Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alkonyattól pirkadatig
- AMC, 22:45
Kettős kockázat
- Film Café, 22:50
Monstrous
- Film Mánia, 22:50
Törvénytisztelő polgár
- Mozi+, 23:10
A pap
- Film+, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Versek!
Fogadóóra
Rock zene
Fallout (sorozat) - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szellemirtók - A borzongás birodalma aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - Charlie Bartlett - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

29. Starsineye (2011-12-09 10:31.34)   - (válasz Az utolso szamuráj 28. hozzászólására)
Igaza van, tanár úr, kérem!:)


28. Az utolso szamuráj (2011-12-09 10:14.39) aaaaa
a vigjáték drámai müfaj...áh.



27. Ettyke7 (2011-12-09 10:09.35) aaaaa
Jó film, de ez NEM vígjáték, hanem inkább dráma. A poénok azért voltak benne, hogy kicsit felszabadultabbá tegyék a drámai jelleget!


26. Szilvia0000 (2011-10-06 14:21.11) aaaaa
IMÁDTAM EZT A FILMET NAGYON JÓ KIKAPCSOLÓDÁSNAK SZERETEM ROBERTET


25. Weser (2011-07-23 18:58.43)  
Kimondottan jó kis tinivígjátéknak tartom ezt a filmet. Na nem annyira, mint például a Könnyű nőcske, Változó világ, Nulladik óra, Detroit Rock City, mert nálam a tinik élelt bemutató filmek között ezek a kedvenceim és ezekhez azért nem ér fel, de kimondottan tetszett. A története is egész jó, a remek párbeszédek pedig csak szinesítik a filmet.
Nekem abszolút tetszett a film, jópofa darab.


24. Orion.anna (2011-01-16 16:54.14) aaaaa - (válasz Anitabagwell 12. hozzászólására)
Jók az idézetek, de én az egyiket máshogy fordítottam volna. Sztem hatásosabb: "Szerintetek én normálisabb vagyok nálatok?" - azt mondja, h "less screwed up"=kevésbé elcseszett.

A film egyébként nagyon tetszik. Tényleg lehetne egy akár egy szatíra. !!!SPOILER!!! Charlie minden, ami felnőttnek kéne lennie - kivéve gyógyszer árulós dolgot. De lehet a tinik nem fogadnák meg a tanácsokat, mert a felnőttekre nem hallgatunk. :D És mégis gyógyszer árulás nélkül is sorban álltak nála. Hallgattak a tanácsaira. Pedig tényleg ő is ugyanolyan "elcseszett" (remélem senki jó ízlését nem, sértem meg azzal, h ezt a szót leírom).
"-Charlie, vannak fontosabb dolgok.
- Például?
- Például, hogy mit kezdesz ezzel a népszerűséggel." - a végén mégiscsak vmi jó félére használja...
Az igazgató figurája pedig 2 ellentétre épül.->„Nem ölhetem meg magam, túl sok a felelősségem."


23. Lexi (2010-11-11 14:54.17) aaaaa
Kellemes csalódás volt a film,nekem bejött


22. Ricki13 (2010-08-12 15:47.34) aaaaa
Érdekes film, mondhatni egyedülálló.
A végével nem vagyok kibékülve, amikor Chalie és az igazgató hirtelen "öri hariból" "öri bariba" váltanak. Mindenesetre kellemes kis film, talán lesz még 4* is.


21. Nell-b (2010-07-29 13:32.59) aaaaa
Hahahahahahha:DD


20. Sötétszív (2010-06-26 22:32.25) aaaaa
Ez nem egy átlagos tini film, ez azoknál sokkal mélyebb tartalommal bír. Robert Downey jr. remek, mint mindig, de az igazi nagy ász Anton Yelchin. Szerintem még sokat fogunk róla hallani. Remek film, senki se hagyja ki, mert egy élménnyel lesz szegényebb.


19. Geneviev (2010-05-06 18:18.02)  
Remek film!!!Pont a legjobbkor néztem meg,mert pont akkor kezdtem a gimit ahol előre senkit sem ismertem.A film egy kicsit segített megtalálnia helyem.Na jó azért én nem álltam be sulipszihológusnak és nem osztogattam gyógyszert:)
A poént félretéve a színészileg is jó.Egyedül a női vonalban némi kifogásolható.De végül is megkapja az 5 csillagot!!


18. AlexanderLex (2010-03-20 13:01.35) aaaaa
Ritkán lehet látni ennyire jó filmet. Röhögtetős, drámai, elgondolkodtató. Remek színészi játék, és mikor kiszalad Charlie kukorékolni az utcára az felejthetetlen és 20*-adjára is megnevetteti az embert. Egyik kedvenc.


17. Lasimoci (2009-04-11 23:38.31) aaaaa
Nem rossz film, melynek erősségei a színészi játék, a forgatókönyv, a zene.
Yelchin remek, tehetséges. Downey Jr. is jó.
Hangulatos film, mondanivalóval. Egyszer érdemes megnézni.


16. Az utolso szamuráj (2009-03-06 16:43.23) aaaaa
Az ilyenekre mondják:kellemes film,nem fontos film,de mégis valahogy jóérzés lesz urrá rajtunk a végére.
Adva egy srác ,akinek burája azért nem átlagos,ráadásul gazdag ,talán valahol el is kényeztetet.Kényszerűen iskolát vált,ám mivel hajtja az ambició,hogy ismert legyen-no meg megunja,hogy két srác ripityává veri akár kamera előtt is-egy forradalmi ötlettől vezérelve ő lesz az iskola pszichomókusa és kedélyjavitó szerek forgalmazója.Szerelmes lesz a kissé neurotikus és alkoholprobkémákkal küzdő igazgató lányába,aki azonban nemcsak emiatt akarja őt elővenni,hanem lassan ellenségének tekinti a fiút,hisz egy emberként hajlandók a diákok kiállni mellette....
Néhol van üresjárat,ám ezt feledteti értelmiségi humora a filmnek,és jónéhány párbeszéd remek kidolgozása,ami előtt mély meghajlásom.Imádtam az olyan kulcsjeleneteket,mint mikor Charlie egyedül ordibál az üres medencében,ki nem érezte fiatalkorában,elsikkad,nem hallathatja egyedi hangját,ő több a szürke köznél....és mindennek az érzésnek a másik pontja a diri figurája,aki mára kiégett,sokminden kiveszett belőlle felnőttkorára.A szinészi játék példamértékű,Anton Yelcin tökéletes, Robert Downey JR. pedig mostanság nem tud hibázni,szeretném még megemliteni a kissé mintha másvilágban lélegző mama,azaz Hope Davis nevét.Talán a vége kicsit összecsapotabb,túl direkt a két fő karrakter megbékélése egymással,ám Charlie beleszólása többek életébe,a fiatalok problémáira való reagálás igencsak remekül van ábrázolva.
Egyszóval,nem bánod meg,ha belepislogsz.


15. MrMojoRisin1 (2009-02-15 10:25.11) aaaaa - (válasz Fémszívű 14. hozzászólására)
Talán azért amiért csak ennyi a hozzászóló illetve az osztályozó. Még be se mutatták, de egy High School musicalnek mennyi hozzászólója lett? Rohadt sok. Ezekre a filmekre nem csődülne tömeg a mozikba. DVD-n se lesz nagy kasszarobbantás.


14. Fémszívű (2009-02-15 00:06.56) aaaaa
Hát, igen manapság tinifilmekkel árasztják el Hollywoodban a piacot, de ez kilóg mind közül.Hogy, miért? Mert sokkal mélyebb tartalma, mondanivalója van mint az Amerikai pite tipusú filmeknek. Ebben a filmben mindenki küzd a saját démonával, még a címszereplő is, iletve az igazgató is. Charlie ugyan népszerű lesz, de ennek majdnem végzetes következményei lesznek. A színészek remekül teljesitenek, a dorgatókönyv is rendben van.Szóval, ez egy remek film.De akkkor miért nem mutatták be nálunk a mozik?


13. MrMojoRisin1 (2008-12-16 11:53.35) aaaaa
Az utóbbi időben elég sok ilyen amcsiból érkező tinivígjátékot tekintettem meg, és örömmel konstatáltam, hogy egyik sem az amerikai pite vonalból került ki. Ízlésficam, Nevetséges Napóleon talán még a Drillbit Taylor is ide sorolható, bár ez utóbbinál azért rezeg a léc és most ez. A főszereplő Charlie Bartlett, az önmagát és a világban helyét kereső tini, aki magániskolák sokasága után, most egy hétköznapi állami suliban próbál szerencsét. Persze a nagy beilleszkedés automatikusan itt sem megy neki, ezért illegális tevékenységbe fog (gyógyszereket árul és tanácsokat osztogat), és láss csodát egyből mindenki isteníti. Jómagam is nagy emberként tekintettem Bandi haveromra, aki apja hazaiját szállította olcsón. Mindig kell egy kis lazulás nemigaz?:) Szóval Ő lesz a középpontban, pont úgy mind ahogy mindig is álmodta, de persze az örömbe ismét vegyül egy kis üröm. A mozi legnagyobb erénye, hogy bár ismét igencsak felnagyítva és eltúlozva kapjuk az amerikai középsulis életet, mégis szépen végig megy a tiniket foglalkoztató problémákon és a néha gúnyos módon mutatja be azokat. A humor mellet, szatíraként is remekül működik, kedvencem a sok pszichiáter, aki előbb ír fel gyógyszert, minthogy ténylegesen meghallgatná mi a panasz. A címszereplőt Anton Yelchin kelti életre, és bár nem ismertem ez idáig, annak ellenére, hogy tenyérbe mászó feje van, végig hiteles marad. A többiekre sem lehet panasz, mindenki a magához illő karaktert hozza, de természetesen aki a legjobbat, már csak szerepe miatt is, az Robert Downey. A tiszteletet kiharcolni nem tudó, lányát egyedül nevelő alkoholista igazgató szerepe tökéletesen passzol hozzá. A végén lévő medencés jelenet pedig zseniális. Akit még érdemes kiemelni, az Hope Davis, aki remek a finoman depresszív anyuka szerepében. Összességében a film azért fog sokaknak tetszeni, vagy már tetszik is, mert megvan benne a mondanivaló, de könnyed szórakozásnak is megjárja. Sajnálom, hogy nálunk nem került moziba.


12. Anitabagwell (2008-09-05 17:23.49) aaaaa
összegyűjtöttem a kedvenc idézeteimet a filmből :)
aki nem látta, annak lehet

SPOILER!!!

„Egyetlen okot sem tudok, amiért élnem kéne.
A suliban senki nem tudja a nevem.
Az ötlet, hogy kapcsolatot teremtsek egy másik emberi lénnyel
olyan, mint a gravitációt megtagadni."

„A kamaszok hajlamosak a túlkapásra.
És miért is ne, ugye?
Durván betépni sokkal jobb, mint szembenézni a problémákkal."

„- Miért csinálod ezt?
- Nem tudom. Azt hiszem... Itt tényleg boldog vagyok.
Először életemben, mindenki kedvel.
- Vannak ennél fontosabb dolgok.
- Nézze, tudom. Mindenki ezt mondja, de az a helyzet, hogy 17 vagyok, és a népszerűség elég fontos most nekem.
- Charlie, vannak fontosabb dolgok.
- Például?
- Például, hogy mit kezdesz ezzel
a népszerűséggel. Figyelj, én már eleget
éltem, hogy ezt mondhassam. Amit az életedben teszel, az számít."

„Szerintetek én normálisabb vagyok nálatok?
Minden reggel mikor felkelek, belenézek a tükörbe
és próbálom kitalálni hol van a helyem.
De nem tudom. És még tőlem várjátok, hogy megmondjam mi a teendő? Ne hallgassatok rám.
Senkire ne hallgassatok, aki megmondja milyenek legyetek. Ne hallgassatok arra, aki azt mondja, hogy nem vagytok elég jók arra amit csinálni akartok! Magatoktól is tudtok mindent."

„Nem ölhetem meg magam, túl sok a felelősségem."


11. Anitabagwell (2008-09-05 17:20.51) aaaaa - (válasz Dale Cooper 10. hozzászólására)
Igen Dale, egyetértek a női-vonal ügyében. Ezt valahogy nem találták el.
Tudod mikor mászkálhátnának a gimiben olyan vastagon rúzsozott szájú tenyérbemászó p***ák :DDD.
Viccet félretéve, nem elég, hogy nem illett bele a csaj, de még nem is mutatott semmit.... hm.

Dehát nálam így is max pont, mert valami egészen egyedi a film.


10. Dale Cooper (2008-09-05 14:24.43)  
Anita! Nekem a női vonal nem tetszett. Valahogy nem volt a filmbe illő a csaj. Amúgy jó mozi volt, a srác veszett ügyes, jól kereskedett. :)


9. Anitabagwell (2008-09-05 13:23.44) aaaaa
Huhha, ez de nagyon beütött nálam. Kár, hogy nem előbb láttam, amikor még gimis volt, akkor még nagyobb lett volna a feelingje. De így is... uhhh. Szavakat nem találok rá, mennyire megérintett. Ez az Anton Yelcin egy Isten adta tehetség. Remélem még sok filmben láthatjuk, amit ő művelt... hát erre tényleg születni kell.
Robert Downey Jr. pedig ismét bebizonyította, hogy a filmtörténelem egyik legnagyobb egyénisége. Ennyi.


8. Norci11Neill (2008-08-08 01:01.17) aaaaa
Na most néztem meg..Hát én nem számítottam rá, h ilyen jó film o_O
Anton Yelchin ténmyleg nagyon jól játszott :D
De azért Robert Downey Jr. sem volt semmi..Szegénynek megint egy piást kellett eljátszania xD
Lényeg, h nagyon jó film, ajánlom mindenkinek..bár az is igaz, h hangulat kell hozzá. Sztem sem egészen vígjáték..xD


7. Norci11Neill (2008-08-07 01:18.12) aaaaa - (válasz Tyfa 6. hozzászólására)
Dejóóó! Köszi :D


6. Tyfa (2008-08-06 11:35.29) aaaaa
***** - feliratot pedig pl feliratok.hu-ról tudsz letölteni :$:$:$

* Automatikusan eltávolított tartalom.


5. Norci11Neill (2008-08-04 02:57.23) aaaaa - (válasz Tyfa 4. hozzászólására)
Wáá! xD Honnan van meg neked a film? :D


4. Tyfa (2008-07-27 22:59.42) aaaaa
Most néztem meg a filmet és hát elégjó ... sőt nagyon jó :) de műfaját tekintve lehet inkább dráma,mint vígjáték,bár lehet rajta nevetni is. Anton Yelchin igen jól játssza pszichiátert ( a film utolsó mondata ...:)) de a főszereplő lány viszont hanyagolhatta volna az erős vörös rúzst :S:) de magát a filmet ajánlom mindenkinek ;)


3. Norci11Neill (2008-04-28 19:20.40) aaaaa
Az én "forrásom" azt mondta, h látta moziban a bemutatót, h hamarosan a mozikban... :D



2. Face666 (2008-04-23 18:05.03)  
Hát nem tudom mikor fogják adni... lehet, hogy ebből is csak dévédé lesz :(


1. Norci11Neill (2008-03-19 14:44.03) aaaaa
Nemsokára végre Mo-n is adják a mozikban :D
Már megy az előzetese...
ÚÚÚÚÚÚ YEAHHH :P



Kapcsolódó fórumok

VéleményekStarsineye, 2011-12-09 10:3129 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk