Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A függetlenség napja
- Mozi+, 18:00
Dunkirk
- HBO, 18:10
Szerelem első lépésre
- Film4, 18:10
Miért éppen Minnesota?
- Mozi Klub, 19:00
A 657-es járat
- Viasat Film, 19:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Országúti diszkó (2024) - Vélemények
Fogadóóra
Versek!
Hiányolt fórumozók!
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyilkosság a Fehér Házban aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - Facér Jimmy - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Anitabagwell (2017-03-05 09:46.44) aaaaa
Ez egy annyira fura film, hogy mas alkotot el sem tudnek hozza kepzelni, csak Steve Buscemi-t. :D Tetszett az egesznek ez a kisvarosi hangulata, a kocsmak nevei egyenesen zsenialisak voltak :) olyan helyekre vitt minket a film, ami egyaltalan nem az az Amerika, amit mi ismerunk - pedig talan ez a valosabb. Na es akkor ebbe a furcsa kornyezetbe beletettek egy meg furcsabb fohost, Jim-et. Casey Affleck mar fajoan minimalisra vette a jatekat, valaki irta, hogy annyira lassu volt, hogy neha mernie kellett volna a pulzusat, hogy el-e :D valoban! De pont ettol volt nagyon jo szerintem, eppen Jim korosztalyaban santikalok es meg no letemre is magamra ismertem nehol :D
Nem mindennapi film, egy valoban nem mindennapi, de nagyon is valos foszereplovel.
Neha erdemes amugy rakozeliteni Casey arcjatekara. Amikor beviszi az anyukaja a gyarba es talalkozik a nagybatyjaval, aki rogton a hulyesegbe vinne... Amit ott az arcaval muvel az zsenialis. Keveset szol a srac, de sokat mond az arcaval.


8. Wayne17 (2012-03-25 15:24.04) aaaaa
Nagyon jó kis film ez,nekem nagyon tetszett,főleg az egyedi mondanivalójával fogott meg:)
Steve Buscemi jó kis filmet hozott össze,Casey Affleck-nél pedig azt éreztem,hogy mintha az egész film alatt belenne szívva :DD Liv Tyler pedig gyönyörű mint mindig :D



7. Sötétszív (2012-03-14 00:28.57) aaaaa
Steve Buscemi sokszor tűnik fel nagy költségvetésű produkciókban(lásd Armageddon) vagy kis költségvetésű filmekben(mint például a Kutyaszorítóban.) Viszont ez a filmje az első rendezése, és remek munkát végzett. Jól megválogatta a színészeket:Casey Affleck, Liv Tyler, Seymour Cassel, Steve Corrigan, vagy Mary Klay Place mind remek alakítást nyújtanak. Jó persze, nem egy vidám darab, de szerintem ez egy szerethető kis mozi. Elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik az egyedi filmeket. Mert ez az!


6. Psychoxcore (2010-07-04 17:40.13) aaaaa
Na-gyon-jó-film :)


5. Randal (2010-01-03 23:43.12) aaaaa
Jimmy-t tiszteletbeli magyarnak fogadhatnánk, azt hittem ennyire elcseszett figurákat csak kishazánk termel ki :) Tipikus magányos-depressziós-kilátástalan-kényszerpályán mozgó karakter, akit Casey Affleck meglepően hitelesen alakít. Nem "fekete" de azért "sötét" humor, "vicces sorstragédia", szeretem az ilyesmit :)


4. Kmacko (2009-10-26 11:25.18) aaaaa
Nagyon irritáló volt a főszereplő karaktere és Affleck talán túl jó is volt a szerepben. Úgy érzem ha a szülei hibásak is voltak valamiben,legfőképp abban,hogy nem rúgták jól valagba már gyerekkorában.Nem vagyok a durvaság híve,de ez a gyerek egyszerűen halálosan unatkozik,nincsenek céljai,értékrendje vagy ilyesmi.
Ez a piócáskodás amíg "keresi önmagát"...ez meg a szomorú valóság.Sok ilyet hallani manapság is:(
Abszolút nem érdemelte meg a csajt sem,de ez már szinte természetes.


3. Mozibuzi (2009-09-15 21:05.59) aaaaa
Nem nagyon szeretném lehúzni ezt a filmet, mert vannak értékei, de azért nem nagyon ajánlanám bárkinek. Akik szeretik a lassan pörgő, kis költségvetésű művészfilmeket azok válasszák.



2. Roberto (2008-05-14 10:32.04) aaaaa
Steve Buscemiről nem is tudtam, h rendezett filmet! Sztem jó munkát végzett, a sztori meglepően átlagos' Drámaként pedig jó film. Érdems volt megnézni. Buscemi most elszakadt a Sandler-cégtől, és megalkotott Affleckkel egy erős mondanivalóval, tanulsággal rendelkező filmet. Különösképpen hatásos a munkanélkülieknek, a lúzereknek és az öngyilkos jelölteknek a film. Minden meg van a családnak, autó, gyár (!), de mit ér, ha a fiaik nem tudnak érvényesülni az Életbe??!! Hát semmit. Talán rossz szülök voltak? Ezt nem tudni. A színészek hozták formáikat. Casey hihetelneül balfékesen és teljesen alamuszin alakította a szerepét, majdnem elaludt. Néha az ember tényleg azt érezte, h most megkéne verni az ilyet... de néhol az jött le, h erről a szülő tehet... tehát ezt nehéz eldönteni, h most legyen e verés xD


1. Misut (2008-02-21 22:26.50) aaaaa
Érdekes gyerek ez a Casey.
Eddig nem nagyon törődött vele senki, de Ő csak tette a dolgát színészkedett, dolgozgatott nem gondolva azzal, hogy mi átnézünk rajta és azt mondjuk róla, hogy csak egy "testvér".
Na, most aztán jól megjárta, mert jelölték Oscar-ra. Nem azért, mert egy kicsit nem figyelt, hanem mert egyáltalán nem figyelt.
A Facér Jimmy-ben (először fészer-nek olvastam) annyira nincs ott, hogy szinte meg van halva a srác az egész filmben. Hullamerev a tag, de annyira, hogy egyedül még vizet se tudna inni.
Na most ez a film gerince.
A Casey gyerek annyira telitalálat a figura életre keltésére, hogy nem is kel életre egyáltalán. Mondjuk ez elég húzós probléma lenne, ha éppenséggel nem ez lenne a cél, és aztán be kell látnunk, hogy a kis Jimmy egy akkora lúzer, és olyan gyermeki esetlenséggel és sorsszerűséggel lát neki mindennek, hogy kedvünk lenne egy hatalmasat bemosni neki, majd jól megtépni a haját.
A forgatókönyvíró szenzációs precizitással adagolja a főhősünkre mért csapásokat, melyeket egy normálisabb ember egy kézzel is lazán elhárít, de Jim meg sem próbálja.
Seymour Cassel az édesapja neki, és gyerekkorában nem pofozta meg Jimmyt elégszer, mindazonáltal képtelen belenyugodni gyermeke életképtelenségébe.
Nem úgy, mint a nagyon kellemes és szimpatikus igazi jóságos édesanya, aki semmit sem akar észre venni a körülötte ténfergő normálatlanok kavalkádjából, hiszen a család egysége érdekében teljesen alárendeli mindennemű igényeit a többiek kénye-kedvének.
Liv Tyler nagyon bájos, vonzó, érthetetlenül magányos még ha van egy gyermeke akkor is. Persze, hogy pont Jimmy kell neki és valóban képes is életre kelteni, -mit életre kelteni- felébreszteni a totális megsemmisülésből hősünket.
Aztán persze van kaland ezeken kívül is, (lásd a leírást) bőségesen kijut mindenkinek azért, hogy a végén szépen kikerekedjen mindenkinek a megérdemelt jussa.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAnitabagwell, 2017-03-05 09:469 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk