Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Marlowe
- Filmbox Premium, 20:00
A nagy dobás
- Viasat Film, 21:00
The Expendables 2. - A feláldozhatók 2.
- Mozi+, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Gyilkos memória
- Moziverzum, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bűntelenül aaaaa
Tordy Géza aaaaa

 

Fórum - Sigur Rós: Heima - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Törölt felhasználó (2012-01-02 15:28.11) aaaaa
Van egy 2011-es új koncertfilmjük, Imni címmel.


4. Törölt felhasználó (2011-08-02 21:02.17) aaaaa
A 127 óra katartikus perceiben hallottam meg először a Festival című számukat. Libabőr voltam. Pár hete meghallgattam a Vanilla Sky ost-t, és ott is beléjük futottam, az a néhány track nagyon megfogott. Ezek után a tube-on nézegettem bbc-s természetfilmrészleteket miközben alattuk Sigur Rós szólt, és végighallgattam további videoklipeket. Ennyi elég is volt, kellett az egész diszkográfia. Kb. 2 hete lett meg. Azóta mondjuk 6-szor átutaztam rajta elejétől a végéig. A Heima-t viszont csak most néztem meg. A leírás elmondja miről szól nagy vonalakban ez a bő másfél órás trip, de szavakkal nem nagyon lehet leírni milyen hangulatba ringat. Ez a dokus koncert- és élménygyűjtemény nem csak audiovizuálisan sodor euforikus állapotba, beléd nyúl és szétterjed mint valami eszméletlen drog, fejtetőtől talpbőrkeményedésig átúszik rajtad a...a zene. Hallgatod. És közben nézed azt a néhány fiatalt ahogy a legkülönbözőbb hangszereken(mini játékzongora, gitáron hegedül vonóval) alkotnak transzcendentális légkört Izland hegyei között, tengerpartjain vagy éppenséggel egy tisztáson. Engem, mint hatalmas Sigur Rós és természetrajongót hihetetlenül megfogott, legutóbb a Noah and the Whale, First days of Spring albumának videójával jártam így.
A rövid időben amikor a tagok beszélnek élményeikről, érzéseikről, megosztják velünk aggodalmaikat is pl. az alumíniumgyártás káros hatásairól Izlandon és a modernizációról, melyet sokan bizony negatívumként fogadnak, nem véletlenül. A természeti csodáin kívül betekintést nyerünk még az egyedi sziget zenei kultúrájába és láthatjuk mennyire szeretik a kötött mintás pulóvert.:) Megható nézni ahogy a kisgyerektől a nagymamáig hogyan ülnek a domboldalon az emberek és nem csinálnak mást, csak hallgatják a zenét és látni rajtuk, ők is átléptek valami külön dimenzióba(kivéve a gyerekek persze:)). Mit nem adnék, ha ott lehetnék egy ilyen koncerten...írhatnám még ide a benyomásokat és további attribútumokat, de felesleges, mert ezt kompletten jellemezni nem lehet. Mármint sokaknak akiknek nem jött be (ennyire) bizonyára nem okoz nehézséget, de én és remélem még sokan mások annyira átszellemültünk a Heima-nak köszönhetően, hogy a rendelkezésre álló magyar szókincs kevésnek bizonyul. Nálam legalábbis.

Izlandot kiröhögik, mert konkrétan 0 haderejük van. Csakhogy arra nem is gondolnak az emberek, ez már majd 150 éve van így, ezzel az egyszerű lépéssel gyakorlatilag kihúzták maguk az esetleges háborúk alól. Vagy lehet, megint csak túlmagyarázom és bemesélek dolgokat. Egy valami biztos. Ha ránéztél a filmben látható emberekre kiknek arcára gyakran hosszú másodpercekre fókuszált a kamera, nem láttál feszültséget, depressziót, frusztráltságot. Persze gondok mindenhol vannak, badarság lenne az ellenkezőjét feltételezni. De mégis mintha valamilyen varázslatos kis külön világ lenne. És a Sigur Rós egy része ennek a világnak. Azt hiszem időnként elő-előveszem majd ezt is. Az egész olyan...békés.



3. Lain (2008-10-01 17:07.35) aaaaa
Egyszerűen gyönyörű film, minden szempontból. Egy ilyen ici-pici ország, ennyi csodával, szinte hihetetlen. Egyébként Kristín Anna Valtysdottír az Amiinából újra bebizonyította számomra, hogy fantasztikus zenész.
Egyébként a végén csak nekem tűnt fel a Bela Temesváry kiírás? :)


2. Randal (2008-04-13 21:46.19) aaaaa
Dokumentumfilmről van szó, egy izlandi együttes egyik turnéja a téma. A Rit által említett Titanic vetítések alkalmával láttam. Aznap is már délelőttől voltak vetítések és ez volt a negyedik film amire beültem kb egyhuzamban, úgy, hogy nem ismerem a bandát, nem vagyok dokumentum addikt,leragadtak a szemeim, és otthon gulyás leves várt. Ledöntöttem hogy najó, adok neki negyed órát, próbáljon meg meggyőzni.
Meggyőzőtt, végigültem.
Nem az a sokriportos, "és valóban milyen csodálatos volt Tizenhatodik Erzsébet királynő hajóflottája" fajta izé volt, hanem... huhh. Valójában volt a filmben talán fél óra riport összesen, ahol a bandatagok leginkább érdekességeket, érzéseket mondtak el (mocsok egy akcentus amúgy :))) ), de ami a domináns volt, az a fantasztikus táj csodálatos zene mellett. Gyakorlatilag egy hosszú összefüggő montázs volt a film, hipnotikus hatása volt. Igényesen, ügyesen, beleérzéssel, szívvel lélekkel készült film, ami inkább szól Izland hangulatáról, mint bármi másról, miközben szól még kéttucat dologról. Az első és utolsó koncertfelvétel pedig... hát a vérnyomás lerázza az emberről a parókát. Elementális hatása van. "Szerelemről nem lehet beszélni. Szerelemről beszélni olyan, mint építészetre táncolni". Nézzétek meg, és megtudjátok milyen, ha leírnám tizede sem jönne át a valóságnak.

Jólvan fiam, ülj le, ötös.


1. Rit (2008-04-09 18:26.22) aaaaa
Ez a film egy audiovizuális csoda! Aki ismeri és szereti ezt a remek izlandi zenekart, annak azért kell látnia, aki meg még nem ismeri őket, annak itt a kihagyhatatlan alkalom. Április 11-én, pénteken, 16:00-kor vetítik az Urániában, a Titanic Filmfesztivál keretében. Aki teheti, nézze meg! Megéri!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2012-01-02 15:285 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Sigur Rós: Heima adatlap
Eredeti cím: Heima
Évszám: 2007
Rendezte: Dean Deblois

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk