevallom, Philip Seymour Hoffman miatt néztem meg a filmet - benne természetesen most sem csalódtam - és nagyon jól tettem, hogy próbát tettem ezzal a krimivel!
Lumet jól tudja adagolni a feszültséget - a végén már k*ra izgultam, hogy miként fognak kimászni a tesók a pácból, pedig nagyon is rászolgáltak a büntetésre!
Marisa Tomei-t is nagyon bírom, itt is tetszett:)
A történetvezetés szerintem nyugodtan lehetett volna lineáris is, de a rendező alávetette magát a mai trendnek (Ütközések, 21 gramm stb), és csak adagolva kaptuk az infókat - mondjuk, így is jó volt, csak szerintem nem feltétlenül szükséges.
Ami nem tetszett benne, az az volt, hogy igazából senki sem volt "jó" - sem az apa, sem a bátyó (ő főleg), sem az öcsi, sem a feleség... elég fura család volt, és kicsit hiányoltam arról némi háttérinformációt, hogy miként váltak ilyenné...
Az meg főleg irritált, hogy Hawke megúszta (oké, hogy lúzer volt, de mégis bűnös!).
amúgy nagyon jó film, bár ez lenne a nívó az átlagfilmeknél is!


14. Moxika123 (2009-01-27 22:59.14) aaaaa
Hmm. Valami pörgősebbre számítottam, de nekem ez a sok visszatekintés-szerű megoldás miatt túl vontatott volt. Hoffman mentette meg a filmet valamennyire, Hawke alakítása nulla volt. Láttam már sokkal jobb "összeomlós" filmet ennél.


13. Typeo (2008-12-29 01:02.13) aaaaa
P.S.HOFFMAN alakitása zsenialis,mint mindig. A film kitunő.Mindenkinek ajánlom!


12. Fémszívű (2008-11-14 23:44.23) aaaaa
Sidney Lumet filmje megdöbbentő alkotás. Ha úgy vesszük egy család teljes széthullásáról van szó. Csak ezt a széthullást tragédiák sorozata kíséri. Nagyszerű film, nagyszerű színészi alakításokkal.csak Marisa Tomei nem tanulta még meg, hogy mi is az a színészet. De ettől eltekintve egy remek, élvezetes filmet láthatunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek.


11. Feca1984 (2008-08-08 11:44.25)  
Nekem pedig egy kicsit Az utolsó éjjelre hasonlitott a hangulata és az zenéje!Vagy én látom rosszul??:-))


10. Vato loco (2008-07-06 16:24.57) aaaaa
nagyon jo film, kicsit a Kasszandra álmához tudnám hasonlítani, de itt a színészek zsenialítása az amitől jobb film. Philip és Ethan kitűnőek voltak.



9. Dota (2008-06-25 17:12.00) aaaaa
Hangulatilag nagy hullámvölgyben néztem végig ezt a filmet. Volt amikor érdekes volt, de volt benne igen hosszú rész amikor kínomban már nem tudtam mit csinálni. Aztán a vége felé rendkívül izgalmassá,megdöbbentővé vált. A befejezés nagyszerű volt,csak Ethan Hawke szála maradt elvarratlan kissé.


8. Delpiero (2008-06-12 16:31.26) aaaaa - (válasz Norbi bácsi 7. hozzászólására)
elfogadom


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBaryll, 2022-10-06 22:4137 hsz
KérdésekKmacko, 2010-03-04 16:051 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk