Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Új múlt
- Film+, 00:55
A góré
- Film Café, 00:55
Nyár Amszterdamban
- Story4, 01:00
Django elszabadul
- Viasat Film, 01:15
Ártó barátság
- Film4, 01:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fenevad aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - A bűn rendje - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Emylio (2019-11-15 15:38.21) aaaaa
Ilyen furcsa filmet talán még sosem láttam. Nem igazán tudok róla bővebben nyilatkozni.


23. Moxika123 (2019-09-07 22:49.20) aaaaa
Az 1:38 perces filmet 3órásnak éreztem. Borzasztó kellemetlen filmes élmény volt.



22. Norbii92 (2014-02-22 11:55.02) aaaaa
Természetesen Heath Ledger miatt már régóta megakartam nézni A bűn rendjét, s tegnap végre sort is kerítettem rá.
Nekem tetszett a film, számomra nem volt "bűn" megnézni. Sőt szerintem nagyon jó kis film volt. Jó volt a témaválasztás. Nem hétköznapi. Tényleg érdekes. Utána még egy jó darabig az agyamban volt, és tuti, hogy valamelyik nap még megnézem!
Ami meg a színészeket illeti; szerintem egyikőjük sem volt rossz. Bár Heath Ledger és Benno Führmann karakterét éreztem csak kidolgozottabbnak, a többieké halovány volt. De nekem senki nem okozott csalódást!
Összességében szerintem közel se olyan rossz film ez, mint ahogyan sokan beállítják. Nem tökéletes, de bőven nézhető! 4*


21. Éponine Thénardier (2013-08-21 21:51.43) aaaaa
Hát ezt bűn volt megnézni. Csak ritkán fordul velem elő, hogy úgy indulok neki egy filmnek, hogy nem olvasom el előtte a történetleírást, és a véleményeket. Heath Ledger neve viszont túl nagy húzóerőt jelentett számomra. Az ő játékával nincs is különösebb baj, de a többiek...őket inkább hagyjuk. Nem is beszélve arról, hogy az egész film rettentően gagyi. Az effektek röhejesek, se nem félelmetesek, se nem különlegesek. Iszonyatosan béna karakterek vannak benne, akik tök mindegy, hogy a jó vagy a rossz oldalon állnak-e, egytől-egyig halál idegesítőek. Ez alól talán egyedül Ledger a kivétel, mondjuk ő sem hoz túl emlékezetes karaktert, de vele nagyjából együtt lehetett érezni. De rajta kívül tényleg nem sok pozitívuma van a filmnek. És akkor még nem is beszéltünk minden idők egyik legidegesítőbb szerelmi száláról, ami a filmben zajlik. Egyszóval:senkinek sem ajánlom, hogy megnézze, én is csak Heath Ledger miatt adtam rá 3*-ot.


20. Remdolf (2011-08-24 09:20.58) aaaaa
Amikor először láttam, még nem sejtettem, hogy egészen testközelbe kerülök a téma egyik aspektusához, hogy egyszer majd én is azt hallom egy férfi szájából, hogy "bárcsak ne ismertelek volna meg". Pfff! Aki papnak megy, ne csajozzon! Innen üzenem minden papnak, kispapnak, teológia szakos hallgatónak, ne szivassa meg a lányokat. Mindnek ki kéne tekerni tőből... :(


19. Leeandra (2011-04-19 10:49.30) aaaaa - (válasz Z79 18. hozzászólására)
Jó neked. Nekem se kellett volna:D

Inkább csak négy.


18. Z79 (2011-03-07 19:43.47) aaaaa
Na ..ennyire nem is gondoltam a történet mögé...:)


17. Leeandra (2011-03-06 17:46.04) aaaaa
Na jó megint elrohant velem a lóXD
Teszek rá átlósan egy hatalmas piros szerintem-pecsétet és megcímzem hírtelem fellelkesülésem termékeként.


16. Leeandra (2011-03-06 15:59.57) aaaaa
Egy tök értelmes film. A téma nagyon tetszett, szerintem amiatt vagyok elfogult vele.
Aztán ha jobban belegondolok, a film maga nem annyira durva, ám nem is rossz. Pont annyira ijesztő, amennyire bőven elég annak lennie. Ha túlzásba vitték volna a különleges effekteket meg a rémítgetést, hitelét veszti.
A két gyerek rémpofájától majd' beszartam. Elég is volt.
A téma filozófiája nagyon megfogott, örülök, hogy valaki filmet csinált belőle, bár inkább egy emberiségnek bemutatott tükör ez.
Az emberek nagyon nagy része képes a ördögnek hinni az istenét, ha az a szeme elé kerül, mert a tudatlan ember rossznak képzeli azt amit nem ért. Ez van.
A másik része meg az hogy ne ítélkezz. Nem teheted meg. Ha megteszed és azt hiszed ítélkeztél, akkor sem sikerült igazán: saját magadat ítéled el azzal ha máson ítélkezni szándékozol.
A bűnfaló rossz.
Azért rossz, mert senkinek az útját ne járja ki más. Csak magadat ítélheted és minden egyes tetteddel és gondolatoddal azt teszed. Mert visszaüt. Ez nem misztikum vagy érdekesség. Ok és okozat törvénye.
Nem jót, nem hasznosat teszel azzal, ha valakinek a bűneit elveszed tőle. A tanulást veszed el tőle. Annál meg nincs értékesebb lehetőség. Ráadásul rozsdásítod a gépezetet.
Alex jól csinálta, ezért is éreztem katarzist vagy hasonlót a végén. Igazat láttam. Ettől imádom a filmet.
Alex nem ítélkezett. Megzabáltatta a bűneit azzal aki elkövette őket. Köztük azt is hogy bűnfalót hivatott magának, így megtanulta, hogy a saját dolgaiért ő "bűnhődik". (szerintem nem bűnhődik senki, csk tanul. Én spec részemről örülök ennek. Tanulok, baj soseincs)
Alex mindenkit meghagy abban a szabadságában, hogy jogosan(csak ehhez van joga valakinek, csak a még tudatlanok hiszik máshogy) saját magát ítélja meg. Amit tettél abban vagy megfulladsz vagy felemel. Csak rajtad áll. És ez jó. Ez egy ilyen gépezet;)
Amúgy meg az igazság túlmutat jón és rosszon.

Ezért tetszik a film. Mértéktatrtó de lehet mőgé látni. Kedvencek közt a helye.


15. Tysonrichie (2011-03-06 12:11.29) aaaaa
Nekem tetszett, bírom az ilyen témájú filmeket.


14. Z79 (2011-03-06 10:51.27) aaaaa
Brian Helgeland forgatókönyvíróként kezdte pályafutását a 90-es évek elején.Munkásságát olyan scriptek fémjelezték mint a remek-de sajnos anyagilag bukásnak bizonyuló- Bérgyilkosok, a szórakoztató és csavaros Összeesküvés- elmélet, vagy a méltán elismert Szigorúan bizalmas.
Első rendezői próbálkozása az 1999-es Visszavágó Mel Gibson főszereplésével.Helgeland csavaros forgatókönyvet tett le az asztalra, a film anyagilag sikeres lett, a sajtó azonban e tények helyett inkább azon csámcsogott, hogy Gibson az utolsó pillanatban kirúgta a rendezőt és újravágta a filmet..
Heath Ledgerrel először a LOvagregény kapcsán működött együtt, szórakoztató, rendhagyó mozi született.Ezt követte A bűn rendje.
Ilyen irói-rendezői előzmények után a néző joggal várna egy erős , fordulatos mozit...sajnos a várakozás hiábavalónak bizonyul...
Misztikus thrillerrel állunk szemben azonban mint ameglepetés- faktor, mint a félelemkeltés terén alulteljesít a film.Az alapötlet jó, az egyházi hagyományok szerint van némi valós alapja is-mindig is léteztek különféle titkos rendek az egyházak keretein belül-,a történet lassan bontakozik és sajnos a tempó az egész filmet jellemzi.Vontatott mozival állunk szembe, helyenként kifejezetten unalmas.A forgatókönyv történéseit nem logika diktálja, az egész összecsapottnak tűnik.Ledgernek nem sok tere van a vívódó főhős megformálására, rutinból hozza a szerepet, de legalább nem okoz csalódást.Shannyn Sossamon szép és szenved, nagyjából ennyi..Mark Addy megint a viccelődő társ szerepében..a szájába adott mondatok azonban harmatgyengék.
Benno Fürmann az egyik negatív hős azonban meglepően jó.Menedzser külsejű Gonosz, kevés eszközzel képes némi feszültséget teremteni a vásznon.És ha már pozitívumok..a fényképezést ide sorolnám,rendkívül hangulatos képek születtek,a temetői jelenet a gyenge effektek ellenére is a kevés jól sikerült rész közé tartozik..vagy akár
a főhősnő haldoklása..
Egészében: kihagyott lehetőség...külön szonorú, hogy thetséges színészek és remek író hozta össze ezt ajóindulaatl is csak átlagos munkát. Ha belegondolok, hogy ez a stáb pár évvel korábban a Lovagregényt hozta össze,kifejezetten csalódott vagyok ..:(


13. Emmersson (2011-03-05 23:22.03) aaaaa
Végigszenvedtem. Végig szenvedtem!


12. Mulika2 (2010-11-19 18:34.18) aaaaa
Egyszer nézhető kategória, de aki nem pazarol rá el másfél órát, az sem veszt semmit.


11. N.Kriszta (2010-07-04 21:16.01) aaaaa
Az eleje elég unalmas volt.A vége jó volt,pörgős.Tetszett ahogy "átvette" a bűnöket :)


10. Olyvia (2009-11-27 21:58.02) aaaaa
elég nonszensz alapötlet. Heath hogy tudott elvállalni egy ilyen szemetet?xD
nem bírtam végigszenvedni xD


9. Cabynka (2009-10-19 19:17.42)  
najó. ettöl nem mentem falnak. egyszer nézhető...legalábbis szerintem. viszont a vége, amikor ugy elindul végig afolyosón, háttal a kaminak, az nagyon tetszett.. de ami tulajdonképpen lerombolta az elején hozzáfűzött reményeket, az az volt, hogy (mint a történetböl kiderült, ő az utolsó pap ebböla rendböl)és nem lesz ki átvegye az ő helyét. ami azt engedi feltételezni, hogy vagy nem kerül a mennybe, vagy midnig élni fog, és gyüjtögeti tovább a bűnöket. egyik sem lehet valami felemelő...


8. Bibionee8 (2009-05-17 10:10.49) aaaaa
a Sin Eater meghal és Heath Ledger veszi át a szerepét,meg az összes bűnt,amit az évszázadok alatt összegyűjtött....ezért a sin eater a mennybe jut!...jó kis történet,érdekes,egyedi...nekem tetszett a film!


7. Leroi (2009-03-22 13:17.52) aaaaa - (válasz Jamegabi 6. hozzászólására)
Már rég megjelent a tékákban, az eredeti címe Sin eater.


6. Jamegabi (2009-02-23 10:58.21)  
Sziasztok!
Ezt a filmet nem sikerült még megnéznem, megszerezni sem tudom sehonnan, van valakinek ötlete? Köszike:-)


5. Leroi (2009-02-21 20:03.47) aaaaa - (válasz Morbus 4. hozzászólására)
Na mi?
Átvette a melót, és folytatja a kiszemelt.
Szerintem nézd meg még egyszer a filmet.


4. Morbus (2009-01-21 21:47.59)  
Végül is mi lesz a bűnfalóval,mert ezt nem igazán értettem ..


3. Dindo (2008-05-12 16:05.16) aaaaa
Minden Ledger filmet szeretnék megnézni, ezt is megvettem, de csalódás. Nem ragadott magával a sztori, csodálom, hogy nem nevették el magukat néha a szereplők. Nem is tudom, ki jó benne, talán Mara, meg Ledger,de tudott ő ennél jobbat is.



2. _Zazen_ (2008-01-11 00:21.14) aaaaa
Ez hihetetlenul nagyszeru film.Tokeletes!Nekem nagyon bejott a tortenete.Ahogyan a csaj es a pap kozott dulnak az erzelmek na meg az a jelentet mikor szeretkeznek nagyon szepre sikeredet,teljessen elvarazsolt a film.reljtejes es nagyon jo szovege van elgondolkodtatto.Valahogyan mar nem is volt erdekes,hogy mi fog tortenni csak neztem es felszabadultam!


1. Az utolso szamuráj (2007-11-05 10:44.59) aaaaa
Végtelenül gyenge thriller ,ami azért is szomorú,mert bűnevők valóban léteztek és a téma erős is lehetett volna:persze,ehhez kellett volna irni egy forgatókönyvet,meg kellett volna rendezni a filmet és nem a Barátok közt effektgárdáját kellett volna szerződtetni.Szegény Leadger és Mark Addy csak bolyong a félelmetesnek gondolt diszletek közt értelmetlenül,buta szövegeket motyognak és a film hangulatánál még Kiszel Tünde feltünése is rémisztőbb.Vérgyenge munka ez a szakmát nem épp tegnap kezdőktől.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2019-11-15 15:3824 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk