Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Desperado
- HBO, 23:15
Zuhanás
- Filmbox Premium, 23:15
Tűzfal
- Viasat3, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Érdekességek!
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
80-as, 90-es évek emléke
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Frici és Aranka aaaaa
Hadley Robinson aaaaa

 

Fórum - Hullázó kedélyek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. Ikon88 (2011-05-15 13:27.03) aaaaa
Tipikus '90-es évek beli krimi-vígjáték. De abból azért egy elég jó darab! :) Alapvetően nem kedvelem ezt a stílust, de végül kellemes csalódást hozott. Hogy miért?

Az alapötlet és a forgatókönyv szuper! Még az alapvetően nem túl hosszú (1:25:00) játékidő alatt is vannak ugyan unalmasabb periódusok, mikor a rendező kicsit túlzott figyelmet szentelt a részleteknek (házbelsők bemutatása, tengerparti látképek, tárgyakra való zoomolás, stb.), de mindig a kellő pillanatban érkezett a váltás a sztoriban, valami új elem, ébresztőként. :)

A szereposztás és a karakterek megformálása a sztorihoz tökéletes.
- Az intelligens férj (Harvey Keitel), aki a feleségéhez képesti túlzott korkülönbségből adódóan állandó harcban áll a féltékenységgel/önmagával és a feleségét körülzsongó fiatal férfiakkal.
- A labilis lelkiállapotú (nemrég gyógyszerekről és alkoholról leszokott, felfüggesztett börtönbüntetéssel élő) feleség (Cameron Diaz), aki könnyen összezavarodik és olyankor egyre hibásabban mérlegel döntései előtt és egyre bizonytalanabbul ítéli meg az embereket, környezetét.
- A fiatal művészlélek, a gyermekkori barát (Craig Sheffer), aki egy életen át tud szeretni önzetlenül egy nőt akkor is, ha nem lel viszonzásra.
- És az önjelölt "casanova" (Billy Zane), akit az sem rendít meg igazán, ha párja elhagyja őt a közös gyerekükkel együtt, mert aztán úgyis szemrebbenés nélkül körüludvarol mindenkit (legyen az házas, vagy egy régi ex), aki kell neki...

Nos láthatjuk: elég tipikus emberi alakok - akikkel könnyű azonosulnia a nézőnek - tipikus hibákkal és problémákkal (féltékenység, szeretet-féltés, feszült idegállapotban rossz döntések meghozatala, stb.). Talán csak a "gondatlanságból elkövetett emberölés" (-ek! :P) bűntette lóg ki a sorból, amit ugye nem mindannyiunk követ el az élete folyamán, de pont ez az "apróság" kell még mindahhoz, hogy az elinduljon a később öngerjesztő és a filmet eladó folyamatlánc... :)

Szóval színészek zseniálisak, egy kivételtől eltekintve: nem használták ki eléggé Cameron Diaz adottságait. :/ Hiányoltam ugyanis a filmből némi romantikát, erotikát... Ha már itt ez a szerelmi "4-szög", ráadásul a bombaformában lévő Cameron (aki a forgatáskor még csak 24 éves!!), akkor szerintem vétek kihasználatlanul hagyni ezt a ziccert... :S Talán emiatt is marad el a film a kor és stílustársaitól (pl.: Egy ágyban az ellenséggel, Elemi ösztön, Kegyetlen játékok, stb.), és ezért nem maradt fenn nagyobb hírneve... :(

Pedig ha a meglévő fordulatok ("5 percenként mást hiszünk a gyilkosnak") és fantasztikus fekete humor (a csúcs "Csőrike" lepuffantása és a film csattanója! :D) mellé még néhány jelenetnyi "kavarást" is kaptam volna, akkor most biztosan 4*-os kategóriáról beszélnénk! :)


2. Lizzie42 (2008-02-25 00:39.33) aaaaa
Bizony jó kis film, a fekete humor alapköve. Eredeti hanggal néztem anno, behaltam Keitel morranásaitól...


1. Az utolso szamuráj (2007-11-24 16:39.02) aaaaa
Remek feketehumorú mozi a kellemes teljesitményt nyújtó Cameron Diazzal és a sose tévedő Harvey Kietellel.A féltékenység mint a sztori motorja persze unalomig ismert:de nem úgy,ahogy ez a film mutatja!Diazba kedvellem,hogy mer bevállalni kissé különcebb szerepeket ,és hogy van a pályán mit keresnie,inkább ilyen moziknál derül ki,nem a Holidaynél.Mindenesetre sejtésem szerint ezt kevesebben is ismerik...sajnos.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIkon88, 2011-05-15 13:273 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk