Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Válság
- HBO2, 02:06
Hosszú levél
- Duna World, 02:25
22 mérföld
- Mozi+, 03:05
Visszavágó
- Film+, 03:10
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 03:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Atomszőke aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - A vágy titokzatos tárgya - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Lifeisamovie (2022-05-16 23:50.30)  
- Hiszen együtt vagyunk. A karjaidba veszel, én simogatlak, tied a lábam, az ajkam, a mellem. Miért akarsz a tetejében még szeretkezni is?..pfff XD
Koncsíííta a szűz kurva kifejezés iskolapéldája :D


14. Lifeisamovie (2022-05-16 22:36.21)  
Vén mek-mek is megnyalja...:P



13. Csabaga (2017-09-07 18:37.03) aaaaa
Bunuel ilyen népszerű lenne,divat imádni őt?


12. Arpimokus (2017-09-07 18:17.22) aaaaa
Olyan ez a film mint Mozart, sznoboknak jó.
Egyébként egyáltalán nem olyan titokzatos.
Blunel! Húú, oda ne rohanjak!


11. Sokdudu (2017-04-02 10:30.34) aaaaa - (válasz Mozsika 5. hozzászólására)
Juj, de felreertelmezted, vagyis nem teljesen felre, inkabb ennel azert melyebbre asott Bunuel mester. Nem a not allitotta be gonosznak es a ferfit jonak, ez lehetett volna forditva is, mint oly sok filmben, hanem a vagyat, mint jelenseget, erzest demonizalva mutatja be annak pusztito vaksagat. Az hogy ezt nemileg himsoven nezopontbol, azt serelmezem is ezert nem adok ra ot csillagot. A ket szineszno "hasznalata" a filmben is ezt hivatott kifejezni, a vagy elvakit, teljesen indokolatlan egy szerepre ket kulonbozo szinesz hasznalta, de kb 2 percig gondolkozunk rajta, miert is? Mert kivancsiak vagyunk, mi fog tortenni. Vagyunk ra, hogy megtudjuk mi lesz ennek a vege. Valojaban sosem tudjuk meg es talan nem is ez a lenyeg, hanem a folyamat hogy vakul meg az ember, elobb a pozitiv vagyak hataaara, amikor elborul az agya es elege lesz, akkor pedig meg sem akarja tudni, mi miert tortent, egyik szelsoseges neuroallapotbol a masikba lepked a foszereplo, gondolkodni egy percre sem all meg, ha feminista nezopontbol nezem, ez akar a ferfiak egyszeruseget es tulzottan allatias es civilizalatlan osztonosseget is kifigurazhatja, de en inkabb az emberekre altalanossagban vonatkoztatom ezt. A vege elore erezheto volt, a ferfi butasagaert, osztoneinek valo tulzott engedelmessegeert nagy arat fizetett.


10. Orgona (2016-08-07 19:23.31) aaaaa
Tipikus Bunuel film. Aki kedveli a mester stílusát az élvezi. Aki nem szereti a lassan kibontakozó cselekményeket, unatkozik. Sokszor láttam moziban, film klubbokban.


9. Arturo professzor (2016-08-07 16:11.53) aaaaa
Magyar mozipremier:1979.08.30.


8. Mütyürke (2015-12-31 23:08.20) aaaaa - (válasz Mozsika 5. hozzászólására)
Nőgyűlölőknek erősen nem ajánlott!
Orránál fogva vezetni éppen úgy lehet nőt,mint férfit.Ketten kellenek hozzá,aki hisz és,aki hiteget.A kérdés ,mi a vágy titokzatos tárgya? Valóban a nő?


7. Entersp (2015-10-20 19:23.18) aaaaa
Ravasz nyugtalanítás. Meglehetősen ritkán nézek Bunuel filmet - nagyjából, ha a magyar válogatott eljut egy pótselejtezőig...
A két színésznő, mint a férfi mindkét áhított célja nem volt rossz húzás, néha én sem tudom, hogy a szüzike vagy a bestia a fontosabb.:) Carole Bouqet sokkal jobban tetszett (szóval, most a szüzike).
A férfi valóságérzékelése tréfásan lett kidolgozva, ezzel az emberrel mindent meg lehetett volna tenni. És ez baromi nyomasztó volt végig.
Azt hiszem, sokaknak fontos lehet, hogy lássák ezt a filmet, a szüntelen bosszúsággal még némi tapasztalatot is be lehet gyűjteni - összességében egy kicsit tetszett.


6. Hajrá KTE (2015-09-13 21:54.03) aaaaa
Nagyon jó film volt, érdemes felkeresni, noha nem túl könnyű, Fernando Rey nagyot alakít, "Conchita" viszont hihetetlenül idegesítő volt, nem csoda, hogy a férfinak már tele volt.. hát mindene :D
Bunuel utolsó filmje, nekem viszont szerintem első amit láttam, jó benyomást keltett, szerintem el is kezdem nézni a munkásságát.


5. Mozsika (2013-04-28 22:21.36) aaaaa
"Ha megadnék mindent, amit akarsz, nem szeretnél többé."

Hát nem tudom hol kezdjem... büdös nagy film. A kezem ökölbe szorult alatta. Sokszor...
A vágy... mi az ? Egy olyan leírhatatlan jelenség, mely szaggatja az ember lelkét... égeti szívét, és keresztre feszíti nap, mint nap a testet. Feltüzel, megéget, és rányomja a pecsétjét a Isten gyermekére.
Minden embernek vannak vágyai. Van, aki anyagi dolgokban gondolkozik.. de az igazán jó dolgok ingyen vannak. És sajnos nem lehet pénzért megvenni. Az igazán jó dolgokat nem lehet néhány papírral, esetleg tárggyal megváltani. Hogy egy lány őszintén szemedbe mondja, hogy szeret, hűséges legyen hozzád, téged akarjon, szeressen téged, szexeljen veled, élvezze azt. Megajándékozzon egy őszinte mosollyal, mely akkor a legszebb, mikor szerelmes, megfogja a kezed, füledbe súgja érzéseit...És kijelenthesse: a világon mindennél jobban szeret téged, mert szerelmes beléd. Iszonyú rossz, ha ez nem sikerül. Iszonyú rossz dolog a csalódás.

Luis Bunuel ezen filmje tulajdonképpen egy kibaszott példabeszéd. De nem A Messiástól, hanem egy spanyol rendezőtől, aki érzéseit celluloidba burkolta. Zseniális példázata az emberi szenvedélynek, szerelemnek és legfőképp VÁGYNAK, ami Matthieut oly nagyon kínozta. Jó kis bohózat az emberi hiszékenységről és a férfiak orránál fogva vezetéséről.
Ez Bunuel evangéliuma. Első példabeszéd.
-Férfi lélek. Férfi érzések -
Hiába van sok pénze Matthieunek, Conchita tulajdonképpen játszik vele. Elhagyja, visszajön, apróságokon szarakodik, de a pénz jól esik neki.
A leány tulajdonképpen egy égetni való féreg a szememben, egy mocskos rohadt patkány, de Matthieu karaktere sokunk sorsát példázza. Minden ember élete során vágyakozik olyan személy iránt, akit nem kaphat meg... ez mindenkivel előfordul. De az, hogy az ilyen 'esetlen' embert kihasználják az az aljasság és gerinctelenség egy olyan szintje, amire nagyon harapok. Lehet az az életben, vagy akár a vásznon.
Luis Bunuel filmjét úgy rakta össze, ahogy a való életben történne az. Minden részlete rendben volt. Nem tudok benne hibát lelni.
Ja és Conchita megpofozása abszolút indokolt volt. Élvezet volt nézni... csak aztán eluralkodott a szörnyeteg, az emberi hiszékenység és férfi jóindulat... melynek aztán meglett a böjtje.
Idegesítő, dühítő film. Aki hasonló cipőben jár éppen az ne nézze meg, mert garantált, hogy új monitort kell vennie.


4. VAL P (2012-02-28 08:27.15) aaaaa
Hajdanában-danában, egy "all through the night" muri másnapján a cégnél úgy éreztem magam, mint a mosott szær. Az egyik raktárban magamra zártam egy kerevetet, de másfél óránál tovább itt sem bújhattam. Egész nap csak kóvályogtam.
Ilyen előzmények után vállalkoztam az esti mozizásra. Kényszerűségből, aznap vetítették utoljára a választott filmet. Reméltem, csak annyit fogok bóbiskolni, hogy azért majd összeáll a kép... A legmerészebb várakozásaimat is felülmúlta azonban, szemhéjbelső-vizsgálat helyett épp hogy felélénkültem 'A vágy titokzatos tárgya', Buñuel hattyúdalának vetítése közben.
Nem a legkiemelkedőbb darabja, inkább egyfajta összegzése az életműnek - ebből a szempontból a 'Family Plot'-hoz hasonlíthatnám. A rendező kedvenc témájának tipikusan tálalt, mégis újszerű megvalósítása.
A széles ívű tablók (burzsujok, fantom, tejút) után visszatér lineárisabb vonalvezetésű történetmesélési módszeréhez.
Rezignált, csendes humorral ízesíti kesernyés szüzséjét - a férfilét céljának és jutalmának, a NŐnek kétarcúságát.

(Zseniális húzás a két színésznő montázsa, ezt még a film kritizálóinak is el kell ismernie.)


3. Shini (2010-05-22 13:50.21) aaaaa
Nekem abból a 7-8 Bunuel filmből, amit láttam, ezt tetszett legkevésbé.

Viszont a "2 színésznő játszik egy szerepet"-megoldás zseniális volt.



2. Gabroca (2010-02-23 18:07.30) aaaaa
Hát meg kell szenvedjen szegény Rey e csodállatosan szép nőért...


1. Inconnue (2007-12-15 20:40.25) aaaaa
Bunuel utolsó filmje. Érdemes megnézni. A történet nekem moliere-i. Rohadt sokat tud az életről, a férfiakról és a nőkről. Mindenkinek ajánlom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2022-05-16 23:5015 hsz
KeresemKapiGabi, 2016-10-04 09:235 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk