Tiszta méhpempő tudnivalók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00
A Hídember
- Magyar Mozi TV, 16:25
Váltságdíj
- AMC, 16:25
Úriember revolverrel
- Filmbox Premium, 16:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A bolond lány - Vélemények
2022-es választás
Expend4bles - A feláldozhatók 4. - Vélemények
Az alpinista - Vélemények
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ponyvaregény aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Fórum - Eszter hagyatéka - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
57. Janassey01 (2021-04-11 22:08.20) aaaaa
Számomra úgy tudott jó élményt nyújtani, hogy nem olvastam könyvet. Viszont a film rávett, hogy mindenképp elolvassam. Lehet, hogy nem egy filmművészeti remekmű, de szerintem nem is ennek szánták.
A hangulata viszont csillagos ötös!


56. Lector (2017-05-03 20:32.05)  
Márai modoros. Márai világa a századvég bukott és tespedő semmittevés miliője.
Sipos J beleült ebbe a cukorfalat kádba és elpacsmagolt benne.
Cserhalmi Gy remek színész. Senki nem vitatja. De amikor vakarózol ,..és fészkelődsz ,..egy ultra gáz mozin akkor ezt feltétlen nézd meg. A legjobb jóindulattal 2...3 csillag.



55. Independence (2017-05-03 16:15.36) aaaaa
Ünneprontó leszek..., kegyelem hármas, nem mennék bele miért is, sok oka van. S ami - illetve aki - miatt mégis majdnem négyes az a színészóriás, Törőcsik Mari!
Fanyar mód okos, tisztán látó, száraz realitást hordozó - s mégis érzelmekkel teli - karaktere élteti a mozit, s a két jelenet, mikor majdnem elhiszi Lajosnak, hogy..., s mosolyából kifakad az elismertség öröme, majd mikor "leparancsolja", ugyanaz a Lajos a családi fotóalbumról, azok a finom arcrezzenések, tekintetek, árnyalatnyi mimikai gesztusok, nos, ez taníthatatlan.
Parádés...!


54. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2016-02-06 23:08.02) aaaaa
Márai irodalmi hagyatéka, magyar színészek "beleélése" kiváló!


53. Mr83 (2016-02-06 22:03.54) aaaaa
Fájdalmasan szép dráma lenyűgöző operatőri munkával. Ahogy Gózon Francisco visszadja a '30-as évek hangulatát és a Balatoni táj szépségét, az tanítani való, ráadásul a filmzene nagyon szépen kiegészíti ezt a gyönyörű képi világot.

Nagy-Kálózy Eszter zseniálisan alakítja Esztert, a klasszikus úrinőt és bár nyulfarknyi szerep jutott nekik, nekem Eperjes, Törőcsik és Szilágyi játéka is nagyon tetszett. Eperjes nagyon visszafogottan, a figurához illően alakította karakterét, aki szinte Eszter férfi megfelelője, Törőcsik bölcs öregasszonya is nagyon hiteles volt, és ahogy Szilágyi szótlanul ül a padon a kertben... hatalmas érzéseket fejezett ki szavak nélkül.
Cserhalmit bár kedvelem, és jól állt neki ez a kiöregedő macsó karakter, az alakítását mégsem tudtam igazán hová tenni, Hámori, Kolovratnik és Udvaros pedig szerintem egyáltalán nem illettek bele a filmbe.
Személy szerint a '30-as évek a ekdvenc korom, és ez a film nagyon visszaadta a hangulatát.


52. Bambolato (2014-11-08 17:50.05) aaaaa
Hamori Gabriella annyira borzalmas szineszno.Minden filmjeben (itt meg kulonosen) .Probald ki,annal a resznel( kb a 40.perctol) ahol Eszterrel beszelget,ne nezd a filmet,csak hallgasd! 


51. Anita976 (2013-06-22 19:31.39) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film,a könyvet olvastam, és a színészek játékából nekem visszajött a mondani való.


50. Mozsika (2013-03-25 21:50.40) aaaaa
Ez a 80. film, amire egyest adok. Egyfajta jubilálás szerűség. Tapsot érdemelnék. :)
Pusztítóan idegesítő és rossz rohadmány film ez.
Persze nem Márai Sándor hibája. Ő a könyvet remekül megírta, csakhát a filmeket valahogy elszúrják. A gyertyák csonkig égnek c. rohadmánynál azért jobb. De még így is minősíthetetlen. Napba nézni lehet, ebbe nem.


49. Valaha (2011-07-09 17:11.01)  
Én ezt a filmet csak Márai és Törőcsik Mari miatt nézném meg, eddig sajnos nem került rá sor. De nagyon érdekel.


48. Angeel85 (2009-12-28 12:59.31) aaaaa
Bocs, rosszul írtam, Cserhalmi Györgyre gondoltam ... :(


47. Angeel85 (2009-12-28 12:56.25) aaaaa - (válasz Szürke Sólyom 44. hozzászólására)
Szia Szürke Sólyom! Úgy írtam az első véleményem, hogy nem olvastam el a hsz-eket, hogy ne befolyásolhasson mások véleménye. Utána olvastam el a véleményeket és nagyon tetszik amiket írtál a filmről, teljes mértékben egyet értek veled, nekem is hasonló érzéseim voltak, elég sokszor ellaposodott a film. Nekem Eperjes Károly volt leginkább csalódás, ő volt az egyik karakter aki szinte csak felmondta az egészet, pedig neki kellett volna még igazán odatennie magát. Nem vagyok az az olvasós típus, de ezt a könyvet nem tudtam letenni, végig fent tartotta az érdeklődésemet, többször is elolvastam, írtam is ki belőle idézeteket. Azóta sikerült elolvasnod a könyvet? Ha nem, akkor ajánlom, hogy olvasd el!!! Biztos tetszene neked :) Még annyit írnék a filmről, hogy a helyszín nagyon tetszett, a könyv alapján is ilyennek képzeltem el.


46. Angeel85 (2009-12-28 12:42.35) aaaaa
Az Eszter hagyatéka a kedvenc könyvem, nagyon szeretem Márai Sándor nézetét a világról. Ezért is néztem meg ezt a filmet. Sajnos a mai magyar filmeket nem szeretem megnézni, a külföldi színészekhez képest nekem nagyon amatőr a magyar színészek alakítása, de mivel a kedvenc regémnyemről van szó, így rávettem magam, hogy megnézzek egy magyar filmet. Ha nem olvastam volna a könyvet, akkor nem fogott volna meg ennyire a sztori, nekem erőltetett volt a színészek alakítása, nem éreztem, hogy átélnék azokat az érzéseket, amiket a karakterek valósítanak meg. Néhány jelenet olyan volt, mint amikor az iskolában felszólítanak egy diákot és elmondja a tananyagot. Véleményem szerint kevés volt az átélés. 4 pontot adtam, de ezt leginkább Márainak szántam :)))


45. K.V.János (2009-09-24 14:56.38) aaaaa - (válasz Szürke Sólyom 44. hozzászólására)
Meglepő, hogy egy ' "bealvós" kategóriájú' film miképp tudja ennyire megosztani a közönséget - már ha "bealvós". Én egy percig sem untam a filmet, és tökéletesen meg voltam elégedve a színészek játékával épp úgy, mint a hajdani Lobogó együttes billentyűsének zenéjével. Ami engem zavart a filmben, az a történet befejezése, márpedig ha jól tudom, azt Márai rontotta el.


44. Szürke Sólyom (2009-06-28 08:34.44)  
Tulajdonképp a magyar vígjátékok újraforgatásai után, most a magyar regények/novellák megfilmesítései következnek. A recept a következő: végy egy sikeres magyar írót, ami már önmagában a legjobb hírverés, végy néhány sikeres színészt, és tulajdonképp semmit pluszt nem kell csinálni, kész a mozi. No, nekem az a kis plusz hiányzik ezekből, amitől felejthetetlenné válna egy ilyen munka.

Máraitól olvastam már egy pár dolgot, de az Eszter hagyatékát sajnos még nem. Csak Márai neve miatt ültem le megnézni ezt a munkát. Azt kell mondanom, hogy a film eleje nagyon laposra sikerült, szerintem nem tudja visszaadni azt a hangulatot, ami jellemzi Márai műveit. Azok a hosszú jellemzések, amiket olyan örömmel olvas az ember, a moziban teljesen elsikkadtak. A filmzene olyan, mint ha nem is lenne. Az az érdekes, hogy ha Márait olvas az ember, akkor szinte minden második mondata idézhető, és én többször is visszaolvasom a legtöbb sorát, mert olyannyira elgondolkodtatók a mondatai. Nos, ezek a gondolatok egyáltalán nem működtek ebben a moziban. Sokszor zavaróan üres a film, a színészeken nem láttam, hogy különösebben élvezték volna a munkát. Egyedül Nagy-Kálózy Eszter lepett meg, mert az ő munkája nagyon-nagyon jól sikerült, tulajdonképpen ő cipeli a hátán az egész mozit. Ha csak Nagy-Kálózy munkáját kellene értékelnem, akkor bizony az 5 csillagos. A többiek elsikkadnak, ami valószínűleg a forgatókönyv hibája. Eperjes Károly tulajdonképpen csak látszik a vásznon, ugyan ez mondható el Udvaros Dorottyáról és Törőcsik Mariról. Sajnos számomra a „bealvós” kategóriát képviseli a film, lehet, hogy nem szerencsés minden jó könyvet vászonra vinni. Mindenesetre ez a mozi így nem működik, azt hiszem megyek és kikölcsönzöm a könyvet, szerintem többet fog adni.

Értékelés: 50%


43. Sötétszív (2009-06-02 00:42.15) aaaaa
Sipos József filmje Márai Sándor regényéből készült. És szerintem nagyszerűen sikerült alkotással van dolgunk. Nagy-Kálozy Eszter,Cserhalmi György, és a többiek nagyszerű alakításokat nyújtanak a filmben. Szóval csillagos ötös a film.


42. K.V.János (2009-05-13 15:02.11) aaaaa - (válasz Mandria 41. hozzászólására)
Bocs, többen is szidták Cserhalmit (Ildikó, Parbat), igaz ugyan, Te csupán azt írtad, nem kedveled, én viszont nem akartam mindenkinek külön válaszolni. amúgy egyetértek Veled, s mivel Te a könyvet is olvastad, köszönöm Neked a plusz információt.


41. Mandria (2009-05-10 21:05.03) aaaaa - (válasz K.V.János 40. hozzászólására)
A jelzőket nem Cserhalmi Györgyre értettem:))) hanem Lajosra, akit szerintem jól formált meg Cserhalmi:))))


40. K.V.János (2009-03-24 19:24.05) aaaaa - (válasz Mandria 39. hozzászólására)
Ezek szerint lehet, hogy kevés a négy csillagom, inkább az írót kéne lepontozni? Igaz, engem is kifosztott az egyik legjobb barátom, de ha tudtam volna, hogy ez a szándéka, akkor inkább kitekerem a nyakát, minthogy vele üzleteljek! Cserhalmi nekem a kedvenceim közé tartozik, oly sok jó filmben láttam, megannyi nagyszerű alakításban, és jól is áll neki ez a flegma stílus. Persze nem tudom, hogy civilben milyen, de azt hiszem, butaság arról vitatkozni, hogy színészként mit nyújt: ebben a filmben például tökéletes.


39. Mandria (2009-03-17 05:55.57) aaaaa
Megnéztem mégegyszer a filmet...és nem tudok megbocsájtani Eszternek.....


38. Mandria (2009-03-15 15:46.49) aaaaa
Olvasom sokat vitatkoztok Cserhalmiról...nos a könyv alapján pontosan ilyen ripacs ,undormány, nagypofájú,gátlástalan, üresfejü, díszhímnek képzeltem, amilyet játszott.....nem volt rossz...egyébként nem a kedvenc színészem...


37. Mandria (2009-03-15 15:34.20) aaaaa - (válasz K.V.János 36. hozzászólására)
Spoiler...a könyvben pontosan igy fejeződik be...sajnos én is nagyon lázadtam ellene, de Eszter halottnak tekinti magát....egyszerűen nem érdekli....mi történik...és aláirja, mindent tud, mégis aláirja.....
végig utáltam Lajost.....


36. K.V.János (2009-02-24 18:37.57) aaaaa
Mint film, kiváló; gyönyörű zene (a Lobogó együttes billentyűse nem felejtett el jó zenét írni), remek színészi alakítások: Cserhalmi lenyűgöző vagánysága, lehengerlő szemtelensége, Szilágyi Tibor visszafogott játéka, Törőcsik Mari természetessége, Szamóca zsenialitása, Eszter elesett eleganciája mind, mind emelik a film színvonalát. Az egyetlen problémám a történettel van, egész pontosan a befejezéssel. Nem olvastam a könyvet, így nem tudom, hogy Márai szándéka szerinti-e az, ahogy pont kerül a szélhámos akcióra, de nekem picit sántít, hogy egy ilyen okos nő, aki tudta, hogy mi készül ellene, és fel is készült rá, miért hagyta magát mégis, miért nem tartott ki? Talán még mindig ekkora hatalma volt felette Lajosnak, mert az nem jött át a filmből, hogy ennyire vakon szeretné. Vagy azokon a fiatalokon akart segíteni, akik őt semmibe vették bár, ő úgy tekintett rájuk, hogy akár a saját gyermekei is lehetnének? Ezt az apró dilemmát leszámítva hiszem, hogy ez egy értékes alkotás.


35. Katikaje (2009-02-01 21:04.34) aaaaa
Engem teljesen lekötött ez a film.Magával ragadott, ha írhatom így.Remek színészek remek alakítással.Tetszett.


34. SZKUBI1! (2009-01-05 12:51.16) aaaaa
Azt hiszem, hogy ez a mű csak Márai Sándorról és Nagy-Kálózy Eszterről szól. Remek munka mindkettőtől, azt hiszem, hogy felülmúlhatatlan.
Nekik tartozom köszönettel mindenekelőtt. Hogy miért mindenkinek Cs. Györggyel kell foglalkozni, azt nem értem. Ja, és most adok először 5 csillagot!


33. Kimikem (2008-12-28 23:09.40)   - (válasz Parbat 27. hozzászólására)
Talán azért, mert tehetséges?! Ez is előfordulhat, nem?


32. Parbat (2008-12-28 23:06.49) aaaaa
Jesszus, le ne harapd a fejem :)
1, Így van, tényleg van sokkal jobb filmes alakítása is ennél
2, Olvastam, s onnan nekem nem egészen ez a karakter jött le, amit leadott a filmben
(mondom: a pados jelenet total el lett rontva...)
3, Olvastam valahol, hogy Kabos mindig egy kicsit hozzátett az adott szerephez, többnyire ez pozitivan hatott a filmre, de nem minden esetben!
4, Persze, hiszen jó színész, még ha ebben a filmben nem is járatta magát csúcsra.
Amugy ez a film nekem nagyon bejott, főleg a képi megvalósítás miatt.


31. Stickfa (2008-12-28 22:39.40) aaaaa - (válasz Parbat 27. hozzászólására)
1,Nem állítottam,hogy Cserhalminak ez a legjobb szerepe!
2,Te honnan tudod,hogy kellett volna eljátszania ezt a szerepet?(ezt a kajlát sem értem,bocs!)
3,Kabos Gyula?
Szerintem pont Ő volt "olyan",hogy egy idő után már a szerepet írták rá és nem neki kellett a szerephez idomulni!
4,Örülök,hogy vmi pozitívumot is találtál Cserhalmi György színművészben!


30. Stickfa (2008-12-28 22:34.36) aaaaa - (válasz Kimikem 28. hozzászólására)
Örülök,hogy nem Cserhalmi cseszegetése a célod és pesrsze annak is örülök,hogy tetszett a film!



29. Stickfa (2008-12-28 22:33.29) aaaaa - (válasz Ildikó12 26. hozzászólására)
Ugye ezeket a dolgokat nem gondolod komolyan?!
Miért nem ítélsz oda rögtön Oscar díjakat a két mondatos haverjaidnak!


28. Kimikem (2008-12-28 21:00.11)  
Én először láttam. Tetszett. Cserhalmi is !!!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekJanassey01, 2021-04-11 22:0857 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk