Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vissza a jövőbe
- RTL Három, 18:15
Érvek és életek
- Filmbox Family, 18:55
Felhőkarcoló
- Mozi+, 19:00
Kaktusz virága
- DUNA TV, 19:45
Armageddon
- Film+, 19:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
melyik az a film ?
Dolák-Saly Róbert - Vélemények
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Micimackó: Vér és méz 2. aaaaa
Hettie MacDonald aaaaa

 

Fórum - Esély a halálra - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
50. Lajos.nagy76 (2013-12-30 22:09.29) aaaaa
Nekem egyedül a démonszerű teremtmények tetszettek valamelyest, a film maga hajitófát sem ér.


49. Weser (2011-08-06 13:06.27)  
Se feszültség, se izgalom, se durva jelenet, se jó kivitelezések. Innentől kezdeve nem tudok kettesnél jobbat adni rá. Pedig az történet alapkoncepciója nem lett volna rossz, de így ebben a formában nagyon nem szórakoztató. Egyszernézhető számomra, de azok közül is a gyengébbik kategória.



48. Eurodog (2011-07-27 20:07.05) aaaaa
Count Infernó (44) jól leírta a film összegzését.


47. Clower (2011-07-22 14:14.11) aaaaa
Count Inferno... XD köszönöm, ez jól esett! a kaszásokról meg annyit, hogy szerintem kicsit befüstözték a Gyűrűk urából vett ORKOKAT!ennyi :D Mike Vogel legalább szép volt, ha már jó nem :P


46. Lotticsek (2011-06-11 21:57.56) aaaaa
sztem is jó volt az elgondolás..hát a a kivitelezés már kevésbé,de én nem unatkoztam rajta


45. Bavack (2011-06-09 23:01.40) aaaaa
feszültség az volt :)
de az asszony még ennyi feszkótól nem bujik hozzám...xD
mert mondjuk nincs,ez a szerelmetes dolog a filmben meg el gondolkodtató...
ennyire erős lenne???


44. Count Infernó (2011-03-07 21:57.21)  
Huh, ez valami hihetetlen volt...
Hihetetlenül silány, sekélyes szemét. A történet hiteltelen, érződik, hogy az alkotók jobbra balra vagdalkoztak, csak hogy valami misztikusnak szánt parasztvakítással betömködjék a logikai hézagokat.
Nem akarom lelőni a nagyszerű csavarokat, tehát aki megkímélte magát ettől az agyrémtől, de tervezi, hogy a közeljövőben megfertőzi vele az elméjét, ne olvasson tovább! (Értsd: Spoiler)

Ian Stone tehát egy kaszásnak nevezett nikotindémon, aki a tiszta levegőt szívja ki a szerencsétlen emberekből, de mivel megleli a szerelmet, jó útra tér, és a társai ellen fordul.
Ez úgy nyilvánul meg, hogy megöli az egyik halhatatlan kaszás dohányfüstdémont. Mint később kiderül, a nikotinból készült penge-kezével hasbaszúrta. A többiek elképzelni sem tudják, hogy tudta ezt véghezvinni, így ahelyett, hogy megkérdeznék tőle, megkínoznák vagy igazságszérumot adnának neki, azt találják ki, hogy eltörlik az emlékeit, és bezárják egy időhurokba. Ha ez eddig nem lenne teljesen illogikus, a sztori rátesz még egy lapáttal: annak érdekében, hogy megtudják tőle azt a nagyon nagyon nagyon NAGY titkot, folyamatosan megölik szerencsétlen Ian Stonet, aki persze szart sem ért az egészből. Ian barátunknak van egy Jenny nevű észlény barátnője, akit a történet folyamán kismilliószor megölhettek volna a cigidémonok, de valamiért inkább Iant szopatják.
Sok sok értelmetlen halállal később Iant el is kapják, kínozzák (de minek), közben a nő ott mászkál védtelenül. Majd a tolókocsi fazon (aki hasonló helyzetbe került régen, de elbukott, mert "elvették tőle a szerelmét")(miért nem ismétlik meg ezt a módszert Iannel is?!) lazán odagördül hősünk ágyához, aki kis lelkizés után annak rendje és módja szerint elszívja az erejét, majd lemészárolja a nikotinszellemeket. Mindet.
Csak így...
Mindet hasbaszúrja...
Ugye, milyen rejtélyes megölni őket?
És erre nem jött rá senki. Erre kellett a nagy misztifikálás. A szeretet ereje (Harry Potter?!) és hasdöfés. Hát köszönöm.
Ezek után merje nekem azt mondani valaki, hogy ez egy jól felépített, átgondolt történet.

A színészekről.
Mike Vogel rémes volt. De tényleg. Annyira képes volt túljátszani mindent, hogy röhögőgörcsöt kaptam tőle. Liheg, visít, hadonászik a kezével, össze vissza rohangál, az arcán olyan kifejezéssel, mintha gumibotot toltak volna a valagába. A szinkronhangja is siralmas volt amúgy, de pompásan illett a béna szerepléshez.
Christina Cole. Akár egy szobanövény. Vagy papucsállatka. Csendesen vegetál, minimális beleéléssel. Jaime Murray legalább hozta a szerepét, bár egy ilyen karaktertelen gonoszt eljátszani nem valami nagy kihívás. Csúnyán néz, amikor csúnyán kell néznie, cinikusan mosolyog, ha a helyzet megkívánja. Kész. Vágás.

Kiemelném még a speciális effekteket, mert azok is megérnek egy misét. Itt vannak ezek a nyomorult szellem-félelemvámpír-kaszás szörnyedvények. Nekem egész végig az volt az érzésem, hogy a költségvetésből nem futotta rendes szakemberre, ezért valamelyik kellékes középiskolás fiát ültették a gép elé, hogy hordjon fel egy kis füstöt a képre, aztán majdcsak eladják szellemnek. Vagy valaminek. Majd reménykedünk, hogy a nézők megelégszenek pár ködös mondattöredékkel, amiket szétszórunk a jelenetekben...
Külön ajánlom figyelmetekbe azt a jelenetet, amikor a nikotinfelhők headbangelnek...
Az tényleg halálos.

Összegezve: ha nem vagy mazochista, fanatikus műelemző vagy olyan elvetemült ember, aki szereti a félresiklott filmeket, a közelébe se menj ennek a szemétnek!


43. DaddyT (2010-12-25 13:55.42) aaaaa
Szerintem ez egy remekbe szabott alkotás!:) Igaz nem kapott anno nagy hírverést (mert ugye teljesen ismeretlen színészek játszanak benne!). Én is csak nagyon kutatva akadtam erre a címre!:) Nem nevezném igazán Horror filmnek mert ahhoz túl kevés a vér!!!:D Inkább Misztikus/Thriller kategóriába sorolnám!! Nagyon jó az alapötlet - végre nem ez a sablonos "már az elején tudod ki a gyilkos szarság"- de a kivitelezés is jól sikerült! A rendező kiválóan tartja fogva a nézőt, és folyamatosan dúl a feszültség, ahogy mozaikok ként összeáll a történet, hogy a Főszereplő srác a.k.a Mr. Ian Stone miért is van ekkora kalamajkában!:) Elismerésem...
Értékelés: 4/5 (Nagyon élvezhető izgalmas 1óra 20perc vár arra aki megnézi! Csak ajánlani tudom..!)


42. Randal (2010-11-17 01:17.30) aaaaa - (válasz Randal 41. hozzászólására)
SPOILER


41. Randal (2010-11-17 01:16.11) aaaaa
Nem volt ez olyan rossz szerintem.

Az alapötlet nekem tetszett, mind a folyamatos újraéledések, mind a kaszások.
Az újraéledések alkalmat adnak egy csomó halál bemutatására, ez pedig egy horrorfilm esetében mindig pozitív. Plusz lehetőség lenne csillogtatni egy kis tehetséget a színészeknek (pl. Bill Murray az Idétlen időkigben, és Jim Carrey a Balszerencse áradásában már csinált már hasonlót).
A kaszások is tetszettek, szeretem a "köztünk élő nememberek" koncepciókat (Hegylakó pl), és szerintem tökösen is néztek ki (igaz erőst' hajaztak a Prince of Persia - Warrior within játék monstrumára). Nekem ez a félelemmel táplálkozás sem volt nagy hülyeség, és a "szeretettel a félelem ellen" dolog is... oké, "jó" szerintem sem volt, de annyira rossz sem.

Szóval az ötlet akár működhetne is, csak a megvalósítással voltak gondok. A filmötletekkel az a "baj", hogy azokat még ki is kell fejteni. Ez a film is addig működött igazán, amíg felvázolta az alaphelyzetet, de aztán nemigazán tudott mit kezdeni vele szerintem - gyenge volt a forgatókönyv. Hiányoltam a "szép" halálokat és a tündöklő színészi játékot is, amire ugyebár a lehetőség adott lett volna.

A film legnagyobb problémája szerintem az, hogy... hogy nem jó. Pedig találtak egy egész újszerűnek ható és működőképesnek tűnő alapötletet, amiből kerekíthettek volna egy pofás mozit, de nem sikerült, és ezt a hiányt érzi az ember, úgyhogy a jól sikerült dolgoknak sem tudunk teljesen örülni.

Végülis nem rossz gondolat szerintem megnézni, ha az ember éppenséggel találkozik vele a Film+on, csakhát... kár érte, kár hogy elbénázták.


40. Jason13 (2010-08-16 12:29.18) aaaaa - (válasz Delpiero 39. hozzászólására)
Akkor jó:DD


39. Delpiero (2010-08-16 12:26.54) aaaaa - (válasz Jason13 38. hozzászólására)
Eddig is értettem én.


38. Jason13 (2010-08-16 12:25.30) aaaaa - (válasz Delpiero 37. hozzászólására)
Elismerem van pár film,amire azért adok több csillagot mert jó volt a látványa,de azokon minimálisan szórakoztam is,ezen egyáltalán nem.Csakhogy értsd,miért egyes.


37. Delpiero (2010-08-16 12:23.26) aaaaa - (válasz Jason13 36. hozzászólására)
Értem, nem kell magyarázkodni, annyit adsz rá amennyit jogosnak érzel.


36. Jason13 (2010-08-16 12:21.07) aaaaa - (válasz Delpiero 35. hozzászólására)
Nem volt szívem 2-est adni csak azért,mert jól megvolt csinálva az a pár teremtmény.


35. Delpiero (2010-08-16 12:17.11) aaaaa - (válasz Jason13 34. hozzászólására)
És a vizualitás így ki is esett az összegzésből ?


34. Jason13 (2010-08-16 12:11.11) aaaaa - (válasz Delpiero 33. hozzászólására)
Csillagzatodon látom,hogy tese ájultál el tőle.A látvány tényleg rendben volt.Gondolkoztam is egy -esen,de végül a rossz színészi játék,hülye párbeszédek és a film monotonsága miatt nálam ez csak egy 1-es.


33. Delpiero (2010-08-16 12:07.58) aaaaa - (válasz Jason13 32. hozzászólására)
Nem azt mondtam, hogy jó film, de bizony vannak pozitívumai, ahogy említetted már maga az alapötlet is elnyerte a tetszésemet.


32. Jason13 (2010-08-16 12:02.54) aaaaa - (válasz Delpiero 31. hozzászólására)
Az alapszitu,hogy nap mint nap meghal,jó,de aztán ez a Kaszás hülyeség szerintem elszúr mindent.


31. Delpiero (2010-08-16 12:01.25) aaaaa - (válasz Jason13 30. hozzászólására)
Én nem látom ennyire siralmasnak, mert itt még a kategóriájához képest még egy elfogadható forgatókönyvet is össze tudtak dobni, és az alapgondolat sem rossz.


30. Jason13 (2010-08-16 11:58.20) aaaaa - (válasz Delpiero 29. hozzászólására)
Én nem.Számomra még az Anakonda 3. is szórakoztatóbb volt.Azon tudtam nevetni,de ezen?Inkább sírni.


29. Delpiero (2010-08-16 11:45.50) aaaaa - (válasz Jason13 28. hozzászólására)
Én láttam már sokkal, de sokkal rosszabbakat is.


28. Jason13 (2010-08-16 11:13.42) aaaaa
Azt a leborult mindenit!Ez a film aztán idegileg kikészített!És nem azért mert olyan idegtépő,félelmetes lenne,hanem azért mert majdnem nézhetetlen.Láttam már pár borzalmat,de ez viszi a pálmát.Vontatott,gagyi,szánalmas.Ezekkel a jelzőkkel tudnám jellemezni.A sztori első nézésre nem is lenne rossz,de mikor kiderül a nagy igazsgág,majd leborultam a székről.A színészi játék a béna és az amatőr között ingadozik.A látvány még egész jó lenne.Elfogadhatóan megcsinálták a kaszásokat,bár nincs kaszájuk.De minden más rossz ebbe a filmben.A sztori a 30-40-ik percre monotonná válik,aztán meg bődületes badarsággá transzformálódik.És a vérciki párbeszédekről még nem beszéltem.Na,és a legutólsó jelenetben amikor vagányan ezt mondja a csávó:-Mi van?Félsz?
Nah,mondom ezzel se kínozom többet lejátszómat.Borzalmas film ez,aki egy igényes horrort akar,az messzire kerülje.


27. Marlon Wayans (2010-07-21 08:04.33)  
Szerintem nem volt rossz. Jól néztek ki azok az árnyak.


26. Roberto (2010-07-21 00:35.44) aaaaa
Jól működő horror mozi, csak valami szükséges plussz hiányzik belőle. A sztorija egyébként jó.


25. Luiguru (2010-07-05 12:38.47)  
after dark horror fest. ezzel reklámozzák .HÁT!
Az elején izgi hú ez jó lessz,gondolom. Aztán mindig meg hal vissza tér,meg hal visszatér. Egyi dő után uncsi,sőt még uncsibb lessz a végéig.


24. Nyolcadik utas (2010-05-14 20:00.22) aaaaa
Hűha! Minek nevezzelek? Elindul jól... aztán folyamatosan apad, apad, mint a Tisza a kánikulai hónapok alatt. A kaszás csajjal bevállalnék egy sikamlós, közös orgazmust, de hiába esett ki a szemem, nem sikerült belátnom a melltartójába. És a legnagyobb izgalmat ő okozta a számomra. A többi - árnyastól, túlvilágosostul - felejthető.


23. Törölt felhasználó (2010-03-20 18:37.47) aaaaa
Gyökér film, kicsit elbaltázott, de érdekes.



22. Emylio (2010-01-20 10:09.02) aaaaa
Egész jól indult, (emlékeztetett a Pillangó hatásra) reméltem, hogy látok végre egy jó horrort, aztán a közepétől átváltott ratyiba.
Egyszer bőven elég volt.


21. Gyurmatomi (2010-01-08 02:31.11)   - (válasz Küsmödi bácsi 20. hozzászólására)
Hát apám....

Majdnem lef...am a bokám a beszóláson. Oly váratlanul ért, őrület!
Kalippó... embeeeeer!
Nagy vagy Küsmödi bátyám!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLajos.nagy76, 2013-12-30 22:0950 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Esély a halálra adatlap
Eredeti cím: The Deaths of Ian Stone
Évszám: 2007
Rendezte: Dario Piana
Szereplők: Mike Vogel, Jaime Murray, Christina Cole, Michael Feast, Charlie Anson...

További információk

Szereplők fórumai
- Stan Winston - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk