Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 23:05
Desperado
- HBO, 23:15
Zuhanás
- Filmbox Premium, 23:15
A holló
- Paramount Network, 23:45
Tűzfal
- Viasat3, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
South Park (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A galaxis őrzői vol. 3. aaaaa
Janisch Attila aaaaa

 

Fórum - Jack és Rose balladája - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Bede István (2018-02-27 18:56.14)  
qrva jó film


11. Giotti (2011-06-04 23:20.52)  
Hát nem tudom... Aki a világ elől menekül, önmaga elől menekül. A világ olyan, amilyenné tesszük. A szeretet pedig önzetlen, ha szeretsz valakit, akkor nem sajátod ki magadnak és nem formálod a képedre, hanem tiszteled, és hagyod, hogy megtalálja a saját útját. Senkinek sincs joga elvenni a saját gyerekétől a választás lehetőségét és elvadítani az emberektől. Természetellenes gondolkodás, ebből lett a természetellenes vonzalom az apa és a lánya között.
A film sztorija jó, én is apa vagyok, el lehet rajta gondolkodni, de a megvalósítás nem volt túlságosan átütő a számomra. A vége pedig kimondottan halivúdira sikerült. Azért megérte megnézni.



10. Monique Black (2011-03-16 12:00.01)  
Nagyon magával ragadó ez az alkotás! Elgondolkodtató.
Kiváló színészek, érdekes történet, gyönyörű képek, semmi csihi-puhi, csak emberi ...


9. Leeandra (2010-11-27 22:52.02) aaaaa
Imádom a filmet, imádon DDL-t és azt a közeget amiben Jack és Rose éltek, de a ki nem mondott szerlmi szál gyomorforgató:(
Az most is felingerelt, hogy a saját világba belkontárkodni engedte Jack az idegeneket. Ez nem jó.


8. Leeandra (2009-09-25 02:38.18) aaaaa
Nos akkor a gyermeki leleksedésből visszanyugodva:
Jack gondolkodás nem tökéletes, bár közel áll hozzám. Nem volt elég nyitott. A világ dolgai önmagukban nem rosszak. Az emberi tényező teszi azzá őket. Mert nem megy a mértéktartás.
A túlcsordult lelekesedésem néha eredményez olyan megnyilvánulást, mint lentebb. Sokszor elkap a hév és akkor olyan vagyok, mint egy szivárványt néző gyerek.

Van ebben egy olyan szöveg, ami nagyon megfogott:

Az újonnan épülő házak egyikében állva, miután elűzte egy fegyverrel a munkásokat:
JACK:- Beköltöznek ezekebe a házakba Rosie. Egy egész nemzet. A műanyagházak rohadt világa. Mint a hímlő. Felzabálják az egész szigetet, mint egy betegség. Harminc év múlva más sem marad cska a külvárosok. A rohadt gettók. Mind együtt akar élni. Egy helyen azokkal, akik olyanok, mint ő. Saját rendőrségük lesz, hogy szavatolják a mohó kölykeik biztonságát. Van képük közösségnek nevezni ezt a lepratanyát. Nézd ezt a szemetet - Jack kézbe vesz egy műanyag házelemet - Ez nem ház, ez csak egy hely ahol száraz marad a tévé.
ROSE:- Én is szeretnék tévét.
JACK:- Nem szeretnél. Esküszöm , szent meggyőződésem, hogy az emberiség egyre lejjebb csúszik az evolúciós lépcsőn. Ezer év múlva az ember egy szinten lesz az egerekkel és évente egy gondolata lesz decemberben...hogy mit kérjen karácsonyra."

Szóval jó ez a film, akinek van köze a tartalomhoz, szimpatizál ezekkel a gondolatokkal,természeti lény, annak angyon fog tetszeni. Arra hatással lesz. Talán néhol nyálasnak tűnhet, de gondoljunk bele...nem az.


7. Leeandra (2009-09-04 21:43.13) aaaaa
Rebecca Miller nevét meg fogom jegyezni. Mesésen kegyetlen a sztory és a rendezés mértéktartó mivolta is olyan életszerű helyzetet rak elénk, nemes egyszerűséggel, hogy le a kalappal előtte. Imádom a zenéit is, imádom a képeit is, és azt az egy - két szinte művészinek mondható (nem művészfilmes értelemben) képkockát is, amivel még pluszban megörvendeztet a film.
Az alakításokról nehéz írni, mert kifogástalanok. Daniel Day-Lewis-ba minden egyes mozdulata, mosoja, szemrebbenése, arckifejezésének változása és szava után egyre szerelmesebb leszek. Elbűvöl a stílus, amivel létezik, elbűvöl a tehetség, amivel játszik. Ő pont az, amit én imádok. És én azt imádom, amire rámondhatom, hogy mélyen intenzív, vontatott dinamikájú. Mint Scorsese rendezése. DDL pont olyan. Ő gyönyörű.
A történet az eddigi lemegrázóbb és legmegemészthetelenebb számomra. Egy filmet az eljétől a végéig végigsírni nem piti dolog. Túl sok közöm van ahhoz, amit mutat. Ahhoz a békéhez, ahhoz a saját világban meglet boldogsághoz, ahhoz a család által megteremtett biztonságos, nyugalmas és boldoggá tevő, értékesebb és értelmesebb élethez, amit a külvilág és egy betegség itt tönkretesz. A külvilág mindig mindent tönkretesz. (Meg kell tanulni bánni vele, valahogy be kell fogni a száját, hogy békében hagyjon)
Úgy élni valakivel, aki az egyetlen számunkra, hogy tudjuk, előbb utóbb meg fog halni, folytonos fájdalom lehet és rettegés. Görcs. És a másik oldalról szintén: tudni, hogy itt fogjuk hagyni és a későbbiekben nem tudunk segíteni neki, nem tudunk osztozni a bánatában és örömében és nem leszünk itt neki és meg kell vállnunk attól, hogy ő itt legyen nekünk. Persze az élet megy tovább és erőt kell venni magunkon, mert mindig minden lehet jobb. És az emlék csodálatos. Nem szabad feladni sosem, tovább kell lépni. Nem akarok ebbe jobban belegondolni, túlzottan könnyen élem bele magam helyzetekbe, így képes lennék elsírni magam, csupán a gondolattól. Okoz ilyet ez a film, úgyhogy jól gondolja meg mindenki, hogy mikor nézi meg.
Nekem ez túl kemény, nekem túl sok, túlzottan felkavar és kikészít. Azon gondolkozom, elejándékozom a lemezt, hogy még véletlenül se essek az önkínzás hibájába.
Fájdalmat okoz, kegyetlen és összeszorítja az ember szívét.


6. Riche (2009-03-20 10:26.33) aaaaa - (válasz Dynamite68 2. hozzászólására)
Most vettem meg a Tesco-ban 990-ért:)


5. Szeker (2009-02-13 18:46.06) aaaaa
Olyan nagyon nem jó film,de azért jó.Daniel Day-Lewis pedig az egyik legnagyobb.Hihetetlen milyen színész ez a faszi.


4. Tukker (2008-03-03 18:33.33) aaaaa - (válasz Dynamite68 3. hozzászólására)
Kedves Dynamite68!! Én a Torrentspy.com-ról szoktam a filmeket leszedni...A Jack és Rose balladája két részletben van fennt..Jajj fantasztikus...:(:):(:)
Én sajnos a Salemi boszorkányokat nemtom megszerezni..Neked az is megvan dvd-n, vagy leszedted valahonnan?


3. Dynamite68 (2008-03-02 23:14.58)   - (válasz Tukker 1. hozzászólására)
Sorry, 2. számú írásom természetesen Neked szólt, de nagy igyekezetemben elfelejtettem a "Válasz"-ra rákattintani! Hiába na, késő van....tudjuk be ennek;)



2. Dynamite68 (2008-03-02 23:12.04)  
Kedves Tukker, nézném én, ha tudnám valahol! Ugyanis Mr. Day-Lewis összes filmjét láttam már, kivéve ezt, és a There Will Be Blood-ot, sajnos! Fájlalom, hogy a Jack és Rose balladája eddig még nem jelent meg dvd formában sem hazánkban, ami meglehetősen elszomorító főleg azért is, mert a fent említett kiváló actor egyébként is ritkánt jelentkezik filmmel.....hajjjajjj, de milyen ritkán! Szóval légyszíves tájékoztass kérlek, honnan szerezted meg eme alkotást, ha nem gond:) Előre is köszönöm szívességed, leköteleznél vele, igazán;))


1. Tukker (2008-03-02 22:29.30) aaaaa
UHHH...uhhh.uhhh....uhhhh...NÉZZÉTEK MEG!!!!Fantasztikus Daniel Day Lewis és legalább annyira fantasztikus Camilla Belle...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBede István, 2018-02-27 18:5612 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk