Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A vonatrablás
- AMC, 06:25
A rózsaszín párduc
- Mozi+, 06:30
Vélt sérelem
- Film4, 06:40
Randevú Fortuna kisasszonnyal
- Film Café, 07:10
Anya, lánya, unokája
- HBO, 07:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A fáraók földje aaaaa
Leonid Gaidai aaaaa

 

Fórum - Sárkányok börtöne 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Kék kereszt (2016-11-18 17:54.45) aaaaa
Nem ismerem a Dungeons & Dragons világát,de az biztos,hogy ilyen hitvány,semmirevaló adaptációktól sokkal többet érdemelne..Eddig 3 egymástól független film készült,egyik rosszabb mint a másik..de az 1.filmet amiben Jeremy Irons égette magát,nem sikerült alulmúlniuk..pedig rendesen igyekeztek..szó se róla..A 90-es évekbeli tré minőségű fantasy-kaland sorozatokat juttatta eszembe a film,amikben tunkolni lehetett a hülyeséget..Ebbe is próbáltak mindent beleerőszakolni amit csak lehet..A látvány és a cgi botrányos..Még a kis költségvetésű filmek kategóriájában nézve is nevetségesen szánalmas..A sárkányok (az a 2..) ormótlanul gagyi jószágok..amik messze túllépnek a jóízlés határán..A varázslatok látványa meg..hát igen..A harc jelenetek finoman szólva is röhejesek és vércikik..Szerencsére nem volt belőlük túl sok.A dramaturgia sas kabaré.Történet meg szinte nincs is.A nyáltengerben úszó,giccses fináléról jobb nem is beszélni..A csipet csapat tagjairól szinte semmit sem tudunk meg,csak úgy vannak.Súlytalan és jellegtelen karakter az összes.A főhős faarccal,bambán vonaglik végig az egész filmen és próbál komoly képet vágni mindenhez..Nem mellesleg mindenki tiszta,vasalt ruhában kóborol..mert a megjelenés az első..A főgőnosz neccesen,de elmegy kategória.Sokkal többet is ki lehetett volna belőle hozni ha több időt szánnak rá..Bruce Payne az egyedüli értékelhető az egész fiilmben.Neki kifejezetten jól állnak a mocsok karakterek.Most is hozta a tőle elvárható teljesítményt,persze vele együtt minél gyorsabban el kell felejteni az egészet..És még ezek után is azt mondom,hogy ez a 2.rész a "trilógia" he he "legerősebb" darabja..Némi sötétség érezhetően jelen van,de nem merték teljesen bevállalni.Nagyobb költségvetéssel,odafigyeléssel,igazi rendezővel stb még akár egy jó kis dark fantasy is lehetett volna belőle.
Pusmogják,hogy néhányan azon fáradoznak,hogy végre valahára összehozzanak egy normális,valamire való D&D filmet,ami ha be jön nekik,természetesen egy franchise 1.része lesz..Ha valóban normális film lesz jó történettel,sok kalanddal,akcióval,lenyűgöző látvánnyal és gyönyörűséges sárkányokkal..amiket annyira szeretek,akkor érdekel a dolog.


8. Az utolsó Filmcézár (2012-01-18 19:29.06)  
Érdekes,hogy az első részt Sárkányok háborújának fordították,a 2. részt meg már rendesen,Sárkányok börtönének.Maga a film nem rossz.Ami külön jó benne az a sötét atmoszféra.Persze a CGI nincs a legmagasabb szinten,de a sárkányokra nem lehet panasz.Kis költségvetésből erre tellett.Ja és ez a Lord Damodar gonosz krapek,bejön a stílusa :D



7. Dzsuppi (2012-01-18 19:16.35) aaaaa
Nem is lenne baj a kis költségvetésű fantasy filmekkel, ha mindegyik hozná ezt a szintet. Sokkal jobb lett, mint azt eredetileg vártam, persze a színészi játék nem túl erős és a történet sem okoz sok meglepetést, de a látványból azt hiszem kihozták a maximumot, a vége felé esett talán egy kicsit a színvonal. Szerintem fantasy rajongóknak érdemes vele egy próbát tenni, az első résznél állítólag jobb, nekem az eddig kimaradt az életemből.


6. Randal (2010-01-04 20:36.25) aaaaa
Ugyanilyen filmből megnéznék egy nagyobb költségvetésű darabot is! Hiányzik a fantasy-horror a palettáról - jó, ez sem horror, de ebben legalább van némi fekete mágia. Szóval az ötlet, hogy csináljunk ilyesmi filmet, az remek, csak a pénz volt kevés :)


5. Dav (2009-08-22 14:56.21) aaaaa
A borzalmas első rész után ez nem lett akkora katasztrófa, bár igyekeztek a készítők, meg kell hagyni :). Bruce Payne bácsi azért jó (rossz), mint mindig.


4. Ojakabos (2008-12-27 12:25.48)  
az alaptortenet jo, de sztem a fantasynak is van egy hatara, es ez azert egy kicsit sok. kulomben igazan jo film, tetszet de nem a kedvencem


3. Soldier18 (2008-11-03 22:00.39) aaaaa
Aki nem látta az első részt szerintem meg se nézze (én se láttam:) ) egyszerűen annyi információ volt kb 20megjegyezhetetlen név az első 10percben hogy a végén azt se tudtam ki kicsoda :D 2pontot adnék rá...



2. BRICSI90 (2008-09-26 17:51.58) aaaaa
Nekem nagyon tetszik.Az egyik legjobb fantasy.Minden meg van benne ami kell.Jó történet,szereplők,karakterek.sárkányok,helyszínek,szóval minden.A látvány világ is jó.Az 1.ső részét nem láttam,de mellékes.Nem igaz,hogy senkinek nem tetszik.Az utolsó percekben is azt hittem,hogy győzni fog a gonosz,de nagyon nehezen legyőzték.Ez jó film.


1. Ommanipadmehum (2008-04-27 07:46.35) aaaaa
Ambivalens érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. A történetét nagyjából egy gyufásdobozra rá lehet firkálni, a szereplők játéka erősen hajaz Palika színészi teljesítményére a Barátok köztből (talán a főgonosz kivételével) De láthatunk egész szép efekteket, jónéhány fantasy teremtményt felvonultat a film és a sminkmesterek is élvezhető munkát végeztek.
Summa summarum: végre egy fantasy, ami ha nem is ér mégcsak az árnyékába sem a Gyürűknek, de egyszer nézhető.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKék kereszt, 2016-11-18 17:549 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Sárkányok börtöne 2. adatlap
Eredeti cím: Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God
Évszám: 2005
Rendezte: Gerry Lively
Szereplők: Bruce Payne, Mark Dymond, Clemency Burton-Hill, Ellie Chidzey, Tim Stern...

További információk

Szereplők fórumai
- Bruce Payne - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk