Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Velence, a hold és te
- DUNA TV, 13:55
Az arany iránytű
- Viasat3, 14:05
Casino Royale
- Mozi+, 14:10
A Pentagon titkai
- Filmbox Premium, 14:20
A segítség
- Cinemax, 14:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Leon, a profi - Kedvenc jelenet
Zimmer Feri - Vélemények
Dűne: Második rész - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Polgárháború aaaaa
Jennifer Lee aaaaa

 

Fórum - Nomád - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Gnor (2012-12-03 02:37.48) aaaaa
Kicsit uncsi kicsit lapos de a legjobb szó rá talán a szürke lenne. Egyszer nézhető vacak.


22. Norbii92 (2011-11-30 17:56.45) aaaaa
Úgy néz ki, hogy Szergej Bodrov-nak a történelmi-kalandfilmek készítése megy a legjobban, mert a másik ilyen filmje a Mongol is nagyszerű film volt és a Nomád is az!
Nos a történet nem rossz. A film pedig izgalmas, néhol kellően látványos, véres és szórakoztató lett!
Egyszer mindenképp érdemes volt megnézni! És bár a Mongol azért jobban tetszett, de ajánlom mindenkinek ezt a filmet, aki szereti ezt a műfajt! 4*



21. Ancsy21 (2011-07-16 17:23.25)  
Ha őszinte akarok lenni, akkor be kell valljam csak Kuno Becker miatt töltöttem le a filmet, no meg az itteni pozitív vélemények miatt.
És azt kell mondjam csak bele akartam kukkantani, de aztán nem tudtam kikapcsolni a filmet.
Nekem nagyon tetszett, bár egyszerű a sztori, de van benne mondanivaló, dráma, kis kaland, levágott fej :D
Azt hiszem most vált számomra nyilvánvalóvá, hogy Kuno kinőtte a tingli-tangli vígjátékszerepeket ( az idióta szappanoperákról nem is beszélve). Tehetséges a fiú, és nem igazán értem, hogy miért vállal el mindenféle szerepet. Mondjuk ez a film kivétel, bár nem Hollywood-i 'cucc', de szerintem teljesen rendben van.(és némely nagyágyúnak beharangozott hollywoodi filmnél sokkal jobb)


20. Stickfa (2011-03-27 18:03.21) aaaaa - (válasz Dark Bakter 17. hozzászólására)
"A képi világ lenyűgöző! A tájak, a hangulat, az életérzés első osztályú!"
Igen kb. ennyi pozitívum!
Jár a 3*!


19. Szürke Sólyom (2011-01-18 11:42.04)  
Én egy kicsit unatkoztam közben. Kissé bazári, nem elég nyers. A díszletek, jelmezek nem keltik életszerűség benyomását. Ilyenkor van az embernek egy olyan érzése, hogy múzeumlátogatásra akarnak minket invitálni a jelmezesek. Az arcokról hiányzik az a viharvertség, ami néhány dokumentumfilmnél visszaköszön. Azért kapunk néhány szép svenket a tájról, egy-két elemet az adott korból. A közeli harcok elég hitelesek, de a háttérben néha nevetséges dolgok történnek. Kardlap érintésétől összerogynak -lehet, hogy Jedi kard?-. Talán ha nem akarnak ennyire kommersz mozit csinálni még működhetett volna. Azért olyan nagy baklövések nem voltak benne, mint a Honfoglalásban, ez mindenképp pozitívum. Baklövés persze itt is akad: olyan népről beszélünk, ahol mindent lovon csináltak, de hogy mit keresnek a filmben széles pengéjű, egyenes, rövid kardok is -amelyeket leginkább a római légió használt és tipikus gyalogsági fegyver, lovasság részére használhatatlan- azt ne tőlem kérdezzétek.


18. Ehun (2010-07-24 22:56.24) aaaaa
A szereposztás nem volt hiteles, egyébként nézhető...


17. Dark Bakter (2008-12-14 11:21.20) aaaaa
Kellemes film! Remek és izgalmas! A képi világ lenyűgöző! A tájak, a hangulat, az életérzés első osztályú!
A zene nagyszerű! Bár Carlo Silitto már a Megtorló főtámájával is meggyőzőtt engem, hogy remek zeneszerző! És itt sincs ez másképp!
Nos én nem csípem Jason Scott Lee-t! Itt viszont nagyon kellemes alakítást nyújtott, mint bölcs tanító és narrátor... Üdítő volt ilyen filmben látni! Le a kalappal előtte... Ugyanez a vélemyényem Mark Dacascosról is... Remek játékot prezentált, bár annyira nem csípem őt sem, sajnáltam, hogy olyan keveset van a filmben! Viszont az általa játszott karakter karizmája megkérdőjelezhetetlen! A'szem a Farkasok szövetsége mellett, ez tűnik az egyetlen filmnek, amiben pozitívan csalódok Mr. Dacascosba...
A szereplők kellemes játéka, a remek csaták, a lenyűgöző táj, mind mind kellemessé teszik a filmet!
Hát igen egyetértek Kormoran véleményével, a hun harcmodor, a vándor nomád életmód, ami ránk is oly jellemző volt, nagyszerűen van megjelenítve! Szamurájjal is egyetértek! "Bár csak mi is tudnánk ilyen filmet forgatni!" Jó is lenne, mert ebben a filmben a kezdő jelenetekben több dinamizmus és élet van, a dramaturgiáról nem is beszélve, mint a Honfoglalás néven futó borzadályban összesen!
Szerintem remek kalandfilm! Nem egy hollywood-i giccs halmaz és ez hatalmas pozitívum! A rendező új filmjét a Mongolt még sajnos nem láttam, de egy ilyen film után még jobban megerősödött benne az érzés, hogy azt a filmet LÁTNOM KELL!
A Nomád egy remek film amit érdemes megnézni! Pazar!


16. Kormoran (2008-11-06 08:01.17) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 15. hozzászólására)
Sokszor fordul velem elő, hogy egy film témájával kapcsolatos észrevételeimet közlöm, nem méltatva a film mint műfaj sajátosságait hatásos módon kezelő alkotók erényeit, vagy hibáit.


15. Az utolso szamuráj (2008-11-05 15:37.15) aaaaa - (válasz Kormoran 14. hozzászólására)
Szerintem nemigen értetted,mire irtam a bömbölést,hagyjuk.
Ellenben azt nemigen hiszem,hogy ilyesmi nem hagyja el ajkát teszem azt egy mongol vezérnek mondjuk,hogy "utánam".Vagy ne bontsd meg a rendet.Mint látható,itt is kiabált a dzsungár uralkodó ezerrel,hogy vissza ,vagy lefejeztetlek titeket....harcmodor más,de az ilyen biztatások hozzátartoznak egyszerűen egy csatához.


14. Kormoran (2008-11-05 15:28.55) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 13. hozzászólására)
A keletieknek természetes, hogy nincs "stay with me bömbölés", mert a csapatszellem lényük része még ma is. A harcban a kürt és zászlójelek adtak egyértelmű utasításokat a harcosoknak. Az általunk nagyratartott filmjelenetek, mellyek oly nagy katarzist okoznak a nézőben, a rendezők képzeletének termékei. A kelet még mindig természetesebb nálunk, ez a filmjeikben is látszik. A két vetélkedő barát/testvér az ősi mitológiák ikrek csillagjegy földi vonatkozása. Mítoszainkban megtalálható Hunor és Magor egymással folyton versengő, de soha sem ellenségek. A vetélkedés a fejlődés motorja, nincs egyeduralomra törekvés, a bajban segítség, és nem megtámadás jár egymástól. Ennek ellentétje egy másik kúltúrkörben Káin és Ábel viszonya, ahol az egyik agyonüti a másikat. Ebben a filmben ez is megtörténik, de ez csak tévedésből. Káin viszont hipp-hopp agyoncsapja Ábelt, az egy más szemlélet. Tudnánk ilyen filmet, talán még jobbat is... bár megtehetnénk!


13. Az utolso szamuráj (2008-11-05 15:11.31) aaaaa
Az amerikai szinészgárdával megerősitett kazah mozi bár nem ér fel mondjuk Scott vagy Zwick monumentális hőseposzaival,ám igy sincs oka szégyenkezni.A történet kellemes és persze nem kerüli ki a keleti mozikból unásig ismert klissét,barát fordul barát ellen,-ez náluk bevett dolog,mint ázsiai horrorban a fodrászkerülő női szellem-ám nem éreztem annyira hibának.Sajnálom,hogy Jason Scott Lee-nek hazájában csak arra telik,Drakula 2000 folytatásokban rugdalja döglött karrierjét,mert nem áll neki rosszul a harcos bölcs szerep,Dacascos pedig kimondottan kitünő a kemény dzsungár harcos szerepében.Irta valaki alul,hiányzott belőlle az amcsi heroikus katarzis,hát igen,itt nincs Crowe bömbölő hangján kiadott utasitás,"Stay with me",vagy Maximus Zimmer zenéjére való megdicsőülése az aréna homokjában,azok legendás képek,ám ez a mozi kisebb zsetonból is kinál értékeket.Vannak persze hibák-szökésnél ketten egy lovon,és utánukindul egy sereg lovas,azok hová tüntek?-meg az akciójelenetek se az amcsi dramaturgia szerint vanak beállitva,ám a Honfoglalás vagy Sacra Corona iránt érzett gagyi köpködést biztos nem fogod érezni,sőt a két barát összecsapása lenyügözően van megkoreografálva.A táj pazar és ami nagyon tetszett,a zene,bár érezhetően kedvezni akartak a nyugati piacoknak is,olyan tételekre is futotta,ami segiti a külföldi értékesitést.Bár mi tudnánk ilyen szinten kalandfilmet forgatni!


12. Kormoran (2008-10-17 16:41.53) aaaaa
Jól sikerült film. A magyar hagyományok iránt érdeklődőknek külön ajánlott, mert a képi világa, megidézi a pusztai vándoréletet. A harci oktatós és háborús részekből képet kaphatunk a hun harcmodorról, ilyesmit oktatnak a barantásoknak is.
Miután évtizedek óta nincs sajátosan magyar filmgyártás, a kazahokra hárult a feladat, hogy bemutassák nekünk ezeket. Köszönet érte!


11. Ewevagyoknemtúrista (2008-09-24 20:55.28) aaaaa
én épp msot töltöm:)
elég hosszú idő elsz szentem míg lejönd e azt hallotam h nagyon jó film:)


10. Delpiero (2008-07-31 13:40.45) aaaaa - (válasz Delpiero 8. hozzászólására)
nem arra :)


9. Beszko (2008-07-06 14:09.23) aaaaa
Nem volt rosz de nem is volt anyira ütős.meg lahet nézni töbször is.Jo kis film.


8. Delpiero (2008-06-18 17:35.56) aaaaa - (válasz Zso 3. hozzászólására)
mert ez arra készűlt


7. A.n.v.anti (2008-06-17 23:22.04) aaaaa
na, a tradi íjászoknal egy jó film kaftánkészítéshez. Láttam már jobbat, lényegében minden középszerű, de a párbaj miatt megadok ennyi csillagot.


6. SaS91 (2008-06-14 20:46.39) aaaaa
Na 4 csillagot akartam rá adni:)


5. SaS91 (2008-06-11 15:20.00) aaaaa
Összeségében nem marad el a hasonló tipusú amerikai filmektől sőt néhol még jobbra is sikerült nem a harci jelenetekre elsősorban a végső csatára gondolok az nem egy Mennyei Királyság szintű jelenetsor!Viszonylag kis költségvetésű film jó színészek nem rossz zene.A kazah nép újraegyesülését mutatja be a film.Jay Hernandez ismét hősi halált hal ezt most már lassan megszokhatjuk tőle.A gólból ismert Kuno Beckert kissé fura volt látni ebben a szerepkörben de jól játszott ő is...
Egy nagyon kis jóindulattal 4 csillag jobb az átlagosnál jóval...


4. Kisjon (2008-05-04 11:59.25) aaaaa
egy kis amerikai segítségel készült kazah film.
és nem rossz. látványban azért elmarad az amerikai vetélytársaitól, de a mondanivalója kiválló. a harci jelenetek sem olyan vészesen rosszak, de azért látni, hogy pénztárca véges volt. kimondottan szórakoztatott és lekötött.
na ha egyszer mi magyarok is tudnánk egy ilyen szinvonalas kalandfilmet forgatni örülnék neki.


3. Zso (2008-04-21 07:45.24) aaaaa
Én nem voltam elragadtatva a filmtől, hiányzott belőle az amerikai szabadságharcos filmekre olyannyira jellemző pörgés és a hőssé válás pillanatának katarzisélménye.



2. Geysap (2008-02-08 05:59.02) aaaaa
Szeretem a kosztumos tortenelmi filmeket, de en is feltem egy kisse, amikor betettem a DVD-t (annak ellenere, hogy Milos Forman neve is szerepel a stablistan, mint producer). Vegignezve a filmet pozitiv ertelembe veve nagyot csalodtam. A kazah tortenelemrol - mondavilagukrol igen keveset tudunk. Ez a film kazahsztan XIII. szazadi tortenetet mutatja be, a kazah nep egyesuleset, sajat mondavilaguknak megfeleloen. Elore kell bocsatani, hogy ez nem egy tobb millio dollaros "megszokott" amerikai film. Ennek ellenere sok kulonbseg nem erzodott a "szupermozik" es e film kozott. Igen latvanyos film kerekedett ki. Apro hibak vannak, de melyik filmben nincsenek, azonban azt hiszem, hogy egy film nezesekor nem az a cel, hogy ezeket keressuk - foleg egy ilyen jellegu kosztumos film eseteben. A zene nem hiaban kapott Golden Globe jelolest. En tobbet adtam volna. Nezzetek meg, erdemes.


1. Delpiero (2007-12-24 17:10.16) aaaaa
Mivel még senki nem írt véleményt erről a fílmről ,ezért megengedem magamnak ,hogy kicsit bővebben világítsak rá erre a múre.
Előszöris szerintem nagyon jó és profi fílmmel van dolgunk.
Mikor betettem a DVD-t kicsit féltem hogy mi vár ,de az előérzetem csalt ,mivel tényleg tartalmas szórakozásban volt részem.
Persze ez a fílm is tele van sablonokkal (de egy amerikia fílmben még több van)
A színészek nagyon jól játszanak a főhőssel az élen (akit a Motelből ismehetünk)
A történet nagy részben kiszámítható ,de szerethető.
A látványvilág is a helyén van ,bár a végső csata nagyon rövidra sikeredett.
Szóval aki szereti az ilyen típusú kalandfílmeket annak meleg szívvel tudom ajánlani.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGnor, 2012-12-03 02:3723 hsz
KeresemSzabi1976, 2009-11-22 23:081 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk