Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gothika
- Film Café, 00:25
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Parányi varázslat: Bűbáj aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - A homok asszonya - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Az utolso szamuráj (2023-03-04 17:40.47)   - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 17. hozzászólására)
Vagyunk így mi is veled:)


17. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2023-03-04 15:37.18) aaaaa - (válasz VAL P 15. hozzászólására)
Egy lila szót sem értek.



16. Entersp (2023-03-03 16:08.36) aaaaa - (válasz VAL P 15. hozzászólására)
Nem tudom, mit akartál ezzel mondani, de az ellenkezője is levezethető belőle.
A csalfa bizonytalanság növesztette szirénhang... hmmm🤔


15. VAL P (2023-03-03 01:08.10) aaaaa
Egy bogarász ejtőzik egy égből pottyant csónakban, miután egész nap rótta a homokot, a sivatagot, melynek, látjuk, miriád szemcséje egy-egy fantasztikus, önálló világ. Egymásba kapaszkodnak megszámlálhatatlan sorstársukkal, ugyanakkor felszabadultan kószálhatnak, nincs, ki kontrollálhatná őket. Akár a különleges egyedektől roskadozó társadalmunkban. Mindenki hóna alatt ott lappang valami tehetség, de vagy bepereg a porózus, laza összetételű massza elemeként egy véletlenszerűen kijelölt helyre, vagy kapkodhat fűhöz-fához – a semmibe markol, és senki észre sem veszi a hiányát.
Szeretnénk fontosnak mutatkozni. Minél több és (a szemünkben) minél kvalifikáltabb embertársunk számára. Holott hallatlan eredmény, ha csak egy felfedezi bennünk a lényegünk – bármi legyen is az.
Niki, az ízeltlábúvár csapdába hurkolódik. A homokkürtő mélyén átmeneti szállásnak felajánlott gunyhó satuként fog az aortájára. Lassan fogja fel, hogy a homok nem csak átmenetileg nyaldossa át alfától ómegáig a porcikáit, ahogy minden pórusa észrevétlenül telítődik kétségbeeséssel, felháborodással, kötöttségek nélküli talajmintával. Még ha termesszé tudna változni… sásbogárrá vagy fafúró cincérré… de az már egy másik történet. Lenne.
Ebben a sztoriban kezd körvonalazódni benne, hogy együttműködés nélkül nem igazán fog előre haladni. Az egész falu léte függ tőle. A szerepétől. Be kellene adja a derekát legalább addig, amíg nem kovácsol valami helyre menekülési tervet. Ötletelhet azonban – a verem alján lekötözötten, minden méltóságától megfosztottan is a családját vesztett hölgy uralja a képlékeny teret, a folytonos pillanatot.
Esetleg őt is meg lehetne győzni, Tokió mennyivel áldásosabb a humán létformák számára ennél a börtönnél. A Sziszifusz utcából azonban – és ez a legzavaróbb – esze ágában sincs kitörni az élettársává emelkedett fehérnépnek. A közösség összetartó ereje addig terjed, hogy live show helyszínévé forszírozzák a falu jótét lelkei a tornác helyén perzselő plázst. Az ismeretlen – a világutazók értetlenül tárják szét ennek láttán ikaroszi szárnyaikat – ordenáré hendikeppel determinált indulni a rutinszerű zombikörzéssel szemben. A csalfa bizonytalanság növeszthet szirénhangot is akár, az orgánuma miatt minden kocsmából kitiltott tapasztalat akkor is kenterbe veri, ha soha nem hallott Platón barlanghasonlatáról. Se Madách legmesszebb szálló igéjéről.
S mi marad az embernek, ha már annyira szétcsúszott, hogy maga sem tudja, mit akar? Bízhat a hajszálcsövesség felhajtóerejében, s abban, hogy egészséges lesz a magzat. Mert az élet él és élni akar. Bármit is jelentsen ez a lózung. Bármely, hidegtől liluló lábra felhúzható.


14. Entersp (2022-01-05 11:07.34) aaaaa
Csak európai szemmel is összetett és súlyos film.
Hozzá lehet-e szokni az állandó szenvedéshez? Tudjuk, hogy igen, sőt, idő múltán ragaszkodni is lehet hozzá. Ez nem más, mint Platón Barlang elmélete. Egy ponton túl az ember már nem akar változtatni, az addig megismert világ szabályait követi, másra már nem is kíváncsi.
Ez a homok asszonya.
Ugyanitt a férfi: a civilizáció embere, nála a világosság. Olyan világosság ez, amit egyáltalán nem tud használni. Megszökni sem tud, aztán már nem is akar. Mintha az ismert világ kiúttalanságától szabadulna.
Mint Mark Renton a film végén: elektromos konzervnyitók, csinos kardigánok, séták a parkban, stb...
Úgy látszik, ha valaki bekerül Platón barlangjába, marad. Akárhonnan jön.🤔



13. Bordal (2022-01-04 16:01.52)   - (válasz Gabroca 12. hozzászólására)
Mer lépre csalták.Ez a könyvből kiderül.


12. Gabroca (2022-01-04 13:59.49) aaaaa
Jó a film, de mért ragadt le a háznál a férfi? az egész sztorinak ellentmond a befejezés...


11. Emylio (2016-01-19 18:36.23) aaaaa
Érdekes volt, de inkább perverz. Megmagyarázatlan elmebaj odalent és odafent.


10. Bordal (2013-11-20 20:58.24)   - (válasz Mozsika 8. hozzászólására)
Regisztrálj a Bookline.hu-n és a tiéd lesz a film potom 500 forintért!


9. Lector (2013-11-20 20:22.51)   - (válasz Mozsika 8. hozzászólására)
Öröm volt ,most olvasni Téged.De tényleg!:)


8. Mozsika (2013-11-20 19:15.36) aaaaa
Döbbenetes!

Ahogy előttem is lehet olvasni, cseppet sem átlagos film. Hirosi Tesigahara filmje teljesen hiteles lélekrajzot ad a kiszolgáltatott emberek mindennapjairól és vívódásaikról. Ki lehet itt kiszolgáltatott? Az asszony. A homok asszonya. Az asszony, aki életét két homokdűne közötti viskóban éli le és naponta kell homokot takarítania. Az asszony, akinek étkezőasztala felett esernyő van, hogy ne legyen homokos az étel. Az asszony, akinek teáskancsóját be kell fogni, mikor fúj a szél. Hogy ne legyen homokos a tea.
A férfi. A férfi, aki rovarokat kutat és csapdába esik. A férfi, aki rovarkutatás heodlyett egy nyomorúságos asszonnyal marad. A férfi, aki talán soha nem látja viszont otthonát.
És a lakók. Akik mind mind küzdenek a szemtelen időjárási viszonyokkal az életük minden egyes keserves napján.
Persze a történet nem ilyen egyszerű, mint ahogy olvassuk. Fülledt erotikával megfűszerezett, komor , lassú folyású drámát kapunk közel két és fél órában olyan remek színészek tolmácsolásával, amiket ma már csak irigyelni lehet.
Eléggé bánom, hogy nem vettem meg anno. pár száz forintért ezt a remek filmet, hisz már boltokban nem nagyon látom, márpedig a pénzét teljesen megéri.
Aki kedveli a keleti csodákat, annak ajánlom ezt a megragadó remekművet.


7. Falconer (2011-12-05 15:55.08)  
Jól látom, HÁROMEZER FORINT?! Megvette valaki ennyiért??? A minap a Blahán nemrég nyílt bevásárlóközpontban mindössze 300-ért jutottam hozzá! És szerintem máshol sem lehet 999 Ft-nál drágább!
Sajnos nagyon fapados kiadás, értem ezalatt, hogy legalább a rendezői változatból kimaradt 20 percet rátehették volna, ha mást nem is. Tudom, mit fanyalgok ennyiért? :)


6. Emmerich (2011-02-13 21:25.58) aaaaa
a homok asszonya,onibaba,kopár sziget,hét szamuráj.mind a négy film csillagos ötös.emmerich


5. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-06-20 18:08.29) aaaaa - (válasz Bordal 4. hozzászólására)
A filmet lélegzetvisszafojtva, szórul-szóra néztem, pedig ez nem mindennapi.


4. Bordal (2010-06-20 18:02.30)  
Könyvben valóban nagyszerű (volt).Nem tudtam letenni, míg ki nem olvastam. Minden oldalán a könyvnek, minden percében a történéseknek vártam valamit, amit magamnak sem tudtam megmagyarázni, de tudtam, éreztem, hogy nem hétköznapi lesz az esemény.A végkifejlet pedig magáért beszél.A filmet - sajnos - nem láttam, így sem értékelni, sem osztályozni nem tudom. Talán majd egyszer...


3. Debraa (2010-06-20 17:48.12) aaaaa
Igaza van az előttem hozzászólóknak.
Úgy sajnálom, hogy 3-ast adtam erre a filmre, mert igazából egy kicsit sem átlagos. Nagyon nyers film, nagyon komoly, nagyon elvont. Nagyon értékes! De sajnos én untam... más filmeket szeretek. Amilyen érzéseket más 4 csillagos filmek váltottak ki belőlem, olyanokat ez a film nem, ezért kap tőlem 3ast. :) :(



2. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-03-30 13:38.16) aaaaa - (válasz Inconnue 1. hozzászólására)
nekem is nagyon tetszett, olvasva is, valamelyest hasonlít az Oni babára.A végén a méhen kívüli terhesség, és az egész infrastruktura(látlanság) már bőven horrorisztikus.


1. Inconnue (2007-12-30 11:31.48) aaaaa
Nagyon jó film. Mindenféle (véres vagy/és szirupmázas) allűröktől mentesen mutatja az embert: annak küzdelmét és együttélését a körülményeivel, egy másik emberrel, más emberekkel illetve menekülési próbálkozásait. Megmutatja erejét, helyét és lehetőségeit az itt éppen kietlen, de ugyanúgy élő, a törvényeit valóságosan érvényre juttató természetben. A főszereplő klasszikus körülmények közötti hőssé válik azzal, hogy eggyé válik ezekkel a törvényekkel. Fekete-fehér film, ami 40 évvel ezelőtt már azért nem volt olyan kézenfekvő. Így a látvány sokkal drámaibb, mert egyszerűen könyörtelenek és élesek a képek. Emellett nyomasztó és valóban erotikus is. Biztos vagyok abban is, hogy sokaknak nem fog tetszeni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2023-03-04 17:4018 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A homok asszonya adatlap
Eredeti cím: Szuna no Onna
Évszám: 1964
Rendezte: Hirosi Tesigahara
Szereplők: Okada Eidzsi, Kisida Kioko, Koji Mitsui, Hiroko Ito, Sen Yano

További információk

Szereplők fórumai
- Abe Kóbó - Vélemények
- Hirosi Tesigahara - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk