Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Válság
- HBO2, 02:06

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szőke az igazi aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Yamato - Öngyilkos küldetés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Nyomozo1 (2023-12-03 19:34.33) aaaaa
Láttam a filmet !! Röviden csak annyit tudok ide írni hogy ez csodalatos film egy teljesen értelmetlen csatáról, aminek a kimenetelét az elején már mindenki tudta !


22. Kurgan 5555 (2011-11-24 21:11.21) aaaaa
Japánoktól igen gyenge díszletek, de nagyon jó film volt egy nyerhetetlen helyzetről!



21. Kareszmo (2010-10-18 01:52.56) aaaaa
Nekem tetszett ez a film. Nem láttam eddig egy japán filmet se, a Yamato nagyon bejött. Japánul a legjobb a magyar szinkronnál van egy pár történet átírás. A történelmi hűség ott volt, a japán kultúra és a haza mindenekelőtt gondolkodás is szerintem nagyot dobott rajta. Különösen annak örülök, hogy a vesztes fél oldaláról mutatja be a történteket. Engem nem zavar, hogy a zene nagyon patetikus. Az eredeti felvételek beletevése is jó ötlet volt. Lehet én magyarázom bele, de örültem, hogy az amerikaiak nem lettek látványosan negatív szereplők és nem is fröcsögött feléjük a japánoktól a gyűlölet, pedig lett volna miért (két atombomba, gyújtóbombák, polgári lakosság és polgári épületek, műemlékek lebombázása)!


20. Panyolai (2010-10-05 12:22.04) aaaaa
Meglepett, hogy mennyire sok lett ebben a japán filmben a giccs és a nyál. Főleg a nagyon pátoszos zene miatt, ami megállás nélkül szólt, baromira idegesítően. Ráadásul számos részhez egyáltalán nem illett ez a baromira irritáló nyálas ömlengés, sőt, sok jelenet talán hatásosabb lett volna zene nélkül... Ám, ha ettől (nagy nehezen) eltekintünk, azért nem olyan rossz film ez. II.vh-s mozi japán szemszögből, tehát legalább egyszer megéri megnézni. A látvány egész tűrhető, ahogy a színészek játéka is, bár ez a "visszaemlékezősdi" tényleg sokszor felhasznált klisé... Halovány 4*


19. Bordal (2010-06-28 08:22.32)   - (válasz Cthulhu6 5. hozzászólására)
Remélem még létezel professzorkám!
Kioktató stílusban íródott elemzésedben alapvető tévedések vannak. A Bismarckot pirkadatkor kedte lőni a köréje gyűlt angol flotta és 10óra 45 (1941.máj.27.) perckor be is végeztetett. Tehát nem délután, mint írni méltóztattál. Aztán a Bismarckot nem az önsüllysztés vitte a hullámsírba, hanem a természetes pusztulás.Annak a három torpedónak köszönhetően, amelyet Dorsetshire cirkáló lőtt a testébe 3500 ill. 2500 yardról, amikor a Bismarck már csak egy tehetetlenül hánykolódó izzó acéltömeg volt. A már korábban elesett Lütjens tengernagy helyére lépő Lindemann kapitány ekkor adott parancsot a már oldalára dőlt és süllyedő hajó elhagyására. Ekkor 10óra 20percet mutattak az órák, tehát 25 perccel a hullámsírba merülés előtt.
10ó 45perckor Dorsetshire a következő rádiógramot küldte az admiralitásnak."The Bismarck has been sunk in position 48 09 N, 19 07 W".
Lehet hogy olvastál pár szakmai könyvet, de Te sem eleget és nem elég figyelmesen.


18. Legisfalk (2010-06-27 21:41.59) aaaaa
Nem néztem még végig a filmet, mindenesetre odáig, hogy elindulnak Okinawára, még attól is bénább, mint amit vártam. A kerettörténet teljesen rendben lenne, jelen és múlt összekötése, némi történelmi áttekintéssel, három ember egy kis lélekvesztőn elindul a Yamato sírjához, oké. A hajót profin összehozták, remekül felépített a díszlet, bár a távoli képeknél nekem elég karcosnak tűnt a CGI, sebaj, a vas lenyűgöző. Kár, hogy nyáltengeren ringatózik! A zene valami iszonyatosan irritáló, ötlettelen, megállás nélkül hullámzó, hú de érzelmeket kifejező rettenet. Ha feliratos verzióban nézhetném a filmet, akkor le is némítottam volna, lehet. De sajnos szinkronos verziót kezdtem el, ami japán filmeknél szerintem eleve nagy hangulatrombolás. Pláne, hogy elég középszerű a szinkron, kínos bakikkal, basszus, általános iskolai szint, hogy a földrajzi fokokat nem tizedekre, hanem percekre bontjuk! Jó, biztosan én vagyok túlképzett, vagy alul és a japánok tizedekre bontják. De mondanak olyat, hogy "mizu", meg "bocs a tegnapiért"? Aztán hallunk olyat is, hogy az amerikaiak 30 fővel intéztek támadást Kure kikötője ellen. Nem ám 30 bombázóval, 30 fővel! Én nem tudom, most kezd felszínre kerülni az, hogy mennyire szét lett kúrva a magyar közoktatás, vagy egyszerűen csak a szinkronstúdiókban nem várnak el többet 1 általánostól? (Mondjuk amilyen irgalmatlan helyesírási hibákkal meg mondattani agybajokkal készülnek néha a feliratok is, még lehet, hogy így jobban jártam.) A film amúgy túldramatizáltnak, színpadiasnak, közhelyesnek, nyálasnak és giccsesnek tűnik egyelőre, nagyon remélem, hogy a nyílt vízen összekapják magukat a japók!


17. Katan (2010-01-01 21:19.29)  
Meg még sokakat. xD


16. Katan (2010-01-01 21:19.07)  
Nekem nagyon régóta a kedvenc filmem, pedig elborzasztanak a háborús dolgok. Fantasztikus, és a színészei is nagyon jók voltak.
Politikai és háborús dolgokba nem mennék bele, elfogult vagyok a japánokkal szemben, és ugyan a háborúban mindenki egy kutya sztem, azért igenis egyetértek Kempo-val. Annak ellenére h úgy gondolom igenis le kellett őet verni, hogy ne érjék el célukat.
Már csak Amerikát kellene egyszer jól pofán vágni. -.-


15. Trashfan (2009-06-27 19:50.56)   - (válasz Az utolso szamuráj 13. hozzászólására)
Jól tudod:) valóban a világ legnagyobb csatahajója volt.


14. Kempo (2009-06-27 18:31.19) aaaaa
Sztem nagyon király film!A japánok igenis kemények.Egyébként ha a Yamato kap légitámogatást akk a büdös életbe nem küldték volna hullámsírba.Ez olyan mint egy ember a darázsfészekben,te vagy a nagyobb mégis alulmaradsz.......


13. Az utolso szamuráj (2008-07-31 17:20.31) aaaaa
A Yamato japán csatahajó, ha jól tudom,a világ legnagyobb csatahajója volt.Testvérhajója a Musashi,ami fura mód soha más ellen nem harcolt,mint repülőgépek ellen,hiába,a hadviselés némileg megváltozott addigra.A Yamatót is szó szerint belebombázták a tengerbe április 7-én.
A film ennek a voltaképp japán hajó- és eszményi nagyságnak állit emléket,a hiba ott van,hogy olykor meglehetőssen amerikai módon,felesleges giccsel és mindig hallható ömlelgős zenével.A japán nyelv miatt ajánlanám eredeti nyelven nézését,hisz a hangsulyozás teljesen eltérő mint a szinkronnál,most abba direkt belehallgattam,rettenetes volt .A történet felvezetése is többször el volt már lőve más moziknál,rengeteg ázsiai filmnél is,azért ez az"öreg visszaemlékszik " kissé már avittos...És bizony olykor kimondottan nyögvenyelőssen halad a történet.Ám a japán mentalitás hiba nélkül a filmbe,kiegiszitve azzal,amire Eastwood mozija is célzott,bizony ők is kiskatonák voltak,akiknek van családja,félelmeik,kötelességtudatuk,ami talán erősebb más nemzet katonáéinál,ám mégis emberibbnek tünnek tőle.A szinészi játékba nemigen szeretnék belekötni,néhol persze az ázsiai sziniskola következtében esetleg túljátszott számunkra,ám a harcjelenetek mégha nem is Pearl Harbour szintűek,ám látványosak és igen véressek,nem mellesleg jobban bemutatják azt a folyamatot is,ahogy egy emberből a folyamatos légitámadás allatt lefoszlik kulturális máza,és üvöltő,halált hozó ideg-és húscsomová válik,mint a fent emlitett amcsi szirup-war.Aztán viszont a végén jön egy megmagyarázhatatlan jenkis nyálas végkifejlett...nos attól azért vakaróztam elég rendessen,nehéz volt befogadni.
Nem remekmű,sok sebből vérzik:mégis,szeretném felhivni a mozira mindenki figyelmét,érdemes megtekinteni,a téma hálás,jó nézni a történelem álltal "rossznak" itélt másik oldal nézetét önmagukról a lopkodott és felesleges dramaturgia hülyeségek ellenére is.


12. Cthulhu6 (2008-07-24 14:05.09)  
Én értem amit mondasz. És igazad is van!
Viszont egy fontos dologra is rámutattál a Star Wars-os hozzászólásodban. Bár a halálcsillagot Luke Skywalker intézte el, ám az ő teljesítménye mögött (és most nem a Star Wars-t lássuk tovább megunk előtt, hanem egy valós eseményt a háborúból) egy komoly gépezet feküdt. Azaz amögött a Swordfish mögött egy hatalmas gépezet müködött, ami nélkül maga a Swordfish sem lehetett volna ott ahol volt. Példának okáért az említett torpedóvető asszem (de javíts ki ha rosszul emlékezek) az Ark Royal repülőgép hordozóról jött, ami a célpont közelébe szállította. És az Ark Royal már sokkal értékesebb és nagyobb volt mint egyetlen vagy akár egy tucat repülőgép.
Ez azért fontos az esetünkben, mert egy másik esetben, a Norvégiai hadjáratban egy ugyanilyen repülőgép hordozót küldtek hadjáratra a németek ellen és azt két német csatacirkáló végül befogta és el is süllyesztette. Ezzel csak arra célzok hogy persze ha az Ark Royal-nak sikerül észlelnie időben a Bismarkot, és fel is szállítania ellene a gépeit, akkor még jó hogy ő nyeri a partit. Ám ha az idő alkalmatlan a gépek startolására, vagy ha a csatára egy zsúfolt és rejtőzködésre alkalmas szigetvilágban kerül sor vagy éppen az Ark Royal gépei hibáznak és az a két torpedó sem talál be.... akkor akár még maga az Ark Royal is áldozatá válhatott volna......tény hogy a repülőgép hordozó erősebb fegyverzet, ám akkoriban egy csatahajó még igencsak releváns fegyver volt.

Azonkivül ha csupán az a két torpedó intézi el a Bismarkot és utána nem kapnak a németek a nyakukba egy rakás cirkálót és más haidhajókat, akkor akár a Prinz Eugen partra is vontathatta volna és ott javíthatták volna a sérülést.... azaz a Bismark a Swordfishek után sem egy roncshalmaz volt..... hanem egy irtózatos veszedelem, amitől méltán féltek a kereskedelmi flották vagy a parti városok.....

De persze a "mi lett volna ha" rossz megközelítési mód.... így ez utóbbi állításomat vissza is vonom.... csupán éreztetni akartam vele valamit amire gondolok... a történelem bukásra itélte a csatahajókat és lám eljött a légierő kora....


11. Master laster (2008-07-24 13:51.07) aaaaa
Akkor most jó film volt a Yamato, térjünk rá vissza! Szerintem igen.Bár egy kicsit a látvány szegényes volt.Ilyen filmeknél valóban elfogadható sőt szükséges a CGI, nélküle szinte lehetetlenség megfelelő látványt létrehozni. Tény, a többi japán filmnél érzelgősebb volt, de ez nem baj, bemutatta, hogy a japánok is csak emberek nem pedig szamuráj gyilkológépek.


10. Master laster (2008-07-24 13:46.24) aaaaa - (válasz Cthulhu6 8. hozzászólására)
Furcsa példa, de a Halálcsillagot is Luke Skywalker pusztitotta el, bár az akcióban sokan vettek részt, annak a nevét jegyzi meg a történelem, akinek sikerült.Természetesen nem ugy gondoltam, hogy a hatalmas óceánon egy magányos gépecske egymaga cirkál a semmi közepén aztán egymaga végez a Bismarckkal azzal az egy darab torpedójával, gondolom annyi volt neki, bár ebben nem vagyok biztos. De ha neki nem sikerül egészen véletlenül, talán el sem süllyed a hajó, esetleg meg is tudott volna szökni.Ami meg már megint olyan furcsa, hogy a világ egyik legszuperebb csatahajójának szökni kell.


9. Master laster (2008-07-24 13:37.08) aaaaa - (válasz Cthulhu6 7. hozzászólására)
Miután az az egy torpedó betalált, a Bismarck többé csak egy úszó ócskavas volt, már nem tudták kormányozni, köröket tett meg. Elég lett volna hagyni, hogy kifogyjon az üzemanyagból.A másik résszel a lényegre tapintottál rá. Ezek a hajók arra voltak jók, hogy a parti ágyúk hatótávolságán kivülről ágyúzzanak erődöket, avagy védtelen városokat akár. De amikor megjelenik 3o-4o lódarázs, jó, legyen 1oo, amiknek az össze gyártási költsége a századát sem teszi ki egy csatahajónak, akkor nagy a bexarás. Tételezzük fel, hogy a támadók mind a száz gépe az összes pilótával odavész, de elsüllyesztenek egy 5oooo tonnás csatahajót mondjuk 3ooo emberrel. Gazdasági és katonai értelemnen is rentábilis a dolog.Hitler úgy féltette kevés nagy hajóját, hogy szinte be sem merte vetni őket.


8. Cthulhu6 (2008-07-24 13:28.29)  
Különben te fogalmaztál rosszul a korábbi hozzászólásodban, mert te úgy irtad le a Bismark és a "magányos" Swordfish "párbaját" mintha rejtuk kivül a story-ban nem is lenne más szereplő...
Görditsd csak vissza a hozzászólások paneljét és nézd meg a saját irásodat.... ha beismered hogy a fogalmazásod kissé (nem nagyon csak kissé) sántit és helyesbítesz a későbbi hozzászólásodat alapul véve akkor akár egyet is értek veled.....


7. Cthulhu6 (2008-07-24 13:22.25)  
Azért kiváncsi volnék hogy melyikünk polcán van több könyv a témáról :D.
Azonkívül ha úgy okoskodsz hogy az az egy Swordfish okozta a Bidmarck vesztének első visszavonhatatlan lépését, akkor az is nyilvánvaló hogy a Barbarossa hadműveletben elért német sikerek záloga az első tüzérhadnagy volt aki az első ágyútöltetet Szojet területre kilőtte.....
Másrészről Normandiában valóban nem volt megfelelő (sőt majdnem semilyen sem volt) német légierő. Ám ettől még a csatahajók fedezőtüze és ennél fogva maguk a csatahajók is rendkivül értékes és releváns fegyverek voltak. Talán fogd fel úgy a dolgot hogy a baseball ütő a sikátorban ócska fegyvernek tűnhet egy pisztoly-al felfegyverkezett illető ellen, ám ettől még a baseball ütő hasznos fegyver marad..... csak éppen van nála erősebb is....


6. Master laster (2008-07-02 14:35.22) aaaaa - (válasz Cthulhu6 5. hozzászólására)
Na tessék megint itt van egy szakértő! SZERINTED MONDTÁL NEKEM VALAMI UJAT, AMIT EDDIG NEM TUDTAM? Mindjárt gondoltam, azaz ha nem gondolom akkor is tudtam volna a polcomról leemelt hasonló témájú könyvek valamelyikéből, hogy nem 1 db Swordfish intézett támadást a Bismarck ellen.De annak az egy darabnak sikerült olyan sérülést okoznia, ami miatta többiek már meg tudták rohanni. Normandiában könnyű dolga volt a hadihajóknak. Nem volt német légi védelem Úgy persze könnyű ágyúzni.Pláne túlerőből.Ergo, aki fórumkérdésekben okoskodni akar, olvasson el egy fórumetikáról szóló kiskátét, aztán fikázzon olyanokat, akikről semmit sem tud. Ez nem haditengerészeti fórum, hanem filmes fórum egyébként is. Ha még valami helytelent irtam, kértem a jelzést róla Admirális Úr!


5. Cthulhu6 (2008-07-02 13:53.08)   - (válasz Master laster 4. hozzászólására)
Nos a Bismarkot nem egy Swordfish intézte el, az csupán részt vett az akcióban. Ja és nem is egy Swordfish volt hanem ha jól tudom egy egész század.... A Bismarkot, miután megsemmisítette a britek Hood hadihajóját, és ronggyá lőtte a Prince of Wales felépítményét az egész brit flotta és légierő üldözte. Miután egy swordfish raj elkapta és néhány találattal megsebezte, már valóban el lehetett kapni, de még így is több tucat hadihajó lőtte egy egész délutánon át, mielőtt megsemmisült. Ja és még akkor sem a csapás miatt süllyedt el hanem a saját matrózai hajtották végre az önsüllyesztést, nehogy britt ellenlábasaik megkaparintsák és hazavontassák....

Magát a Yamatot több száz gép támadta azon a végzetes napon, és a légvédelem becsületére legyen mondva, hogy le is lőttek párat a rohamozók közül.

A Második világháború valóban nem a csatahajók kora volt, de vajon az amerikaiak hogy az úr istenbe tudták volna elfoglalni a Csendes óceáni szigetvilágot a csatahajók partrokra irányított fedezőtüze nélkül???? És még csak nem is említettem a Normandiai partraszállásnál német bunkereket közvetlen irányzással szétlövő amerikai és brit csatahajók tevékenységét. Köztük volt az állítólag totál kiöregedett Nevada csatahajó is, amelyet ráadásul Pearl Harbor-ban jócskán megcibáltak a japán bombázók és évekig kellett toldozni foltozni..... ennek ellenére igencsak forró volt a német bunkerekben az ágyúi miatti hangulat...

Ergo aki haditengerészeti kérdésekben okoskodni akar, az előbb olvasson el pár szakmai könyvet, beszámolót, és persze ismerje meg jobban az előbb emlegetett háború történetét.....


4. Master laster (2008-06-27 12:56.11) aaaaa
Ja még egy: ezek a szuper, hatalmas pénzekből készült csatahajók igencsak sérülékenyek voltak, pár tucat, hozzájuk képest nevetségesen olcsó repülőgép simán végezni tudott velük, lásd. pld. Bismarck, amit egy már akkor is ósdi kétfedelő Swordfish tragacs intézett el.A háborúval le is zárult az óriás csatahajók korszaka, a helyüket a repülőhordozók meg a kisebb cirkálók, rombolók vették át.


3. Master laster (2008-06-27 12:51.25) aaaaa
Azért néhány dolog kiderült az elvetemült kegyetlen japánokról:ugyanugy féltek, mint bárki más a világon, a mamák ugyanugy süteménnyel várták fiaikat és azt mondták, egyél még kisfiam, noha a japán társadalmat a kötelességtudás és fegyelem a mai napi áthatja, ha másból nem de ebből a filmből kiderült, ők ugyanugy emberek, akiket egy felsőbb hatalom kényszeritett a háboruba , példa, a tengernagy nem a hajón volt, áttette székhelyét egy biztos parti kikötőbe.a film elég hosszura nyult, sok üresjárattal, látszott, hogy nem hollywoodi pénzből készitették, de azt hiszem Japánon kivül is sikerre akarták vinni, talán erre utal az európai-amerikai stilusu filmzene.Van egy jogi formula: hallgattassék meg a másik fél is, itt ez történt, a japán-amerikai háború a japánok szemszögéből.



2. Byrnes (2008-06-13 13:37.40) aaaaa
Kicsit hollywoodiasabbnak tűnt, mint az átlag japán filmek,a zenei anyaga is ezt tükrözi. Több érzelmet láttam benne, mint az általam eddig figyelemmel követett ázsiai produkciókban. Nem vagyok egy háborús szakértő, nem a fegyverek és a harc szemszögéből néztem. Engem inkább az fogott meg, ahogyan a japán katonák felkészültek a csatára, mind érzelmileg (annak biztos tudatában, hogy meg fognak halni), mind pedig fizikailag. Az a szigor, rend, fegyelem... Biztos sokan fognak kifogásokat találni ezzel a filmmel kapcsolatban, bele lehet kötni néhány dologba, nekem mindezek ellenére tetszett.


1. Gabroca (2008-02-03 09:57.24) aaaaa
Átlagos, kicsit hosszúra nyúlt, érzelgős film a Yamato-csatahajón elhunytakról. Semmi pluszt nem éreztem ki a filmből, nem is fog bekerülni a jegyzett filmek kőzé. Manapság minden csatáról filmet készítenek, hogy legyen valami alapja a forgatókönyvnek, de elmarad az, amiért leül az ember a képernyő elé, a hatás.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2023-12-03 19:3423 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk