Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A maflás
- AMC, 12:15
Úriember revolverrel
- Viasat Film, 12:25
Lassan
- Cinemax2, 13:00
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
- HBO3, 13:20
Pán
- Film Café, 13:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Időhurok - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Karácsonyi gerlepár aaaaa
Mikecz Estilla aaaaa

 

Fórum - Hadszíntér - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Gyorkos (2016-03-27 20:57.58) aaaaa - (válasz Andi0013 7. hozzászólására)
"Miért nem vitték el a rendőrök a kórházba látogató apát, ha a gyanú felmerült a feleségében, és szólt az orvosoknak..???"

Pl. mert az apa nem ment be a kórházba, meggondolta magát.


12. Entersp (2016-01-10 17:19.32) aaaaa
Nehéz ezt a filmet osztályozni. Annak idején az első vetítési héten megnéztük és baromi sokkoló volt. A formanyelvi elemek rendben, de annyira nyers és annyira döbbenetes a történet, hogy talán jobb lenne elfelejteni. Erre van esély, mert nincs jegyezve a komolyabb botrányfilmek között.



11. Hajrá KTE (2016-01-10 16:54.26) aaaaa
Tényleg elég kemény film, Tim Roth rendezőként is nagyon ott van, hiába mondjuk a kemény sztori és a jó kivitelezés, hármasnál jobbat sajnos nem tudok rá adni, de mindenképp érdemes megnézni.


10. MU No1. (2012-06-07 11:42.28) aaaaa - (válasz Menrot 9. hozzászólására)
Sokkoló élmény lesz!
A film végére legalább olyan érzelmi zuhanásban lesz részed,mint a szereplőknek.


9. Menrot (2012-06-05 13:40.13) aaaaa
Ezt meg kell néznem mielőbb!


8. VAL P (2012-06-01 14:35.32) aaaaa
Ma 12 éve mutatták be nálunk Tim Roth rendezésében a 'Hadszínter'-et. Egy cselekményében alig valamit felmutató, a lélek változásait viszont annál hatékonyabban megvilágító családi drámát.
Megkaphat valaki mindent is akár az élettől (apuci), ha az agyába van építve az a rombolás-membrán, ami az önzés-függönyt nem engedi saját szemei elől szétnyílni; olyan groteszk értékrendet alakít ki magában, amibe a saját elképzelésein kívül semmi sem illeszthető be, míg az antiszociális rántotta meg nem akad a torkán...
A megválaszolatlan kérdések inkább erősítik a filmet, talán ez a gondolkodásra serkentés, a környezetünkre való odafigyelés fontosságára való felhívás, a látszatkapcsolatok mélyére ásás lehetett az alkotók elsődleges szándéka.
A színészek is árnyaltan adták elő a szerepüket (kivéve talán Cunliffe-t, bár a bambasága itt azért elment, hitelesítette, ahogy sokáig magát is be akarta csapni), a szituációk viszont egyértelműen Belmont kisasszonytól követelték a legtöbb energia mozgósítását.
Acélosan abszurd mozi, amit komor életszerűsége tesz garantáltan félelmetessé!


7. Andi0013 (2011-08-12 16:04.35) aaaaa
Erősen spoileres!

Régen az irodalomtanárunk, és egyben osztályfőnökünk mutatta meg nekünk ezt a filmet. Nem szólt semmit, csak berakta a kazettát, és elindította. Majd mikor vége lett elrakta, elköszönt egy kis mosollyal a száján, és kiment. Pár hónapja eszembe jutott ez a film, és hogy igencsak megrázó volt, ám csak a legszörnyűbb részeket tudtam felidézni, így nem olyan régen újra megnéztem kb. 10 év után..
A folyton borús, esős idő, a háborgó tenger, zúgó szél szinte megalapozza a hangulatát a filmnek, nem beszélve a vissza-visszatérő zenei aláfestésről, ami telitalálat.. Egy a várostól távol, magányosan álló házban élő család életébe tekinthetünk be, akik nem régen költöztek el Londonból. A történetbe igazából nem mennék bele, mert nem „akciódús” maga a film. Lassan indul be, viszont egyre durvább dolgok riasztottak fel a filmből átragadt nyomott, depressziós hangulatomból, hogy a végén csak kerek szemekkel bámultam az óvóhelyet magukra záró fiút, és egyben az utolsó képkockát.
Ebben a filmben egy jelenet van, amiben végig mutatják, ahogyan az apa megerőszakolja a lányát, de úgy gondolom, hogy ez, és a csecsemővel történteknek a tudata bőven elegendő ahhoz, hogy felhívjam arra a figyelmet, hogy mindenképp érett gondolkozású, felnőtt nézze csak meg, akinek van hozzá gyomra!!!
Sok kérdés maradt bennem a filmmel kapcsolatban, de pont ezek a kérdések teszik elgondolkodtatóvá ezt a filmet. Miért nem szólt a lány senkinek? Hogy gondolhatta azt hogy az apja szerelmes belé? Ha ezt gondolta, akkor valószínűleg egész kicsi korától kezdve molesztálta… miért nem vette észre senki? Miért nem szólt a fiú valakinek, amikor volt bizonyítéka, és miért hajította bele a tengerbe a videokamerát? Miért nem vitték el a rendőrök a kórházba látogató apát, ha a gyanú felmerült a feleségében, és szólt az orvosoknak..???

Nem könnyű film.. Mindenképp 5*!


6. Ian Oliver (2011-05-28 08:13.57) aaaaa
Indulatokat vált-hat ki a normális emberekből... Ez a történet sajnos több családban is igaz lehet. Ajánlom mindenkinek ezt a filmet.


5. Mulika2 (2011-01-10 23:25.58) aaaaa
Döbbenetes erejű realisztikus dráma, a Jess-et alakító színésznő nagyon jól alakította a szerepét!


4. Chester83 (2010-01-15 23:47.50) aaaaa
Tim Roth nem véletlenül erre a munkájára a legbüszkébb - jelenleg azért "színészkedik", hogy pénzt szerezzen egy újabb rendezésére (Hadszíntér 2 ?). A "mélyről" jött emberek jobban rendeznek. És Roth imád rendezni. Hajrá!


3. Landiandika32 (2009-05-14 19:45.06) aaaaa
Bocsika , ötcsillagos a film !



2. Landiandika32 (2008-03-04 11:09.26) aaaaa
Tegnap láttam a Zone Europa-n !
Döbbenten nézten ...:( borzalmas történet!!!
Nagyszerű színészi alakitások . Tim Roth fantasztikus rendező (is) . Meglepett . Bennem a Ponyvaregényben látott színész élt eddig ...!Megérdemelten díjazták .
Huh.... ha eszembe jut aza rész a filmből , amikor az apa(!!) análisan megerőszakolja a lányát :((((... undorító !!! A másik döbbenet amikor a kisbabát is molesztálja . Elkerülhetetlen a következmény ...
Komoly Téma . Családon belüli erőszak . Sajnos mennyi ilyen hasonló van , ami talán soha nem derül ki...:((!!!!
Aki teheti nézze meg .


1. Betegesh (2007-12-30 16:09.55) aaaaa
döbbenetes erejű családi dráma. mindvégig nyomasztó, de a feszültség is folyamatos, a "van valami a levegőben"-effektus gyönyörű példázata. minimalista eszközökkel, kikezdhetetlen realizmussal, sötét tónusokkal festi fel roth a történetet. egy széthullófélben lévő család szőnyeg alá sepert tragédiája, és az elkerülhetetlen következmények - a 15 éves tom kényszerű elfojtásai mellé egy döbbenetes titok felismerése is betársul apjával kapcsolatban. rendkívül zárt világ, ahol megoldást vagy segítséget a külvilág nem adhat. és zárt abban az értelemben is, hogy aki képes odafigyelni, azt tudja érdekelni igazán. az a film, ami után a néző gondolkodi szokott, még ha nem is esik jól.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2016-03-27 20:5713 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk