Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Koktél
- Film Café, 11:35
Értékes rakomány
- Mozi+, 11:50
A robot és Frank
- RTL Három, 11:55
Színház a világ
- HBO, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Verseny a győzelemért - Vélemények
2022-es választás
300 - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dragon Ball GT aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Chato földje - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

25. Lector (2022-12-11 22:29.39) aaaaa
Hogy is van ez?50 éve készült a film.
A hetvenes ...és a többi utána köv idők egyik legjobb filmje.
Feszültség , izgalom, vér . Mit szeretnénk még?:)Charles Bronson Bosszúvágy sorozata,jut eszembe. Maga a név. Charles Bronson. Etalonná vált a Chato után. Maga a mongoloid arc a kötött
szikár izomzat, könnyed mozgás.Chato nem aprózza el a bosszút . Nem irgalmaz. A családjára támadók sorra mind fizetnek. A cseppet sem "vontatott"( ekkora baromságot) cselekmény végig izgalmas, és átjárja valamiféle fagyos borzongás.Bár szikkasztó
a hőség a kopár vidéken, maga a halál fagyos lehelete vetül az üldözőkre. Tudjuk -(ha nem láttad,ha láttad akkor is)mindenki megfizet.
A jól illeszkedő filmzene fokozza a hatást.
Jubal gonoszsága és kegyetlensége a megérdemelt jutalmat kapja.Valahol mind tudjuk ez a kegyetlen végkifejlet mindenkinek kijár. Dráma a fehér ember
és a félvér indián emberi jogai mentén. A főldbe tiport Chato Whiskey-e...a rassz seriff paraszt viselkedése az Amerikai polg háború utáni idők indián gyűlölete ... ezt hozta. Michael Winner elégtételes storyt hozott a filmmel .Bronson sztem telitalálat Chato szerepére.
Az Apacs nép különlegesen szemét tönkretétele egy másik filmben is ragyogóan ábrázolt. A Geronimo cimű. Láthatjuk Robert Duvall remek alakítását amit szintén tanítani kellene.
De a Chato Földjének aztán semmi oka szégyenkezni.
Igazi film etalon.Az indiánok ellen elkövetett népirtás egyik példázata. Eszmei alapon.


24. Mclane 2 (2022-12-11 17:54.46)  
Én napok alatt láttam mind a 3 hangsávval szétszórtan de megnéztem és valóban erős film a maga jellegében mindenképp, a története ugye kicsit valahol egyirányú mert van ugye a félvér félig indián főhős akit végül rossz döntésre vitt az hogy provokálták, és a fehér emberek akik a tette miatt üldözik és a vérét akarják. Az egész film tulajdonképpen ennek a hajszának a története aminél én a vége kapcsán nem kicsit lepődtem, meg de jó értelemben mert a maga módján meglepő volt eléggé nekem legalábbis, de ettől függetlenül jó film volt működött meg mozgalmas is volt és éberen tartott és nem éreztem hogy nagyobb bajok lennének vele a maga területén. És valahol ez a film a maga érdekes módján bemutatta a valódi vadnyugati fehér embert aki mindennél és mindenkinél, többre tartja magát és úgy gondol az indiánra meg a többi kisebbségre mint a szemétre való népségre de azért itt ott ebben a filmben is, akadtak igazságos fehérek akik pl. kimaradtak ebből az üldözésből saját véleményük végett, de a szereplők nagy része inkább az elítélő szinte már felsőbbrendű vonalat képviselte igazán. Úgyhogy mindent egybevéve nekem tetszett a film szinte végig vitte amit akart rendesen és jól, és szinkron terén az első meg a második verzió ami tetszett igazán a harmadik már inkább felemás volt jobban, elvihető de nem lett olyan jó sajnos mint a elődei voltak.



23. Entersp (2020-06-14 18:41.53) aaaaa
Vadászat mozi a vadnyugaton litván és ukrán származású főszereplőkkel. Azóta több hasonló is készült, szerintem nézhető másfél óra az új évezredben is.
Jack Palance már itt sem fiatal, de húsz évvel később még simán nyomja a fekvőtámaszt az Oscar ünnepségen.


22. Delpiero (2020-06-11 10:11.35) aaaaa
Ahogy újra megnéztem az jutott eszembe, hogy akár a Preadator előfutáraként is értelmezhető a film, csak itt egy idegen létforma helyett egy apacs indián szedi le az őrá vadászó fehéreket.
És, ha már itt tartunk, akkor speciel Dutchnak szívbaj nélkül nekiereszteném az itt Bronson által alakított Chatot, sőt a Predatornak is akár. :D
A film igazi aduásza viszont nekem egyértelműen Jack Palance. Az Oscar-díjas legenda roppant mélységet adott az egyébként egyszerűnek tűnő karakterének.
És igazából a film is pont amiatt több egy egyszerű bosszú, vagy vadászat jellegű mozinál, hogy itt a csapat tagjai is vívódnak, egymás ellen fordulnak és mindenki a saját felfogása szerint igyekszik ráerőltetni az akaratát a másikra, vagy az egész bandára.


21. Gyorkos (2012-04-15 09:21.12) aaaaa
Valóban Bronson egyik legjobbja, ahogy írta Szamuráj, de Mangillának is igazat adok, mert tényleg vontatott film. Talán az első fél óráig marad a lendület, aztán az egész film kissé átváltozik. A karakterek szépen kibontakoznak, de mire tehetnének valami érdemlegeset szép sorban elhaláloznak, így vagy úgy Chato kezeitől, vagy egymáséitól.
"Nekem főleg Bronson mélyreható dialógusai tetszettek :) Áron Lászlónak aztán igazán nem kellett megfeszülnie a munkában, hogy megszólaltassa a vadnyugat Rambóját." By Gyöngyhalász :-D Hát igen, a szövegtanulással biztos nem volt gondja egyiknek sem, viszont számomra szemet gyönyörködtető ebben a szerepben Bronson. Iszonyat kemény, megállíthatatlan, könyörtelen, félvér embervadász, aki szép lassan leszámol a társasággal, kikészíti őket, becsalja a számukra ellenséges terepre és megvárja, míg legyengülnek, ellenségekké válnak és leszámolnak egymással. Kiváló pszichikai érzékkel bánik velük, türelmesen vár, játszadozik, bomlasztja őket, szinte kínozza a csapatot, végig a kezében tartva az irányítást, érezve, vagy talán tudva előre a kis csapat lépéseit. Mindvégig a háttérben marad, alig látható, mint egy szellem, de amikor bármilyen gyengeséget tapasztal a puskadurranás lecsap az üldözőkre, rémítve, fárasztva őket és hullanak az üldözők. A bosszút lihegő csapat belülről is felbomlik, a kezdeti lelkesedés hamar eltűnik, átveszi a helyét a hiearchiaharc, az önkéntességét pedig az erőszakkal kikényszerített egység. A sivár, kősziklás, víztelen vadnyugati táj (szerintem van sajátos szépsége) Chato földje, minden titkát kiválóan ismeri, ebből a szempontból összemérhetetlen előnyökkel bír a csapattal szemben, a hazai pálya erősen lejt neki. Valóban dicséret illeti a fényképezést is, mert "a remek beállításokért, valamint hogy nem felejtett el körülnézni a csodás tájakon." By Norbitzki

A film a kissé ellankadó lendület miatt nálam nem ötcsillagos, csak négy, de igen két feléhúzással.


20. Mozsika (2012-04-04 08:50.40) aaaaa
Nem semmi egy film ez a Chato földje. Csodálkozom is, hogy eddig nem láttam. Eszméletlen jó hangulata van. Ráadásul a színészek....
Charles Bronson itt még javában kemény volt. A szerepje abszolút illet hozzá.
Akinek viszont a legjobban örültem az Jack Palance volt. Ő már bizonyított Olaszföldön is. Minden filmben szívesen látom őt. Égő tekintete van, ami igencsak sokat hozzáad a karakterhez. Ezúttal is a gonosz szerepét kapta, és ezzel meg is vagyok elégedve. Palance-nál jobb gonoszt nem is találhattak volna.
A téma a már megszokott indián és fehér ember viszonya volt. Bizony ebben a témában is kiemelkedik ez a film.
Bátran ajánlom mindenkinek. Ez egy igazán jó mozi két nagy sztárral a főszerepben, jó rendezéssel és magával ragadó hangulattal.


19. Lector (2010-12-19 14:43.09) aaaaa - (válasz Norbitzki 18. hozzászólására)
A Hallgatag Embert soroltam be ebbe a kategóriába.Nagyon ritka, amikor így beletalál egy film a nagyon komoly{ha szabad így nevezni} jellemábrázolás szintjén a kellős közepébe.Chato büntet,bosszút áll.Elborzadunk,a tetteitől,holott jogos ez valahol.Tudjuk,ezt tennénk magunk is.


18. Norbitzki (2010-12-19 00:31.00) aaaaa
Valóban nagyon erős film és bár nem láttam az összes moziját, bátran kijelentem, hogy egyik legjobbja. A sztori a vadnyugat szabályinak megfelelő, itt éppen indián kontra fehér ember, azonban ez felértékelődik Michael Winner értő kezei közt és így egy kiváló hangulatú és kellően durva mozit kapunk. Bronson mind külsőleg mind belsőleg tökéletes választás a szófukar apacs szerepére, illetve még Jack Palance játéka volt üdítő számomra. Külön dicséret illeti az operatőrt a remek beállításokért, valamint hogy nem felejtett el körülnézni a csodás tájakon.

A Chato földje véleményem szerint egyike a legjobb westerneknek, mely nagyon, de nagyon sokat köszönhet a hangulatos rendezésnek, végig úgy éreztem magam mintha én is ott lennék a vadnyugaton. És ez igen ritka!


17. Babosninja (2010-07-15 18:07.13) aaaaa
Nagyon tetszett ez a film. Ügyes munka, és tetszik a naturalista stílusa. :)


16. Goregrind (2010-01-14 18:18.34) aaaaa
Nagyon bejövős a film. Jó az alapötlet, hogy 1 rézbőrű az őrületbe kergeti a bosszúra éhes bandát.
A film végig lekötött, nem csak a táj és a hangulat miatt ültem végig hanem a story is jó.
Érdekes western, egyáltalán nem szokványos a téma de nagyon eltalálták.

country road take me home


15. Orgona (2009-12-09 18:06.49) aaaaa - (válasz Gyöngyhalász 13. hozzászólására)
A Winnetou filmek ( is ) idealizáltak voltak, a Chato földeje - szerintem - egy árnyaltabb, realistább képet festett a vadnyugatról. Az indiánok magatartása sem egy kaptafára szabható. A történelem során viselkedtek - ritkábban - nemeslelkű ellenfélként is, de rendszerint állatias kegyetlenségükről váltak hirhedtté. Ezt a tulajdonságukat mutatja meg a Párbaj Diablónál c. film.
Inkább ez volt az indiánok valós arca.


14. Az utolso szamuráj (2009-12-09 11:52.32) aaaaa - (válasz Gyöngyhalász 13. hozzászólására)
Akkor talán olvass figyelmesen.Oda van írva:álomgyár.Hollywood.
A Winnetou filmek mit tesz isten,Európában készültek.Közük semmi Amerikához.
Innentől érthető,mire gondolunk az oceán túlpartján bekövetkezett szemléletváltásról??


13. Gyöngyhalász (2009-12-09 11:46.42) aaaaa - (válasz Orgona 4. hozzászólására)
Fogalmam sincs miről beszéltek Szamurájjal. Kb. az összes Winnetou-s film 1972 előtti, ahol javítsatok ki, ha tévednék, de végig pozitív színben tüntetik fel az indiánokat! Hol itt a szemléletváltás? Amúgy meg, hogy a Chato földje után jöttek volna rá, hogy a témában bármit el lehet adni, azt egyenesen viccesnek találom, bár ezt szintén Szamuráj mondta, úgyhogy lehet neki kellene szegeznem a mondandómat. Mindenesetre nem támadásként kekeckedek, csak zavar a mítosz, amit a film köré szőttetek. Pláne, hogy a műfaj számtalan minőségibb darabot is hordoz, mint ez. Persze az is lehet, hogy csak számomra, mert nem különösebben rajongok Bronsonért, bár a Vörös nap kifejezetten tetszett tőle.


12. Cziki (2009-11-03 12:22.19) aaaaa
Még a Lopakodó hold főhőse Salvaje, negativ karakter egy fajgyűlölő westernben, kinek útját fehér hullák jelzik úton, útfélen, addig Winner négy évvel későbbi filmjében új időszámítás kezdődött. A vérszojas gonosz indián és a jó telepesek szerepe felcserélődik.
Itt is feltehetnénk azt az értelmetlen kérdést melyik film jobb?


11. Dark Bakter (2009-11-03 10:34.06) aaaaa
[link]

:) Jön DVD-n :)


10. Orgona (2009-11-03 00:48.06) aaaaa
Ma elcsíptem at MGM csatornán. Továbbra is az a véleményem, hogy méltatlanul elfeledett alapmű.


9. Gyöngyhalász (2009-09-10 21:09.01) aaaaa
Nekem főleg Bronson mélyreható dialógusai tetszettek :) Áron Lászlónak aztán igazán nem kellett megfeszülnie a munkában, hogy megszólaltassa a vadnyugat Rambóját. Őszintén szólva, nekem nem sikerült elfogadnom Bronsont, mint apacsot, a mesztic vonásai ellenére sem, az meg külön zavar, hogy ismét a tőle megszokott karaktert alakítja, azaz bosszút áll. De végülis őt ezért szeretjük, és többé már úgyse csinálhatja szegény. Béke poraidra Charles!


8. Danyi (2009-03-24 20:17.48) aaaaa - (válasz Mangilla 7. hozzászólására)
Májusban fogják kiadni.


7. Mangilla (2009-03-06 11:08.19) aaaaa - (válasz Arcsibabo 6. hozzászólására)
Szerintem nem adták ki DVD-n (MO-n)


6. Arcsibabo (2009-03-05 22:47.27)  
Hello, szeretném megszerezni dvd-n. Tudtok-e segíteni? Sürgősen kellene szülinapi ajándéknak. Előre is kösz.


5. Mangilla (2009-02-12 14:11.24) aaaaa
Voltak benne egyedi megoldások, és igazából nem rossz film (sőt), de marhára vontatott... Néhány beállítás, vagy jelenet nagyon is újszerű (lehetett '72-ben), és jók a karakterek is (bár belőlük meg talán túl sok is van - nekem legalábbis nehéz volt megkülönböztetnem őket egymástól).
Szóval megnéztem, mert régóta kerestem, de egy ideig nem fogom újra elővenni.


4. Orgona (2008-11-17 17:06.21) aaaaa
Charles Bronson egyik méltatlanul elfeledett filmje a sok közül.
Szamurájnak igaza van, Michael Winner filmje új szemléletmódot hozott az indiánokkal kapcsolatban.A film ma is megállja a helyét, bármelyik csatorna leadhatná csúcsidőben, a megfelelő korhatáros megjelöléssel.


3. Zukho (2008-11-01 21:25.30)   - (válasz Az utolso szamuráj 2. hozzászólására)
Miért hagytál ott szerelmem?



2. Az utolso szamuráj (2008-11-01 21:23.09) aaaaa
Bronson egyik legjobbja.Ami érdekes,az egyik előfutára azon modernebb moziknak,ahol az indiánok nem negativ és kiirtandó férgek a vásznon,az álomgyárnak ha nem is lelkiismeretfurdalása volt ezidőtájt,de kezdte felfedezni,ezzel a néppel szép lassan bármit el lehet adni.Sok kritikus belebeszélte a legendás apacs vezér figuráját,Geronimo-t Chato alakjába,hát....ugorjunk,ő azért nem egyedül killerkedett.A film olykor meghökkentően húzós,és gyönyörűen fotózott.DVD??Fasorba se.


1. Rotagep (2008-01-06 15:19.01) aaaaa
Jó film. Bronson hitelesen alakítja az okkal bedurrant apacsot. Szinte ugyanazt látom a szemén amit a Volt egyszer egy vadnyugatban., hogy itt kö kövön nem fog maradni.(persze ott sokkal árnyaltabb a játék)A film története is jól ki van találva.
Jack Palance pedig ujabb gonosz szerepben. Elég félelmetes: semmit se szól mikor a szeme láttára megégetnek egy embert.
Tulajdonképpen vicces : sok üldöző nem is Chato kezétől hal meg hanem attól, hogy félnek öket is elkapja. Most nem lövöm le a poént hogy halnak meg.
Remélem kiadják hamarosan.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLector, 2022-12-11 22:2925 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk