Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Hosszú levél
- Duna World, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Goldman-ügy aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Bubba Ho-tep - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Chris Co (2020-10-08 20:36.07) aaaaa
Tegnap néztük (szerintem ez egy jó film) és úgy gondolom így elsőre, hogy itt nagyon nem a kivitelezés számít. Sőt! Inkább szándékosan olyan, amilyen. Hozzátartozik a szatirikus, olyan tipikusan hülye, meg kevésbé, vagy nagyon nem-féle hangulathoz. Már a kezdetekkor is mosolyt csal az arcunkra a szép ház, a kert, szépen lenyírt pázsit, majd belülről a korhadó falak (János kórház feeling 2.0.). A valóság ábrázolása jelenik meg óriás csótányokkal, meg a közönnyel, a feledéssel az elmúlásról, öregedésről, hülyülésről, és nem utolsósorban a körülményekről is, ahová már csak egy múmia tér be, hogy elvegye az ott lakók lelkeit. Némi életérzés, és amellett groteszk humor az, ami ezt az alkotást valamennyire kerekké teszi. Kórház, idős otthon, elfekvő, meg kerekes szék bolondokkal, bolondságokkal és miegymás társul azzal, hogy valahol minden így-meg úgy beteg, haldokló is valahol a megnyugvást keresi. A (szerintem) szándékosan giccses, hatásvadász jeleneteket nem véletlenül keverték össze az abszurditással. Bruce Campbell, mint Elvis ebben a filmben ugyanúgy hozta azt a szerepet, amitől ő Bruce Campbell (a korábbiakhoz képest itt annyi különbséggel, hogy egy öregotthonban fekvő beteg, és kiégett idős emberként). Paródiának inkább a Nevem : Bruce film, ami középszerű. Itt viszont ami nálam az amúgy lassan csordogáló történések után majd a végkifejlet, no, az a filmtörténet egyik legizgalmasabb, és legkorszakalkotóbb akciójelenete! :))

Spoiler :
Járókerettel, kerekes székkel elindulnak legyőzni az egyiptomi élőhalottat. És a végkifejlet, mert, hogy minden jó, és a megnyugvás a beteljesített álmokkal egy rakatnyi... Nagyon odavág! Az Evil Dead, mint mérce e tekintetben, hát... nem is tudom. :)


10. Az utolso szamuráj (2014-08-23 12:14.00) aaaaa
Tényleg kultfilm a horrorrajongók körében.
Én is az vagyok,nekem annyira nem tetszett.
Amit elfelejtenek itt írni:igazából miről is szól ez a kis költségvetésű,kedves kis darab,sokan nem látják meg benne,még azok se,akik szeretik.
A Bubba Ho-tep egyszerűen az elmúlásról beszél,hogy megöregszünk és elhalványulunk,pedig sokakban ott van még a tűz,a vibrálás,van amit még "fel szeretne hozni a pincéből"-már ha van ereje hozzá.A test satnyasága nem egyenlő a lélek öregedésével ,és bizony az öregedés szar dolog-még akkor is,ha híres vagy.
Don Coscarelli mozija ettől és a két kíváló színésztől jó:Ossie Davis hatalmas,ahogy meséli hol lőtték ki az agyát és aztán befestették-Campbell arcán vinnyogni lehet közben-és Bruce Campbell valóban eszméletlen jó Elvis-imitátor,a mozgása is utánozza a Királyt,ráadásul hozzátold annak legendájához is.Mivel a film nagyjából 65 rúd párizsi árából készült,a maszkok,effektek igen gagyik,de ez is belesimul az alapkoncepcióba.
Amiért kár,hogy a film néha veszett unalmas:a poénok elvétve jönnek,igaz,akkor ütnek és az izgalom nagyjából semmi,pedig azért horrort is néznénk.Ám amikor lassítva a metal-old team előrukkol a folyosón,überelhetetlen pillanat,és jobban mutatnak,mint Michael Bay filmjeiben a csak lassan járkáló és kizárólag naplementében mozgást végző karakterek.
De,akkor is unalmas,na,még ha elismerem státuszát.



9. Papírgalacsin-újratöltve (2014-04-07 22:31.46) aaaaa - (válasz Papírgalacsin-újratöltve 8. hozzászólására)
+ Brian Tyler felemelő zenei tételei!


8. Papírgalacsin-újratöltve (2014-04-07 22:09.09) aaaaa
Minden ízében zseniális!
Mind az ízig-vérig eredeti ötlet és stílus, mind az egészen frenetikusan mixelt dramedy műfaj, mind a fergeteges fekete humorral felvértezett helyzetkomikumok, mind Bruce Campbell fantasztikus alakítása és az epikusba illő finálé, ahol egy járókeretes Elvis imitátor és egy tolószékes magát Kennedy-nek képzelő öreg néger harcol egy több 1000 éves múmiával!! :DD - 5* (10/10)


7. Jason13 (2012-02-13 17:38.22) aaaaa
Vannak olyan filmek,melyek több műfajból állnak össze egy egésszé,rosszabb esetben azonban két szék közé huppannak az alkotók és így munkájuk se lesz valami fényes.Don Coscarelli alkotása nem ilyen,mivel sikeresen vegyíti a horrort a vígjátékkal,nem mellesleg,néha a drámaibb műfaj felé is kikacsint.
Amit elsősorban kiemelnék,az nem más,mint a színészi játék.Vagyis inkább egy színészé,Bruce Campbell-é,aki itt valami zseniálisan alakít,karakterét egyszerűen lehetetlen nem megkedvelni.
A másik tényező a zene,Brian Tyler muzsikái kimerítik a "gyönyörű" fogalmát,a dallamok nagy része igencsak hangzatos és fülbemászó,ezek mellett pedig képesek a néző lelkét megérinteni.
Bár,azt meg kell hagyni,hogy az indítás elég lassú és kell egy kicsit várni,hogy beinduljanak a dolgok,de más negatívumot ezen kívül nem nagyon tudok írni.Persze,a történet kellően egyszerű,ahogy látványilag se egy bombasztikus nagy eresztés,de ide nem is kellett több,sőt,azért el kell ismerni,hogy rendkívül alacsony költségvetésből sikerült kihozni egy ilyen színvonalas és szórakoztató mozit.
Összegzés képen legyen elég annyi,hogy ez egy nagyszerű darab,megéri rászánni kemény másfél órát.


6. Raybeez (2010-07-05 12:29.25) aaaaa
Zseniális horrorvígjáték, Bruce Cambellel! Kötelező darab!!! :) 5*


5. Dzsuppi (2009-09-01 21:38.42) aaaaa
Brávó,brávó és harmadszor is brávó!

Úgy látom eléggé eloszlanak a vélemények a filmmel kapcsolatban: szerintem egyszerűen zseniális lett. Van akinek nem jön be ez a műfaji keveredés, hát nálam kiverte a biztosítékot, na nem paráztam a filmen, de nevetni tudtam és Elvis elmélkedései is igen jól voltak tálalva. Mellesleg a párbeszédek szerintem nagyon jók, számos aranyköpésen hangosan felröhögtem, némelyikük teljességgel abszurd és nevetséges, ezért jók. Ahogy már azt előttem leírták, Bruce Campbell iszonyatosan jól játssza Elvist, Ossie Davis is jó és a zene is nagyon el lett találva. A történet is jó, eredeti és annyi hülyeség van benne hogy attól is lesz a film egyszerűen nagyszerű. Kicsit talán lassan indul a dolog és úgy gondoltam, ez is jó esetben egy középszerű film lesz, pont mint vártam, hát szerencsére az egyik legnagyobb meglepetést okozta az eddig megtekintett alkotások közül. Érdekes lesz a folytatás, sajnos Campbellnek nem tetszett a forgatókönyv és nem vállalta, kíváncsi leszek Perlman mit kezd a szereppel, ha fele ilyen jól játszik, akkor sem lehet panasz. Nem fog mindenkinek tetszeni a film, de azért mindenképpen érdemes "rápazarolni" azt a bő másfél órát.


4. Davwid (2009-05-16 22:02.14) aaaaa
Na igen ez a műfaji keveredés igen betett a filmnek.mert van itt minden de nevetni se tudtam és a para se kerülgetett.Pedig a zene tényleg jó az Elvis imitátor fantaszkikus a film mégis gyenge óriás csótányostul, westernruhás csontváz-zombitól....Egy kényelemes nyugágyat tudok javasolni mert a annyira lassú és fárasztó ez a 1.5 óra.


3. Mozibuzi (2009-03-27 07:30.59) aaaaa
Hát én már nem vagyok olyan lelkes mint az előttem szóló. Szerintem ez a horror - dráma - vigjáték egyveleg nem tul szerencsés. Már régóta tanakodtam azon magamban hogy érdemes-e megnéznem ezt a filmet, végül a lentebb látható két hozzászólás ösztönzött a megtekintésre. Nem mondom, hogy megbántam mert hát Bruce Campbellt kedvelem mint szinészt. Emellett még az alapötlet jó és vicces, de a film nézése közben inkább csak unatkoztam. Ha valaki horrorra vágyik annak nem elég izgalmas és tul sok az elmélkedés. Ha valaki vigjátékot vár annak meg nem lesz elég vicces (ami poén, az itt már le van irva) és sok lesz az elmélkedés. Aki meg elmélkedésre vágyik annak meg nem elég komoly ez a film.
Nehezen tudom elképzelni hogy lesz folytatás, főleg ezzekkel a nevekkel amik itt meg vannak emlitve. A bevételi adatok sem erre engednek következtetni. (amugy én is olvastam erröl)



2. MrMojoRisin1 (2008-12-15 14:45.39) aaaaa
2011-ben jön a folytatás. A rendező marad, viszont Bruce Campbellt lecserélték Ron Perlman-re. Campbell volt az igazi, ez így teljesen más lesz. Nem feltétlen rosszabb, csak más, bár a másik főszereplő Paul Giamatti lesz. Ha nem hasonlítgatok, akkor bizakodásra ad okot ez a duó. Amúgy a címe: Bubba Nosferatu: Curse of the She-Vampires. Ez mondjuk tetszik.:)


1. MrMojoRisin1 (2008-04-28 14:54.08) aaaaa
Kb. két hete kíváncsiságból kipróbáltam a Katalógus Hiányzó film szolgáltatását, és kértem két filmet! Az egyik ez volt, a másik pedig a kedvenc giallo-m a Szerelmi vérszomj! Erre most kaptam az értesítőt, hogy az általam kért filmek bekerültek az adatbázisba! Köszönöm szépen:) Lehet, hogy még akkor igénylek pár filmet;)

Na de maga a mű!
Adva van egy amerikai kis város, és annak egy jelentéktelen öregek otthona! Ebben a nyugdíjas otthonban, pedig két híresség is lakozik! Személy szerint Elvis Presley és JFK, azaz John F. Kennedy! Mind kiderül egyik sem halt meg (Én személy szerint sosem hittem, hogy halottak:)! Míg Elvis megcsömörlött, és egyik hasonmásával személyazonosságot cserélve kezdett új életet, addig Kennedy csak megsérült az Őt ért támadásban, minek következtében kicserélték az agyát, és átfestették a bőrét! Bizony, hiszen JFK-t Ossie Davis játssza aki történetesen néger! Szóval a két híres lakóval gazdag "szeretetotthon" unalmas mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást (ahol a legizgalmasabb pillanat az, mikor Elvis pöcsére állandóan visszanövő pattanást a nővér nyomkodja), ahol egyik nap John F. szarás közben felfigyel egy hieroglifára a budi falán, mit lefordítva rájön, hogy az öregek nem is természetes halállal hallnak, hanem egy múmia szedi áldozatait, ráadásul a lelküket a seggükön keresztül szerzi meg! Innentől pedig beindul a móka, a Király legcsillogóbb ruháját magára öltve járókerettel, míg Kennedy tolókocsiban ülve veszi fel a küzdelmet a csavargó-csöves-múmia ellen!

Ha ennyiből nem jött le, elárulom, hogy ez az utóbbi évek egyik, ha nem a legjobb horror-komédiája! Ráadásul tele van érzéssel, mitől hihetetlen kedves lesz a sztori! Elvis visszaemlékszik feleségére, sajnálja, hogy nem töltött elég időt, és ismerte meg jobban lányát, és az egész olyan hatású mintha a túlvilágon gondolkozna! Arról nem is beszélve, hogy Bruce Campbell a lehető legjobb Elvis imitátor akit valaha láttam! Élete legjobb alakítását nyújtja! Minden percét élvezet nézni! A zene is kitűnő! Sőt kurva jó:) A múmia megjelenítése is tökéletes (meg is vettem magamnak a figurát még tavaly, bár Elvist akartam, csak azt már nem lehetett kapni:(!

Don Coscarelli munkája mára kultuszfilm lett! A Bram Stoker díjra jelölt könyvből készült film, a híres Láncfűrész-díjat is bezsebelte, legjobb rétegfilm illetve színész kategóriában, ezenkívül pedig még számtalan díjat nyert szerte az egész világon! Ha minden igaz idén jön a folytatás, (amiben sajnos nem Bruce Campbell játszik, viszont akkor nem értem minek készül el) és épp ezért furcsa, hogy Mo.-n még nem adták ki DVD-n! Ideje volna nagyon!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2020-10-08 20:3611 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Bubba Ho-tep adatlap
Eredeti cím: Bubba Ho-tep
Évszám: 2002
Rendezte: Don Coscarelli
Szereplők: Bruce Campbell, Ossie Davis, Ella Joyce, Heidi Marnhout, Bob Ivy...

További információk

Szereplők fórumai
- Bruce Campbell - Vélemények
- Brian Tyler - Vélemények
- Bruce Campbell - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk