Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 21:00
A nagy dobás
- Viasat Film, 21:00
The Expendables 2. - A feláldozhatók 2.
- Mozi+, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Gyilkos memória
- Moziverzum, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mit hallgatsz most?
bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Klónok aaaaa
Crystal Reed aaaaa

 

Fórum - Karatés védőangyal - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Huistlik (2019-01-26 16:44.34) aaaaa
VICO-s címe:Titkos Társaság

Szerintem eme szinkron jobban sikerült, mint az utóbbi, de így sem áll össze egy filmmé. A női narrátoros viszont fenomenálisan illik hozzá. Ilyen módon ennek a filmnek nincs párja.


10. Lacusunk (2018-09-28 10:35.56)  
Olvasva a hozzászólásokat, nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a film, a hétvégén meg is fogom nézni. Elöljáróban annyit, hogy - emlékeim szerint, mert úgy rémlik, hogy annak idején VHS-en, a fahangú elámondással láttam - ezért a filmért nagyon lelkesedett az egész osztály. Miként Chuck Norris-ért is, nyilvánvalóan nem véletlenül született egy rakat vicc és szólás vele kapcsolatban. Azt kell mondanom, hogy általában nem vagyok hajlandó 1990 előtti akció felmetket megnézni, mert a sokkal később készült kínálat mellett ezeknek a filmaknak a nagy többsége egyszerűen nevetséges. Ugyanakkor nem fair a "mából" visszatekintve lehúzni ezeket a filmeket, mert ezek egy más korban, más technikai feltételekkel, más nézőknek készültek. Akkoriben erre volt igény és ez a film minden bizonnyal egy jó filmnek számított. Persze, ha valaki 30-on innen van még, az nem élvezhette "valós időben" ezeket a filmeket, ezért nem is tudta- tudja értékelni őket.



9. Az utolso szamuráj (2017-06-08 17:32.48) aaaaa
Ami élmény,az élmény.
A borotvapengék legádázabb ellenfelének az ilyen filmek alkották munkássága legjavát:ha jól végiggondoljuk,hihetetlen karrier az övé,ahol az ultragatyival is ilyen ismertségre tudott szert tenni.Norris valóban az egyszemélyes hadsereg,akinek arcjátékánál beszédesebb egy Máv felirat,ő pedig keményebb az ember által ismert anyagok összeségénél.
A film története azért jó,mert nincs-olyan dolog nem zavarja a forgatókönyvírókat,Scott James-ról mindenki tudja ő Scott James,de azért beengedik aztán el is engedik a film felénél ugye-hogy Lee Van Cleef karaktere kifene-mifene amúgy,eltűnik a lemenő napfénybe,és hát ezek a nindzsák,na kérem...Komlós Juci vehemensebben védte az üvegvisszaváltót a Szomszédokban.
De tényleg,nindzsa bekerül a vízbe,4,6 másodperc múlva megfullad,jó, ő víziszonyos volt esetleg,de többekre rárúg Chuck,úgy esnek össze mint a feldöntött dominók,őket ki képezte ki??Mert igen trehány munkát végzett,de a nagyonnagyonnagyon rosszarcú japó is annyira volt veszélyes,mint egy felizgatott vécépumpa,leginkább csak a levegőt kloffolta Chuck előtt,az ki ne melegedjen.(Hisz akkor már micsoda küzdelmek voltak mögötte!!)Legmorcibb ellenfele az álarcos muki volt,vele legalább villanhatott Norris,sőt a pasi meg is sebesítette kérem!
Hogy amúgy Norris robbanékonyságával sok gond nem lehetett,lehet látni pár pillanatig:mikor edz vagy mikor végre be van állítva egy-egy akciójelenet,rohadt gyors én energikus volt,el is hiszem,hogy mosolygott állítólag a Sárkány útja forgatásán,miszerint Bruce Lee legyőzi őt a filmbe....de ugye nem voltunk ott.
Ráadásul Chuck barátunk kinézete méz volt a csajoknak:úgy röppentek rá,ő még haverjának is lepasszolt egy példányt ha úgy tetszik.Ennél a mozijánál kevesebb rosszabbat csinált-persze azért ezt is megoldotta,mert ő nem ismer lehetetlent-de hogy itt mikor mi történt,miért,azt az alkotók sör/virsli mellet dönthették el,az operatőrt meg kamera mögé nem kellett volna engedni,olykor csak találgattuk,most ki győzött egy ütésváltáskor.Külön kiemelném Chuck Norris mélyenszántó gondolatainak narrálását,nagyon hiányzott mélysége,keretet adott a filmnek,vagy egyszerűen kínodba felvihogtál,mert nem hitted el,azokat valaki tényleg szövegkönyvbe leírta.

Tényleg nagy élmény.


8. Entersp (2015-11-02 00:36.00) aaaaa
Katasztrofális kapcsolások, dramaturgiai összeomlás. Mindez megfejelve egy idétlen magyar címmel. Másodszor láttam, és utoljára.


7. Arturo professzor (2015-08-22 19:14.53) aaaaa
Otthon 18 971 000-et hozott.
1979 decemberében forgatták.
Los Angeles-ben és Mexiko-ban forgatták.
A Jaguár amit a filmben lehetett látni a rendező kocsija volt.
40 halott van benne.
2 baki van.
2 szinkron van:
Chuck:Sörös Sándor Mihályi Győző Vass Gábor és Végvári Tamás kellett volna.
Lee:Szabó Ottó Kristóf Tibor Másodjára Sinkovits Imre kellett volna


6. NorbiSK (2012-01-10 09:46.20) aaaaa
Ezt a filmet gyerekkoromban nagyon sokszor megnéztem,volt benne minden:nindzsák,teroristák,verekedés,autós üldözés...
Most,hogy 15 évvel később ujranéztem,ezeket mind megtaláltam a filmben,de,hogy ezeket mi kötötte össza azt a jó ég tudja! Néha az volt az érzésem,hogy 5 perces darabok hiányoznak a filmből! A párbeszédek nagyon gyengék,sok szereplőről a film végéig azt se tudni kinek a kicsodája,és miért áll bosszút,néha már én éreztem magam hülyének,hogy nem értem ezt gyenge filmet. Az is érdekes volt,hogy nindzsák képezik ki a terroristákat,nekem ugy tűnt mindha valami fegyenceket próbálnának betanitani profi harcosokra! A bunyúk tényleg jó,de összességében szar a film! Mégis nekem egy nosztalgia gyerekkoromból. És,ha sokan szgyják Stallóne filmjeit meg a többi akcióhőst,hogy B kategúriás,akkor ez C kategóriás!


5. Nyolcadik utas (2011-05-26 08:15.45) aaaaa
A film olyan, amilyen. Gyerekkorom egyik kedvence, középkorom bánata. A történet gyatra, a színészi játék - tisztelem Norrist, de játékát egy bantu néger is übereli - katasztrofális, a szinkron igazi gyalázat, a DVD képminősége pedig rosszabb egy húsz éves meggyalázott Maci Laci VHS kazettáénál.
A három pont a bunyók miatt jár. A többi, Hofi szavaival élve: "Csak ahol a vakondok is érdeklődik".


4. Randal (2010-01-13 22:58.12) aaaaa
Igazi, IGAZI gyöngyszem ez a műremek a B filmek között. Abba a kevés filmet számláló elit csoportba tartozik, amelyiknek MINDEN jelenete el van cseszve :)

A jelenetek között egyszerűen nincs kohézió, főleg az expozícióban, ami azért szép, mert a történet felfogása szempontjából ez a legfontosabb része a filmnek. De itt annyira összecsapott, a jelenetek olyan véletlenszerűen, látható összefüggés nélkül követik egymást, hogy lehetetlen egy kezdő hipotézist felállítani - magyarul a nézőnek nincs esélye, hogy megtippelhesse, mire számíthat a továbbiakban. Enélkül normális filmélményt elérni nem lehet.
Az összefüggéstelenséget a film legvégére sikerült legyőznie a filmnek, de akkorra meg már minek? Semmi feszültség nincs a nézőben :) Tele van olyan jelenetekkel, amiket egyetlen tollvonással ki lehetne húzni, és gyakorlatilag változatlanul menne tovább a történet. Már-már modernista módon epizodikus, bár nem hiszem hogy ez szándékos lenne :D

A szereplők sem segítenek sokat, hogy valami értelmet, célt lásson bele az ember a filmbe, a játékok borzalmasak, mindenkinek EGYETLEN EGY arca van. A párbeszédek rémesek, rengeteg olyan dialógus van, aminek egyrészt nincs célja, másrészt egyszerűen NINCS ÉRTELMÜK a mondatoknak. Ebből a szempontból a rókaképű öreg a legjobb, az első beszélgetése Chuck-kal TOTÁL KÁOSZ, és ez a továbbiakban sem változik jelentősen. (Legjobb: "Tudja mit gondolok a keleti filozófiáról? Hogy párhuzamos!" Hát kurva jó, szerintem meg a hinduizmus "merőleges" és "hasonló".)
A karakterek közötti kapcsolatok nem voltak motiválva. Hogy került össze Chuck fiú és a producer lánya? Konkrétan ki is volt a rókaképű faszi? Miért is lobbant olyan hirtelen szerelem Chuck és a fekete hajú csaj között?

A logikai hibákat nem szeretném elkezdeni sorolni, de azért az fura volt, hogy Chuck 3 év kutatás alatt sem találta meg Sakura bázisát, a haverja meg kb 1 nap alatt rájött mi merre hány méter. (Sakura... a film ugyebár arról szól, hogy ő a tökös ninnnya, akitől rettegni kell mert gonosz meg fasza meg minden. Első mondat, amit Chuck-tól hallhatunk róla: "Sakura, szétszórt volt, gyáva, tehetségtelen, gyenge..." Akkor miért olyan rettegett ember csórikám? :D )

A küzdelmi jelenetek nem érdemelnek szót. Két dolgot lehet megtanulnia nindzsákról (azon kívül persze, hogy "az hogy nincsenek, nem jelenti hogy nem léteznek!" :DDD), egyrészt: egy, maximum két ütés/rúgás után elájulnak; másrészt: utálják a vizet, 9 másodperc alatt belefulladnak. Csomó verekedés volt olyan sötét környezetben, hogy egyszerűen SEMMIT nem lehetett látni a fekete ruhás ninnnyák mozgásából.
Na meg a kínai kiképző tiszt sem volt semmi, amikor óvodás mozdulatokkal hókuszpószolt az egyik tanonc feje körül. "EZ halálos. EZ is halálos. EZ lebénít. EZ is halálos."
És a végső, nagy, várva várt harc (az egyetlen dolog, amit a néző még várhatott a film alatt) az hogy nézett ki? Négyszer összepusziltak a pengék, Sakura háromszor elfutott, aztán leszúrták. Egy tizedmásodperc múlva pedig end credit :DDDD

Az, hogy az "Octagon" szó EGYSZER el nem hangzott a filmen, már meg sem ráz különösebben :) Ha valaki figyelt, észre vehette, hogy nyolcszög alakú volt a ninnnnya kiképző központ, de hogy miért kellett erről elnevezni ezt a csoda filmet, passz :)



Aki szereti a B filmeket, annak KIHAGYHATATLAN, aki jó filmet szeretne nézni, az törje darabokra a DVD-t vagy a számítógépét, égesse el, öntsön rá sósavat, robbantsa fel, és meneküljön ahogy a lába bírja :D


B filmek között 10000000 csillag, jó filmek között az 1et is csak azért érdemli meg, mert nem lehet kevesebbet adni :))) A filmélmény viszont ritka jó! :))


3. Trashfan (2009-04-04 19:17.45) aaaaa
Na én egy kicsit lehúzom az átlagát, mert szerintem ez a film egy borzalom:) Az hagyján, hogy ennyire ostoba és agyatlan történetet nagyon ritkán láttam még én is, de a ninjakiképzős részek, hát az valami eszméletlen. Főleg a bemutató: ez halálos, ez bénító, ez megint halálos, ez megint....Jajjj. Az egész film egy összecsapott ratyiság.

Nagyon jól szórakoztam rajta, annyira blőd az egész, de hogy 5 csaillag erre? Azt a nagy, kiemelkedő filmekre tartiogatom, ez meg mint film egy köpedelem, bár szórakoztató nekem:)


parfumeshop.hu banner

2. Tenekes (2008-09-24 14:52.51) aaaaa
Nagyon penge kis film. Az egyik legjobb Norris film. Nagyon sokszor láttam már. Bármikor újra megnézném.


1. Sanyi (2008-04-07 13:52.54) aaaaa
Remek B-film a '80-as évekből. Egyértelműen Chuck Norris egyik legjobb műve. Véres ninja-harcok, pörgőrúgások, doboócsillagok, egyszerű történet, és még a nagy Lee Van Cleef is tiszteletét teszi pár perc erejéi. Szóval adva van minden egy jó kis szórakoztató akciófilmhez.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekHuistlik, 2019-01-26 16:4411 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk