Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A komikus
- Film+, 01:45
Non-Stop
- Filmbox Premium, 01:45
A mestergyilkos - Feltámadás
- Mozi+, 01:50
Nyerő páros
- RTL Három, 02:20
Férfiak, nők és gyerekek
- Paramount Network, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vespa - Az olasz álom aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - XXY - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
55. Nyomozo1 (2018-02-26 22:33.17)  
Most néztem meg ! Ajánlom mindenkinek ! Főleg a fiataloknak !! Szerintem hatalmas ez a film !! A téma nagyon megragadott és szerintem több ilyen témájú filmet kellene bemutatni!! Elolvastam az eddigi hozászolásokat is !! Érdekes véleménnyel vannak egyesek erről a témáról!!Én nem 5 %-ot tudok, hanem sokkal többet !!


54. Kittentyű (2014-09-06 01:19.37) aaaaa
Nagyon érdekesnek találtam ezt a filmet, tetszett is. Én kedvelem Ricardo Darín filmjeit, még egyetlen egy rossz filmjét sem láttam, ez is jól sikerült. Viszont ebben mégsem Ő volt a főszereplő, hanem az Alex-et alakító kislány. Remekül alakított.



53. Pintyőke (2013-12-16 17:08.33)  
A hsz-kat elolvasva ma megint megbizonyosodtam,h mennyi primitív ember létezik!!!Némelyik ember megnyílvánulása iencsak felhúzott!Ebben az elcsépelt világban senki sem tökéletes,aki azt állítja,h tökéletes az hazudik!!!Mi a baj a buzikkal???Nekem semmi,ők is emberek,akár a romák,zsidók stb.
Az,h valakinek valamilyen kromoszóma rendellenessége van,attól még nem kevesebb vagy rosszabb ember!Elég baj az érintettnek és családjának egyaránt.Az örökös titkolózás,nehogy megtudják,mert akkor mit fognak szólni az emberek.A lélekben dúló harcok,h ki vagy mi vagyok?Jó film,a hangulata magával ragadt!Igen is kellenek ilyen jellegű filmek,akinek nem tetszik ne nézze meg az ilyen filmeket!


52. Chabinho (2012-01-09 17:47.30) aaaaa - (válasz Laslow 44. hozzászólására)
Ez így van, osztom a véleményed. Sokkal többet vártam tőle. Az egésznek olyan furcsa hangulata volt, a karakterek olyanok voltak, mint a zombik...
A valós életben nem ilyenek az emberek, legyenek akármilyenek is. Én is alig vártam már, hogy vége legyen.


51. Atr0303 (2011-10-05 12:15.04) aaaaa
Felkavaró film, ami látszólag egy szűk réteg problémájával folgalkozik, de közben olyan általános érvényű kérdéseket feszeget, hogy ki vagyok, hol a helyem a világban, hogyan kell kezelnem egy (elég súlyos) gondot.
Nagyon tetszik, hogy a néző számára fokozatosan válik világossá a probléma természete, ismerkedik meg az érintettek hozzáállásával, "avatódik be" a titkaikba. Ritkán látni olyan filmet, ahol minden karakter ennyire telítve van érzelemmel. (Ami-érdekes módon- mégsem vezet érzelgősséghez.) Akár az összes szereplő szemszögéből létre lehetett volna hozni egy önálló filmet. Az érzelmi telítettséget jól ellensúlyozza a környezet kopársága.
Művészi szempontból a legnehezebb dolga az Alex-et alakító kislánynak volt, de nagyon éretten oldotta meg a feladatát.
Nem nagyon szeretem a dél-amerikai filmeket, de ez megfogott és magával ragadott.


50. Comarca Lagunera (2010-07-04 11:20.30) aaaaa
Ha belegondolok, hogy a hibátlan genetikai adottságot istenítő, a maximálisan tökéletes külcsíny világát éljük, meg sem döbbenek ezen a filmen. A legtöbb ember kész lelkibeteg ezen a világon, mert soha az életben nem fog úgy kinézni, ahogyan "'kellene'".
Pár éve olvastam a Lautrec életéről szóló Moulin Rouge könyvet, és épp pár hete -miután apám is kiolvasta- beszélgettünk pont erről, ha képtelen vagy elfogadni magad, ha képtelen vagy elfogadni a tested, akkor lelkileg egy roncs leszel és az életed önmagadnak tetted tönkre. Persze Lautrec élte világát, nem mondhatni, hogy visszafogottan, de apu sajnálkozva beszélt róla, amivel én nem értettem egyet, mert sokaknak még töredék annyi szín sem jutott a világból, mint neki, nagyon szerencsés volt bizonyos szempontból. A világ elvárásai pedig nem méltóak pl. egy ilyen emberhez sem, mint ez az impresszionista.
Alex- a főszereplő-, ahogy az apja is mondja, tökéletes, egy nagyon erős egyéniség és ez a fontos.


49. Lasimoci (2010-04-23 02:35.54) aaaaa
Nagyon jó film!
Már 3 éve vadásztam rá, de nem eléggé. Mikor leadta az M1, lemaradtam róla, szerencsére valaki felvette, s közzétette, így végre megtekinthettem.
Egyetlen hibája talán a rövidsége.
Érdemes megnézni!


48. Bigacsiga és Batkamanó (2010-04-11 12:30.27) aaaaa
Nekem nagyon tetszett. Alacsony műveltségű és intelligenciájú topiktársaink valamit félreérthettek, ez a film nem a buzikról szól. Sokkal inkább az identitáskeresésről, és arról a SZVSZ fontos üzenetről, hogy minden ember egyedi, valamint, hogy a világ nem fekete-fehér. Egy Klinefelter-szindrómás kislány küzdelme az olyan kedves és elfogadó emberekkel,mint amilyenek a topik egyes felszólalói. Akik csak pusztán anatómiai bélyegek alapján érdemlik meg a homo sapiens elnevezést. A "sapiens" esetükben idézőjelben, hisztérikusan röhögő szmájlival kiegészítve.


47. Qwerf (2010-01-17 13:44.33) aaaaa - (válasz Csernakakos 46. hozzászólására)
58!;) – így bő öt hónappal a hozzászólásod után, megnézte még egy ember, érdekes… Persze a témája végett ugye nem nagyon kapkodnak utána az emberek, sokakat taszít (no meg nincs is hivatalos megjelenése, tudtommal).

Bár mi, akik megnéztük, nyilván pont emiatt voltunk kíváncsiak a filmre: vajon az alkotók hogyan fogták meg a témát? Ám hogy őszinte legyek, szinte jobban élveztem a topik olvasását, mint magát a filmet. Ugyanis valahol elképesztő, hogy a 21. század „civilizált” embere még mindig képes ilyen elutasítóan, mi több, kifejezetten ellenségesesen megnyilvánulni bizonyos témák hallatán. Csak hallatán, hiszen a legtöbb itt nyilatkozó nem látta a filmet, csak pörölni jót a topikba. De talán ezért (is) mondják, hogy egy-egy ilyen fórum, valójában „a világ kicsiben”, itt szintúgy megtalálható a két tábor, mely „megosztó-kérdések” feltevésekor jön létre. Az értelmesebbje ugye… meg a másik.

De hogy magáról a filmről is ejtsek néhány szót:
Hogy miért „csak” három csillag? Igen, nekem is eszembe jutott, hogy az a film, amely egy olyan világban, ahol ilyen emberek élnek (hogy kikre gondolok, erre is kiváló példa ez a topik), bemeri vállalni ezt a témát (noha már előreláthatóan is lesz némi meghurcoltatásban része), az már önmagában megérdemli a négy csillagot. Hogy végül mégsem adtam meg neki, az pusztán annak tudható be, hogy hiába a merészség, a film kiváló ábrázolásmódja, satöbbi, nekem valahogy kevés volt… Úgy érzem, ebből bőven ki lehetett volna hozni valami erősebbet; drámaiabbat, ha úgy tetszik. Jobban nem tudom megfogalmazni, nekem a film megtekintés után nem jött az a bizonyos „a székből is alig tudok felállni”-érzés, mely sok általam kedvelt drámánál. Nem járt eszembe még másnap is, nem sokkolt. Persze, tán nem is ez volt a célja.

Mindenesetre, szívesen olvasnék itt több véleményt is. A filmről!;)


46. Csernakakos (2009-08-23 19:59.16) aaaaa
Az itteni hozzászólásokat úgy érzem, mindenkinek szépen el kéne mentenie, ki kéne nyomtatnia, fel a falra kerettel, stb. Ebben a közel 50 hozzászólásban azt hiszem, minden elzajlik a másság helyzetéről és kérdéséről. Érvek, ellenérvek a mai társadalomban. Az ilyenekért szeretem olvasni a Filmkatalógust, nagyon örülök, hogy olvashattalak Benneteket.
Oanga, hihetetlenül tetszett és megfogott, amit írtál.

Már jártam ebben a topikban pár hónapja, mikor elkezdtem szemezni a filmmel. Aztán végül is ma jutottam el odáig, hogy meg is tekintettem.
Nagyon erős filmélmény volt, ilyen nyomást nem éreztem magamon film alatt tavaly december óta, mikor A szabadság útjait láttam.
Érződik a filmen, hogy már-már művészi akar lenni, ez szerintem nem teljesül maradéktalanul, ezért és a befejezés miatt vontam le az öt csillagomból.
Ugyanis ezen kívül pontosan azt láttam ebben az alig másfél órában, amit a főszereplő átélhet. Sivár, élettelen, fakó képek, zajok, zörejek, de valójában csend fogad. Emellett pedig kavarodás, érzelmi káosz és rendetlenség. Nagyon örültem, hogy Lucía Puenzo ilyen szellemben készítette el a filmjét, úgy érzem, így sokkal nagyobb a filmélmény, mintha egy letisztult, ítéletet kimondó filmet láttam volna.

Azt hiszem, itt tökéletesen körvonalazódott, hogy mi a film feladata: mutasson! Ismertessen meg embereket életekkel, gondolatokkal, külön, sokak számára idegen világokkal, s ha tudja, ítélet nélkül tegye mindezt, hogy a nézőben fogalmazódjon meg a saját értékrendje alapján valami, ami után talán máshogy tekint a világra.
Ha jól látom, ez a film eddig hajszálpontosan 57 embert ismertetett meg a fentiekkel.
85%


45. Peti87 (2009-04-13 16:18.12) aaaaa
Csak tájékoztatásképp a homofóboknak: a magyar társadalom (és kb ez mondható el úgy általában is) 5%-a homoszexuális. Vagyis minden 20. ismerősöd.


44. Laslow (2008-07-08 21:21.46) aaaaa
Nagyon lassú, vontatott, semmiről sem szóló film volt, életidegen színvilággal. Szenvedés volt végignézni.


43. Bibi999 (2008-03-09 12:56.30)   - (válasz Syn 42. hozzászólására)
Sztem nem léteznek MÁS emberek, hiszem senki sem egyforma.Bárki lehet más, te is én is és azok a szellemileg csökött emberek is azok.Az a minimum hogy elfogadjuk a másikat!Én legalábbis semmi értelmét nem látom a gyülölködésnek...Az a jó, ha a fiatalok olyan közegben nönek fel, ahol megtanulják, hogy az embereket nem szabad elítélni, olyannak kell elfogadni öket amilyenek!Persze vannak olyan emberek, akiket nem így nevelték és nem tudják elfogadni az embertársaikat.Ez is rendben van.Különbözöek vagyunk! DE NE ÍTÉLKEZZÜNK! Ezért is örültem neked annyira....:)


42. Syn (2008-03-03 10:24.04)   - (válasz Bibi999 41. hozzászólására)
szia, hát kiborito ahogy egyesek gondolkodnak,szomoru.ennyi erövel gyülölködhetnénk többet, pl arra aki festi a haját, mert ugye az is rendellenes,vagy találhatnánk ezer okot a gyülölködésre,nem csak ilyen taplok vannak mint egyesek itt, de sajnos az emberiség fele minimum ilyen söpredék ganajturo.(mint egyesek itt)engem arra tanitottak, hogy az embereket el kell fogadni olyannak amilyenek. na mindegy nem érdemes beszélni velük mert kisssssssssé elvontak.


41. Bibi999 (2008-02-29 14:45.14)   - (válasz Syn 40. hozzászólására)
Végre egy normális ember...maximálisan egyetértek azzal amit írtál!És az utolsó kommented is nagyon teccett!!Télleg megijedtem, hogy csak olyan tapló emberek rohangálnak a világban,mint...(úgyis tudja hogy róla van szó)Köszönök mindent!!:)


40. Syn (2008-02-19 22:59.56)  
EGY ÉLET A KEZEDBEN

Ha a gyerekek KRITIZÁLVA élnek,megtanulják milyen MEGBÉLYEGZETTNEK lenni.
Ha a gyerekek ELLENSÉGESKEDÉSBEN élnek, megtanulnak VESZEKEDNI.
Ha a gyerekek KICSÚFOLVA élnek, megtanulnak SZÉGYENLŐSEK lenni.
Ha a gyerekek MEGSZÉGYENITVE élnek, megtanulnak BŰNÖSNEK lenni.

Ha a gyerekek TOLERÁNS légkörben élnek, megtanulnak TÜRELMESEK lenni.
Ha a gyerekek BÁTORITVA élnek,megtanulnak BIZALOMMAL élni.
Ha a gyerekek MEGDICSÉRVE élnek, megtanulják MEGBECSÜLVE érezni magukat.
Ha a gyerekek MÉLTOSÁGBAN élnek, megtanulják az IGAZSÁGOT.
Ha a gyerekek BIZTONSÁGBAN élnek,megtanunak HINNI.
Ha a gyerekek ELFOGADVA ÉS BARÁTSÁGBAN élnek, megtanulják megkeresni a SZERETETET a világban.

A TE GYEREKEID HOGYAN ÉLNEK?


39. Syn (2008-02-19 22:37.20)   - (válasz Filti 14. hozzászólására)
látom értelmiségi szülök gyereke vagy,csak sajnálni tudom a szülidet.szerintem te olyannyira rendelenes degenerált vagy hogy azt szavakkal kifejezni nem is tudom.helyes a mondás nagy az isten állatkertje és szerintem te a férgek családfájába tartozol akit simán el kell taposni.


38. Syn (2008-02-19 22:29.24)  
látom régota nem szoltak hozzá a témához.ahogy elnézem jo sok itt a taplo paraszt söpredék, hogy a ti szintetekre alacsonyodjak le.szerintem itt egy két embert egyáltalán nem neveltek sehogy hanem sodrodtak az élettel lesz ami lesz alapon.teljes szivemböl gyülölöm azokat az embereket akik itélkeznek mások fölött és annyira sötétek mint itt egyesek.az ilyeneket mint ti sorozatba kellene gyártani és egyböl géppuskával lelöni.miért kell itélkezni nem értem, mi van ha a te gyereked meleg lesz te idiota(amit kivánok neked)mit fogsz csinálni?nem dörgölik az orrod alá hanem szeretnének ugy élni hogy ne keljen bujkálni.na mindegy sötét, tapló bunkó parasztok mindig is voltak, vannak, lesznek ahogyan melegek,leszbikusok,négerek,cigányok satöbbi.Amugy még csak annyit,hogy ez egy betegségröl szol te hülye tudatlan!!!!!!


37. Caius (2008-01-09 12:48.52)  
nem látta valaki véletlenül az XXY című filmet???
csak mert érdekelne a véleménye.
(bocsi, hogy közbeszóltam) :))


36. Bibi999 (2008-01-08 17:18.13)   - (válasz Filti 12. hozzászólására)
Kedves Filti!Annyira szánalmas amit müvelsz...nem a véleményeddel van bajom, hiszen az mindenkinek van, hanem azzal, ahogy elöadod...Szánalmas!!Egyébként nö vagy, tehát nem lehetségesaz hogy "buzi" legyek, bár nem tudom, hogy akkor is ekkora ellenszenvet mutatnál, ha kiderülne, hogy leszbikus vagyok!!Mert azt bezzeg szívesen nézed?Az ellen gondolom nincs semmi kifogásod!;)Egyébként a szüleim arra neveltek, hogy szeressem és tiszteljem az embereket, mert a világ nem jut sehova, ha ilyen taplók vagyunk mint amilyen te is vagy!(Már elnézést, bár a "rongyosra kúrt buzi" után nem is értem miért töröm magam!)Szerintem a barátaid is elfogadtak olyannak amilyen vagy(minek??)!Ja igen... mi lenne, ha a gyermekem homoszexuális lenne...elfogadnám olyannak amilyen, mert azt szeretném, hogy boldog lenne...Te ezen már elgondolkodtál??Neked nem számít az, hogy boldog e a gyereked vagy sem??Csak az a lényeg, hogy az ilyen bunkó és szellemileg elmaradott emberek mint te, normálisnak tartsák??Elöre is sajnálom...Egyébként a természetellenesség benned is fellelhetö...Nem értem, hogy a véleményedett, miért kell ilyen formában közölni?? Jah...az erkölcs egy szép szó, de neked tisztába kéne lenned a jelentésével...Vagy talán a szüleid arra neveltek, hogy beszélj és viselkedj úgy az emberekkel, mint egy utolsó paraszt??Szted ök büszkék rád?? Most kellenne elgondolkoznod az életröl... Nem ártana...


35. Tish01 (2008-01-06 15:44.13) aaaaa
Na hát nagyon régen jártam már erre,de örülök,hogy vannak még ennyire inteligens emberek!Még visszatérve Originallecso és Filti utolsó válaszaira...Csak egy kérdést szeretnék feltenni,illetve kettőt.A drága kis sarki hölgyikék miatt az összes nőről azt gondoljátok,hogy ugyanolyanok?A másik pedig,hogy a leszbikus nőket ti is élvezettel nézitek,de a homoszexuális férfiakat meg tudnátok ölni ugye??Na jó ennyit rólatok..Ja és nem,nem vagy leszbikus csak épp a szüleim arra neveltek,hogy sok olyan ember van aki más (akár azért mert beteg,fogyatékos,meleg,transzexuális és még nagyon sokig sorolhatnám...) és ezért nem lehet elítélni őket.Egyetlen "emberfajta" van akit nem szívlelek...És azok pont olyanok mint ti.Ennyire primitív és visszamaradott emberekkel már nagyon régen találkoztam....
Ja és a filmről csak annyit,hogy nekem nagyon tetszett,nagyon jól,ötletesen,fordulatosan meg van csinálva.


34. Oanga (2007-12-30 21:34.30) aaaaa
Örülök hogy vab aki velem egyetért! :)
Visszatérve a filmre. Sajnos még nem láttam, csak részleteket belőle, de ha minden igaz, a napokban megkapom.


33. MsMarple (2007-12-30 21:27.39)   - (válasz Az utolso szamuráj 32. hozzászólására)
Na igen,de elsőre számomra kétértelmű volt.Bocs,hogy nem figyeltem jobban.


32. Az utolso szamuráj (2007-12-30 21:09.56)   - (válasz MsMarple 31. hozzászólására)
Nem,nem,azt hiszem,nem értetted,amit irtam.Nem tévedsz természetesen,és mondtam,igazat is adok.Pusztán filozofia oldalról közelitettem meg a leirtakat,mint egy érdekes dolgot,független a srác álltal leirtaktól.


31. MsMarple (2007-12-30 21:03.01)   - (válasz Az utolso szamuráj 30. hozzászólására)
Valakiről a véleményt megmondani,vagy nem elfogadni az illetőt két különböző dolog,mégha olykor átmeneti is a különbség közte.Életedben hány olyan emberrel futottál össze akivel közölted a véleményed,majd mondtad neki,változzon meg mert így nem tudod elfogadni?Az emberek jó része nem változik.Vagy pozitív,vagy negatív a véleményed róluk,általában olyannak fogadod el őket,amilyenek.(Maximum ,ha nagyon húzós,nem tartod az illetővel a kapcsolatot...)Vagy tévednék?Lehet,hogy igen...


30. Az utolso szamuráj (2007-12-30 20:52.56)   - (válasz MsMarple 29. hozzászólására)
Értem én!Csak az élet fura visszatükröződéseket tud csinálni.


29. MsMarple (2007-12-30 20:42.07)   - (válasz Az utolso szamuráj 28. hozzászólására)
Attól függetlenül,hogy nem tetszik a stílusa és az"életszemlélete",-aminek "hangot"is adtam-én elfogadtam olyannak amilyen.Ilyen emberek is vannak...


28. Az utolso szamuráj (2007-12-30 20:33.06)   - (válasz MsMarple 27. hozzászólására)
Mélyen eggyetértve Veled és Évicemmel:filoztál azon,hogy mindenkit elfogadva olyannak,amilyen,ez azt is jelenti,Filtivel is igy kell eljárni?Csak egy furcsa észrevétel....



27. MsMarple (2007-12-30 20:02.04)   - (válasz Filti 14. hozzászólására)
Így beszél az akit a szülei "tiszta és erkölcsös életre"tanítottak?Ha már a történelemnél járunk,Torqemada is "tiszta és erkölcsös életre nevelt".Nem tudod ki ö?Nézz utána:Spanyol inkvizíció...Németország fénykora,"Dolfi"...?Te nem tudod mit beszélsz!!!!A homoszexualitásról:Az ókori görögök idejében elfogadott,hétköznapi dolog volt a férfiak közötti szerelem.Szapho versei vagy Leszbosz szigete esetleg mond valamit?Vagy a 3.Birodalom után már idáig nem jutottál el...Az állatvilágból is számtalan példát lehetne említeni a homoszexualitásra,a természet is "elfogadja".Minden embert olyannak kell elfogadni,amilyen.Nem tudhatod,milyen sorsot szán az élet a gyerekednek,vagy unokádnak.


26. Évicem (2007-12-30 12:09.37)   - (válasz Filti 14. hozzászólására)
Azt hiszem, nálad primitívebb emberrel még az életben nem találkoztam.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2018-02-26 22:3355 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
XXY adatlap
Eredeti cím: XXY
Évszám: 2007
Rendezte: Lucía Puenzo
Szereplők: Ricardo Darin, Valeria Bertuccelli, Germán Palacios, Carolina Pelleritti, Martín Piroyansky...

További információk

Szereplők fórumai
- Ricardo Darin - Vélemények

Nyers vegyes és galagonya virágpor

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk