Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pénzeső
- HBO, 11:55
A panamai szabó
- Film Café, 12:05
A megfelelő ember
- Magyar Mozi TV, 12:15
Umami, a boldogság íze
- Mozi Klub, 12:40
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 12:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lopakodók: Vad küldetés aaaaa
Vinnie Jones aaaaa

 

Fórum - 4 hónap, 3 hét, 2 nap - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
44. Rockercsaj2003 (2018-04-08 21:25.05) aaaaa
Nagyon nyomasztó, film. .


43. Vbacs (2014-06-02 11:16.17) aaaaa
Keményem megterrorizálta a lelkemet Mungiu filmje, talán ennél jobban még egy filmnek sem sikerült életem során, pedig láttam már egyet-kettőt.

Alig kaptam levegőt, miközben néztem és többször borzongtam bele abba a rideg valóságba, ami sugárzott a filmvászonról.
A románok egy igen nagy ugrást vittek véghez a filmiparban a 21. század elején. Sorra jelentek meg a minőségibbnél minőségibb filmek, ami addig csak nehezen volt megvalósítható. A fesztiválok egyik favoritjává váltak, mert nagyon európai volt a stílus, a forma, mégis egy picit más.
Igyekeztek nem véleményt formálni a Ceausescu éráról, de ez ugye elkerülhetetlen, hiszen minden film ezt valamilyen formában magába hordozza. Akkor is dicséretesnek tartom, hogy legalább a törekvés meg volt a semlegességre.

Nos, a 4 hónap, 3 hét, 2 nap teljes mértékben át van itatva a kor szellemiségével. 1987-ben járunk, Ceausescu sötét középkorra emlékeztető Romániájában, ahol súlyos megszorítások vannak (az abortusz betiltása például, ami a film főszereplője), az emberek rosszul élnek, kosz van és VAS. Annyira szocreál volt, hogy az már nosztalgikusból a kellemetlenbe ment át. Míg nálunk ilyenkor már kifele jöttünk a szocializmusból, Románia is igyekezett így tenni, de ott keményebb kézben tartották a gyeplőt, a félelem még mindig nem múlt el.
Mindezt külsőleg egy az egyben tökéletesen ábrázolták, én egyedül a ruhákat láttam modernebbnek, de még ez is belefért. Ez a film már-már vérfagyasztóan hitelesre sikerült, köszönheti ezt a nagyon hosszú snittjeinek (akár 10-15 percesek is voltak), a zene mellőzésének ( mintha nem is filmet néztünk volna), és a vérprofi színészi jelenlétnek. Nem is beszélve arról, hogy az emberek nagyját érzéketlen bunkónak ábrázolták, igaz így a két főhősnő barátságát jobban ki tudták emelni. Nekem az operatőri munka is bejött, a kézi kamera és annak zaklatott járatása is adott az élményhez.
Szóval ebbe a nagyon kellemes miliőbe helyeztük el történetünket és szereplőinket. Egy abortuszra váró Gabita (aki néha nagyon irritáló karakter volt a szerencsétlenségével), egy nagyon önzetlen barát Otilia, aki inkább volt a központban, mint a helyzetet súlyosbító Gabita, votl nekünk egy csontig hatolóan kegyetlen orvosunk, Bebe, aki inkább verbálisan sokkolta a női, (és remélem) férfi nézőket, mint a tetteivel, van egy reménytelenül elnéző fiúja Otilianak, Adi. Mindegyik karakter megérne egy külön misét, a mellé társuló alakítások pedig párjukat ritkítják.
Mindegyik egy külön tőrt döfött belém időnként.

Egyáltalán nem éreztem egy percét sem unalmasnak vagy vontatottnak, mert a szavaknak, párbeszédeknek ezerszer több súlya volt, mint bármilyen tettnek és eseménynek. Egyes jelenet kellemetlenségét nemcsak, hogy a bőrömön éreztem, hanem el is felejtettem, hogy nem a szereplők között ülök, hanem a gépem előtt. Még az az apró pozitív felhang is elhalványult a fullasztó nyomasztó hangulat mellett, hogy mekkora ereje van a barátságnak, és tettekben meddig lehet elmenni a másikért. Mert ez mitagadás, gyönyörű üzenet, de olyan zaklatott és sokkolt lettem a filmtől, hogy erre alig tudtam figyelni.

Természetbeni fizetés, egy magzat látványa, a világ legkellemetlenebb szülinapi vacsorája, Románia sötét utcái, végtelenül bunkó recepciósok. Nos, köszönöm ennek az alkotásnak, hogy ilyen őszinte volt, de nem adhatok rá elvből sem maximálisat, pedig itt minden beretva élesen pontos volt és tökéletesen kivitelezett



42. Gyorkos (2013-12-17 08:19.42) aaaaa
Hah, de rohadt unalmas, milyen rohadt nyomasztó, füllesztő hangulatú film! Ócska, fárasztó párbeszédek, vontatott történet, béna operatőri munka. A filmnek nincsen zenéje, a hangok sokszor csak fémes zörejek, durva ajtócsapódás, egy labda puffan az autó karosszériáján. Abszolút hihető, hogy ilyen volt a Csau-féle Románia. Egy fokkal jobb volt nálunk, de sok dolog felidéződött bennem a film láttán. Még az utolsó kis szállodai portások is foghegyről beszélnek a vendégekkel, lekezelőek szavaikkal gesztusaikkal. Hasonló stílusban működött nálunk is pl. a kiskereskedelem jó része. Ilyesmi stílusúak voltak az eladók a boltokban. Érdektelenség, fásultság, áruhiány miatt unalom. Viszont feketén, pult alól egy kis csúszópénzért mindjárt más hangnemben tárgyaltak. Sajnos, - mint itt a filmben is - nem csak a kereskedelem szenvedett ettől a rendszertől, hanem a munka és az élet minden területe. Megrontotta a hétköznapi emberek mindennapjait, tönkre tette a kapcsolatokat, életeket. Felőrölte az emberek idegrendszerét, türelmetlenné, idegessé, intoleránssá, más problémáival szemben közömbössé, lenézővé tett. Itt az emberek olyanok, mint a vadnyugati filmekben mindenki, csak coltok nélkül (20 centis rugósbicska azért befigyelt a doktornál). Kemények, ridegek, mogorvák. Mindenki fél a másiktól, besúgót, ügynököt sejtve a másikban. Nem véletlenül, az a rendszer (is) hirhedt volt a mindet behálózó besúgórendszeréről. Végsőkig lealjasító diktatúra, ami kiszolgáltatottá tesz. Az abortuszt végző orvos is fél és a lányok is. A teljes tiltás miatt titokban végezték az eljárást, de ezért lebukás esetén súlyos börtönbüntetés járt minden résztvevőnek. A lányok nem tudják előteremteni ott helyben az egész összeget, így testüket bocsátják áruba a fennmaradó részért cserébe. Az ostoba rendszer így prostituálja a nőket.
Ejtsünk szót a környezetről. Rendkívül lepukkant az egész. Szürke, rossz állapotú házak, rendezetlen terek, igénytelen kinézetű, koszos utcák. Mindenhol Daciák és Daciák. Legfeljebb a színük külöbözik.

A film: [link]


41. NorbiSK (2013-01-24 12:49.01) aaaaa
Tegnap láttam elősször! Nagyon jó film! A szinészek is és a történet is nagyon eredeti!


40. Watcher (2012-01-25 12:22.23) aaaaa
hát ez szörnyű volt
Gabita engem baromira idegesített
azért nem adtam rá a legrosszabbat, mert legalább elkapta a realitást


39. Sötétszív (2012-01-03 00:29.54) aaaaa
Cristian Mungiu filmje nem könnyű témát dolgoz fel. Szerencsére kerüli a csöppösséget, és az érzelgősséget. Egy diktatúra végének korhű lenyomata
ez az alkotás. A színészek egytől -egyig remekül játszottak. Zene nincsen a filmben, de ez nem zavarja az embert, sőt inkább még nyomasztóbbá tette a filmet. Az utóbbi évek legjobb román filmje ez. Kihagyhatatlan remekmű!


38. Zolafish (2011-06-20 22:28.36) aaaaa
Ez a film egy fantasztikus tanmese a feltétel nélküli igaz barátságról. E mellett egy nagy hiteles kor ábrázolás is. Gyakorlatilag olyan a film, mint ha nem is színészek játszanának benne.

Igazán dicséretet érdemel, mert az abortusz témájából nem csinált giccses csöpögést és nem is moralizál, hisz az anya döntése végig egyértelmű volt. Szóval ennek megítélését teljesen a nézőre hagyja. Az egy érdekes dolog volt, hogy igazság szerint nem is a leendő anya (bár ő is főszereplő, nem vitás) volt az igazi kulcs szereplője a filmnek, hanem a barátnője. Ezeken kívül, ami még szembetűnő volt, hogy nem volt zene a filmben, ami nagyon jó hatáskeltő eszköz tud lenni, de egyáltalán nem volt szükségere. Ez a film e nélkül is komoly érzelmeket vált ki az emberből és nem semmi katarzis marad a film után és további gondolatokat ébreszt az emberben.

5+1*


37. Villeo (2011-02-18 17:58.55) aaaaa
Kegyetlenül realisztikus alkotás a román diktatúra vége felé,mikor szomszédaink hozzánk jártak Infecundinért(fogamzásgátló)horribilis összegeket adtak egyéves adagért,amit nálunk ingyen felírt a nőgyógyász.
Végig ott volt az a bizonyos zabszem,és nagyon megkönnyebbültem,hogy nem lett nagyobb dráma belőle!


36. Bigacsiga és Batkamanó (2010-11-08 20:43.59) aaaaa
Nem vagyunk egyformák. Én pl. az XXY című filmmel vagyok így. Megrázott, felzaklatott, pedig sokan unalmasnak tartják.

Otiliát sajnáltam. Számomra a film tanulsága: válogassuk meg alaposan a barátainkat:-P


35. Az utolso szamuráj (2010-11-08 19:20.19) aaaaa - (válasz Bigacsiga és Batkamanó 33. hozzászólására)
Pl engem megrázott.És érdekelt,mi lesz a csaj sorsa.Pedighát férfi vagyok,asszem.Ja..az.D


34. Mangilla (2010-11-08 18:55.06) aaaaa - (válasz Bigacsiga és Batkamanó 33. hozzászólására)
Igen, részben.
A fojtogató, lélektelen atmoszféra, aminimalista eszközök mind részei annak a hatáskeltési mechanizmusnak, amit a rendező használt.
Aki erre rá tud hangolódni, annak nagyon tetszik, aki nem, annak kevésbé. Nincs ezzel semmi baj.
A fő cél talán az volt, hogy bemutassák, milyen szomorú is az, hogy az emberek ennyire közönyösek, s az érdektelenségükkel másokat rombolnak le (ez egyaránt vonatkozik a zugonőgyógyászra és Gabitára is - az áldozat a magzat, illetve Otilia...).


33. Bigacsiga és Batkamanó (2010-11-08 10:50.35) aaaaa - (válasz Mangilla 32. hozzászólására)
Az lehet, csak sajnos pont emiatt egyáltalán nem jó film. Tulajdonképpen nem értem, mi is volt a célja ennek a műalkotásnak. Ennek a filmnek megrázónak kellett volna lennie. Szimplán idegesítő volt. Baromira nem érdekelt, mi lesz Gabitával, érdektelenséget váltott ki belőlem, semmi többet. Ez lett volna a célja?


32. Mangilla (2010-09-28 22:01.09) aaaaa - (válasz Bigacsiga és Batkamanó 31. hozzászólására)
Ha így vélekedsz Gabitáról, akkor az őt alakító színésznő játék elérte célját:)


31. Bigacsiga és Batkamanó (2010-09-28 20:05.24) aaaaa
Én sajnos végigszenvedtem a filmet, mérsékelten tetszett. Gabita nagyon idegesített és emiatt egy pillanatra sem tudtam sajnálni vagy iránta szánalmat érezni. Ostoba liba, felelőtlen és nemtörődöm virágszál, aki fel sem éri ésszel, mit tesznek meg érte. Otilia a film egyetlen pozitívuma az ő játéka remek, miatta érdemes megnézni.


30. Attiliusz (2010-09-19 17:30.20) aaaaa
sajnos Ilyenek voltak az Időkk.be kell ismerni valodi minden benne.Nem volt szabad Avortuszt csináldi.Aki merte és Válalta annak Kényszer munka vagy el tünik Őrőké.a Tőbbi magátol érthető...


29. Borivoje (2010-09-12 22:12.39) aaaaa
Ismét egy film,mely erényt kovácsol a körülményekből...Zseniális Anamaria Marinca!
Fajsúlyos film,melyet nehéz megemészteni...


28. Mangilla (2009-05-11 17:21.02) aaaaa
Nagy híre volt a filmnek, ezért is vártam kíváncsian... aztán eleinte nem nagyon tetszett... lepusztult életet bemutató, kézikamerás képek, vontatottság... aztán előkerül a doki, és jön egy - még mindig lassú, de - ütős jelenetsor, és egyre jobban érdekel... aztán igazából a történet maga már nem is megy tovább, a hátralévő időben csak az eddig kibontakozott dolgok hangulata folytatódik, illetve mélyül el... nagyon mélyre...
De pont ez az "érdekes" benne (már, ha megengedhető itt ilyesféle jelző) - Ottília bensőjében lezajló drámák sorozata.
A vacsora a barátja szüleinél valami fantasztikus, de az is, amikor visszamegy a hotelbe... meg a legvége, az étteremben - na, az kész!
A színészek nagyon jók - főleg a nők (a barna lány nagyon jól adja a HP-t:P), de a képi eszközök is megnyerőek (bár én nem nagyon díjazom a kézikamerás felvételeket).
Magáról a sztoriról (pontosabban a témáról, amiről szól) külön lehetne értekezni - én most ettől eltekintenék.
A film viszont jó - kb. úgy, mint a Schindler listája - megfekszi az ember gyomrát.


27. Klimt (2009-03-27 19:28.28) aaaaa
Románia, de a kolesz, mintha csak egy az én időm- beli magyar kolesz lett volna... Két lány, egy tiltott dologra vállalkozik...Abortusz, vagyis az egyikőjükön végrehajtják, a másik segíteni próbál...ez már önmagában is szörnyű, de itt sokkal szörnyűbb dolgok is megtörténnek, ami által a két lány teljesen más emberként jön ki a történet végére...


26. Klimt (2009-03-26 18:40.05) aaaaa
Előbb elütöttem az osztályozást! Most már ott is 5 csillag van...


25. Klimt (2009-03-26 18:27.37) aaaaa
Nagyon megrázó volt! 5 csillag!!!


24. MDante (2009-03-24 17:12.28)  
Kritika:

[link]


23. Az utolso szamuráj (2009-03-23 20:49.18) aaaaa
Az ember ritkán lát tökéletest.
Úgy tökéletest,hogy azt nemigen szeretné soha többet látni,ha lehet:ez a román film ezzel a kettőséggel szúrt oda a fotelhoz,mint egy 95 kg-os rovart.
Katolikus vagyok,nem gyakorlom hitem,és hiszek abban,hogy egy nőnek joga van dönteni az abortuszról,hogy kell neki a gyerek,vagy nem.Régi mondás,igaz mondás,a nők két dologért képessek a végletekig elmenni:hogy legyen gyerekük-szép feleségem,-illetve hogy ne legyen gyerekük,lásd több barátnőm,de azokat csak mai fejjel,öregebben gondolom át újra,akkor,még fiatalon pináról pinára járva nem érdekelt semmi,és egy felelőtlen "60-nál nem kiszállás" eredménye az egyik legrémisztőbb démona volt ifjúkoromnak.Nem gondolkodni,csak a testet látni,a mellet,a rózsaszin húst....ostobaság vagy csak a fiatalok vaksághoz való joga életünk ebben szakaszában,döntse el mindenki,ahogy magában jónak érzi.
Aztán persze benőtt a burám,és átéltem,hogy az én felelőtlenségem-is persze,mert minden ilyesmihez azért ketten kellünk legalább-lehet egy kapcsolat végszava,annak lezárásának,meghalásának ,feleslegessé válásának katalizátora,bizony máshogy éljük meg a dolgokat.Azóta ott tartok,hogy bár nem tetszik az abortusz,nem szeretem és nem pártolom a beavatkozást ha lehet,de azért mégse már egy férfiak irányította begyepesedett egyház mondja ki ellene a végső szót,nehogy már mi férfiak döntsünk annak szükségességéről,létjogosságáról,hanem az,akiben nő az élet,akinek teste és lelke mehet rá erre a dologra,és akiket még mind a mai napig nem tartunk egyenrangúnak a világban,akármennyire szeretjük azt hinni himostobaságunkban.
Ennek a filmnek a megértéséhez hozzátartozik a régi Románia ismerete,gondolok itt az 1966-os törvényre,mely megtiltotta az abortuszt a nők számára,oka a törvénynek a "Nagy Románia" lakossainak felduzzasztása számszerűleg.Többeknek nem kell viszont ecsetelnem a román viszonyokat,milyen színvonalon éltek az emberek,mivel járt a sok szülés,úgyhogy ez a törvény pont az ellenkezőjét váltotta ki,a nők csapatostul mentek tiltott abortuszra,aminek következtében félmillió,de bizonyos források majd egymillió halálesetről számolnak be.A "szerencséssek" ilyesmi mód pottyanthatták el a meg sem született életeket,de ismertek a durvább módszerek,kaparás borzalmas célszerszámokkal vidéken,dróttal....ahol nemcsak a cafatokra tépett kis test borzalma tetézhette a horrort,de olykor az anya halála is.
Christian Mungiu alkotása fillérekből jött össze,és egy sorozat ,a Mesék az aranykorból egyik darabja,amik a román kommunizmus egy-egy szeletére világítanak rá történeteken belül:nem épp nézőbarát alkotás mind témája,mind a film nyelvezete miatt.Hosszú snittek,amik a szereplőket több perces játékra készteti,mintha színházba látnánk őket sokszor,nincs zene,lecsupaszitott és mostoha díszletek ,minden olyan nyomasztó,dehát ez volt azokban az években.A párbeszédek mind-mind az életszerűség mostohaságát és egyszerűségét hivatottak jelezni,néhol csak hallgatnak nagyokat,de ezeknek ott és akkor fontos drámai szerepe van,nincs miért nyavajogni ellenük.Egy szobafoglalásból ismerős azonnal a nem annyira fiataloknak a kommunista időkben "valaminek" elérése,korrupció,a külföldi cigik fontossága,hogy mert valakinek jó állása van,hogy mer beszélni bárkivel:de kérdem én,mi változott azóta?.......Egy,ki kell mondani, buta lány magzatelhajtása körül forog a cselekmény,igazából 3 központi alak van,Gabita,a minden elintéző Ottilia és a finoman szólva gátlástalanul mocsok Bebe úr,a többiek inkább csak a dolgok árnyalása miatt fontossak,bár Ottilia barátjának viselkedése a lány saját tragédiája is egyben.
Valahol közben pedig minden rideg,valahogy embertelen,ám te mégis nézed,nézni kell,és gondolkodsz olyasmin,hogy mit érezhet egy nő,mikor hüvelyéből egy idegen spermáját mossa ki,aki nem megerőszakolta de talán ez most így rosszabb.....hogy mit gondolhat egy nő akkor,mikor testébe szenvtelenül bevezetnek valamit megölni a benne lapuló picit ,hogy hogyan lehet úgy beszélni a kis test eltüntetéséről,mint egy körömvágásról,és az a véres kis emberkezdemény a földön.....önnön kritikája és üvöltése valaminek,aminek nem így kellett volna történnie,amiben hibázott a nő,a férfi,de rámutat halála rideg ürességével egy rendszer ostobaságára,embertelenségére, a kis test a kőpadlón nehezen feldolgozható jelkép,akárhogy pártolja a néző az abortuszt,vagy akár kategorikussan elutasítja azt.
Christian Mungiu alkotása pedig nem helyezkedik el egyik oldalra sem,rád bizza saját érzelmeid feldolgozását,saját gondolataid átnézését,nem terel,csak bemutat,rendezőtől sose többet.Tudja,filmje bár lassú,de gondolatébresztő,és nemcsak az abortuszról mint olyanról,hanem egy korról,ami az emberarcú szocializmus hülyeségével széditett,de akik benne éltek,akik tudják,ez mit jelentet valójában.....
Szívvel és ésszel ehhez a mozihoz,csak ezt kérem!


22. VadRaszta (2009-03-15 11:42.21) aaaaa
Elég érdekes film volt, de jó volt. De viszont rengeteg hiba volt benne ami nekem nem tetszett a rendezésbe. Sok helyen utána olvastam a filmnek, de én közel se tartom olyan zseniálisnak a rendezést. Meg tényleg elég vontatott volt.


21. Csillag803 (2009-01-30 13:35.15)   - (válasz Ingread 18. hozzászólására)
Köszi a választ!


20. Tomee33 (2009-01-28 20:41.02) aaaaa
Nekem nagyon bejőt ez a film!Románok jólmegcsinálták:)


19. Liman67 (2009-01-26 14:06.45)  
a film fantasztikus,anamaria benne káprázatos, mivel keveset beszélnek benne, a filmnek több mondanivaloja van. A FILMNEK EGY PICI HÁBÁJA SINCS, TÖKÉLETES ALKOTÁS románia gratulálok


18. Ingread (2009-01-22 20:54.25)  
A moviesite.hu-n megvan magyar szinkronnal.


17. Csillag803 (2009-01-16 19:13.42)  
Ezt a filmet hol lehet letölteni szinkronosan?



16. Hungigi (2009-01-16 19:09.32) aaaaa
Tegnap néztük meg a filmet.Az itt elhaaangzott vélemények alapján sokkal jobbra számítottam.
Nagyon sok jót hallottam a filmről,de egyátalán nem tetszett:-(Az első 10 percben még bűn lett volna kikapcsolni és mire végre történt valami vége lett a filmnek.Azt hittem sokkal durvább lesz,de sajna a film nem adott semmi pluszt:-(


15. Nyulci (2008-11-30 18:09.16)  
Nem láttam a filmet, de én is csak felsőfokban hallottam róla. december elején megjelenik itthon DVD-n, látatlanban megveszem.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekRockercsaj2003, 2018-04-08 21:2544 hsz
KérdésekErzsébetti, 2007-10-26 11:232 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
4 hónap, 3 hét, 2 nap adatlap
Eredeti cím: 4 luni, 3 saptamani si 2 zile
Évszám: 2007
Rendezte: Cristian Mungiu
Szereplők: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alexandru Potocean, Ion Sapdaru...

További információk

Szereplők fórumai
- Anamaria Marinca - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk