Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az útvesztő
- Moziverzum, 03:00
A sárkány visszatér
- Film Mánia, 03:15
Kopp-kopp
- Mozi+, 03:20
Mud
- HBO3, 03:45
Válság
- HBO2, 04:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - The Woodsman - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Zsozseszko (2020-01-04 15:57.02) aaaaa
Érdemes megnézni, jó film.


4. Igneczi (2014-06-08 23:57.12) aaaaa
Kőkemény film, nagyszerű rendezés.


parfumeshop.hu banner

3. Törölt felhasználó (2013-10-18 23:22.58) aaaaa
Érzékeny téma, tapintatos megvalósítás és bivaly Bacon, no meg Mos Def, akit hallgatni ugyan jobban szeretek, de színészként sem senkiházi.


2. Norbi bácsi (2008-09-16 16:51.39) aaaaa
A pedofilizmus bűn! Nem lehet elintézni egy 'ez csak egy betegség' kifejezéssel mint pl a homokosokat vagy pl a szadomazót. Azokat is lehet nem szeretni, de el lehet fogadni, megérteni nem kell őket, de nem feltétlenül zavarják a normális embereket. Itt más a helyzet, akit nem zavar az amit ezek az emberek tesznek, azt sem nevezném éppen normálisnak. Csodálkozunk hát hogy így kirekeszti őket a 'normális' emberek közege, és nehéz a beilleszkedés nekik? Hát ezen nem kell, mert ez pl. így természetes. Hiába kap munkát egy-két még őt örökre el nem temető barátjának, ismerősének köszönhetően, hiába ült börtönben évekig, hiába kezd el egy normálisnak tűnő kapcsolatot egy nővel, hiába talál szállást, hiába tér vissza az életbe, őt örökre megbélyegezték, és ezt saját magának köszönheti. Őt örökké mindenhol ahol tudomást szereznek dolgairól kiközösítik, és elitélik, néhány embert leszámítva, elvetik a gondolatot hogy lehet ő még jó ember.
Pedig 'főhősünk' -legalábbis a filmben ez hangzik el- nem ért hozzá úgy egyetlen kislányhoz sem, hanem csak szerette szagolni a hajukat, vagy ha az ölébe ültek. Ez azért nem teljesen ugyanaz, de mégis kiskorú molesztálása miatt került börtönbe, és innentől senkit nem érdekelnek a részletek, különösképpen a rendőrt nem akinek az ő megfigyelése, ellenőrzése a feladata. Ő is ugyanúgy mint munkatársai megveti, és emberszámba se veszi, csak egy darab szar az ő szemében. Aztán a végén amikor kiderül hogy egy pedofilt vernek félholtra az ő közelében, tudja ő hogy ki tette hiába mond ő mást, látja ő a szemében, hallja a szavaiban hogy tudja helytelen amit tett, és emiatt szenved.
Kevin Bacon-t én még nem láttam rosszul játszani, itt is tökéletes, Mos Def a rendőr szerepében brillírozik, még sokak számára ismeretlen lehet, de a 16 utca és a Be Kind Rewindben, na meg ebben a filmben is megmutatta már hogy egyáltalán nem rossz színész.
Egy igen kényes témát feszeget a film, és lám lehet hatást gyakorolni borzalmas képek nélkül is, anélkül hogy megmutatnának konkrét eseményeket, ezt a legtöbb rendező kerüli, dícséret ezért Nicole Kassellnek.


1. Laslow (2007-12-16 14:31.11) aaaaa
Hű, nem könnyű a pedofilok élete! Szerencse, hogy ezt megúsztam! :) Amúgy jó film. Arról, hogy rosszak az esélyek a társadalomba való visszailleszkedésbe a jól megérdemelt(?) börtönévek után. De miért rosszak? Nem csak, mert a vér nem válik vízzé, és szíve szerint továbbra is a gyerekekre hajtana, hanem mert a társadalom kiveti őt, ahelyett, hogy segítő kezet nyújtana, és így aztán végképp nehéz változni és legyőzni, elfojtani a belső késztetést. Basztatják a rendőrök, az ismerősök, családtagok, munkatársak, mindenki, aki csak tud a dologról, és nem csoda, ha ettől teljesen kikészül, és végül oda jut, hogy megutálja a "normális" embereket, már nem akar közéjük tartozni, nem küzd önmaga ellen, hanem ismét szabadjára engedi a sötét énjét, végre valahára kicsit jó magához: molesztál egy kiskorút. Nehéz ügy. Az meg nem túl realisztikus, hogy a végén meglátja önmagát a másik oldalról, és ez talán megadja a kellő lökést a megváltozáshoz. Mert a börtönben töltött évek nem, az biztos.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsozseszko, 2020-01-04 15:575 hsz
KérdésekHalember, 2019-03-03 18:342 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk