Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A levélíró
- Filmbox Extra HD, 08:00
Állítsuk meg az esküvőt!
- Max4, 08:05
Az igazi csoda
- SuperTV2, 08:20
Talpig zűrben 2.
- RTL Három, 08:30
Könnyű nőcske
- HBO2, 09:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - A Horror Mesterei - Elnöki lakoma - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Norbii92 (2015-01-16 10:56.22) aaaaa
Mint horror gyenge, de mint független film/epizód okos! Ugyanis nem nehéz meglátni mögötte a mondanivalót lévén, hogy ki is mondják. Miszerint a történelmet valójában meghamisítják a történészek és a sokszor idealizált hősök igaziból szörnyetegek voltak! Itt Amerika első elnökéről, George Washington-ról derül ki, hogy igaziból kannibál volt és ezt még hihetően is adják elő! A film horrorrészét mindössze ez a momentum szolgálja ki és a washingtoniak bizarr lakomáját csak a végén mutatják, ami mint horror így kevés, mégis kivételesen jó rész lett Peter Medak filmje. Még a politikusokról is van szó benne, kis társadalmi fricska ugye bár. Az epizód vége pedig szerintem telitalálat volt! Nagyon frappáns volt, én nagyot derültem rajta! Jó volt! 4*


8. Lajos.nagy76 (2014-06-26 16:29.11) aaaaa
Közepes volt számomra. Nézhető kategória. Mondjuk nem nagyon szeretem, ha ötlet és eredetiség hiányában átmegy egy film sületlen humorizálásba. Nos, itt még ez türhető szinten működött.



7. Lükesrác (2013-11-25 11:25.18) aaaaa
Az a rész, ahol a történész ürge arról beszél, hogy a kollégái a történelmet mennyire a saját szájízük szerint írják meg, és mennyire nem lehet valós képünk a régen történtekről, telitalálat. Az utolsó negyedóra szerintem kellően bizarr lett ahhoz, hogy némi jóindulattal rá lehessen fogni a "horror" megjelölést. Arra viszont kíváncsi lennék, mit szóltak odaát kedves, körülrajongott első elnökük ilyesféle beállításához. :D


6. Az utolso szamuráj (2013-11-23 19:02.04) aaaaa
Ez a film jóval több,mint horror:ugyanakkor,mint horror,kicsit primitív.

"Fizikai különbség van a fekete és fehér faj között"
Steven Spielberg Lincoln mozija ezt a kijelentését a híres elnöknek nagyon mellőzte:az ő Lincolnjuk egy csodálatos színész alakításában csak politikai mahinációkat hajtott végre,itt egy kis zsarolás,ott egy kis "vajazás",s lőn a híres alkotmánykiegészítés.Miért hozakodom ezzel itt hirtelen elő???Mert PONT hogy amit ez a dolog jelent,maga az a gerinc,amiért ezt a filmet megcsinálták.Kapaszkodjon meg több nézője a sorozatnak a székébe:ezek a rendezők,alkotók bizony politikai kinyilatkoztatásokat,véleményeket is megformálnak munkájuk 1 órájában-lásd Joe Dante Hazatérés című epizódja.
Rengetegen úgy hiszem,elmennek a lényeg mellett,holott Saul Rubinek karaktere kimondja a valót:ma a történelmi személyekben CSAK azt látjuk,amit a történészek elhitetnek velünk,ami leginkább végtelenül pozitív kép egy emberről,akit példaként mutogatnak.Ám a valóságot egy férfiról,nőről csupán csak megkarcolja!!!
Ezzel nem azt akarom mondani,George Washington kannibál lett volna,ugyan.A horrort mint eszközt használta fel a történet írója arra,hogy a néző gondolkodását változtassa kicsit meg,miszerint ami a törikönyvekben vagy más médiumok által van prezentálva,igen átdolgozott kép egy-egy személy sikereiről,tetteiről,munkásságáról-vagy,magáról az emberről.Ide tartozik,miszerint egy felmérés szerint a ma embere mennyire elfelejt gondolkodni egy híren,gyakorlatilag majd mindent elhisz,amit olvas-és vitákon csak az általa olvasott hírek alapján érvel,azaz az önálló gondolkodásról sokunk leszokik,a hírt nem gondolja tovább,elfogadja.
Ezt lovagolja meg a bulvár és a politika.
A politikusok.
A film másik fontos motívuma pedig hozzájuk köthető:naná,hogy washingtoniak,hisz ők csinálják a politikát.Érdemes figyelni a film legelején a rádióműsort,ahol a mai amerikai politika emberáldozatairól van szó:nemcsak katonákról,hanem civilekről,gyerekekről,több országra értve.A film-hogy a washingtoniak embert esznek-ezt szimbolizálja,hogy azok a politikusok ott a Fehér házban átvitt értelemben húst és vért zabálnak.
Ami pedig szintén ütős:mikor a végén hallod a rádióban,Amerika utolsó 250 évét mint történelmet újra kell gondolni???Miért ne??Wietnam...Pearl harbor...9/11....Hidegháború....és sorolhatnám,ki mondhatja azt biztosan,hogy 100 év múlva ugyanazt tanítják mint történelem a gyerekeknek,amit ma ??És...ha változik,ugyan miért,milyen alapon és mikor???
Mert ezek is fontos kérdések.
Hogy pedig a készítők nagyjaikkal nem bánnak tisztelettel??Hm....Ugyan.Csak felhasználják őket valamire,rávílágítva a ma embere gondolkodásképtelenségére,hogy a történelem igazi arcát és a valóságot talán sose tudjuk meg,amúgy a valóság bizony sokféléből táplálkozik és nincs is vagy nehéz átlátni a teljes képet.
A horrorrész amúgy bizony elég gyengus,akik pedig ezért nézik meg a sorozat ezen darabját,csalódni fognak,a viszonylag jól megcsinált gore jelenetek ellenére is.A feszültség se sok,a színészi játék meg épp hogy a színvonalon.
Még egy jóóóóó kis politikai fricska a végére:Bush az egydollároson.
Gondoljuk csak végig,mit köszönhet Amerika és a világ annak a fickónak???

Minden ez,csak nem horror,ám pont a benne lévő gondolatok,üzenet miatt jó munka-ha hajlandó a néző a látottakat kicsit továbbköpülni az agyában.


5. A6 Intruder (2013-11-23 13:16.33) aaaaa
Én csak a máig kifogástalan megjelenésű Venus Terzo miatt néztem meg ezt a borzalmat. Amerikában már olyan szinten dúl a liberalizmus, hogy a "filmesek" nem voltak restek bemocskolni az egyik legnagyobb történelmi személyiségük hírnevét. Bezzeg nálunk mekkora botrány lenne egy hasonló témájú filmből. Abban az egyben igaza volt az egyik szereplőnek, hogy manapság a régmúlt alakokról kialakult képet nem csak az érintett személyek hanem a történészek is nagyban alakították. Washington-ról meg "köztudott", hogy félvér gyerekeket nemzett a néger cselédeknek, szóval ezt a filmet egyfajta fricskaként is felfoghatjuk elgondolkodtatva a nézőt, hogy mi minden maradhatott ki a történelem könyvekből.


4. Can't get me down (2011-06-26 19:42.42) aaaaa
ez a rész nem vt túl jó, és horrornak sem igazán mondanám. ha a kiscsaj nem lett vna ennyire idegesítő 3at adtam volna, de így csak egy 2est kaphatott ez a rész


3. Beus25 (2010-04-19 14:05.52)  
hol lehet ezt és a többit letölteni??????



2. Langelus (2009-12-05 10:37.50) aaaaa
Nukleáris fegyvert ehettek reggelire azok, akik összerobbantották a hátsó nyílásukon keresztül ezt a vegyi származédkot! Sir Franklin expedíciójában az északnyugati-átjáróhoz: ott már valóban kannibalizmusba torkollottak a szeencsétlen felfedezők.


1. Tündike26 (2008-03-27 11:12.20) aaaaa
jól hangzik...:)) de még nem láttam!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbii92, 2015-01-16 10:569 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A Horror Mesterei - Elnöki lakoma adatlap
Eredeti cím: Masters of Horror: The Washingtonians
Évszám: 2007
Rendezte: Peter Medak
Szereplők: Johnathon Schaech, Venus Terzo, Myron Natwick, Duncan Fraser, Julia Tortolano...

További információk

Szereplők fórumai
- Venus Terzo - Vélemények
- Johnathon Schaech - Vélemények
- Peter Medak - Vélemények
- Attila Szalay - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk