Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Itt a vége
- HBO, 02:41
A bátrak igazsága
- Mozi+, 03:00
Dorian Gray
- Film Café, 03:00
Pokoli küldetés
- Film+, 03:05
22 Jump Street - A túlkoros osztag
- HBO2, 04:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - FiVér (2000) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Chris Co (2021-08-31 00:07.14) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 13. hozzászólására)
Bármikor segítek, ha tudok. :) Ha meg aranyos családi mozis filmdrámát szeretnél látni, ott a Kikujiro! Ingében tipeg-topog, majd vagy ossza az erőt...vagy nevetsz. Többet nem árulok el arról a filmről. Szerintem nagyon alul értékelt (ahogyan szokták azt nevezni - itten is a filmeket). :)
Mindig ajánlok jókat! :)


13. Iszonytató Huttyogány (2021-08-30 23:45.29) aaaaa - (válasz Chris Co 12. hozzászólására)
Köszi. Erről még nem hallottam, de Chris felkeltette az érdeklődésemet. :D



12. Chris Co (2021-08-30 14:49.04) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 11. hozzászólására)
Szerintem is remek film, de picit átment amerikásba. Nem véletlenül az egyik legismertebb mozi "innét". Profibb, mint a régebbiek. Azonban az a hangulat nem jön annyira át az újabbaknál.
http://www.filmkatalogus.hu/Tuzviragok--f1172
Másik Chris keveset írt, de sokat elárult. :)


11. Iszonytató Huttyogány (2021-08-30 10:55.53) aaaaa
Remek film, Takeshi Kitano kb. a japán Chuck Norris, azonban nem tetszett, hogy Spoiler! A kedvenc karakteremet Shirasét kinyírják. Spoiler vége!
Amúgy olykor eléggé véres és kegyetlen jelenetek vannak benne, érdemes megnézni.


10. Gabroca (2019-12-26 08:38.20) aaaaa
Ajánlott


9. KongFan (2014-05-19 10:17.47) aaaaa
Nagyon tetszett!
Teljesen más stílusa van, mint a legtöbb gengszterfilmnek. Nem is csoda, hiszen leginkább japán kezek munkája a mozi. És nem is akárkié, hanem a kultikus Takeshi mesteré, aki rendezte, írta a filmet és főszerepli is :)
Kimért, lassú stílusú film, művészfilmes töltettel, ahogy azt az ázsiai filmeknél megszokhattuk. Szóval, már itt eldől, hogy ki fogja végignézni.
Egy jakuza Los Angeles-be költözik, mert odahaza már nem tűrik meg. Az angyalok városában pedig saját kis birodalmat épít fel, hagyományaihoz híven, de leginkább fekete tagokkal! Ellentmondást nem tűrően lépnek fel mindenkivel, míg egy keményebb brigáddal nem kerülnek szembe, az olaszokkal.
Örültem neki, hogy végre láthattam egy merőben eltérő gengsztermozit. Bár hozzáteszem, a film nem lesz soha kedvencem, és megközelítőleg sincs egy Keresztapa, vagy Sebhelyesarcú színvonalon.
A film lassúsága néha túlságosan rátelepszik a nézőre. Gyakran eszméltem arra, hogy nem is nagyon tudtam hirtelen hol tart a film, mert elkalandoztam fejben.
És akármilyen szentségtörés, Kitano nemtörődöm játéka nekem nem igazán tetszett. Közös jelenetei Epps-szel viszont fantasztikusak! Közös nyelv nélkül is átjön, hogy mekkora cimborák ezek ketten. Pedig csúnyán indult kapcsolatuk :) Egyébként Epps meglepően jó volt a szerepben.
A leszámolások erősek, és véresek!
Nagyon tetszett, hogy a szinkronban csak az angol szöveg lett szinkronizálva. A japánt meg békén hagyták, nagyon helyes!
Erős, hangulatos darab! Bár én még mindig keresem azt a filmet, ami nagyon részletesen és hitelesen mutatja be a jakuzákat. Ezt itt hiányoltam. Nem ezen volt a hangsúly.


8. Mozsika (2013-11-07 17:56.22) aaaaa
Ejj... de teljesen más a film stílusa, mint mondjuk egy hollywoodi gengszterfilmmé. Márpedig a műfaj stimmel, csak valahogy mégis mást érez a néző. Valami fiVéreset. Ez Takeshi Kitano filmje.
Egy végig feszült gengszterfilm, melyből nem hiányzik a vér, de ugyanakkor komoly értékeket is tartalmaz. Ha valaki szórakozni szeretne éppolyan kincsre talál, mint aki komolyabb csemegét szeretne látni. Hisz a kettő olyan jól keveredik ebben a filmben, hogy az bámulatos.
Baromi jó, ahogy bekebelezik a tengerentúli maffiózókat a japánok és baromi jó volt Kitano filmes karaktere. Az először néma ( vagy inkább csak szótlan) szociopata, aki rezzenéstelen arccal végez ellenfeleivel. A film végi utalások miatt pedig újabb dícséret jár. ( arcsebesülés, 60 dolláros tartozás stb. )
Külön tetszett a dologban a sok vér mellett persze, a sok japán beszéd, nekem mindig bejön, ha egy filmben idegen nyelven beszélnek, valahogy élethűbbé és vonzóbbá varázsolja az alkotást számomra. Többek között ez hiányzott Jean Reno Wasabi c. filmjéből is, ahol röhögni lehetne már azon is, hogy egy francia hogy szót ért Japánban mindenhol ( máson nem tudtam azon film esetében)

Takeshi Kitano egy odaverős, véres leszámolásokkal teli gengszterfilmmel rukkolt elő az évezred első évében, amit bizony ma is nyöghetünk vissza, mert az ilyen Gengszterosztag féle trehányságokban már nincs meg a feeling...

4*


7. Kovbojka (2012-02-01 18:46.40) aaaaa - (válasz Menrot 5. hozzászólására)
Jah, vazze!:D


6. Menrot (2012-02-01 18:44.32) aaaaa
Még nem pontoztam 5*:)


5. Menrot (2012-02-01 18:43.51) aaaaa
Ugye mekkora film vazze?


4. Kovbojka (2012-01-31 21:19.40) aaaaa
Nagyon király, odab..zós, bedurvulós, komoly kelet-ázsiai mestermű. Az első film amit láttam Takeshi Kitanotól, de már most belopta magát a szívembe, semmi, de egyben zseniális alakításával és vérprofi rendezésével. Az egyik legdurvább maffiafilm, amit valaha láttam, és ezt úgy mondom, hogy hatalmas rajongója vagyok a műfajnak, jó párat láttam már közölük. Amúgy a zenéje külön érdemel egy misét...
Eddigi filmes tapasztalataim alapján, ezek a Kelet-ázsiaiak aztán nagyon-nagyon tudnak.
Bravó! Ha osztályoznom kéne olyan 9/10 lenne.


3. Macskalaci (2011-09-01 13:51.21) aaaaa
Itt kezdődik a nagybetűs MOZI.Nem árt hozzá valamit tudni a japán kultúráról,de anélkül is élvezhető.Kegyetlen,véres,mégis nagyon szórakoztató.



2. Kék kereszt (2009-10-26 12:04.17) aaaaa
Yamamoto japán gengszter,jakuza, aki mögül elfogyott a hátország.Főnökét likvidálták,legbizalmasabb bűntársa is elárulta.Nem marad más hátra, mint Amerikába menni hogy megkeresse egyetlen kötelékét a világgal.Féltestvére,Ken annak idején Amerikába ment tanulni,de nem tért vissza soha.Yamamoto csak annyit tud róla,hogy Los Angelesben él.Nekivág a nagy útnak anélkül,hogy tudna angolul.A nagyvárosban egy rossz mozdulat is az életét veszélyezteti.Az elhagyott jakuza megtalálja féltestvérét, aki a drogdílerkedésben jeleskedik.Yamamoto kézbe veszi az irányítást.A környékbeli olasz maffia alig akarja elhinni,hogy az íratlan törvényeket áthágó furcsa japán banda miatt rövid idő alatt micsoda presztízs veszteség érte.A hazai közönség sokszoros meghódítása az európai fesztiváldíjak és néhány tengerentúli filmben játszott kulcsszerep után Takeshi Kitano 2000-ben látta elérkezettnek az időt,hogy egy közös,japán-angol-amerikai produkcióval,rendezőként is letegye a névjegyét az Újvilágba.Így lesz a Fivér Los Angelese spanyol,afro-amerikai,japán és olasz bevándorlók összecsapásainak terepévé,a drogháború véres olvasztótégelyévé.Véres akciók,egyszerre sokkoló és kimértségükkel mégis abszurdan humoros leszámolások,melodrámai fordulatok,hűvös és elegáns stílusú film.5 évvel ezelőtt láttam a Fivért.Kianótól,előtte csak a Szamurájt láttam,ami nagyon tetszett.Utána pótoltam a korábbi munkáit.Azóta nagy tisztelője vagyok.Elvarázsol Kitano világa.Így első nézésre a Fivér nem több egy gyenge,sablonos Amcsi gengszter filmnél.Lassan bontakozik ki a történet és a film kb 70% át olvasni kell.Ez még nem is lenne baj,de olyan gyorsan hadarják benne a szöveget,váltakozik a 2 nyelv és a felirat is kis betűvel van,hogy egy idő után ez már zavaró.És a szereplők.Sok ismeretlen kezdő színész mellet feltűnik Omar Epps is.Egész jó volt,de a lényeg Kitano,az élő legenda.Jól hozta a szótlan,hideg vérű gyilkos karakterét,de valahogy ez nem ugyan az,mint a korábbi filmjeiben.Ha Pl a Szonatinához vagy a Goninhoz hasonlítom a Fivért,akkor sok dologban eltérnek,de inkább külön álló filmként kezelem.Azért van a filmnek pozitívuma is.Kitano egyfajta rekordot könyvelhet el filmjével kapcsolatban.Ennyi véres gyilkosságot,ilyen mészárlást és ennyi hullát korábban kevés filmben láthattunk.Újra kell néznem,hogy tisztán lássam a dolgokat.


1. Az utolso szamuráj (2007-12-30 18:05.01) aaaaa
Takeshi Kitano fogalom a filmművészetben.Munkái elkápráztatják az embert,talán néha nem is értik,mit akar IGAZÁBÓL mondani,hisz más kulturkörből származik.....de ott a varázslat,a művész keze,ami ilyenkor feloldja az alkotásban nyönyörködő néző kétségeit.Néhány amcsi vendégmozi után hozta tető alá ezt a sajátos hangulatú maffiamozit,kulturák találkozását,érdekes barátságok megkötetését,ahol persze nem mondott le saját filmnyelvéről.A fivérben egyszerre öldösi egymást japán,afro amcsi,latin,spanyol és olasz,a drogháború igy lesz nemzetek olvasztótégelye,és persze a legerősebb győz....de a történet szempontjából ez majdhogynem lényegtelen is,és az ár,amit megfizetnek,bizony nem mindennapi.Kitano brutális,hihetetlen véres jelenetei egyik pillanatról a másikra átmennek melodrámába,vicces kiszólásokba,tovább fokozva az élvezeteket,és az érzelmek is messzemenően máshogy vannak értelmezve,mint Scorsese vagy Coppola alapklasszikusaiba.A szinészi játék tökéletes,Kitano tikkelő vezére brilliáns,Omar Epps meglepően jó:igazi zsánerfilm,mely művészi erővel hat,ám a popcorértéket keresőket is maximálissan kiszolgálja.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2021-08-31 00:0714 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk