Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 08:50
Bújj, bújj, ördög!
- Film Café, 09:10
Magányos farkas
- Cinemax2, 09:16
Kong: Koponya-sziget
- HBO2, 09:40
Szólíts a neveden
- HBO, 09:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Fallout (sorozat) - Vélemények
Fogadóóra
50 éves az Omega együttes
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Goldman-ügy aaaaa
Cedric Kahn aaaaa

 

Fórum - Az éhség (1983) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Lifeisamovie (2021-01-08 20:41.16) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=L_f72oWukcM
Franz Schubert - Trio in E-Flat Major, Op. 100, D. 929: II. Andante con moto (Slow Version)


21. Lifeisamovie (2019-09-05 23:55.24) aaaaa
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]



20. Zsol0 (2018-08-12 21:48.07) aaaaa
Cyber-Punk + Film Noir = Cyber Noir.

A film nézése közben folyton Szárnyas Fejvadász utánérzésem volt,mármint a hangulat,miliő és talán még a mondanivaló terén is.(Mulandóság ,öregedés,halhatatlanság problematikája.)Ridley Scott android & ember,Tony Scott vámpír + ember oldaláról közelítette meg a kérdést.Ez a film is mint a Blade Runner hemzseg az okkult ezoterikus szimbólumokkal.Rutger Hauer -David Bowie párhuzam is szinte ordít a hasonlóság az élesszemű nézőknek.Külsőségekben pedig szintén passzol a csillogó,krómos ,kékes-ezüstös darkos színvilág,amit filmen azóta se láttam,talán a Dark City még ilyen.


19. Gitta32 (2017-06-26 21:22.35)   - (válasz Subculturalgirl 9. hozzászólására)
Azóta megjelent magyarul is. :) 2011-ben adta ki a Metropolis Media. Épp most fogom olvasni.


18. Bede István (2017-01-10 08:31.01)  
qrva jó film


17. Mtta (2011-10-15 19:54.48) aaaaa
Az öregség, az elmúlás, a halál és a másik oldal, az örök fiatalság és halhatatlanság gondolata már egészen az ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. Irodalmi és egyéb művészeti alkotások is születtek már a téma körül nem csoda hát, hogy a filmvilág is felfedeztemagának az ebben rejlő lehetőségeket. Mint ahogy a vámpírmítosznak is minidg szerves része volt öröklét témája, legalábbis a minőségibb, komolyabb darabokban. AMikor készültek ilyen vámpírmozik és egy évtizeddel a zseniális Interjú a vámpírral és Drakula előtt készült el hasonló kérdéskörben Tony Scott első nagyfilmje, Az éhség, amelyben Catherine Deneuve, David Bowie és Susan Sarandon (ez alighanem kimeríti a parádés szereposztás fogalmát) mereng el a vámpírlét és az örök élet kérdésén. Az írás innentől SPOILER-es is lehet.
Tony Scott alkotása meglehetősen mélyen ássa bele magát a fent említett témákba, méghozzá mindezt azelőtt, hogy ez egyáltalán divatba jött volna a műfajban. Maga a film ugyan nem teremtett hasonló hullámot, lévén elég szokatlan és nehezebben is fogyasztható. A vámpírok ábrázolása szokatlanul realista (Langelus örülhet ha eljut egyáltalán valaha hozzá a film), itt nincsenek különös képességeik, sőt még szemfoguk sincs, a fényképen és a tükörben is láthatóak. Egyszerűen csak örök életűek (ebben azért van némi turpisság) és ellenállnak a betegségeknek.
A történet központjában Miriam áll, aki az egyetlen igazi halhatatlan. De, mint az a már fentebb említett Anne Rice műből és adaptációjából is tudjuk az öröklét nehéz teher, túlontúl nehéz ahhoz, hogy egyedül elviselje az ember ezért társra van szüksége, akik sajnos valami oknál fogva néhány évszázad után rohamos öregedésnek indulnak, hogy utána még évszázadokig vegetáljanak örök álomba merülve. Már eleve ez eltér a szokásos kliséktől, ilyet előtte és igazából azóta sem igazán láttunk ilyesféle mozikban.
Az egyediséget tovább erősíti a fiatalabbik Scott testvér rendezése. Saját, rá olyannyira jellemző stílusjegyei végig megfigyelhetőek, a vizuális orgia aligha lehet túlzás, amiben persze nagy szerepe van a dicséretet érdemlő operatőri munkának. A hideg, kékes szűrővel ellátott, olykor szokatlan kameraállásból felvett képsorokat pedig Scott nem átall gyönyörű, sokszor klasszikus zenével aláfesteni, kényeztetve ezzel a néző több érzékszervét egyszerre. Ilyen téren külön kiemelendő a két női főszereplő ágyjelenete, egymásra találásuk akkoriban feltehetően elég nagy botrányt kavarhatott a mozi körül, pedig meglehetősen művészire sikerült. Alakításuk is erős, de aki ezen a téren a legjobb az David Bowie, a pop kaméleonja, aki a filmben is többször változtatja a külsejét, mint más az alsóneműjét, de játéka végig erős, át tudja hozni John küzdelmét az öregedéssel, félelmét a haláltól, még egy kilencven éves örögember maszkjában is, ahogy gyakorlatilag csak a(z egyébként felemás színű) szemével dolgozik. Külön érdekesség, hogy villanásnyi időre feltűnik még Willam Defoe is.
Scott úr első filmje tehát egy elgondolkodtató, filozófikus, erős és eltéveszthetetlen stílussal vászonra vitt, komoly produkció, abból az időből amikor még Tony is filmeket és nem 2-2,5 órás videoklipeket rendezett. Persze nem tökéletes, és az sem tesz jót neki, hogy a legérdekesebb karakter meghal a film felénél. Egyszer azonban mindenképp megéri megnézni, lévén elég egyedi darab, a téma iránt fogékonyak és érdeklődők számára pedig kötelező.


16. Bean (2010-04-16 14:00.40) aaaaa
Első rendezése nálam a gyenge kategóriát tudta produkálni.
A történet egy teljesen jól megálmodott dolog volt, csak ebben a köntösben egyszerűen idegtépő volt és vontatott.
Picit több, mint más félórás filmben elejétől a végéig érezted a nyögvenyelős, vontatottságot, ami egy szörnyen hangulatromboló, fülbántó zenével festettek alá.
A film utolsó 5-10 percében éreztem azt, hogy kicsit a dolgok felpörögnek és picit próbál a rendező életet vinni a történetbe.
Azt a fonalat kellett volna a filmben az elejétől a végéig megcsinálni és számomra akkor adott volna igazán jó élmény.Az a 5-10 perc adott nekem borzongást, hangulatot, persze a zene ott is zavart, de a jelenetsorok a "pörgés" összhatása elterelt erről a dologról.


15. Sötétszív (2009-10-06 00:50.23) aaaaa
Tony Scott még a karrierje kezdetén készítette ezt a szokatlan vámpírfilmet. Döbbenetes erejű film, szerintem még ma is megállja a helyét. Csak ajánlani tudom mindenkinek.


14. Lyak (2009-08-31 13:11.25) aaaaa
Egy-két kérdés felmerült bennem a filmmel kapcsolatban, de ez lehet, hogy csak azért volt, mert már egészen rohadt fáradt voltam a nézése közben és nem figyeltem eléggé (például nem volt világos, mi az oka annak, hogy a csaj minden szeretője hirtelen öregedni kezd) - és még így is nagyon tetszett Tony Scott munkája, aki azért elég jól összehozta az Éhséget. David Bowie-ról naponta javul a véleményem, ahogy egyre több jó zenéjét hallom és jó alakítását látom, a két nő sem rossz, közös ágyjelenetük nyolcvanháromban pedig biztos elég ütős lehetett. Hála a maszkmesternek és Bowie-nak, az első fele nekem sokkal jobban tetszett, mint a második, na de persze az sem rossz. Különös érdekesség, hogy ezek a vámpírok nem harapnak, hanem tőrrel vágnak, ha jól vettem le. Nagyon szép, tényleg. Nem egy átlagos alkotás.


13. Dav (2009-08-04 23:32.47) aaaaa
Az egyik legjobb vámpírfilm, egyedi képi világgal, zenével. Igazi morbid különlegesség egy azóta meglehetősen kommerszre váltott rendezőzsenitől. Ha a sok Alkonyat-buzeráns kiscsajjal megnézetnék egy Éhséget, Coppola-féle Drakulát, netalán Engedj be!-t, nem tudom, utána is vámpírfüggők lennének-e, esetleg felfognának-e valami magasztosabbat egyáltalán... Már elnézést a kifakadásért, de az Alkonyat körül hullámzó beteges hisztériatenger az agyamra megy...


12. Fémszívű (2009-02-07 00:10.25) aaaaa
Nem mindennapi vámpírtörténet. Tony Scott ezzel a filmmel tette le kézjegyét 1983-ban. Több ez mint egy vámpírtörténet, inkább az öregedéstől, és az elmúlástól való félelemről szól.Némely jelenete elég sokkoló, de ennek ellenére meglehetősen lassan csordogál. Mármint a film. Nekem nagyon tetszett, csak ajánlani tudom mindenkinek.


11. Mekare (2009-02-03 04:47.11) aaaaa
4,4* hehe :)
Kellemes meglepetés volt, nem vártam,hogy majd bejön nekem, nagy Interjú a vámpírral rajongónak,de így igaz, hogy aki azt szereti, annak ez is minimum,hogy tetszik. Deneuve és Sarandon jelenete nem csoda,hogy port kavart, kissé vadabb volt,mint a Mulholland drive-os szerintem,de szebb is...bár nekem igazából mindegy, bár ha már ilyen van benne, az legyen szépen kivitelezve. Miriamnak sem lehetett könnyű,de főleg a "társainak" nem. Tetszik az Egyiptom dolog, Akasha-ra emlékeztet :D


10. Az utolso szamuráj (2008-09-12 13:59.12) aaaaa - (válasz Subculturalgirl 9. hozzászólására)
Igen,közben én is rájöttem,hogy tévedtem.A Wolfen volt az a könyve,amiben inteligens farkasok vadásztak a nagyvárosba.Marha rég olvastam, még film is készült belőle Albert Finney játszott benne és szintén erős eltérések voltak a mű és film közt.


9. Subculturalgirl (2008-09-12 13:49.04) aaaaa
Az első hozzászólást annyiban helkyesbíteném, hogy valóban Whitley Strieber regényéből készült, de nem a Vérfarkasokból,(a Wolfen-re gondoltál?) hanem a filmmel azonos című, magyarul sajnos még ki nem adott Hungerből. Kicsit más a film, mint a könyv.
Mindenestre az egyik kedvenc filmem, mindenkinek ajánlom. Akinek pl. bejött az Interjú a vámpírral, ezt is szeretni fogja.


8. Adrick (2008-08-09 22:40.42)   - (válasz Az utolso szamuráj 5. hozzászólására)
hurrá kivétel vagyok. most éppen david bowie munkáin ámulok,így mindenképp látnom kell ezt a filmet :D (jesszus még 3 nap,nem bírom kivárni :/ )


7. Atzel (2008-05-08 21:20.45)  
MOst agyják épp a TCM-en ha érdekel vkit :D Szart sem értek belőle, de Tony Scott rendezte!!!


6. MrMojoRisin1 (2008-03-21 10:55.54) aaaaa
Ha már Szamuráj szeretné, akkor lendüljön fel a topic:)))))))

Tony Scott filmje azért nem meglepő, hogy nem kap annyi figyelmet! Mert bár nekem nagyon bejött a hangulata, ez a kékes, steril környezet azért elég lassú film! Viszont az egyedi rendezői fogások egy igen érdekes vámpír történetet vetít elénk! És ezért érdemes megnézni! Ráadásul Dick Smith sminkjei gyönyörűek! Olvastam régebben egy vele készült interjút, ahol elmondta, hogy itt talált fel egy új anyagot, amit azóta is használnak! Ráadásul Cathérine Deneuve és Susan Sarandon leszbi jelenete Delibes felejthetetlen dallamaira?! Hümm! Very nice! Szóval mindenképp érdemes tenni vele egy próbát!:)


5. Az utolso szamuráj (2008-03-20 20:12.01) aaaaa - (válasz Lasimoci 3. hozzászólására)
Én nem ezt hiszem.A tcm naponta nyomta.A ma emberének a régi mozik avasak:és nagyon mély tiszteletem a kivételnek.Nézdd meg,egy új mozihoz hány beirás születik:és egy ilyenkorabelihez mennyi.Igaz,Scott ezen filmje nem is annak készült,akinek kedvence mondjuk Zac Effron))))


4. Lasimoci (2008-03-20 19:45.07)  
Hopps, kétszer ment el. Legalább már ezzel együtt 4 hsz van itt. XD


3. Lasimoci (2008-03-20 19:44.20)   - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
Nem hiszem, hogy a fórumozókon múlna, hogy nincs elég figyelem iránta, hanem a dátumán és ismeretlenségén.
Ha előveszi valamelyik tévéadó, akkor megnézem! :)



2. Lasimoci (2008-03-20 19:42.40)   - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
Nem hiszem, hogy a fórumozókon múlna, hogy nincs elég figyelem iránta, hanem a dátuma és ismeretlenségén.
Ha előveszi valamelyik tévéadó, akkor megnézem! :)


1. Az utolso szamuráj (2007-12-26 13:26.23) aaaaa
Tony Scott első rendezése:néhány kritikusa szerint a legjobbja.Scott vizuális zsenije tagadhatatlan,a képek cizeláltságában most is visszaköszön szakmája,ám a történet elmesélésébe van egyfajta egyéni stilus,mellyel mostanság hajlamos csinján bánni,vegytiszta profizmussá cserélte.A történet Whitley Streiber :Vérfarkasok cimű regénye nyomán készült,nem akárkikkel a főszerepbe,a két hölgy enyelgése akkoriban nem kis port kavart,David Bowie pedig lám,nemcsak mint énekes nagyszerű.Mindenképp több figyelemre illene kárhoztatni,mint itt kapott.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2021-01-08 20:4122 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk