Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Támadás a Fehér Ház ellen
- Filmbox Premium, 20:00
Lassan
- Cinemax2, 20:30
Red 2
- Film+, 21:00
Pánikszoba
- Film Café, 21:00
Holtodiglan
- Paramount Network, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A hasonmás (1970) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Országúti diszkó aaaaa
Ernie Hudson aaaaa

 

Fórum - Karol - az ember, aki pápa lett - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Mclane 2 (2021-08-29 19:57.00)  
Én is szántam időt az elmúlt napokban erre a szinte teljesen Európai alkotásra mert hogy ehhez a filmhez a nyugatnak nem sok köze volt, de ettől függetlenül is egy nagyon jól sikerült 4 részes életrajzi munkát kaptunk amiben bár vannak ugrások az igaz, de ettől függetlenül egy nagyon jófajta korrekt módodon mutatja be II. János Pál felnőtt életét és érdemi munkásságát a néző felé. Már maga hossz ez a 4x90 perc is egy viszonylag jó bemutatási felület alapszinten, és amit tudtak ebbe az idősávba azt tisztességesen beletették nagy örömömre és megelégedésemre. És ahogy mondtak lentebb is nagyjából mindenre egyformán súlyt fektettek, a drámaibb és a néhol nem túl drámai részekre is ezzel megadva a kellő egyenlőséget a bemutatás területén. Szóval simán mondva ez az a fajta minisorozat amire érdemes időt szánni mindenképpen, mert ez tényleg egy jobbfajta és érdekes munka lett amire megérte a pénzt és az időt ráfordítani elejétől végéig.


7. Karilla (2018-04-02 11:01.43) aaaaa
Ma 13 éve, 2005, április 2-án halt meg II.János Pál pápánk. Szinte, mintha ma történt volna: annyira a mi pápánk volt.Minden óra eseményére emlékszem azon a napon (míg néha félévek törlődnek ki), mintha családtagunk halállal vívott küzdelme lett volna az ő utolsó pár hete, napja. Olvastam az előző véleményeket erről a filmről, minddel teljesen egyetértek. Talán negyedszer láttam tegnap este az első részt (nagyon ritkán adja a TV, inkább az ezt meg sem közelítő Félelem nélkült preferálják, meglehet rövidsége miatt), ugyanazzal a meghatottsággal tudtam nézni, mint először, és hasonló emelkedettséget sugárzott. Nekem még ma is ő testesíti meg "A" pápa fogalmát. A film remek, mint részleteztétek, csak egyetértésemet tudom hozzátenni. Lehet, hogy az ő jelentőségének megértéséhez közép-európainak kell lenni, mint mi is (és a lengyelek stb.), ezzel a XX. századdal a hátunk mögött.



6. Plunket (2012-04-10 01:15.57) aaaaa
Nagyon szeretek életrajzot olvasni,de filmen sose volt a kedvenc műfajom.Valahogy mindíg azt éreztem,hogy vagy unalmas nézni,vagy túlságosan kidomborítanak benne valamit,ami mellett elveszik a személy embersége,közönséges emberi mivolta,nem kapnak benne elég hangsúlyt a mellékszereplők,túl hermetikusan kiemelve mutatják,mint egy bogarat a mikroszkóp alatt.Ilyen pl.a Piaf.
Ez meg egy igazi mestermunka.Kellően dramatikus,kellően magyarázó,kellően emberi.Persze lehet,h egy ilyen jellemről annyiból egyszerűbb filmet csinálni,hogy visszásságokkal foglalkozni nem kellett,a megszállók,majd később a kémek brutalitása pedig elegendő feszültséget,drámát generált.Sőt az eredeti történésekhez képest talán még visszafogott is volt ennek ábrázolása.
A szinészek munkája kikezdhetetlen,a pápát alakító P.Adamczyk átlényegülése a szerepre sztem bámulatos,de a német tisztektől,a besúgókon át,a tanítványain keresztül a papokig,családtagokig,barátokig mindenki hiteles.
A legjobb mégis az egész filmben az a tény,hogy egyensúlyban vannak egymással a részletek.A drámai pillanatok jókor vannak adagolva,jól vannak hangsúlyozva,nincsenek túlspilázva,nem hatásvadászok.A film realista,kerüli a mesterkéltséget,a szájbarágást,a teátralitást.Jó rendezés,jó film.


5. R. Henrik (2012-01-14 01:59.57) aaaaa
Háborús, életrajzi, (nép)történelmi, dokumentum film, dráma, mindezt EGY filmben, mély mondanivalóval. Tulajdonképpen nem is csak Karolról szól, hanem a barátairól, ismerőseiről, sőt: egész Lengyelországról. Megjeleníti a II. Világháború borzalmait, az utána uralkodó kommunizmust, ami valójában nem volt sokkal jobb. Egy olyan ember szemszögéből, aki egy egyszerű könyvecske miatt -- amit egy idegentől kapott -- pap lett, mert úgy érezte, ezzel javíthat a világon. Bebizonyítja a kishitűeknek a nagy hitével, hogy egy fecske is képes nyarat csinálni. Nem is hittel bizonyít... szeretettel. Szeretettel harcol ott, ahol mások puskával és pisztollyal. Mint az ember keleten, akinek AK helyett gitár volt a kezében. Az egyik hozzászóló azt írta ehhez a képhez, hogy Ak-val a kezében többre ment volna. Lehet mégis inkább a többiek kezébe kéne gitárt tenni...? Valami ilyesmit csinált Karol. De ő nem csak szavakkal, hanem tettekkel, cselekedetekkel. Hitte, hogy a szeretet javíthat a világon. És lám, egy ember mégis mennyit tehet ezért. II. Világháború után a kommunizmus jött, középpontban az immár püspökké szentelt Karollal. Az élet nehézségei, borzalmai ekkor is ugyanúgy jelen voltak, mint a nácizmusban. Külön besúgórendszer alakult ki, kémek (legalábbis egy) figyelték Karol minden lépését, de nem tudtak mit kezdeni. Szeretetével, a néphez intézett őszinte, tiszta szavaival maga mellé állított minden embert, akiben egy szikrányi reménység maradt, még néhány hivatás miatti ellenséget is (csak hogy egyet említsek, egy nácit, aki hozzá járt gyónni, és közvetve emiatt állították fal elé).
Papból püspök lett, és mire elkezdhettük volna feldolgozni mindazt, amit a film nyújtott, már a pápaságot is elfogadja. Püspök társai meglátták a benne rejlő zsenit, aki ott segít, ahol csak tud... Nagyon szép film, első perctől az utolsóig.
Hatással van az emberre, ez nem kétséges. Igazán elgondolkodtató, sokat ad.
Az élményt Ennio Morricone is emlékezetesebbé teszi gyönyörű zenéivel, ahogyan a színészek ezt a nagyszerű játékukkal teszik.
Elérzékenyedés is hozzátartozik a filmhez. Én speciel néhol a könnyeimmel küszködtem. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akár keresztény, akár hívő, akár nem.
És végül egy idézet, ami igencsak jellemző a filmre:
„A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem gőgösködik, nem tapintatlan, nem keresi a magáét, haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója, nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
Mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet soha el nem múlik. (…)
Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.”
- Pál apostol első levele a Korintusiakhoz, 13. fejezet.


4. Stirlitz (2010-08-30 02:43.19)   - (válasz Spielberg 2. hozzászólására)
Megcsináltam kb 1 éve , angol 5.1 , magyar 2.0
Eredeti menű átírva , magyar audio-gomb beépítve . stb...


3. Spielberg (2008-05-16 18:42.14) aaaaa - (válasz Spielberg 2. hozzászólására)
Még hozzá tenném hogy látszik miért nem verték nagy dobra a filmet, vagy itthon miért nem lett nagyobb siker, mert az összes emberi gaztettet felveti és bemutatja mely mindenkinek odaüt.


2. Spielberg (2008-05-16 18:38.33) aaaaa
Ez egy tökéletes életrajzi sorozat. Egy olyan ember aki a valaha élt legnagyszerűbb Pápa volt és aki úgy felrázta a katolikus egyházat és a világot mint még soha senki más. Az első 2 rész, vagyis az ember, aki pápa lett egy igazi jó történelmi dráma, mely egy egyszerű ember szenvedéseit mutatja be a II. világháborúban. Azt hogy hogyan lehet valaki pap, majd pápa sok mindenen múlik, de az igazi szellemi vezető az lehet, aki már tapasztalta a szenvedést és az emberi nyomort. Rendkívül megható és érzelmes film, ami azoknak készült akik nem csak a Pápa életét akarják megismerni, de az lelküket is pallérozni szeretnék. Az érzelmek mellet a történelmünk politikai eszményeit és viszontagságait is felveti és ezeken sem árt elgondolkozni. Ha odafigyelünk a gondolatokra, amiket Karol mond megértjük mi Isten és a hit lényege, miért kell jobbá és szebbé tenni ezt az amúgy is beteg és gonosz világot. A Pápa, aki ember tudott maradni, azaz a másik két rész pedig már a munkásságát mutatja be. Azt hogy hogyan vált a katolikus egyház reformátorává és hogyan próbálta jobbá tenni a világot. Amikor Teréz Anyával látjuk együtt, az a legbriliánsabb és legmegindítóbb részek, 2 olyan alak akik szerintem a 20. század legnagyobb alakjai voltak. Ez a film úgy közvetíti a pápa alakját hogy bárki megértse és befogadja azt a legfontosabb erényt, melynek neve a szeretet. Hála az égnek nem egy kommunista, vagy fasiszta ellenes film, hanem egy olyan mely a történelem és mai világ hibáit próbálja a orvosolni és ösztönzi az embereket a jóra való törekvésben. A szenvedést oly megrázóan mutatja és érzékelteti hogy mindenkinek a lelke legmélyére tud hatni. Filmművészeti szempontból megint tökéletes, hiszen a remek rendezés, forgatókönyv, érzelmes zene és a páratlan színészi alakítások tették nagyszerűvé a filmet. A lengyel népnek és a többi keresztény ország embereinek kötelező megnézni, hiszen azt gondolom hogy aki kicsit elszeretne mélyülni az emberi értékeknek melegen ajánlom. A film túltesz a pápa életén és karakterén egy sokkal emeltebb, patetikusabb értékeket közöl mindenki számára. Legvégül azt mondom még, hogy sajnálattal látom hogy sem itt ezen az oldalon és Magyarországon nem mutattak nagy érdeklődést a film iránt, ez baj hogy a minálunk nem adták ki még DVD-n sem (látszik hogy kicsit szocialista a vezetés), mert ez mindenkinek kötelező, aki kicsit jobb akar lenni az átlagnál.


1. Cicus18 (2008-02-05 20:45.03)  
Szerintem a 2. rész még jobb. A pápa, aki ember tudott maradni. Megható film, és a borzasztó néha az, hogy ez volt a valóság.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2021-08-29 19:578 hsz
KeresemVahitatanka, 2010-04-30 17:5010 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk