Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hazudj velem
- Cinemax2, 12:20
Táncoló talpak 2.
- Film+, 12:30
A Quantum csendje
- Mozi+, 13:15
Óvakodj a törpétől!
- Film Café, 13:30
Gengszterosztag
- AMC, 13:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Versek!
2022-es választás
Andorai Péter - Vélemények
Renée Zellweger - Vélemények
Hank Azaria - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Összevarrt szívek karácsonyra aaaaa
Marie-Josée Croze aaaaa

 

Fórum - A gazdatest - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
45. Semprini (2021-09-21 02:00.26) aaaaa
***SPOILER***
Az első 20 perc szinte zseniális, nem sokat lacafacáznak, jön a szörny és fényes nappal(!) üldözőbe veszi a lakosságot. DE! Sajnos a patront ezzel elég hamar el is lövik és a továbbiakban már igencsak lassacskán csorodogál a cselekmény és a fordulatok is eléggé erőletetettek, sokszor nagyon más történik, mint amit (egy ilyen filmnél) várna az ember - persze lehet erre azt mondani, hogy ez a rendező fricskája, de engem egy rendező ne fricskázzon, hanem szórakoztatni akarjon.
A főszereplő manus egyszerre próbálna vicces figura és szánalmas lúzer lenni, emelett meg azért ő a főhős is, tehát valami tökösségnek is kell lennie benne, na az csak maximum az utolsó 10 percben lelhető fel nála. Bár láthatóan mintent megtesz a lányáért, de annyira egy szerencsétlen flótás, hogy rossz nézni. A család többi tagja már sokkal életrevalóbbnak tűnik első blikkre, főleg az íjász nagynéni, de igazából nekem a karakterekkel van a fő bajom.
A szörny megjelenítése 2006-os mércével nézve nem lett rossz egyáltalán, persze látszik, hogy CGI, de alapjáraton azért működik. És le a kalappal, hogy az egész film nappal játszódik, sehol egy sötétben játszódó jelenet, amit mutatni akarnak azt valóban mutatják is! Tanulhatna tőlük Hollywood...
A befejezés már nem igazán tetszett, sajnáltam a kislányt, ő volt talán a legjobb szereplő, nyilván direkt nem akartak 'halivúdias' happy endet, oké, ez korai film, tudjuk, itt minden másképp máűködik mint a nagy Ámerikában.
Mindent összevetve egy nézhető, erős közepes film lett ez, vannak jó pillanatai, de vannak unalmasan döcögő negyedórák is benne, a szereplők meg nem igazán tetszettek, a gyerekeket kivéve. Azok most is jók voltak. Szerintem egy próbát megér, feliratosan és szinkronnal is fellelhető különböző videomegosztókon.
6,5/10


44. Roxi88 (2020-07-23 09:52.11) aaaaa
Kín szenvedés ez a film, főleg, hogy az apuka 2 mondatot nem tud normálisan kinyögni! Túl hosszú is!



43. Tjunior (2017-03-20 20:48.04) aaaaa
Nem szokásom félbehagyni egy filmet csak azért mert rossz, de ez embert próbáló volt. oké, Dél-Korea-i film, ott kicsit másképp képzelnek el egy filmet, európai szemmel furcsa a színészek ripacskodása meg szeretik keverni a műfajokat. De ez...ez műfaji katyvasz nekem sok, kretén jelenetek sorjáznak egymás után. Persze egyedi meg minden, vagy inkább egy összefüggéstelen szar.


42. Miss DayDreamer (2016-03-17 22:47.23) aaaaa
Szerintem vicces film.:D Emlékszem tök régen a családommal néztem még kiskoromban,és azt hittük valami ijesztő film,aztán meg végignevettük az egészet.Nagyon szép emlék.Mondjuk a film vége szomorú amiatt,hogy a lány meghalt.de azon kívül nekem bejött.


41. Hopkins (2013-07-08 12:44.10) aaaaa - (válasz KareszFaszi 40. hozzászólására)
Mint az osztályzatomból látod én sem vagyok oda a filmért, bár inkább a jó felé billen a mérleg nálam (kb 7/10-es), azért én sem mindig tudtam hová tenni. A "vagy szereti valaki vagy nem"-et arra értettem hogy szerintem az ázsiai filmek nem azok amik mellet szó nélkül el lehet menni. Nekem van ismerősöm aki nem szereti, más imádja. Természetesen mindkét fél találhat kivételt, ez sok más esetben is így van (pl zenében is szerethetsz egy előadót de az nem azt jelenti hogy az összes számát jónak tartod). ;)


40. KareszFaszi (2013-07-07 10:27.25) aaaaa - (válasz Hopkins 39. hozzászólására)
Azért ezt művészetnek nem nevezném...Tényleg koreai, ezt benéztem:) "Vagy szereti vki vagy nem." - ez kb minden dologgal így van a világon, de azért léteznek fokozatok. A Battle Royal pl nagyon tetszett(japán) meg a Halállistá-k is. Azok a hibák, amiket felsoroltam, csak részben "keleti" jellegűek. Más filmekben is zavarnak. A másik dolog meg az, hogy lehet valami egyedi, de ez nem garancia önmagában a m minőségre. Én ebben a filmben semmi olyan plusz tartalmat nem találtam, ami felülír(hat)ná a véleményem.


39. Hopkins (2013-07-07 09:52.29) aaaaa - (válasz KareszFaszi 38. hozzászólására)
Nem mindenkinek való az ázsiai filmművészet. Elég egyedi amit csinálnak, nem olyan amit a hollywood-i vagy európai moziktól megszokott az ember. Vagy szereti vki vagy nem. A színjátszásukra tényleg jellemző ez a picit túljátszás, de ezt én sokszor a francia filmekben is felfedeztem, engem pl azok jobban idegesítenek. Amúgy nem japán hanem koreai.


38. KareszFaszi (2013-07-07 09:13.46) aaaaa
Hihetetlenül idegesítő és gyatra film volt. Vannak ugye eleve ezek a japán filmekben szokássá vált(nem ám mindegyikben) túljátszott karakterek. Egyrészt cseppet sem vicces, másrészt nincsenek is olyan mély és komoly karakterek, hogy érdemes lenne. Egy-két színész meg mintha egy középiskolai színjátszókörből lépett volna a kamerák elé.pl a mozgások - mint egy koordinációs-zavarban szenvedő kamasz, aki nem tud mit kezdeni a kezeivel, lábaival:) Meg a kihagyhatatlan - ész-nélkül rohanni, miközben valakinek a nevét üvölti...többször is. A "komolyabb" részek túldramatizálva, a mondanivaló meg szerintem kevés ahhoz, hogy elvigye a filmet a hátán. ha a film valóságát nézzük, akkor sem egy okos alkotás.A lény viszont egészen pofás lett - ez pozitívum. Jó néhány jelenetnél tovább pörgött a kamera, mint az kívánatos lett volna(legalábbis nekem), így megtörve(tovább) a filmet. A hab a tortán a zene. mintha egy a második világháborúban játszódó szerelmi dráma aláfestése lenne...
Nemrég láttam egy Asylum-os csodát, igaz arra egy csillag ment, de legalább tudtam jóízűeket nevetni.


37. Lajos.nagy76 (2013-07-03 15:49.24) aaaaa
Nagyon tetszett! Egyedi film!
Minden megtalálható benne ami egy filmet különlegessé tesz és kiemel az átlagból! Jól szórakoztam rajta: izgultam és szorítottam a szereplőknek, nevettem, néhol sírtam. A látvány és a történet is remek! Ajánlani tudom!


36. Scal (2013-02-20 21:48.21)  
Ezzel a filmmel úgy találkoztam, hogy nagyon megtetszett külsőleg. Talán nem túlzok, de egyike a legigényesebben itthon kiadott ázsiai - sőt, hát akármilyen - filmeknek. Azonban látatlanban gyűlölök dvd-t venni, amikor azonban a dupla lemezes kiadást megláttam 500 hufért, mégis elcsábultam, ennyit a bibliofilségről. De csak győzködtem magam, hogy ilyen szépen kiadott - sokat költött rá a Budapest Film, hogy méltóképpen jelenjen meg - film csak jó lehet. Hát nagyon nem az...



35. Robka1119 (2012-07-31 17:52.14) aaaaa
Nem lenne rossz film, de a kivitelezése zavart. Túlságosan CGI-s lett és emiatt a félelemérzetem jelentősen csökkent.


34. 1-2 (2012-05-14 20:25.40) aaaaa
egész jó kis film, de engem a főhős faszi kibaszottul idegesített


33. Weser (2011-02-21 22:19.35) aaaaa
Gondolkodtam rajta, hogy 3 vagy 4 csillag, de azért inkább 3, mert egy kicsit hosszú volt, és így unalmassá is vált számomra.


32. Hopkins (2011-01-08 17:36.04) aaaaa
Ne fogadjátok meg az előttem szóló tanácsát, bátran nézzétek meg! Nekem egyre inkább "érik" be a film, lehet felhúzom 4 csillagra, már csak az egyedisége miatt is. (na meg a humora, a látványvilága és a feszültség miatt is)


31. Longsfield (2011-01-08 14:10.03) aaaaa
Nem bírtam végig nézni,annyira gagyi film.
Messzire kerüljétek el.


30. Küsmödi bácsi (2011-01-03 10:03.51) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
Szerintem a film vége épp azért olyan, amilyen, mert a film egy poénfilm, kifigurázva az amerikai szuperhősöket, mondhatni viccet csinálva a csúcsmozikból (hajléktalan segít az attakban...:) ), hozzáteszem, a látvány mindvégig korrekt, tehát adtak arra, hogy élvezhető legyen a film.
Egyébként ez a tréfálkozás az egész filmre jellemző, néha drámai jelenetekkel visszavéve a vígjátéki lendületből.


29. Küsmödi bácsi (2011-01-03 09:58.58) aaaaa
Megadtam rá a legjobbat, indoklás a következő: nem egy csillagos ötös alkotás, de itt baromira le van osztályozva, pedig többre érdemes. Oké, ázsiai, nekem is furcsa ez a légkör, de végre túltettem magam ezen és elkezdtem sorba nézegetni ezeket az alkotásokat (is).
Elvárásaimon messze túlszárnyalt. A történet egy tipikus mutánsos, "godzillás", menekülős-káoszos film. Persze, szűkebbre van szabva a látványvilág mint pl. a Cloverfield esetében, nekem mégis jobban tetszett.
A lény kinézetével semmi bajom, szerintem korrekt lett. Az eleje ütős, nem sokat szaroznak, belecsapnak a tőtött káposztába. Hozzáteszem, ilyen mértékű lény tombolást még nem láttam.
Van története, izgalmas, néha azért leül, de ilyenkor oldják a filmet pár jó poénnal.
SZPOJLER
Csak a legjobbak: fut a faszi a furgon után a füstben, megkérdezik mit csinál, családtag válasza: nem akarja megfertőzni a lányát, ezért semlegesíti magát... :) Másik: dagadt faszi feldobja a főszereplőt, kérdezi a yardtól: "ugye a váltságdíjból nem kell adózni?", másik: nagy jelenet, mikor a zebránál el kezd krákogni az egyik arc, a többi ember elkezd tőle távolodni (fertőzéstől tartva), beleköp a vízbe, erre egy autó az emberekre fröcsköli, sikítás... nagy jelenet :) A legjobb poén meg a "sárga ügynök" bevetése :)
Szóval, rám tényleg nem lehet azt mondani, hogy megrögzött ázsiai film fanatikus vagyok, de el kell ismerni ez a film ott van.
Ajánlom!


28. Fear_boss (2010-04-09 16:59.44) aaaaa
Látványos, kellően humoros, és vérengzős. Ilyennek kell lennie egy jó vígjáték-horrornak. Helyenként viszont unalmas, és az utolsó 5-10 percen meg látszik azért, hogy a szörny animálva van. De jó kis film ez!


27. Jason13 (2010-03-21 11:03.01) aaaaa
Érdekes ez a film.Nem rossz,de nem jó.Van benne egy csipetnyi humor,egy kis dráma és egy elég jól megcsinált szörny.Az alapsztori is már önmagában poénos(spoiler!!)az amcsik miatt lesz a szörny.Aztán van egy elég vicces család,akiknek a sorsa durva fordulatot vesz.A kezdő képsorok magával ragadtak.Ahogy a szörny garázdálkodik a parton az valami hihetetlenül látványosan lett megcsinálva.De pár perc múlva ezt az élményt tönkre teszik a színészek.Olyan erőltetetten játszanak hogy ihaj!De ami majdnem 4 csilagossá teszi a filmet az a jó CGI és a váratlan befejezés.Meglehet érteni hogy amcsiba bukott a film.De lehet lessz remake.Hát én kíváncsi leszek rá.De sztem ennél jobb nemigen lessz.


26. Duran duran (2010-01-18 23:34.25) aaaaa
Hát nem'tom néhány ember mit nézett... De ez egy qrva jó film volt!


25. J-rex (2009-11-10 14:53.11) aaaaa
Am még mindig nemtom mért gazdatest:D


24. Hopkins (2009-11-08 09:33.21) aaaaa - (válasz J-rex 23. hozzászólására)
Miért nem lepődöm meg ezen?...


23. J-rex (2009-11-07 17:32.08) aaaaa
Szerintem elég jó film,szeretem a szörnyes filmeket,és ezerszer rosszabb filmek is vannak ebben a műfajban...
Nem akarom ismételni az előttem szólókat,de nekem 399ft-t megért a dvd:D
Kíváncsi leszek az amcsi feldolgozásra(mert lesz)


22. Jerryco (2009-10-25 20:37.15) aaaaa
A szörny grasszállása a parton az hihetetlenül jól meg van csinálva. A zene, a vágások, a perspektívák, a trükkök (ahhoz képest...)
A színészek nekem a keleti filmekben nem tetszenek. Más vérmérséklet, színészi játék, eszközök.
De erős közepes, bár néha nem az történt a filmben, amire számítottam.


21. Labdarózsa (2009-08-03 16:28.26) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film. Az valóban meglepő, hogy a horror kategóriába sorolták. Miért tetszett?
Mert nem volt tipikus. Nem a rettegésről,tehetetlenségről,menekülésről, brutalitásról szólt a film, hanem sokkal inkább a kitartásról, az összetartozásról, a célokról, amely a "főhősből", ebből a "félnótás" emberből is hőst faragott. Gang-Du-nak csak a kislánya volt, őérte élt, és őérte küzdött emberfeletti erővel, ahogy családja is. Hitte, hogy lánya él és képesek megmenteni. A végén mégis a szemük láttára halt meg a kislány. Vajon ezzel mi lehetett a célja az íróknak? A film ezek mellett tükröt tart azoknak, akik felelőtlenül cselekednek, mert azt hiszik, hogy ők kiváltságosak, nekik mindent szabad a kényelmük és pénztárcájuk érdekében. Szerintem sokszor meg fogom nézni ezt a filmet, mert nem lehet egyszerűen megfejteni a mondanivalóját. Minden alkalommal más fog tetszeni, új jelentéssel bővül.
Csak azt tudom mondani, hogy ízlések és pofonok.


20. Horror018 (2009-07-18 12:54.29) aaaaa
A végét nem nagyin értettem de az a lény tetszett!


19. Delpiero (2009-07-03 12:23.03) aaaaa
A látvány elég öttletes volt, de semmit más.


18. Rolinovich (2009-05-05 19:11.18) aaaaa
Ez a film borzalmas...



17. Andro (2009-04-07 08:47.43) aaaaa
Ez a film szörnyű! Mondom ezt úgy, hogy imádom az ázsiai filmeket. Ez azonban még nekem is sok volt. A szörny nevetséges, egyszerűen látszik rajta, hogy mű. A történet gagyi és lassú, ráadásul számomra semmi újat nem tartalmaz. Szóval, ezt nem ajánlom!


16. Trashfan (2009-04-05 12:44.13)   - (válasz Sötétszív 15. hozzászólására)
A maga stílusában bizony ez egy nagyon jól sikerült film. az más kérdés, hogy sokak gyomra ezt a stílust nem veszi be.
rengeteg hasonló filmet nézek, és a Host bizony a stílusában egy nagyon jól sikerült darab.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2021-09-21 02:0045 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A gazdatest adatlap
Eredeti cím: Gwoemul
Évszám: 2006
Rendezte: Joon-ho Bong
Szereplők: Kang-ho Song, Hie-bong Byeon, Hae-il Park, Ah-sung Ko, Du-na Bae...

További információk

Szereplők fórumai
- Scott Wilson - Vélemények
- Ah-sung Ko - Vélemények
- Pil-Sung Yim - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk