Bélfal regeneráló és Béltisztító por egyben
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Támadás a Fehér Ház ellen
- Filmbox Premium, 20:00
Lassan
- Cinemax2, 20:30
Red 2
- Film+, 21:00
Pánikszoba
- Film Café, 21:00
Holtodiglan
- Paramount Network, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A hasonmás (1970) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az elveszett transzport aaaaa
Ernie Hudson aaaaa

 

Fórum - A Jane Austen Könyvklub - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
84. VikiFanily (2020-05-01 19:07.27) aaaaa
Emily szuper-tehetséges; folyton lenyűgöz! Szeretem nagyon, sőt egyre jobban az alakításait, a játékát. Nagyon hiteles. :)
Egyébként én sem olvastam még Jane Austen könyvet, de eléggé bejött a film. Jók voltak az alakítások! Többnyire szimpatikus karaktereket lehetett látni. Amúgy szerintem így is tudjuk értékelni a filmet, hogy nem olvastuk az írónő történeteit. :)


83. Whyteangel (2014-06-30 22:23.10) aaaaa
Még egy Jane Austen könyvet sem olvastam, ami ugyan az én hiányosságom, de emiatt jócskán hátrányból indul a film. A teljes átéléshez szerintem szükséges a háttér ismerete, ami jelen esetben a filmben taglalt néhány könyv tartalma. Nos, ez az én esetemben nem volt meg, ezért nem is éltem magam annyira bele az egész sztoriba.
A színészek hozták a film hangvételéhez illő színvonalat, volt itt minden. :) Emily Blunt rémesen idegesítő volt számomra, de ennek ellenére az egyik legmaradandóbb figura is volt....nem az a hétköznapi fajta. :)
Maria Bello szimpatikus lett volna, de én ezt az önzetlenkedjünk-és-nem-számít-az-én-boldogságom dolgot nehezen viselem a filmekben, mert utána jön természetesen a magány okozta szomorúság, és ez mindig feldühít, hiszen lenne esélye boldognak lenni, de nem él vele. Tudom, önzőnek tűnik ez a kijelentés, de minden ilyen esetben legszívesebben kikapcsolnám a tv-t. Tehát Maria Bello karakterével szimpatizáltam volna, de az a vacilálás és átengedem másnak dolog miatt ő sem tetszett igazán. Nem a színészi játéka, hanem a karaktere.
A végén már untam is kicsit a filmet, pedig viharos estékre lányoknak szuper lenne, de aki nem ismeri a Jane Austen könyveket, szerintem nem tudja annyira átlátni és értékelni a filmet, mint aki látta. Én legalábbis így gondolom.



82. Manusman (2013-03-03 18:23.39) aaaaa
Kicsit csajos film, de nem rossz, szimpatikus karakterekkel. Nekem különösen Emily Blunt (Prudie) szimpatikus. Mondjuk neki volt a legjobban megírt szerepe.
Tetszik, hogy mindenki saját magára értelmezte Austen könyveinek eseményeit, cselekményét és persze mindig az éppen aktuális élethelyzete, életérzése szerint.
Megnézős, különösen hölgyeknek és különösen Jane Austent olvasottaknak.


81. Miss bambi (2013-02-26 14:45.39)   - (válasz Kristian23 80. hozzászólására)
Szerintem sose bánod meg ha egyszer,netán,mikor kedved szottyan előkapsz egy Austen regényt és elolvasod.
Ajánlanám elsőnek Büszkeség és Balítelet-et.
És ha szerintem az megragadott,akkor tuti,hogy továbbra is belemélyedsz majd Jane Austen különleges világába,és persze csacsoghatunk is róla.:)


80. Kristian23 (2013-02-26 00:17.14) aaaaa
Én Jane Austen-tól nem olvastam könyveket. Csak film feldolgozásokat láttam. De a film nagyon tetszett. Tele neves színészekkel, jó alakításokkal. Egy nagyon tartalmas film, sok mondanivalóval. Nagyon jó az ötlet. Igazság szerint azt vártam, hogy ne legyen vége a filmnek.
Ami í színészeket illeti nálam, Hugh Dancy, Emily Blunt és Maria Bello a vitték a prímet, de atöbbi színész is nagyon jó volt.


79. Türkiz (2011-12-25 22:11.28) aaaaa
Érdekesnek találtam a filmet,én is mindent megnézek/olvasok,ami Jane-el kapcsolatos,jó volt hallgatni a regények ilyen-olyan elemzését,még ha nem is mindennel értettem egyet.


78. Angelika58 (2011-11-06 13:20.41) aaaaa - (válasz Zsozsizseni 77. hozzászólására)
A könyvet csak azért említettem, mert akit érdekel Jane, ebből minden igazi tényt megtudhat róla. Minden sora dokumentálva van, attól olyan érdekes a könyv.Hogy minden megtörtént Jane-nel, ami ott szerepel.

Láttam a Mansfield Parkot, megnézek én mindent, ami Jane-nel csak egy kicsit is kapcsolatos, mert nagyon szeretem. :))

Hogy hiszek-e a happy endben?Elég az hozzá, hogy amíg olyan fiatal voltam, mint te, hittem.:)) Mert azt úgy kell. :))

És szívemből kívánom, hogy neked idősebb korodban is megmaradjon ez a hited. Azt hiszem, minél idősebb az ember, annál többet kell dolgoznia ezen...


77. Zsozsizseni (2011-11-06 13:07.52) aaaaa - (válasz Angelika58 76. hozzászólására)
Először is egy tányér kelkáposzta tejszínhabbal nem épp unalmas :) Meglepődtem a nézőpontodon a filmmel kapcsolatban, én egyáltalán nem próbáltam a film szereplőit párhuzamba vonni Austen-hőseivel, odáig jutottam csak, hogy mindenkinek az épp hozzáillő regényt választotta.
Kicsit úgy éreztem a véleményed olvasásakor, hogy te nem nagyon hiszel a nagybetűs HAPPY ENDBEN. A Mansfield-i kastélyba ne menjünk bele, mert arról nem tudok letisztult véleményt adni, de például szerintem Elizabethnek nem okozott sok gondot Lady Cathrine, tekintve, hogy milyen messze laktak egymástól, és hogy a Lady már benne járt a korban... Olvastam pár folytatást a B&B-ről, csatlakozom hozzád, mert az összes nagyon rossz. Mindenkinen megvan a maga folytatása :)
Egyetlen dolgot viszont nagyon nem értek: miért hoztad fel jane Austen életét? A film leginkább a könyvekről szól, méginkább az azokat olvasó emberekről, Austen életét nemigen boncolgatják. E tekintetben is vannak tapasztalataim, de nézd meg a Mansfield parkot (ami egyébként ebben a filmben is meg van említve) amiben a Mansfield-i kastély, és Austen élete eléggé összekutyolódik, arról aztán lehet beszélni bőven.


76. Angelika58 (2011-11-06 12:41.35) aaaaa
Bevallom őszintén, most láttam a filmet először. És nem azért, mert ne lennék Jane Austen elkötelezett rajongója (az vagyok), hanem épp amiatt. Jane Austenről annyi alaptalan történetet összehoztak már annak ellenére, hogy életéről nagyon keveset tudunk,nagyon bizalmatlan voltam már.

Ennek a filmnek a szereplői maguk is lehetnének egy nemlétező Austen-regény szereplői. Hiszen van benne elhagyott asszony, szerelmes természetű leány,kitanult öreg lady,elégedetlen hisztis feleség, csalódott vénlány, titokzatos férfi. Kedvem is lenne elképzelni ezekkel a szereplőkkel a regényt...

És hát minden szereplő valamelyik Austen-hőst formázza. Bernadette Anne, aki belenyugszik abba, hogy társ nélkül élni nem jó. Prudie Emma, aki hisztis, sznob és öntelt.Sylvia Elinor, aki megbocsát az ő Edwardjának, Allegra Marianne, a könnyen hevülő, Jocelyn pedig Elizabeth, aki nem alkuszik meg soha. Grigg , a szelíd és alkalmazkodó meg Mr. Bingley.

Így hát a film szereplői a Jane által megformált típusok és életük konfliktusait is Jane segítségével, az ő módján oldják meg, értelemmel és érzelemmel.

Más kérdés, hogy ezek a megoldások hosszú távra is megoldások-e. Hiszen aki egyszer csal, csal máskor is,ha egy tanár a saját tanítványával akar hetyegni, abból később se sül ki semmi jó, ha valaki hárompercenként szerelemes halálosan,még hányszor fog emiatt szenvedni? Ha valaki nem bízik senkiben, miért bízna egyvalakiben és ha hatszor nem ment a házasság, hetedszer miért is menne?

De nem baj, keveset tudunk arról, hogy Marianne (aki ugyan a vidék áldott nagyasszonya lesz) , nem kap-e undor-rohamot , ha az ezredes két méternél közelebb kerül hozzá?Vagy hogy Elizabeth hogy tudja féken tartani a gyűlölettől félőrült Lady Catherine-t? Vagy hogy a kedves Fanny (aki olyan unalmas, mint egy tányér kelkáposzta tejszínhabbal), nem untatja-e halálra azt a férfit, aki Maryt, a kalandor, izgalmas, erkölcstelen, vidám, laza Maryt szerette egykor?

De hát ez nem is érdekes, sokan megpróbálták továbbírni az Austen-regényeket, a leghalványabb siker nélkül. Úgy tökéletesek azok, ahogy vannak.

Kedveltem ezt a filmet.

És aki valóban meg akar tudni minden lehetséges tényt az igazi Jane Austenről, olvassa el Claire Tomalin "Jane Austen élete" c. könyvét. Az író a legismertebb Jane-kutató, a legapróbb dolgot is összeszedte róla, ami csak fellelhető.


75. Annye (2011-09-29 23:17.43) aaaaa - (válasz Zsozsizseni 74. hozzászólására)
Elhiszem.:)


74. Zsozsizseni (2011-09-21 21:38.10) aaaaa - (válasz Annye 73. hozzászólására)
A könyvek is nagyon jók, velük is elkap egy jóféle hangulat :)


73. Annye (2011-09-20 16:36.24) aaaaa
Kicsit vaciláltam a pontozást illetően.Mert nem igazán szenzációs a film,viszont jó.Kellemes kikapcsolódást igérő,jó szinészekkel telerakott mozi.Maggie Grace és Emily Blunt egyre inkább a kedvenceimmé válnak,Allegra karakterét birtam a leginkább.A könyvek,melyeket előszeretettel olvastak,filmadaptációkban nekem is megvannak,meg is nézem őket,mert egy kicsit magával ragadt ennek a klubnak a hangulata.Remélem a könyvekből is sikerül majd elolvasnom néhányat,hisz úgy az igazi.


72. Limpi Sisak (2011-06-22 17:16.55) aaaaa - (válasz KicsiRéka 71. hozzászólására)
Megláttam igen. Ezek ellenére.

Allegrát is bírtam. Egyszerre három nőbe voltam szerelmes a filmben. Pedig mindhárom különböző karakter és megjelenés volt.


71. KicsiRéka (2011-06-22 17:08.58) aaaaa - (válasz Limpi Sisak 68. hozzászólására)
Nem volt elviselhetetlen? Azt vártam Allegra mikor törli képen az első találkozásuknál :D Nem tudott mást csak leszólni mindent, meg savanyú fejjel nézni, a ruhái meg borzalmasak voltak, angol tanítónő jellegű vénkisasszonyos göncök :D Amiket a férjének beszólt a többiek előtt, háááát, ott is adtam volna neki egy pofont az tuti. Borzalmas egy karakter volt, de ha te megláttad benne a szépséget..:)

Jocelyn már sokkal szimpatikusabb, barátságosnak tűnő, jópofa nő volt, csak ő meg az értetlenségével kergetett világgá, de ezt már kifejtettem. Allegra passzolt volna Grigg mellé a legjobban, ha nem lett volna meleg ugye, ő volt a legnormálisabb csaj az összes közül.


70. Antikkonyv (2011-06-22 15:57.14)  
Minden Jane Austen rajongónak:

*****

* Automatikusan eltávolított tartalom.


69. Limpi Sisak (2011-06-22 12:07.12) aaaaa
Persze tiszteletben tartom a véleményed, csak én másképp látom. :)


68. Limpi Sisak (2011-06-22 12:02.45) aaaaa - (válasz KicsiRéka 67. hozzászólására)
Spoiler itt is lehet.

Érdekes mennyire másképp tud látni két ember egy-egy karaktert.

Emilly Bluntról, Prudyról - én ezt írtam.

Magam Idézem:

"Egy visszafogott, szűzies, érzékeny lány, szolíd megjelenéssel. Nem olyan típus, akire a fiúk és úgy általában az emberek felfigyelnek. Viszont ez a jellem is tud nagyon vonzó lenni. Megvolt az oka a karakterének, hogy ilyen kisugárzású lett. A gyerekkora nem volt boldog, édesanyja egyedül nevelte és sajnálatos módon ő nem adott neki boldog gyermekkort, nem voltak szép szülinapjai, melyekre vágyott, csak álmodozhatott szép élményekről kiskorában. Ez rányomta a bélyegét a jellemére, szeretethiányban nőtt fel. Külső megjelenése szép, egyenes haj, és visszafogott, decens öltözék. A végén aztán a nagyon csinos alakját kiemelő öltözetet is felvett már és nagyon jó volt látni abban. Meg kell említeni, hogy nagyon csinos lány volt, külön kiemelném a hihetetlenül kecses nyakát, szintén kecses vállainak ívét és a szemei sem maradhatnak ki. Gyönyörű nő Emily Blunt."

Tény, hogy - ahogy te mondod - karót nyelt volt, de semmiképpen nem elviselhetetlen. Kimért, merev, feszült kisugárzása volt, de mégis volt benne valami, ami megfogott. Én is mellette maradtam volna a férje helyében.

Jocelyn - Maria Bello

Saját gondolataim róla.

"Nagyon bájos nő. Gyönyörű arca, akkor volt a legszebb, amikor mosolygott, kivirult az arca. Azok a kis gödröcskék a mosolyánál... És az aranyló szőke hajfürtjei, és hozzá a sötét szemei... Hogy ez milyen gyönyörűszép tud lenni. Pláne, amikor megláttam abban a fehér, kötött garbóban... Ott olyan volt, mint egy angyal. Az ő jelleme is nagyon érdekes volt, mindig próbált segíteni a barátain, főleg Sylviának, és közben a maga boldogságára-életére nem is gondolt. Meg tudom érteni amúgy Grigg-et, hogy beleszeretett Jocelynbe, számomra nem kell ezt magyarázni, miért."

Talán ebben is sok minden benne van. Számomra ugyanúgy egyértelmű volt, mint számodra, hogy Griggnek ő volt szimpatikus már az elejétől fogva. Megvolt köztük az a bizonyos szikra.

A valóságban, ami engem illet én vártam volna ugyanúgy türelmesen Jocelyn-re, nem néztem volna más nő után. Mert Maria Bello mind karakterében, mind megjelenésében olyan volt, akire érdemes várni.

És ha Prudy mellett lettem volna, nem léptem volna el mellőle. Sőt. Mindent megtettem volna azért, hogy boldoggá tegyem. Azt, hogy ne legyen semmiben hiánya az életében. Elfeledtessem vele a gyermekkorában kapott fájdalmakat, hiányokat, amennyire csak lehet.


67. KicsiRéka (2011-06-22 11:03.17) aaaaa
spoilert tartalmaz

Jane Austen. Olvasni egyet sem olvastam a könyvei közül, filmben láttam 1-2 adaptációt, a leghíresebbet ugye a Büszkeség és balítéletet (ami tetszett), az Emmát, ami egyáltalán nem, és a Mansfeield Parkot ami elment. Számomra túlságosan "angolos", mindig felidegesít valahogyan, szóval a könyveitől a mai napig ódzkodom.
Oké, gondoltam esti filmnek jó lesz ez. Adott négy nő, egyik idegesítőbb karakter mint a másik, kivéve a meleg csajt, ő jó fej volt, az anyja is úgy ahogy. Emily Bluntot nem tudom hova tenni. Mikor elkezdem valahogy megkedvelni, jön egy ilyen karót nyelt savanyú miss picsa szerep, és újra a nem kedveltek listájára kerül. Mint Selma Blair, mindkettőnek rettenet negatív a kisugárzása, rájuk nézek és az életkedvem is elmegy, de komolyan. Nem is értem hogy nem köszöntek el ettől a nőtől a többiek egy alkalom után waaa. Aztán itt van a Maria Bello által alakított doglove nő, na ő volt a másik gyöngyszem, agyamra ment. A srácnak kötélből vannak az idegei, meg betonból a türelme :D Én azért már kifakadtam volna amikor századszorra próbálja rám tukmálni az elvált nőt, és közben nem veszi észre hogy ki nem szarja le az elvált nőt, csak te érdekelsz van. pfff. Az elvált csajról nagyon nem tudok mit írni, semleges, az idősebb nő is jó arc volt, bár azért segíthetett volna a szőkének felnyitni a szemét, mert szerintem már az elején sejtette, hogy miért is jött a klubba igazából a srác. Na de akkor nem lett volna film ugye.
Az élethelyzetek és a könyvek közötti párhuzamok megjelenítése/kielemzése jól meg lett oldva, közben zajlanak az események a párkapcsolatokban, mint a Jane Austen könyvekben. Láthatjuk szerencsétlen Giggs ezredszeri potya próbálkozását, a szőke értetlenségét, Emily Blunt kínlódását, a férjét szerencsétlent én nagyon sajnáltam. Ilyen feleséget elviselni te jó Isten, minden tiszteletem az övé, hogy a végén végül is vele maradt. Ja a vége, természetesen mindenki aztán összejött mindenkivel persze, és mint egy nagy boldog család ünnepeltek.
Hát, a valóságban ez a következő képen zajlott volna: Giggs megunja a dolgot és keres egy normális nőt, Emily Blunt mellől lelép a férje, mert a csaj kibírhatatlan. Az elváltak végül is összejöhetnek újra, de szerintem a pasi az úgyis megint becsajozik majd.
De még egyszer leírva ez ugye csak egy film, itt bármi megtörténhet, csak éppen nekem az ilyen tündérmese dolgok annyira nem tetszenek. Egynek azért elment, de többször senki nem kényszeríthet rá hogy megnézzem :D


66. Tavita (2011-05-30 11:11.00) aaaaa - (válasz Miss bambi 65. hozzászólására)
A filmet láttam; 2 félét is és nagyon szeretem.
De sajnos még nem jutottam el a könyv megszerzéséig!


65. Miss bambi (2011-05-30 11:06.26)   - (válasz Tavita 62. hozzászólására)
Charlotte Bronte:Jane Eyre
Ajánlom,nagyon jó,az egyik kedvencem,a sok közül.:)


64. Limpi Sisak (2011-05-30 10:54.55) aaaaa - (válasz Tavita 62. hozzászólására)
Szintén észbe vésve.


63. Limpi Sisak (2011-05-30 10:54.26) aaaaa
Nézzetek ki, csináltam ide egy fórumrészt. Remélem tetszik. :)


62. Tavita (2011-05-30 10:52.36) aaaaa - (válasz Limpi Sisak 61. hozzászólására)
Na ezt meg én jegyzem!:)
Charlotte Bronte aki még "hasonlít" Austen-re. A nővérem is nagy Austen rajongó és ő már olvasott tőle is. Azt mondta nagyon jó ő is!


61. Limpi Sisak (2011-05-30 10:50.47) aaaaa - (válasz Tavita 60. hozzászólására)
Ezt is jegyzem.
Nah még nálam ott az Angyalok városa óta Hemingway-től a Vándorünnep... Azt is el szeretném olvasni.


60. Tavita (2011-05-30 10:48.52) aaaaa - (válasz Limpi Sisak 59. hozzászólására)
Én még nem, de hallottam felőle!
Én még Robert Merle Bálvány című könyvét szeretem. Történetét tekintve és írásmódját is biztos vagyok benne, hogy tetszene nektek! Teljesen más -nyilván-, mint Austen, de izgalmas, szerelmes, tragikus. Nagyon jó!


59. Limpi Sisak (2011-05-30 10:47.21) aaaaa
Jane Austen mellett, akit nagyon szeretnék olvasni az Coelho. Tőle olvastatok már?


58. Tavita (2011-05-30 10:46.45) aaaaa - (válasz Miss bambi 55. hozzászólására)
:) Annyira azért nem. Már csak azért sem, mert nem tud bepókhálósodni, ahhoz túl gyakran van forgatva.;)


57. Limpi Sisak (2011-05-30 10:46.41) aaaaa - (válasz Tavita 56. hozzászólására)
Nem vagy egyedül, jó értelemben vett a lenti reakció. :)



56. Tavita (2011-05-30 10:45.51) aaaaa - (válasz Limpi Sisak 54. hozzászólására)
:))))
Örülök! Nem tehetek róla imádom az illatát!:P


55. Miss bambi (2011-05-30 10:43.47)   - (válasz Tavita 53. hozzászólására)
És közben tekered a pókhálót,ami körbefonja a régi oldalakat.;)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVikiFanily, 2020-05-01 19:0784 hsz
Virtuális Jane Austen Könyvklub - A film, avagy a könyvek rajongóinakHunterThor, 2016-05-31 02:54709 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk