Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy zsák liszt
- Filmbox Extra HD, 13:50
Egy kutya négy útja
- RTL Három, 14:20
Ki a faszagyerek?
- Film+, 14:30
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 14:45
Nagytudásúak 2.
- Film Mánia, 15:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények
Snooker
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Macskanő - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Emanuel másik élete aaaaa
Bill Pullman aaaaa

 

Fórum - Címlaplányok halála - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. somliv (2022-02-09 17:40.18) aaaaa
Címlapfotós spinék bevetésen.
James A. Contner híres televíziós operatőr egy feledésbe merülő bűnügyi mozival lepte meg akkor közönségét. Modellcsajokról szól, akik elbandukolnak egy külön szigetre, hogy minél élvezetesebb képeket készítsenek róluk. Az egész stábbal való közreműködésüket láthatjuk képernyőn, miként, hogyan mozognak a fényképészek előtt. Milyen beállásokat, pózokat, mozdulatokat csinálnak egy sikeres fotósorozat véghezviteléhez. Fárasztó munka, bizony az, érezzük, amikor egésznap kint vagy terepen és csinálnak rólad több száz képet különböző beállásokban. Kívülről felüdülésnek, édes semmittevésnek tűnik, de századjára is jópofát vágnod ehhez, hát szerintem nem egyszerű feladat.
Maga a környezet emel még egyet a látottakon, hogy minél csábítóbb képek készüljenek ezekről a két lábon járó formás egyedekről. Például: a sziklás part, a vízesés, meredek dombtető hozzájárul mindehhez.
A csapatnak van egy női kapitánya, akit a brazil származású, mindig határozott Jennifer O'Neill alakít, aki persze külsőben sincs éppen eljutva, bár itt senkire nem lehet ezt mondani, mivelhogy mindenki formássággal, odaillő kinézettel bír, és akkor még nem szóltam semmit. Na szóval, ő tartja egybe topmodelljeit, a napi teendők alkalmával felügyeli munkájukat, minden percben ott sertepertél körülöttük, segíti őket, e közben éjszakánként furcsa, rémisztő álmok gyötrik, amiktől nem képes szabadulni. Ő fölött csak egy személy áll, a szalmakalapos, sikeréhes nagyúr, Rex, aki folyton vezényli stábját, és önös érdeke miatt képes felrúgni a normákat, fogalmazzunk úgy: Nem hatják meg komolyabban a tragikus esetek sem. Komoly hírverést és gázsit akar a magazinjával elérni, ezért fontos a pazar megvilágítással ellátott fotósorozat, és az, hogy akármi történik, de ne hagyja abba a lányokkal való forgatást.
Cudar dolog kezdi felütni fejét, a csajszik sorra balesetet kezdenek szenvedni. Ám Rexet, az atyaúristent, a mindenséget semmi nem tántorítja el, és tovább folytatja küldetését. Mikor már óriási a baj, és le kellene állni, akkor sem teszi. Nem érdekli a lányok testi épsége, hanem csakis az öncélú indíttatása hajtja.
Csordogál szép lassan ez a film, a csajszik szerepe nincs cizellálva, nincs kifaragva, nyilván, minek is lenne, mikor nap mint nap a napos parton fotózgatják testecskéjüket- akkora színészi játékok nem villannak be, merthogy nem ez kapja a vezérfonalat. De Rexnek kellett volna jobban belemennie a lányokkal való afférokba, flörtölésekbe, erotikusabb szegmensekbe, vagy csak pusztán abba, hogy párbeszédekben, jelenetekben fejtsék ki személyét, mert összességében vékonynak éreztem színrelépéseit.
Ezzel szemben azt érzékelteti ez a mozi, hogy valaki a háttérben szedi a női áldozatokat, de nem tudunk semmi pontosat ezekről az esetekről, pillanatképek villannak be a sejtelmes tettesről. Ezért képes az egész továbbra is fenntartani kíváncsiságunkat. Mindegyik csaj eltűnik, mi több, majdhogynem a stáb összes tagja otthagyja fogát. Végére már csak a valódi természetesség, a kecses alakú, Angel marad, uhhh a fekete bikinis fotózása alatt, vagy amikor zuhanyozik kabinjában, ám a függöny el van húzva és te csak testének árnyékát látod- azt de jól megcsinálták, de egyben volt ez a csajszi ez idő tájt! Ugye-ugye a fejek, fejben is acélosan mutatkozik, tán ő bírja legtovább tartani magát mentálisan. Nem zuhan meg totálisan a halálesetek ellenére sem, hanem folytatja tovább munkáját, ami külsőségeinek kidomborítására irányul. Elmondható a többiekről az, hogy lassacskán felőrlődnek, aztán a végkifejlet máshogy festi le a történteket, merőben másnak.
Még kitérnék arra, hogy a zenék nem elég jól érkeznek meg az adott fotózásos részekhez, ezek borzasztóan kellettek volna, de nem úgy kaptam, ahogy vártam.
A fináléban jön a csavar, aminek jönnie kell. Ott kristályosodik ki, hogy ki az elkövető, mire ment ki ez a hajcihő. Contner nem lett ennek a műfajnak a csimborasszója, imdb-n kapott valami 4 körüli osztályzatot a 10-ből, akkor gondolhatod. Szóval különösebb truvájnak számító dolgokat nem akarok bemesélni ebbe a filmbe, mert nincsenek, de egyszeri megtekintésre úgy vélem alkalmas.


1. DarkImmortal (2008-05-11 10:18.42)  
Anno a TV2-n láttam. A címe: Topmodellgyilkosságok volt. Szerintem az jobban hangzott. Egyébként tetszett.



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2022-02-09 17:402 hsz
KeresemEycos, 2018-02-19 16:431 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Címlaplányok halála adatlap
Eredeti cím: The Cover Girl Murders
Évszám: 1993
Rendezte: James A. Contner
Szereplők: Lee Majors, Jennifer O'Neill, Adrian Paul, Beverly Johnson, Vanessa Angel...

További információk

Szereplők fórumai
- Adrian Paul - Vélemények
- Vanessa Angel - Vélemények
- Jennifer O'Neill - Vélemények
- Lee Majors - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk