Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Desperado
- HBO, 23:15
Zuhanás
- Filmbox Premium, 23:15
Tűzfal
- Viasat3, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Érdekességek!
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
80-as, 90-es évek emléke
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Frici és Aranka aaaaa
Hadley Robinson aaaaa

 

Fórum - Vakok földjén - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Entersp (2014-07-06 04:41.00) aaaaa - (válasz Leeandra 4. hozzászólására)
Szinte ugyanígy voltam vele én is. Viszont így nincs mit írnom:) Klassz komment (bocs, hogy csúsztam néhány évet az elismeréssel:).


10. RHCP15 (2011-08-20 01:43.42) aaaaa
szerintem nagyon is jó lett a film,tényleg kifigurázza a társadalmat.én eléggé sok motívumot vettem észre,ami nagyon hasonlít az 1984re,ami egyik kedvenc filmem(pl az utcák sivársága,a történelemhamisítás,a 12es hasonlít a 101esre az 1984ből stb)nagyon jól bemutatja,hogy az ember hataloméhes,és ha odakerül,akkor az egész rendszert átalakítja a saját szájízének megfelelően.ami nem annyira tetszett,hogy szinte csak a baloldali diktatúra rémségei voltak felnagyítva benne(gondolok itt a vörös szín kiemelésére,és az átnevelőtáborokra).persze az alapigazságon nem változtat: nincs tökéletes ember által létrehozott államforma.



9. Zoli27 (2010-02-09 19:23.12)  
Na ez az a film amit tőbbet biztosan nem fogok megnézni!A film mondanivalóját értem,de szerintem nem kellett volna ilyen zavaros történet hozzá.


8. DaedalusF-303 (2009-08-21 19:09.42) aaaaa
szerintem jó film,én csak azt nem értem,hogy a végén a Joe miért nem áll szóba a lányával??(az pedig sír a liftben)a zenéről mi a véleményetek??
szerintem illik a filmhez.ment az 5 csillag!!


7. Akos20 (2008-12-23 09:42.55) aaaaa
ez a film nagyon jó. jól bemutatja a világ történelem diktatúráit, és ezt egy egésszé tudta a rendező kovácsolni Pl: amikor Maxi megy a feleségével akkor egy olyan egyenruha van rajta amit a dél-amerikai diktátorok viseltek, és körülötte pedig 17-18. sz francia és angol kora beli ruhákat viselő személyek vagy amikor a hatalmat átveszik akkor a kereszténység is megjelenik, mint hatalmi ezköz, vagy amikor a Sudarlandet leszúrják úgy fekszik a fürdőkádban, mint Marat a jakobinusok egyik vezéralakja.stb lehetne még ide sorolni a motívumokat, de itt van még egy a katonák amerikai egyenruhát viselnek.
és ha valaki látta a filmet akkor láthat benne olyan eredeti videókat amik az eredeti diktatúrák idején játszottak pl: van egy 56-os videó is. ez a film tuti ötös


6. Chidori (2008-11-10 22:43.13) aaaaa
Én csak Tom Hollander miatt néztem meg a filmet először, de aztán megtetszett, mert szerintem nagyon ötletes társadalom-szatíra.


5. Leeandra (2008-11-01 16:10.23) aaaaa
A címe pedig tökéletesen leírja a lényeget. Ne kereszteljül át a Föld nevű bolygót Land of the blind-re?


4. Leeandra (2008-11-01 16:07.29) aaaaa
Nehezen ment a döntés a csillagokat illetően. ármas és négyes között gondolkodtam, mert a történet elnagyolt, néhol kicsit kusza, no meg idétlen...pedig egy ilyen sztorival, egy Donald Sutherlandel és egy Ralph Fiennes-al igazán jó kis filmet lehetett volna kerekíteni. De jött össze.
Azért kap négy csillagot, mert nekem - bár nem tudom, hogy ez vol-e a cél - egy kissé ugyan eltúlzott, de nagyon jó megkritizálása a társadalomnak, a rendszereknek, a politikának és ánbokk az embereknek. Tanulság: egyik rendszer sem jobb a másiknál, mindig azt utáljuk, ami éppen van, és az emberi természet meg...oda húz ahonnan többet remél, ha úgy hozza a sors, belerúl bárkibe és elárul bárkit...a politika mindig politika, a hatalom mindig hatalom, az ember meg mindig csak ember marad...és aki nem olyan? Az megfizeti a gerince és a becsülete árát.
Bármi történjék ez nem változik, ahogy eddig sem változott a pár ezer év alatt. Van is a filmben két nagyon szép mondat, ami kivetíthető a világra: "Azt mondták, eddig ember nyomott el embert. Most épp fordítva van." Általában a kettő közül lehet választani. Ennyit ér az ember. Fujjj.
Ezért lett négy csillag. Bár ha nem a gúnyos elénktárása a saját világunk és saját magunk nyavajáinak volt a cél, akkor nem érdemli meg...de én ezt láttam benne, nekem ezt adta a film.


3. Nanana (2008-10-19 17:47.23) aaaaa - (válasz Gabroca 1. hozzászólására)
Kár, pedig egész jó volt.Szerintem.



2. Pulber (2008-06-26 13:33.48) aaaaa
Okozott némi fejtörést ez a film, kis ideig nem igazán tudtam eldönteni, mit is gondoljak róla.
Ez egy antiutópia, ami merít műfajának klasszikusaiból és a valódi történelemből egyaránt. Vannak benne nagyon hatásos elemek, pl. megrendítő a börtönben a falra szarral bölcsességeket író politikai fogoly figurája, és beszédes a gyerekes, akciófilmbuzi diktátor alakja is. Azonban a cselekmény sablonos, erőltetett, tele van motiválatlan elemekkel, mintha azt akarták volna ábrázolni, hogyan működik a történelem, de a modellből kifelejtették volna azokat az elemeket, amik működésbe hozzák. (SPOILER) A próféta kiszabadul a börtönből, és a forradalmából PERSZE hogy vörös terror lesz a végén és ő maga rosszabb lesz, mint az elődje. (SPOILER VÉGE) Ezt a terrort is meglehetősen izomszagúan jelenítik meg, eldörrentve a cselekményben a valóságos (főleg baloldali) diktatúrák által szolgáltatott összes lehetséges patront: zöld helyett a vörös a szabad jelzés a közlekedési lámpán (Mao), a szemüvegeseket átnevelő táborba küldik (ez Pol Pot rezsimjére utal, ahol megölték a szemüvegeseket, de itt elég faramucin jön ki ez a szöveg, mintha beterelnék őket egy táborba aztán átnevelnék őket nem szemüvegesekké vagy mi), de ezek az elemek nem állnak össze hitelesen és a Sutherland által játszott férfi jelleméből sem következnek, legalábbis ez nincs hihetően elmesélve.
Összefoglalva egy nézést megér, de kicsit még kellett volna pofozgatni a forgatókönyvet ahhoz, hogy kijelenthessük, egy kifejezetten jó filmről van szó.


1. Gabroca (2008-03-15 16:34.19) aaaaa
12 perc merő unalom után töröltem a filmet.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2014-07-06 04:4111 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk