Bélfal regeneráló és Béltisztító por egyben
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30
Palimadár
- Moziverzum, 16:55
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 17:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
szólánc tudósokkal
A hamisító (2014) - Vélemények
Marsra magyar! (sorozat) - Vélemények
Hiányolt fórumozók!
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vaskarom aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - Az utolsó óra - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Keller.p (2013-11-10 19:01.13) aaaaa
Húha. Itt rendesen megkapja az ember az arcába, milyen gyerekes is az emberiség, és sajnos amíg világ a világ, mindig lesznek mohó kapzsi emberek akik hatalmas búsás meg gazdagodást várnak a föld kinyeréséből cserébe megöntözi kénnel savval és jókora halom szeméttel.
Következtetés: Ha az ember okos, képes a változásra, ha nem akkor a pusztulásra..


12. Genesz (2011-05-18 18:53.31)  
Azt mondták a filmbe , hogy lehet , hogy olyan bolygó lesz a földből , mint a vénusz.

Lehet , hogy ott már valamikor volt élet csak megsültek a 250 fokos melegben meg a kénesőben.



11. Langelus (2011-01-09 21:16.34) aaaaa
9/10.


10. Gyorkos (2010-12-30 19:42.30) aaaaa
KicsiRéka gondolatival értek egyet. A film jó, a film nagyszerű, de nem fogja megváltoztatnia pénz hatalmát. Sőt, talán sem a szmog, sem az erdőtüzek, sem az árvizek, vagy a hurrikánok, semmi sem. Amíg van olaj, van szén és van gáz addig nem lesz átállás, de mivel egyre kevesebb lesz belőle, egészen biztosan emelkednek az áraik és kihasználva a technológiák feletti uralmukat és az emberek végtelen kényelemszeretetét és a környezetvédelemmel kapcsolatos passzivitást hatalmasat kaszálnak.


9. Emylio (2010-04-12 15:20.43) aaaaa
Köszönöm a sok hasznos infirmációt jövőnk tekintetében, de ezt már mind hallottam valahol.


8. Delpiero (2010-02-17 13:29.43) aaaaa
Bizony nagyszerű film, hogy leírkáljam amit már ti is megtettetek, úgy érzem felesleges.


7. Langelus (2010-02-17 13:01.01) aaaaa
Kolosszális ismeretterjesztő film! Pontosan körülhatárolt, részletes és lényegretörő pontokban taglalja, mennyire önpusztító ipari tevékenységet művelnek az emberiség nagycégei, teljhatalommal irányítva a világot és az emberek mérhetetlen butaságát kihasználva mérgezik a természet összes létező folyamatát, életterét és létformáját, köztük magát az embert. Rákfélék, allergiák, gyulladások stb.

A környzetvédelem világprogramja semmi egyéb, mint kudarcok sorozata!


6. Sötétszív (2010-01-08 01:42.50) aaaaa
Érdekes, és elgondolkodtató dokumentumfilm amely arra próbálja felhívni az emberek figyelmét, hogy alaposan tönkretettük a Földet itt az ideje, hogy tegyünk érte valamit. Hogy aztán teszünk e érte valamit, az már más lapra tartozik. Én kétlem, de ez csak egyéni vélemény. Mindenesetre semmiképpen sem szabad kihagyni ezt a filmet.


5. Lasimoci (2009-02-14 02:56.35) aaaaa
Tanulságos. Respekt Leo-nak!


4. PistiQuE?! (2008-08-22 22:16.38) aaaaa
Jó film. Jó, hogy egyre több ilyen film készül. Csak aztán másnap elébredve nem szaba megszédítsen e világ hamis illúziója.


3. KicsiRéka (2008-07-30 12:13.48) aaaaa
Végülis nem egy rossz film, főleg annak akinek a figyelmét elkerülte/elkerüli a téma, felszínesen mozog benne. Mégis nekem az Al Gore féle valamivel jobban tetszet. Amit bemutatnak itt, nekem nem hatott az újdonság erejével, mert egyrészt tanultam róla, másrészt meg érdekel is. A baj az ezekkel a filmekkel, hogy jó ok, az átlagember megnézi, aztán vagy tesz vmit vagy nem, de a vezető kormányok ezt magasról leszarják. Még mindig a pénz határoz meg mindent és ahogy a filmben is elhangzik--a profit--és amíg így gondolkodnak addig nem sokat lehet tenni. Esetleg majd akkor a fejükhöz kapnak, ha mondjuk egy remek üzletet elmos egy hurrikán, vagy a profit álmokat mélybe dönti egy földcsuszamlás. vagy ha a halászatnak végleg kampec lesz. ami engem mélységesen felháborít-hogy sok magát tudósnak nevező lepénzelt kis nyomoronc még mindig azt próbálja állítani, azzal eteti a jónépet hogy jajj, nincs is globális felmelegedés, ez csak egy periódus földünk életében...ja persze..és a baj, hogy sokak ezt igenis beveszik, sajnos. a másik, hogy mint egyszerű hétköznapi polgárok, sokakat rohadtul hidegenhagy a környezetvédelem, mert minek is az ugyebár. ide (MÉG) nem jut el a pekingi szmog, a balkáni erdőtüzek, a prágai árviz vagy a katrina hurrikán. és akkor nyugodtan dobáljuk ki a kocsiból a szemetet,rakjuk tele az erdőket hulladékokkal, égessük egyszerre mind az öt szobában a villanyt, közbe persze menjen a számitógép, tv, mosógép, szóljon a zene, mert igy milyen jó. igen, egy darabig valószínűleg tényleg tök jó...csak nem ártana kicsit felelősebben gondolkodni. ha nem is önmagunkért, de mondjuk a gyerekeinkért.



2. Fireman69 (2008-06-19 22:08.08) aaaaa
Egy film,mely arra hívatott hogy felnyissa végre szemünk,Földanyánk haldoklóban lévő állapotára.
Összeomlóban lévő ökoszisztémája vitathatatlan,mely egyenesen arányos a masszív környezetszennyezés és globális felmelegedés egyenletében.Beteg a bolygónk,melyért mi magunk emberek vagyunk a felelősek,sutba dobva a környezettudatos gondolkodásmód lojális és logikus alapelveit.
A mozi elkalauzol minket egy tékozló és kizsákmányoló szemléletet bemutató útra,rávilágítva a problémákra,kiterjesztve a nagyvállalatok struccpolitikájának szemléletére.
A Conners nővérek filmje igen szellemesen és példamutatóan elkészített darab,melyben a világ környezeti szakértői nyilatkoznak,megkongatva a bolygónk vészharangját,tenni kell,mielőtt még túl késő lenne.
Nem szájbarágósan teszik,csak a tények szomorú ismeretében reflektálva rá a szúvas fogak fájdalmára,gyökereinek mélyre ható ingerei, az egész testet megrázva.
A természettől folyamatosan csak elvenni,semmit vissza nem adni,szemetünket okádni a végtelenségig nem lehet,pusztító jelenünk, a kilátástalan jövő vízióját vetítve a mindennapjaink mozivásznára...
Leonardo DiCaprio,ki narrátoraként vesz részt öko-dokuban,minden elismerést megérdemlő hozzállással teljes vállszélességgel kiáll a témát illetően a nagyvilág elé,vállalva a támadásokat a olajmogulok részéről,lévén a saját pénzügyi érdekeiket védik..
Saját elmondása alapján, a természeti károk visszafordításának technológiája már szinte teljesen a kezünkben van,mégsem használjuk,elgondolkodtató és bizarr..
A fosszilis energiahordozók kimerülőben vannak planétánkon,kötelező érvényű lenne megújulók iránt nagyobb érdeklődést tanúsítani,melyre igen remek példákat sorolnak fel a film végén,megmutatva a helyes irányt a sekély és szagot eresztő ingoványból.
Egy bölcs indián mondásnál nem is fogalmazhatná meg semmi jobban Ars Poeticáját az egésznek,mellyel a röpke másfél órányi tartalmú etűd büszkélkedhet...
"Ha kivágtad az összes fát, ha kifogtad az utolsó halat és megmérgeztél minden folyót akkor majd rájössz, hogy a pénz ehetetlen!"

Csak itt már a létünk a tét,mert hova tart ez a világ...ez az önpusztító világ?


1. Az utolso szamuráj (2008-05-05 15:25.07) aaaaa
Talán nem a legjobb a maga műfajában:mégis,innen ajánlanám tiszta szivből mindenkinek ezt a mozit,mely a vége felé talán elkezd a szokásos amcsi rozsaszinbe fordulni,ám addigra már annyi pofont kaptunk információk tengeréből,hogy kimondottan jólesik ez a simogatás.
Mindenki Leoja nemcsak egyre jobb szinész és babyface arca is erőssen férfiasodik,hanem mint producersége is mutatja,képes fontos és talán a legégetőbb kérdésekre is figyelni.Köszönöm neki:egyrészt jó érzés,hogy hireségek állnak egy ügy,sőt,az ÜGY mögé,másrészt páratlan népszerűségével talán azt is eléri,hogy többen nézzék meg ezt a filmet,mint ahányan ide véleményt irtak róla,nem akarok most olyan egyénekre célozgatni,akik ki se tekintenek egy bizonyos mozi topicjából vagy illusztris és kétszavas tömör véleményükkel le-vagy felértékelnek egy filmet:számomra ők olyanok,mintha elfelejtenének olykor gondolkodni akármiről,bármiről,nemhogy ilyen globális dologról,legyek ezért sokak szemében nagyképű,esetleg sznob,nem érdekel,ám remélem,a szupersztár neve van annyira csábitó,hogy belenéz az alkotásba....utána ugyis ott fog maradni előtte jóideig döbbenten.
Pedig a mozi sokáig arra a közhelyre-sajnálatosan igaz közhelyre!!!-épit,hogy mi vagyunk a Föld rákfenéje,hogy ép magunkat pusztitjuk ki áldásos tevékenységünkkel,hogy iparunk ,birtoklási vágyunk,reklámok,nagyvállalatok és főleg kormányok játékszerei vagyunk,miközben élőhelyünk minősége rohamosan pusztul,lassan a létünk forog kockán,naponta többezer élőlényfajta tünik el miattunk a Föld felszinéről,ám mi még mindig a foszillis energiahordozókban hiszünk.Persze beépült kollektiv tudatunkba ennek veszélye:de hogy igazából ezek a dolgok mennyi veszéllyel járnak,ilyen precizen levezetve rég láttam.Gorbacsov,S.Hawkings,rengeteg zöld párt vezetője,épitészek,gondolkodók és értelmiségiek szavain keresztül térképeznek fel egy olyan globális rendszert,melynek illő tudatában lenni,ám hogy mi mivel is van kapcsolatban,még én se tudtam ennyire részletesen,és pokoli félelem és megdöbbenés volt bennem az elmondottak alapján.Régóta foglalkoztat engem is a kérdés,miért hiszi ugy az ember,hogy ő a természet felett áll,saját intelligenciája lesz arrogáns kényszerképzete táptalaja,azt hiszi,különleges,a természet erői akármeddig szabadon felhasználhatók...holott mi a Föld történetében egy tüsszentésnyi idő se vagyunk,és mint a moziban tudatositják velünk,ha ki is irtjuk magunkat,attól itt még nem lesz vége az életnek,a Föld regenerállja magát és talán lesz egy idő után majd egy újabb intelligencia,ami kiemelkedik egyszercsak,hátha neki összejön az,ami nekünk nemigen.A film rámutat arra,hogy a politikusok a globális felmelegedés kérdését úgy veszik,mintha vallási kérdés lenne,tehát nem bizonyitott,az olaj és szénvállalatoknak nagyobb a hatalma a bolygón,mint bárminek,többet érnek,mint több ország egész éves termelése eggyüttvéve és bizony úgy körülbástyázták magukat jogszabállyal,hogy gyakorlatilag lehetetlen ellenük fellépni.Persze,a társadalom se jobb:azt hisszük,az,hogy szép autónk,márkás ruhánk,cipőnk van,jó és követendő,tanulni gyermekeink a tv-ből tanulnak marhaságokat,olyan dolgokra fecséreljük energiánkat,melyeknek értelme megkérdőjelezhető,áll-kérészéletünk hagymázos boldogságot keres,elvesztettük kapcsolatunkat a természettel,miből kiemelkedtünk és egyfolytában valamely boldogságot kergetünk,mig megfeledkezünk a harmoniáról...borzalmas,és itt én is magamba néztem néhány pillanatig,hisz mennyi mindenről azt hiszem,boldogit és vajon én is mennyit teszek azért a nagy puzzle darabért,amit a nagybetűs ÉLET cimmel lehet felfogni.Vannak jó periodusaim...és vannak,mikre büszke nem lehetek,min változtatni illik.Hogy egy kamionnyi termék előállitásához 32!!!kamion szemét kelletkezése köthető,úgy megdöbbentett,levegőt alig kaptam,a fogyasztói demokrácia ránkerőltetett érvényeségéről volt tudomásom,de talán nem ilyen mélységbe.....szóval,kapjuk rendesen arcunkba a dolgokat,és ami külön tetszett,az embereknek kik ezeket mondták,gesztusaikban nyoma sincs a szereplési vágynak,inkább a logika hidegsége és az emberi közöny fájdalma volt tekintetükben,valahol talán tisztában voltak azzal,ezek a számok pár percre megbéklyoznak...aztán jön a Hiradó,Győzike és a Jóban-rosszban,a nagy többség ugyis elfelejti.Épp itt a lényeg:a világ baját,gondját nem lehet egy embernek a vállára terhelni,ám ha mindenki,Te,és Te ott,Te is,aki most mosolyogsz csak egy picit,magához,az eddigiekhez képest némileg többet tesz ezért az életterért,mi jutott nekünk,ha képesek lennénk lemondani az álltalános és eddig a fogyasztói társadalomba bebetonozott aranyszabályok szerinti életről,talán lesz esélyünk...hacsak meg nem haladtuk az utolsó órát.Ám hadd figyelmeztessek arra,pár napja egyfolytában az élelmiszerbalhéról dörög a mnédia,az üzemanyag mikor ezt a sort befejeztem,3 ft-tal ment újra fel,tehát hiába voltam esetleg közhelyes,a téma önmagában közhelyes és unalmas,ezek a dolgok a valóságban történnek és igenis mint a mozi is mutatja,összefügnek,egy rendszert alkotnak.Mutatnak a végén jópár olyan dolgot,mik a jövő képét némileg enyhitik,olyasmi találmányokat,melyek nagyszerűsége épp egyszerűségében rejlik és érdekes az is,hogy ezeket is a természetből lehet lemásolni,hisz ott érdekes mód nincs szemét,minden újra felhasználható,remélem,az emberiség elindul majd ezen az úton.Ha nézed a szélsőséges időjárást,az olajért ádáz harcot vivó nagyhatalmakat és az egyre olvadó jégsapkákat,ezeket pedig elhelyezed a maga helyén,tényleg körvonalazódhat,hogy ennek a Leo fiúnak és az összetrombitált ,valóban hihetetlen koponyáknak igazuk van,és tetszik,nem tetszik,változnunk kell:ellenkező esetben mint valami fertőzést,kórt,rothadt húst,kivágnak minket az élet nevű csodából.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKeller.p, 2013-11-10 19:0113 hsz
KérdésekTolli, 2008-03-28 23:264 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk