Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Transformers: A kihalás kora
- Mozi+, 07:50
Magyarok a Barcáért
- Magyar Mozi TV, 07:50
I Wanna Dance with Somebody - Whitney Houston története
- HBO, 08:25
Botcsinálta túsz
- RTL Három, 08:50
Az élet ízei
- Film Café, 08:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ritmusgyakorlatok - In memoriam Honti Ilona aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Leszámolás Hongkongban - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. somliv (2022-04-12 19:05.50) aaaaa
A kelleténél szerényebb Chan produkció.
Legalábbis ami a fight jeleneteket illeti, arra mondom ezt. Egy amerikai stílusú moziról beszélünk, mely javarészt mégis Hongkongban játszódik. Itt nincsenek bohóckodások, hanem kapunk vérre menő balhékat, haláleseteket, olyan helyzeteket, amiken érezzük, hogy súlya van. Igen, sokunknak hiányoznak azok a Jackiet védjegyéül szolgáló bohémabb, szórakoztatóbb megnyilvánulások, amik az ő személyiségét azért szervesen képezték mindig is.
Az indítás mutatós volt, New Yorkban vagyunk, Brooklyn Bridge alatti akciózás a motorcsónakkal, fentről belátjuk az egész hidat és épületeket, ahogy főhősünk szállingózik egy kötélen lógva a helikopterről,- íziben megállapítom azt, hogy mutatott ez a jelenet. És ebben az akció krimiben akadnak még ehhez hasonló pillanatok, főleg, hogy Jackie mozgékonysága meghazudtolta a gravitációt. Utána váltunk, utazunk vagy 13 ezer kilométert, be Hongkongba. Akadt precíz kameramunka, láthattuk azt a városi dzsumbujt, emberek zsúfoltságát, neonfényeket, amik a város jellegzetességei, na és a távol keleti kultúrába szintén betekintést nyerhettünk, ami a hitelességet szilárdította meg.
A sztori két amerikai zsaruról szól, akinek le kell számolnia a hongkongi maffiával, nehéz fába vágják fejszéjüket, többféle kalandon vergődnek át, mire pontot tudnak tenni majd az ügy végére.
Jackie Chanért azért lehet fejet hajtani, mert sosem tartotta magát különösképpen Übermenschnek, mint ahogy például a filmsztárok, élsportolók, értelmiséghez tartozó emberek sokasága teszi, és satöbbi, pedig emberfeletti képességekkel rendelkezett fénykorában, e helyett szerényen tette a dolgát, amire hivatott volt. Számos mozijában tudott és vélekedésem szerint kedvelt másokkal együtt dolgozni. Itt Danny Aielloval működik közre, szerintem egész jól, majd később Owen Wilsonnal, Chris Tuckerrel is párosban nyomták- ezekben az alakításokban pedig sziporkázóan jó összhangot volt képes teremteni a másikkal.
A Leszámolás Hongkongban nem egy prűd másfél óra, véres terrortámadások, pisztolylövések, rablások, és cselszövések jellemzik. Hálistennek még pucér csajok is terítékre kerülnek, ott a masszázsszalonban az a fekete kosztümös csajszi bizony filigrános alakkal bírt, hát igen felső kategóriás példány!
Továbbá meg kell, hogy mondjam, Chan valahonnan a zsebéből még aktorra jellemző képességeket is meg tudott csillogtatni. A hajón, a kikötőben, ahogy odaszól a csajnak, aki azt mondja: veletek megyek. Jackie pedig visszaszól: „Óriási ötlet”, de ahogyan odamondta ezt, amilyen fineszes fél mosollyal- igen, befért volna valamelyik színészképzőbe ez a megnyilvánulás.
A vége picit csalódás ettől az energiapirulától, mivelhogy borzasztóan el lett alibizve a végső bunyózás, nem tudom mi lelte főhősünket. Kevesebb bunyó, több ugribugri kapott teret, bár temérdeken néztünk, hogy milyen gyorsasággal és mozgékonysággal bír, ám erre a jelenetsorra sok kidolgozni való időt nem adtak.
Ettől eltérve, ez a mozi állja a sarat azóta is.


9. Nmo008 (2022-01-30 20:12.01)  
Megcsináltam Jackie, Hong Kongi változatához a feliratot
[link]


parfumeshop.hu banner

8. Rumba (2016-11-03 11:23.05)  
Jackie annyira elégedetlen volt Glickenhaus filmjével, hogy több jelenetet újraforgatott, kivágott belőle és újra forgatta a végső bunyót is. Az átdolgozott verziót hozta forgalomba ázsiában. Sikerült megszereznem, de nem néztem még meg. Sajnos csak angol felirattal van meg. Bár előbb az amerikai változatot akarom újra nézni.


7. Daniel8328 (2016-05-05 21:09.11) aaaaa
Nem szokványos Jackie Chan film!Ebben több a lövöldözés és kevesebb poén, bohóckodás található.Talán a Kemény halál című filmjéhez hasonlítanám ezt, az is ilyen volt.Talán ha Danny Aiello helyett valami más színészt adnak Jackie mellé az nagyot dobott volna ezen a filmen.Azért jó kis film ez, a lövöldözések meg a kaszkadőrmutatványok kiválóak!!


6. Riff60 (2016-03-30 18:26.59) aaaaa
Ez nem amerikai film hanem hong-kongi gyártású,nem tudom honnan veszitek ,mert amerikai helyszínek is vannak benne?Ahhoz képest nem rossz tpikusan 80as évek-ezt akarják látni a videokazettán film.Minden van benne amit akkor imádott a nép.Ahhoz meg kicsit véresebb komolyabb krimi hogy Jackie végigbohóckodja.Csínján adagoolva a kungfu,de azért az utolsó 20 perc tipikus hongkongi kaszkadőrparádé.


5. Bertu (2016-01-27 21:50.15) aaaaa
Pedig nagy baromság. Azért két amerikai rendőr azt csinál, akit akar Hongkongban, az nem megy. Jackiet lelövik, aztán mégse, Dannyt szintúgy.
Aztán meg a helikopter elrepül, majd visszajön, csakhogy felrobbanhasson. és még lehetne sorolni.


4. Norbitzki (2010-08-02 23:38.12) aaaaa
Én sem vagyok rossz véleménnyel róla, sőt ha úgy veszem mint egy akciófilmet és nem egy Jackie Chan mozit, akkor kifejezetten jó. Mert ugye Jackie filmjei többnyire a lélegzetelállító bunyókról és kaszkadőrmutatványokról szólnak, melyekből ez alkalommal kevesebbet kapunk, helyette inkább lövöldöznek méghozzá szép számmal. De Jackie hű marad rajongóihoz, a kikötős jelenet és a végső bunyó a karatebajnokkal, kárpótol bennünket...
Tiszteletben tartva Jég szívű véleményét, én magam egy kicsit kevésnek érzem azt az egy csillagot, annál azért ez jobb film. Olyannyira, hogy az én képzeletbeli Jackie Chan listámon igen előkelő helyen, a Rendőrsztori filmek után áll a Leszámolás Hongkongban.


3. DrGiggles (2009-10-06 17:24.29)  
Nem tudom miért húzzátok le. Én épphogy csak ezt tudom megnézni tőle, valszeg, mert ez nem bohócműsor, mint a többi mozija. Teljesen jó 80-as évek akciómozi, egy exvilágbajnok karatés főgonosszal, aki még Chuck Norisal is bunyózott, filmen, de még talán élőben is.



2. Jég szívű (2009-03-17 15:54.58) aaaaa
Az egyik legrosszabb filmje.Amerikában már a 80 as években elkezdte a karrier építését,de csak a 90 es évekre sikerült neki.Gyenge zsaru történet Danny Aiello oldalán.Nem engedték kibontakozni.Bukás volt.


1. Az utolso szamuráj (2008-01-13 16:57.30) aaaaa
Jackie Chan megpróbálta Amerikában megvetni a lábát:elsőre nem sikerült.Pedig nem rossz kis mozi ez,ahol persze a kötelező fehérnek ott kell lennie mellette.Történet elmegy,ami fájdalmas,hogy Chan akciójeleneteit mennyire visszafogta a tengerentúl:talán ez is bukásának egyik oka.Mindenesetre igy utolag visszanézve az egynek elmegy kategoria favoritja.



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2022-04-12 19:0510 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk