Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pókok
- Film Mánia, 04:30
Brazilok
- RTL Három, 05:00
Kapj el, ha tudsz
- Moziverzum, 05:00
A kis Vuk
- Film+, 05:15
A vonatrablás
- Filmbox Family, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Agyfürkésző - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Lifeisamovie (2020-03-15 21:40.06)  
Ironside hun van a szereplőlistáról, he?


9. Danyi (2013-11-14 17:59.57)   - (válasz Nomad1944 8. hozzászólására)
Nincs mit. Amúgy az IMDB-n is megnéztem a stáblistát, de K. Dick-ről nem volt szó.



8. Nomad1944 (2013-11-14 17:56.30)   - (válasz Danyi 7. hozzászólására)
Köszi. Csak ez a mindent átszövő paranoia rá emlékeztet.


7. Danyi (2013-11-13 17:53.33)   - (válasz Nomad1944 6. hozzászólására)
Nem valószínű. Cronenberg saját irománya.


6. Nomad1944 (2013-11-13 17:26.56)  
Ennek nem egy Philip K Dick regény az alapja?


5. Mrs. Lipton (2013-01-13 21:15.57) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 4. hozzászólására)
Nagyon szeretem a hozzászólásaidat, kedves szamuráj! Minden szavaddal egyetértek, annyit tennék hozzá, hogy mikor először láttam tizenévesen, a nyolcvanas évek végén, sokszor átmásolt VHS-en, alámondással, én annyira belezúgtam Michael Ironside idegbeteg fejébe, hogy csak na.


4. Az utolso szamuráj (2012-09-16 19:01.35) aaaaa
Az Agyfürkészők vitathatatlanul David Cronenberg egyik leghíresebb filmje.
A kanadai rendezőzseni mára mintha kicsit fáradna,a Veszélyes vágy című filmje például témáját tekintve őérte üvöltött:erre csinált belőle egy szokvány kosztümös drámát.1981-re elhagyta a fertőzött és zombie hordákat,rákattant valami egészen újra,ami több évig meghatározta munkáit.
Nevezetesen az összeesküvés-elméletek,a politikai szemétségek,a hatalom mindenhol látható jelenléte kontra kisember.
Érdekes lenne megvizsgálni,miért az USA-ban készült a legtöbb olyan film,ami ehhez a témához kapcsolódik:most ne tegyük.Mindenesetre tény,az amerikai filmes világ sokkal érzékenyebben reagált olyan dolgokra,amiben érezhető volt politikai ,hatalmi törekvés,ahol összeesküvést lehetett gyanítani-akár okkal akár ok nélkül.Könnyű azt állítani,ez csak azért volt így,mert ekkoriban a Föld legnagyobb hatalmává vált,vagy mert nekik volt Vietnam,Nixon,Hoover,Wotargate ,Kennedy meggyilkolása és sorolhatnám.Nem,hisz egyéb nagyhatalmak is undorító dolgokat műveltek,mégis az akkori filmes világok közül sok ország filmkészítői mintha ódzkodtak volna ezekkel a témákkal előhúzkodni.Amit mindig is szerettem az amerikai filmek bizonyos rétegeiben,mikor kényes témákhoz mertek nyúlni,olykor nem is finom mód.
Az agyfürkészők,bár sokszor nem látszik többnek egy kellemesen megcsinált "B" mozinál,nekem többet jelentett,főleg újranézve:talán mert azóta leomlott a WTC,én is sok helyen összemosódást gyanítok és cefet sok olyan témájú filmet láttam.Ha jól végiggondolja az ember,a scannerek mutánsok,akiknek meg kell bírkózniuk azzal,képességeik miatt rejtőzködniük kell,hisz a társadalom se nézné őket jó szemmel-ahogy az emberek minden különcre hogy tudnak bámulni,nem igaz??hát még akinek van hatalma felettük esetleg-a kormány rögtön be szeretné szippantani őket fegyvert látva bennük és saját maguk is ellenségei egymásnak különb érdekeik által.(Lehet,Cronenberg is sok szuperhőstörténetet olvasott?)Periféria,magány...és a hatalom persze hogy meg szeretné őket kaparintani,gondoljunk bele,a legérzékenyebb lehallgatókészülék is elavulttá válik,ezek az emberek a másik ember gondolatait is olvasni tudják,sőt,befolyásolni tudják őket.
A film hát a paranoia mozija,valamire felhívni a figyelmet,ám azért nem olyan "komoly" szinten,mint sok híres darab,a kanadai filmes hű néha horrorfilmes megfelelőjéhez.Minden idők egyik leghíresebb jelenete mikor szétrobban a film elején az ürge feje-és vérprofi,ügyesen vágva!-ám néha a tempóval gond van,olykor leül a sztori.Színészek terén a főszereplő nevét inkább le se írom,annyira gyökér teljesítményt nyújt,mikor beavatkozik valaki gondolataiba,az arcjáték nála hogy összehuzza a szemöldökét...hát huha.Ironside érdekes kinézetű fiatalon,kicsit Jack Nicholson,még a gonosz vigyora is hasonló,ő persze megfelelően hozza tehetségét-ami nem sok,de bizonyos karakterekben utolérhetetlen.
Mára kultdarabbá vált,tartok tőle,nem a benne lévő gondolatok miatt:pedig jó lenne.Cronenberg nem egyszerű filmes,munkái sokrétűek,mégha olykor szeret véres,beteg vagy perverz is lenni.


3. Sokdudu (2010-04-08 04:14.36) aaaaa
Áh, Croneneberg azt hiszem lassan belép kedvenc rendezőim listájára. A Videodrome nem gyengén volt beteg és korszakalkotó, ez talán annyira nem meghatározó film, de a beteg és zseniális jelző erre is éppúgy ráillik. Már-már sci-fibe átnyúló alkotás, ma is hátborzongató jelenetekkel és remek színészi játékkal. Nem épp a populáris horror kedvelőinek, ez egy elvontabb darab, de ha már horror, akkor valami ilyesmit kéne csinálni ma is.



2. Pulber (2008-11-15 21:29.12) aaaaa
Nem csalódtam ebben a Cronenberg-alkotásban sem... Idegborzoló és brutál dolgokat művelnek egymás elméjével na és persze testével, de vannak benne olyan ötletek is, ami miatt sci-finek is teljes értékű a film. Philip K. Dick hatása is érezhető, ami külön öröm. A végkifejletet sem aprózták el, megkaptam, amire számítottam. Néha kicsit belassul a cselekmény, de ez sem nagy hátrány...


1. MrMojoRisin1 (2007-12-14 14:11.26) aaaaa
Na ez a film annyira nekem nem jött be! Nem volt rossz ez sem, de azért más Cronenberg filmhez képest, ez kevésbé volt rám hatással! Némi King Tűzgyújtók utánérzésem is volt nézés közben! Ez gondolom véletlen! A színészekkel itt sincs baj, a speciális effektek szépek, és bár néha kezd a tempó fáradni, azért itt is van feszültség! Nem a kedvenc, de azért ezt is szeretem!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2020-03-15 21:4010 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk