Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ütközéspont
- Mozi+, 08:30
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 08:50
Bújj, bújj, ördög!
- Film Café, 09:10
Kong: Koponya-sziget
- HBO2, 09:40
Szólíts a neveden
- HBO, 09:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
Fogadóóra
50 éves az Omega együttes
Szólánc
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyilkos menyegző aaaaa
Steven Seagal aaaaa

 

Fórum - The Corporation - A pénz birodalma - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
33. Feher Sas (2023-02-25 10:00.26)   - (válasz Miklos3 2. hozzászólására)
Közben eltelt 15 év, sok víz nem folyt le azóta a Dunán, mert ugye aszály van. Magyarország már nem a Magyar Köztársaság, de az 50-es évek vas és acél országa mintájára, most akkumulátorgyártó nagyhatalom lehetünk. Végülis a változatosság gyönyörködtet, uncsi csupán német cégek autóösszeszerelő biorotbjait alakítanunk. Az €urot valahogy nem sikerült azóta sem bevezetnünk, ebben lassan a románok is beelőznek.... Zajlik a III.VH, az eddig megszokottaktól eltérő fegyverekkel főként. A WHO előre megmondja, mikor hol milyen járvány van és mit kell kötelezően oltani... ja igen, nem ígérték, hogy itt megállnak.


32. Pocsarov (2019-08-17 21:59.43) aaaaa
Úgy látom leült a téma. Szerintem a dok.film megpróbál rávilágítani a "ne kívánd meg amire nincs szükséged" problémára (sikeresen). Ezután rajtunk múlik, hogy gyarapítjuk-e a tőkések profitját? Félelmetes elgondolás, hogy a vizet és a levegőt is privatizálni kell "mert csak akkor őrizhető meg, ha van felelős gazdája!" Szerintem nem csak akkor, hanem ha mindannyiunk felelősen áll hozzá. Csak rajtunk áll, hogy megtudjuk állítani a romboló agymosást.



31. Gyorkos (2013-12-08 19:46.37) aaaaa - (válasz Gyorkos 27. hozzászólására)
A film linkje helyesen:

[link]


30. Godric's Hollow Man (2013-12-08 19:17.56) aaaaa
Remek dokumentumfilm, valós szakértőkkel, érdekes kérdésekkel, válaszokkal.

A részvénytársaságok rengeteg kártékony dolgot tesznek világunkban. Megállítani valószínűleg már nem lehet, vagy csak nagy áldozatok árán.


29. Chris Co (2012-03-05 18:01.43) aaaaa
Azok a valódi felelősök, akik életben tartják ezt az egészet. Mi: fogyasztók!!!


28. Chris Co (2012-03-05 17:41.15) aaaaa
Szerintem nem a profitszerzés a fő probléma, ugyanis az emberek (szegények és gazdagok) élete a mai világban másról szinte nem is szól, csak profit szerzésről. Mindenki többet akar és ezért elégedetlen. A gond csak az, hogy ha jön a válság, akkor nem a profittermelő felelősök fizetik a kárt, hanem az egyszerű állampolgárok, akiknek sem joguk, sem hatalmuk, de még beleszólásuk sincs abba, hogy az ő életüket nyomorítják meg. A mai demokrácia lényege pont az, hogy elhidd, választóként igenis van beleszólásod és a véleményed számít. Mert a választási eredmény a nép akaratából születik meg. Egy a bibi, hogy ami utána történik azt már csak egy következő választással lehet büntetni. Az állam azért tehetetlen, mert nem képes függetlenül gyakorolni a hatalmat. Lehet republikánus vagy demokrata, jobb vagy baloldali, mindegyikük mögött áll egy támogató, aki a saját érdekeit helyezi előtérbe.


27. Gyorkos (2010-12-26 17:58.45) aaaaa
Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy szerintem mi a globalizmus, kezdetnek ezt a filmet (The Corporation - A pénz birodalma) ajánlanám a figyelmébe.

[link]


26. Inconnue (2009-11-07 04:01.05) aaaaa - (válasz Kormoran 25. hozzászólására)
Uraim, kedveseim! Valamennyien eszközös kondicionálás alanyai vagyunk,csak a megnyomandó pedál színét cserélgetik, mi pedig taposunk ezerrel. A lényeg, hogy K.-Európában még csak véletlenül se alakulhasson ki újra meghatározó, erős ország, nemhogy tettben, de még gondolatban sem. Ez mind a nyugati, mind a keleti nagyhatalmak érdeke legalább 100 éve. Ők maguk szervezik ide az aktuális szervezendőket, miként most nálunk pl. éppen pedálcserét hajtanak végre. Ócska és bárgyú kirakó ez az egész. Az országon belül kerek 20 éve pedig egy bizonyos gagyimagyart engedélyeznek és termelnek (ez a szó saját találmányom, elnézést kérek, ha valakit bánt vagy sért.) Fel kéne már ébredni, hogy rajtunk kívül mindenkinek ez az érdeke, s eszközeik is vannak ehhez dögivel. Nekünk mihez van eszközünk? A mi érdekeink hol és mikor képviselődnek? Nekünk tényleg Mohács kell, hogy valamennyire észhez térjünk. Ez a föld a "De hát mit lehet tenni?" emberek gyűjtő-, majd tenyészhelyévé vált. "Olyan már, mint egy menekülttábor, mindenki itt van, aki nem elég bátor." - mióta hallhatjuk ezt az időközben a Greenpeace projektvezetőjévé vált, krízistagadó egykori underground/alter idol egykori bandájától?


25. Kormoran (2009-05-26 09:51.38) aaaaa
"Halj meg idõben, ne okozz másoknak gondot: A luganoi tanulmány

Állampolgári kötelességed: Halj meg idõben! Ne legyél nyugdíjas és beteg!

A globalizációt sokszor azzal támadják, hogy benne csak az összeesküvés elméletek fantomját kergetik az emberek.. Pedig vannak dolgok, amelyek idõnként kibuknak. Ilyen az ugynevezett Luganói tanulmány, amely a közeljövö folyamatait elemzi: Lényege: az ember felesleges. Minél elöbb, minél problemamentesebben meghal, annál jobb azoknak, akik erre építenek. A Zöldpók publikálta Dr Csath Magdolna egyetemi tanár tollából e tanulmány összefoglalóját bemutató Susan George: A luganói tanulmány címû mûvének részletes elemzését , amelyet ismertetünk olvasóinkkal. Kérem olvassák véres komolyan."

[link]


24. PistiQuE?! (2009-04-04 10:35.08) aaaaa
igazad van!:)


23. Kormoran (2009-03-24 14:25.45) aaaaa - (válasz PistiQuE?! 22. hozzászólására)
Biztos, mert mindkettő A Morgannak jelent, és Soros az összekötő, akinek meg a Bokros a helyi kirendeltsége.... na hagyjuk is, mert fölösleges ezen rágódni. A világ sorsát nem az javítja meg , ha a két rossz közül a kissebbiknek beállítottat választjuk, hanem az, ha alapból elhajtjuk mindkettőt, a főnökeikkel együtt.


22. PistiQuE?! (2009-03-24 08:39.01) aaaaa - (válasz Kormoran 19. hozzászólására)
MSZP=Fidesz
semmi különbség nincs köztük. mindegyik banda ugyanolyan szélhámos


21. PistiQuE?! (2009-03-24 08:38.02) aaaaa
Jó kis film volt, sokkoló és kicsit hosszú. Nehéz lenyelni és megemészteni azt hogy mi is zajlik igazán körülöttünk. Nagyon szeretem az ilyen szemfelnyitogató filmeket és az ezzel kapcsolatos véleményemet tömören össze is foglalja az alkotó a végén (ami elég nagy bátorságra vall)


20. Kormoran (2008-10-30 14:44.45) aaaaa
A pénzügyi válság oka, célja és a kiút


"Soha egyetlen hópehely sem érezte magát felelősnek egy lavinában."
Voltaire

Vajon véletlen a jelenlegi pénzügyi összeomlás? Vajon tényleg csupán néhány rövidlátó kapzsi bankár ostoba döntése váltotta ki? Van bármi esély arra, hogy az államok, a Világbank pénze megmentse a pénzügyi rendszert? Tulajdonképpen kinek a zsebébe vándorolnak a szorgos adófizetők billiói, trilliói? Kinek az érdekeit képviseli az állam?
Mit tegyünk a pénzünkkel? Biztonságban van a bankban? Mibe fektessük? Mi lesz a nyugdíjunkkal, megtakarításainkkal, munkahelyeinkkel? Veszélyben van a hiteleinkért cserébe jelzálogként felajánlott tulajdonunk?

És végül: Miért kerülünk újra és újra pénzügyi válságba? Miért omlik össze az egész gazdaság, miért kerülünk személyesen veszélybe néhány bank megingása miatt? Min kellene változtatni, hogy ezt elkerüljük?

Időpont: november 7-én 17 óra, helyszín: szervezés alatt.

Az est második részében kérdéseidet is felteheted. Belépődíj nyolcszáz, ezer vagy ezerkétszáz forint, tőled függően. Ha eldöntötted, hogy jössz, kérek egy emailt, hogy tudjam hányan leszünk, és a helyszín címéről is küldök értesítést.

üdvözlettel:
Jánosi Juli és Szücskarcsi
ezvankiado@mail.datanet.hu
www.ezvankiado.hu
20/38-39- 339


19. Kormoran (2008-10-17 20:59.20) aaaaa
Bogár: Az amerikai rémálom káoszba döntheti a világot
Gyurcsányék a krízis természetével sincsenek tisztában!?

Egy cikk a témában. Jan. 20-án vettem a merészséget elsőnek hozzászólni a témához, azóta látványosat fordult a világ kereke, egyenlőre nem arra, amerre kellene:
[link]


18. Kormoran (2008-06-22 00:37.50) aaaaa - (válasz Miklos3 17. hozzászólására)
Gyanítottam, hogy így van, már csak azért is, mert valszeg több határ is lehet köztünk, nem csak a trianoni.


17. Miklos3 (2008-06-22 00:16.46) aaaaa - (válasz Kormoran 16. hozzászólására)
Kicsit eltértünk az eredeti témától, és szerintem rossz irányba.

Ha mi ennyire különböző szemmel nézzük a világot, akkor szerintem teljesen értelmetlen beszélnünk erről, nem tudunk igazságot találni, és nem tudjuk meggyőzni egymást.


16. Kormoran (2008-06-21 08:15.26) aaaaa
Nálunk sokan nem tekintenek a Magyar Gárdára olyan ferde szemmel, mert ez sajnos az itteni lehetetlen helyzetben a magyarság immunválasza. A Gárdától csak azoknak van tartanivalójuk, akiknek egy valódi jogállamban a rendőrségtől és a törvények miatti büntetéstől kellene. Nálunk ez másként van, kérdezd csak meg Szögi Lajost, nem fogja tudni elmondani, de van itt egy frissebb példa:
[link]
Ezek mennek magasabb szinten is, a média pedig maszatol, vagy egyenesen hazudik. Nálatok fel kell oszlatni szervezeteket, hogy jogállamiság, és béke legyen, nálunk pedig alakítani kell őket, két külön helyzet, ne azonosítsd a kettőt, mert nem azonos. A "Nagy Tervben" más szerepet és sorsot szántak Szlovákiának, és mást nekünk. Nálunk már egy szolídan lokálpatrióta pártot is szélsőjobbnak titulálnak, ezt énekli kórusban a média, ezt szajkózzák a rendszer haszonélvezői. Ez kell a nemzeti vagyonunkat fillérekért felvásároló külföldiekenk is.


15. Miklos3 (2008-06-12 17:59.55) aaaaa - (válasz Kormoran 12. hozzászólására)
Köszönöm, nem kell példa a környezetvédelemre, tudok én is, és mélységesen elitélem, e szempontból egy oldalon állunk. A Molt azért hoztam fel, mert ritkaságszámba megy, hogy egy magyar vállalat ennyire tudatossan épiti jövőjét, és nem 3 napra előre gondolkozik.

1993-tól, Szlovákia megalakulásától kezdődően most van másodszor nemzeti kormány, és szerintem nem olyan durva a helyzet, mint nálatok baloldali kormányzás mellett, pl. a magyar gárda szlovák megfelelőjének vezetőjét lecsukták, eltiltották a politikától, a gárdát pedig sikeressen(kulcsszó) feloszlatták. Nyugat tekintetében is tévedsz, az MSZP nyomására kirakták a legnagyobb kormánypártot(kb. 40%) az Európai Szocialista Nemistudomhogyhivjákból,(mivel szövetkeztek a szélsőjobbosokkal) és erre majdnem ráment a koalició.

Ismétlem magam, e film ellen vagyok, nem a megalapozott globalizáció ellenességen, az csak hidegen hagy. :)

Ja, és a cikk nem mondott az égvilágon semmi konkrétumot. Csak valaki leirta, hogy mit gondol. Amig meg sem próbál rákérdezni a Molnál vagy az illetékes hivatalnál, addig csak spekuláció. Az viszont tény, hogy most kezdődik a német-horvát meccs. Jó szurkolást!


14. Kormoran (2008-06-12 17:18.32) aaaaa - (válasz Legisfalk 13. hozzászólására)
Kapcsolódó témájú film: [link]

Talán már hallottál róla (?)


13. Legisfalk (2008-06-12 17:09.35) aaaaa
Elgondolkodtató egy film, ideje lenne megnéznem még egyszer.


12. Kormoran (2008-06-12 17:03.39) aaaaa - (válasz Miklos3 8. hozzászólására)
A MOL pont egy remek példát mutat mostanában a multiszemlélet kategóriában.
[link]

Versenyben van a habzó osztrák bőrgyárakkal.

Én Magyarországon élek, német tulajdonú cégnél dolgozom, egy pénzszivattyú az egész, ami innét szívja a zsetont a svábok felé. Beruházás minimális, technika fejlett... volt a 90-es évek elején, most már lepukkant, bér "átlagos" (némileg meghaladja a minimált). Szlovákiának könnyebb, nemzeti kormányok váltják egymást, és a nyugat észre sem veszi, nálunk egyszer indult meg a langyos lokálpatriotizmus, nem is nyertek második turnust vele.


11. KicsiRéka (2008-06-12 14:03.20) aaaaa
majd este válaszolok sajnos most nem nagyon érek rá!


10. KicsiRéka (2008-06-12 13:57.27) aaaaa - (válasz Miklos3 9. hozzászólására)
forrás: Rakonczai János- Globális környezeti problémák


9. Miklos3 (2008-06-12 11:42.06) aaaaa - (válasz KicsiRéka 7. hozzászólására)
Az első résszel majdnem tökéletesen egyetértek, de nem értem, hol a baj.
A legjobb érv a globalizáció ellen a környezetvédelem. A vállalatok le se szarják, a haszon sokkal fontosabb. Jó példa Kina és USA. Kinában egyáltalán, Amerikában csak kicsit korlátozzák a vállalatokat, akik gátlástalanul szennyeznek. Az ő saruk, szót se róla, de a felügyelő szervek is vastagon benne vannak. A két amerikai párt egymásra mutogat, de egyikük sem irt alá soha semmilyen egyezményt, Kinát pedig nem érdekli az emberáldozatok száma, ők világuralomra törnének. Az EU-ban ma már komoly szankciók vannak, mégis előfordul a simliskedés. (tavak, folyók szennyezése, szemét eladása szegényebb országoknak) Mégis azt kell mondanom, jó irányba haladunk. Egyes piacok (főleg Franciaország)elkezdték blokkolni azon vállalatok termékeit, amelyek szennyeznek, így rákényszeritve őket a környezetkimélőbb termelésre. Az OECD minden évben letesztel mindent, és az ő osztályzatai alapján döntenek a megrendelők.
Az 1 százalékos foglalkoztatásról nem hallottam, arra kérnék egy forrást, valahogy keveslem. Forrásként filmet nem fogadok el, pláne nem ezt.
Az olajban gazdag közel-keleti államok gazdasági fejlődését ismerem, és elismerem az erőszakos globalizációt, a kultúrális különbségek figyelembe nem vételét, de semmiképpen nem értem meg a Jihad globalizáció ellenes akcióit(másféle akciót sem), különössen úgy, hogy a finanszirozói is a globalizáción gazdagodtak meg. Sok országban, pl. nálunk is a globalizáció a szabad piac továbbfejlődése volt, tehát teljesen önkéntesen vagyunk klubtagok, vagy legalább a döntéshozókat szabadon választottuk. A tiltakozókról nagyon rosz véleménnyel vagyok. Bill Gates a vagyona felét(és az sok) jótékonyságra használja, erre pár hülye egyetemista tortát nyom a képébe. A legtöbbjük azt se tudja miről van szó, mint ahogy általában a tiltakozásoknál lenni szokott.

Nem szeretném ha úgy tűnne, hogy én tüntetek a globalizációért. Hasznos és nélkülözhetetlen dolognak tartom, aminek vannak (többségében kivédhető) hátrányai is. Nem hiszem, hogy az én álláspontommal ki kellene állnom a nagyvállalatok mellé, ezekkel a hozzászólásaimmal e film ellen állok ki, amelyik egyoldalúan mutatja be a globalizáció hátulütőit, fittyet hányva a dokumentumfilmek régi jó szokásainak.


8. Miklos3 (2008-06-12 10:48.28) aaaaa - (válasz Kormoran 6. hozzászólására)
Nem gondolom én sem, hogy a multik viszik előre a világot, sőt, azt se sejtem, hogy merre van az előre. A piacról és a vállalatokról alkotott véleményeddel azonban vitába szállnék. Az igazán nagy vállalatok(magyar kézben OTP és MOL) több évre előre terveznek.

Nem tudom hol, milyen körülmények között élsz. Én egy Szlovákiai kisvárosban élek. A rendszerváltás után minden ugyanúgy történt, ahogy nálatok, alacsony bérek, a helyi vállalatok többsége csődbement, vagy afelé haladt. Magas volt a munkanélküliség, magas az infláció, csak az életszinvonalunk volt jó alacsony. Aztán gondolt egy merészet a kormányunk, és eldöntötte, adócsökkentés lesz, hogy kifogjunk pár multit magunknak, és az egyik pont hozzánk jött monitorokat gyártani. Tudod te mennyi Szlovákia munkanélküliségi rátája, inflációja? Azelőtt tömegessen mentek ki innen a munkások hozzátok, ma a város tele van magyar, lengyel, román és bolgár vendégmunkással. A "mi" multink pénzeli a kórházat, a helyi sportegyesületeket, koncerteket szervez, jótékonykodik, utakat épit, persze használja is, de azért mégis. (Persze, mondhatod hogy ezek nélkül a dolgok nélkül is jól ellennénk egy darabig, de piaci verseny nélkül nincsenek új fejlesztések, új feljlesztések nélkül nincs egészségügy, biztonság)Kizsákmányolja az embereket, mert nem a lehetséges legmagasabb fizetést adja, és azért is keményen meg kell küzdeni. Igaz. De nem baj, háborús zóna vagyunk, a kommunizmus alatt minden tönkrement ,de a multijaink segitségével lassan de biztosan behozzuk Európa jobbik felét. Ha úgy gondolod, elvagy ezek nélkül a felesleges dolgok nélkül, mint kóla puska sültkrumpli, hát hagyd ki őket. De az önellátóság valójában soha nem müködött, és alacsony igényekkel meg fogsz fagyni az utcán.


7. KicsiRéka (2008-06-11 22:21.02) aaaaa - (válasz Miklos3 5. hozzászólására)
Nos erre annyit írnék, hogy az egyik legmarkánsabb globalizáció meghatározás lényege: a mai világban egy "békés gyarmatosítás folyik", ahol a szegény országok szinte akarják hogy gyarmatosítsák őket. A gyarmatosítók lényegében globális nagyvállalatok, amelyeket nagyon nehéz, és egyre nehezebb ellenőrizni, eredetileg országokhoz köthetők (a világ 100 legnagyobb vállalatából 82 amerikai), de aztán a kusza tőkemozgásaik miatt, nehéz őket jogi úton szabályozni.Környezetvédelem kérdésében meg köztudott, inkább bírságot fizetne k minthogy fejlesszenek ha az az olcsóbb megoldás. Itthoni példa is van rá nem is kevés. Igaz, fejlesztik az infrastruktúrát, de az sem elhanyagolható, hogy míg a világ GDP-jének jó nagy hányadát (több mint felét)25 mamutvállalat adja, addig csupán az emberiség 1%-át foglalkoztatják ezek a cégek. Ennek te is utánanézhetsz bárhol. Az is tény, hogy a világ 10 legnagyobb gazdaságának rangsorát nézed, az első 4 csak nagyvállalat, és utána következhetnek az országok, de az első 10-ből 6 nagyvállalat. A globalizáció egyik meghatározásában az is szerepel, hogy a kormányokat, gazdaságokat ezek a vállalatok ugráltatják, a politikai életbe is belefolynak. (persze ez a megfogalmazás vitatott), de első helyen szerepel a definiciok között. A másik része, amit irsz, államok közti béke, ez egyfelől igaz lehet, másfelől vannak buktatói.
A globalizáció egyfelől áldásos dolog, és árnyoldalait csak mégtöbb globalizáció által tudjuk jobban megismerni, de pesszimistább felfogásban ezek már most mutatkoznak. Sőt, vegyük az arab országokat és a globalizációt. Betörtünk hozzájuk az úgymond nyugati felfogásunkkal, nem értjük a törvényeiket, a mi felfogásunkban cudarul bánnak a nőkkel, földbe tiporják a nyugati séma szserinti jogokat stb stb.. holott ez náluk több ezer éves kultúrális, vallási életforma, ez az elfogadott. Nyugati felfogásban én sem szívesen lennék ott nő, de ha ott születnék, csak azután gondolkodnék el ezen az egészen, hogy egy nyugati elmagyarázza náluk hogy folynak a dolgok. Nem hiszem, hogy a Koránban már mondjuk 1000 éve megírták a Jihádot,(vagyis lehet benne volt csak nem igy értelmezték) meg hogy a nyugati országokat pusztítsák el, ez az egész az erőszakos globalizáció egy mellékterméke. És a legjobb, ahogyan ezt kihasználják és ellenük fordítják. (amerika-irak-terrorizmus)Én is bepöccennék, ha idejönnének magyarországra x-ek és megmagyaráznák hogy ahogy élek az nem jó, a vallásom erőszakos és fenyegetést jelentek. (tudom ez nem ilyen egyszerű, csak a lényegét próbálom valahgoy megragadni). Nem véletlenül tiltakoznak világszerte egyre többen ellene. globalizáció->jobb életkörülmények, javuló egészségügy, gazdasági fejlődés-> népességrobbanás->ki kell elégíteni a fejlődő igényket, pl kinában a gazdaság száguld, de közben rájöttek, hogy nincs elég garázs, lakóház a szaporodó autók számára, ergo termőterületeket kell feláldozni ahhoz, hogy infrastruktúrát fejlesszenek, holott már az 1970-es modellek egyikébn szerepelt az, hogy a föld eltartóképesség valahol 2020ban fogja elérni a határát, de ott az 1970es átlag amerikai fogyasztásával számoltak! már most is vannak élelmezési problémák stb. stb..igazából még rengeteg okot felsorolhatnék de azt még jo pár oldalon keresztül lehetne irni. :)


6. Kormoran (2008-06-11 21:39.09) aaaaa - (válasz Miklos3 5. hozzászólására)
Nem hiszem, hogy a multik hivatottak a piaci szemléletükkel megváltani a világot. Nincs szüklátókörűbb , mint a piaci törvények, csőlátásuk van a profitra, képesek előre gondolkodni kb 3 napra.
Erre az infrastruktúrára, pénz és gazdasági rendszerre nincs szüksége az emberiségnek, ezek mesterséges igények, és a tömeg beveszi. Voltak jobb alternatívák már a történelem folyamán, de Mediciék közbejöttek...



5. Miklos3 (2008-06-11 10:27.41) aaaaa - (válasz KicsiRéka 4. hozzászólására)
Igazából az volt a vicces, hogy annyian bedőltek neki(idézni nem tudok, nem mostanában láttam). Nem csak egyszerű nézők, hanem pl. az MTV is, aki agyonreklámozott egy kinosan kommunista propaganda filmre emlékeztető (dokumentum)filmet. A gonosz vállalatok kizsákmányolják a népet! Ez igaz. Egyszerű cipőkészitőknek csak egy autójuk van és csak két tévéjük, a vállalatigazgatók pedig Ferrarival furikáznak. Ez is igaz, és a szivem szakad meg szegény Mr. és Mrs. Smithért, akik még nem nyaraltak sem Európában, sem Ausztráliában. És Hawaiin is csak egyszer voltak. És milyen alternativát kapunk a filmtől? Milyen szép is lenne, ha minden közös lenne, a vagyont az állam szétosztaná az emberek között, a munkaképes menjen dolgozni, hogy az államnak jól menjen, és majd állambácsi elvisz minket az Eiffel toronyhoz is. Elismerem, tényleg jól hangzik. Meg ismerőssen. Az is rémlik hogy rohadtul nem működött. És igazából ez a vicces. Egyszer mindenkit át lehet vágni, de hogy az MTV hiv repetára, az kicsit sok.

A film bemutatja, hogy a nagyvállalatokat mi viszi előre, mik a céljai, és hogyan valósitja meg őket. A munkások a lehető legalacsonyabb bért kapják, a környezetet sem kimélik, és különben is, a vezetőik nagyon gazdagok, én meg nagyon nem. A film nem mutatja be hogy az összes élelmiszer ára csökkent a globalizáció segitségével, több embert foglalkoztatnak, mint eddig valaha, az államok közti kereskedelem segiti az államok közti békét, még a nagy országok költségvetésén is látszik a nagyvállalatok nyoma, a kicsik pedig versengenek értük. A film megnézi, mennyi a profit, de az nem érdekli, hova megy. A globális vállalatok fejlesztik az infrastruktúrát, támogatják a kultúrát, sportot, embereket. A film dokumentumfilmként van reklámozva, holott egy átlagosnál hoszabb propaganda film a republikánusok ellen. Igaza van abban, hogy kizsákmányolják az embereket, környezetet, és ez ellen tenni kell valamit, de lényeges infókat elhallgat, alternativát vagy megoldókulcsot nem tud, nem áll érdekében nyújtani.


4. KicsiRéka (2008-06-10 23:25.24) aaaaa - (válasz Miklos3 2. hozzászólására)
Igazából nem értem ebben a filmben mi volt olyan vicces, mert azt nemigazán írtad le. Ebben a szemeszterben volt egy Globális környezeti problémák kurzusom, amit nagyon élveztem és voltak a filmben a tananyagból visszaköszönő részek. Akkor lehet hogy az egyetemen is demagógiával teletömött tankönyvből tanítanak, hülyeségeket. Nah, lényeg, tanulságos film, néhányszor bizony meglepődtem, pl a víz privatizációján, stb. Régebben nagy globalizáció párti voltam, mostanában viszont egyre inkább borúsan látom az előretörését. És ez a film csak rátett még egy lapáttal. Néhol kissé lassan halad előre, de összességében tanulságos. Én ajánlom mindenkinek.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekFeher Sas, 2023-02-25 10:0033 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
The Corporation - A pénz birodalma adatlap
Eredeti cím: The Corporation
Évszám: 2003
Rendezte: Mark Achbar, Jennifer Abbott
Szereplők: Jane Akre, Ray Anderson, Maude Barlow, Chris Barrett, Noam Chomsky...

További információk

Szereplők fórumai
- Michael Moore - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk