Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Transformers: A kihalás kora
- Mozi+, 07:50
Magyarok a Barcáért
- Magyar Mozi TV, 07:50
I Wanna Dance with Somebody - Whitney Houston története
- HBO, 08:25
Botcsinálta túsz
- RTL Három, 08:50
Az élet ízei
- Film Café, 08:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ritmusgyakorlatok - In memoriam Honti Ilona aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - A nagy bunyós - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Empire (2023-04-18 21:53.44) aaaaa
Kicsit lassú film meg egyszerű de szerintem egész jó, Bronson nagyon jó formában volt 54 évesen is.


7. Norbii92 (2021-04-03 16:39.46) aaaaa
A nagy gazdasági válság kellős közepén mindenki kétségbeesetten kereste a megélhetés lehetőségét. Sokan a szerencsejátékokban bíztak, fogadásokat kötöttek, mások bűnözésre adták a fejüket és akadtak olyanok is, akik a puszta öklükkel keresték a kenyerüket. Az acélos izmú és hallgatag Chaney harcolni jött Louisianába. Szövetkezik egy minden hájjal megkent bukmékerrel, aki ellenfeleket szervez neki és aki fogadásokat köt rá. Az utcai ökölharcoknak nincsenek szigorú szabályai. Az nyer, aki talpon marad.
Walter Hill egyik legjobbja, igazi szikár film akár Charles Bronson. Az 50 év felett is kiváló kondícióban lévő színész még ezt a hallgatag karaktert is képes volt autentikusan és emlékezetesen megformálni. James Coburn-al kiváló párost alkottak, a bunyók még mai szemmel is jók voltak, és sokakkal ellentétben nekem a film dinamikájával sem volt problémám. Egy percig sem untam, sőt, az alig másfél órás film nagyon gyorsan lepereg. Szóval nekem kellemes meglepetés volt! 5*



6. Kék kereszt (2016-09-23 19:26.48) aaaaa
Walter Hill egy igazi régi vágású bunyós filmmel tette le a rendezői névjegyét,mely igazi műfaji alapkő lett.Már az első filmjében olyan nagy színészekkel dolgozhatott együtt mint Charles Bronson és James Coburn.Nem semmi kezdés.Egy szava sem lehetett.A történet elég egyszerű,nem tartogat semmi meglepetést.Hill nem bonyolította túl,de nem is ezen volt a hangsúly hanem a kemény öklökön amik rendesen odavertek.Bár a legtöbb bunyó mai szemmel nézve,több mint 40 év után már nem üt akkorát mint Bronson,de azért még így is bőven jók és élvezhetőek.A film néha veszít az amúgy se túl gyors tempójából és belassul.Az akció mentes jelenetek nem túl maradandóak és néha már már unalomba csap át az egész,de ez nem tart sokáig,mert egy jó kis cirógatás egyből visszapofozza a filmet megszokott medrébe.Bronsonnak jól állt a hallgatag,kemény öklű bunyós szerepe.Nem egy agresszor,nem élvezetből teszi hanem a pénzért.Le is ver érte sorba mindenkit.Coburn is jól hozta a dörzsölt szélhámost aki csak a dollár jeleket látta maga előtt.Érződött köztük az összhang,nem véletlenül.Mögöttük volt már ekkor egy Hét mesterlövész és egy Nagy szökés.Hill első filmjével nem vallott szégyent.Néhol kicsit döcögősen halad,de erős kezdés a rendezői karrierjének,amit az évek,évtizedek alatt szépen felépített majd lerombolt..hogy a kettő között megajándékozzon bennünket sok finomsággal és bűnös szórakozással.


5. Arturo professzor (2015-06-08 06:34.53) aaaaa
Walter Hill azt nyilatkozta először fiatalabb színészeket akart felvenni,Jan Michael Vincent és Warren Oates lettek volna azok.Aztán változtatott az elképzelésén és jött Bronson és Coburn.
A filmet 1974 szeptember-októberben forgatták,38 napon át,New Orleans-ban.A végső harc jelentetet több mint 1 héten át vették föl.
Bronson a legtöbbször nem igényelt kaszkadőrt.
Walter Hill kritikus véleménnyel viseltettet Jill Ireland teljesítményét illetően-teljesen jogosan-és innentől kezdve Bronson nem volt hajlandó eggyütt dolgozni vele,Hill bármennyire is akarta.
Eredetileg 120 perces lett volna a film,30 percet levágtak,több harc jelenet kikerült a filmből.
Coburn filmbéli otthona valójában a Cornstalk Hotel volt.
10 baki van benne.
Charles Bronson magyar hangja Koncz Gábor volt a legjobb Bronson hang.
James Coburn Szokolai Ottó helyett Vass Gábor kellett volna
Strother Martin Pálfai Péter helyett Kristóf Tibor
Michael McGuire Tarján Péter helyett Újréti László
Magánvélemény a filmről:Ez Bronson egyik legjobbja.Mindent jól csináltak.A harcjelenetek pompásak voltak.Mikor szétlőtte a kricsmit nagyszerű volt.A harcjenetetek közti részeket is frankón megrendezték,és a néző elé tárták.


4. Gyorkos (2012-04-28 11:11.17) aaaaa
Nehéz mit hozzáfűznöm az előttem szólók véleményéhez, mindhármukkal egyetértek. Tényleg egy őskövület a film és alapja a sok mai bunyós filmnek, de valóban baj van a lendülettel. Iszonyat jól áll Bronsonnak ez a kőkemény durvulós stílus megfelelő észmennyiséggel és szívvel. A színészek játékára nem lehet panaszunk James Coburn talán a legkiemelkedőbb, Jill Ireland pedig a gyönyörűséges arcú, karcsú szépség, szerepében tökéletes választás. A létbizonytalanság és az ön(és mások)értékelési problémái megakadályozzák, hogy élete helyrerázódjon.


3. StormshadoW (2010-07-21 11:58.54) aaaaa
Mokány geci egy film. Azt a szilaj kurva életbe,micsoda egy faszkalap csibészbunyó megy ebbe. Nem az a Van damme féle letisztult stílus volt ez az idő. Bronson amugy állat, kemény de marhára,csakhát olyan oldskulos téma.Vannak ezek a kalimpa bunyók,közte meg marha sok unalom.Ócsó kurvákkal való pofázmány, plusz ez az,de összességében középszer,nem egy nagy reccsenet. Amugy 75 ös őskövület,eléggé alapjául szolgált sok tournament stílusú bunyós filmnek.


2. Cholee (2010-06-18 18:45.21)  
A leírása alapján naggyon hasonlít a Remény bajnokához.


1. Orgona (2008-03-22 22:54.22) aaaaa
Annakidején, amikor megnéztem, unalmasnak találtam. Annak ellenére, hogy kedvenc színészeim játszották benne a főszerepet.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmpire, 2023-04-18 21:538 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk